Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

A hétvégén Tottenhamben tartottak zenei fesztivált a helyi antifasiszta szervezetek,

majd megjelentek a Zjednoczeni Emigranci Londyn (Londoni Emigránsok Egyesülete) tagjai is, akik nem kegyelmeztek az antifa bulizóknak. Mintegy húsz lengyel nacionalista támadta meg a Music Day elnevezésű fesztivál résztvevőit, amit a tottenhami Markfield Park-ban tartottak. Már azt hitték a  szervezők, hogy békésen véget ér a koncert, mikor megjelentek a lengyelek és a tömegbe vetették magukat.

Még a színpadon lévőket is ütötték-rúgták, ahol érték, egy férfi szúrt sebbel került a kórházba. A támadók csak akkor fékezték magukat, mikor a rohamrendőrök kiérkeztek a helyszínre 4 kisbusszal.

A szervezők korábban aggodalmukat fejezték ki a “fasiszta matricák” miatt, de azt remélték, hogy békésen lezajlik a koncert.

A lengyel nacionalisták görögtüzeket is dobáltak az antifákra, többen radikális jelszavakkal ellátott pólókat viseltek pl: “Wielka Polska”, azaz Nagy-Lengyelország.

A rendőrség megerősítette, hogy egy 22 éves férfit súlyos testi sértés miatt gyanúsítottként hallgatták ki, egy másik fiatal megtámadott egy férfit, akinek leütötte a fejéről a kipáját, ezért közösség tagja elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt kell felelnie.

(ultrasliberi.hu)

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE