Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Feltételesen szabadlábra helyezték Nikosz Mikaloliakoszt, az Arany Hajnal görög nemzetiszocialista gyökerű politikai párt alapítóját és vezetőjét, miután letöltötte 13 éves börtönbüntetésének egy részét.

2020 októberében több tucat Arany Hajnal taggal együtt elítélték és börtönbe zárták „bűnszervezet vezetése” miatt, akiket többek között Pavlos Fyssas antifasiszta rapper és Shehzad Luqman pakisztáni migráns 2013-as meggyilkolásával vádolnak.

A széles körben végrehajtott politikai boszorkányüldözés során, amit egy ötéves per formájában vezényeltek le, az Arany Hajnal tagjait bűnösnek találták harmadik világbeli, invazív halászok és kommunista felforgatók megverésében, valamint több mint 100 migráns „eltüntetésében” való részvételben.

A rendőrség szerint a közelmúltban átmenetileg kórházba került Michaloliakos szerda óta otthon van Athénban.

Michaloliakos a börtönben is aktív maradt a pártban

Feltételes szabadlábra helyezése értelmében a 66 éves férfinak tilos Athénon kívülre utaznia, havonta egyszer jelentkeznie kell a helyi rendőrségen, és nem tarthat kapcsolatot a vele együtt elítéltekkel.

A zsidó-liberális sajtó által „holokauszttagadóként” emlegetett Michaloliakos először az 1970-es években került börtönbe hazafias indíttatású bombatámadások sorozata miatt.

Börtönévei alatt Michaloliakos rendszeres hírleveleket írt az Arany Hajnal weboldalára, és politikai leszámolásnak minősítette elítélését.

2022 elején egy nyugat-athéni rehabilitációs központba költöztették, miután megbetegedett COVID-19-ben.

Az Arany Hajnal az elégedetlenség hullámán tett szert népszerűségre

Az Arany Hajnal egy teljesen idegenellenes és antiszemita szervezet, amelynek logója a zsidókat és a liberálisokat horogkeresztre emlékeztette, pedig egy régi görög szimbólumról mintázták, igaz, tagjai nem voltak szégyenlősek nemzetiszocialista tisztelgést bemutatni.

Annak ellenére, hogy évtizedekig magrinális szervezetként működtek, az Arany Hajnal pártként 18 mandátumot szerzett a 2012-es görögországi parlamenti választásokon, és egy ponton az ország harmadik legerősebb politikai pártjává nőtt.

2019-ben azonban, miután sok negatív médiavisszhangot kapott a tárgyalás, az Arany Hajnalnak nem sikerült mandátumot szereznie a parlamentben. A tavalyi választások előtt a görög parlamenti képviselők olyan elnyomó törvényeket fogadtak el, amelyek megtiltották Arany Hajnal indulását.

A „neonácik” szabadon bocsátása „sértés az egész görög társadalom számára”

A Michaloliakos szabadon bocsátásának hírére reagálva a forgalomból kivont kommunista zenész, Pavlos Fyssas családját képviselő ügyvédek kijelentették, hogy a „neofasiszta” feltételes szabadlábra helyezéséről szóló döntés a „legnagyobb sértést jelent az Arany Hajnal áldozatai és családjai, valamint az egész görög társadalom számára”.

Bár az Arany Hajnalt betiltották, ideológiája továbbra is szimpatikus görög szavazók tömegeinek, amint azt más szélsőjobboldali pártok, például a spártaiak felemelkedése is bizonyítja. 12 parlamenti mandátumot kaptak, mivel több mint 240 000 szavazatot szereztek, miután az Arany Hajnal korábbi szóvivője, Ilias Kasidiaris a tavalyi országos választások előtt a börtönből támogatásáról biztosította őket.

A párt vezetője köszönetet mondott Kasidiarisznak, aki maga is volt parlamenti képviselő, amiért segítette a párt felemelkedését, ami miatt egyes megfigyelők az Arany Hajnal „trójai falójaként” emlegették a spártaiakat.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Egy idős német asszonynak, aki személyesen ismerte, hiszen munkaadója volt, a név – Adolf Hitler – mosolyt csalt az arcára, nem pedig borzongást.

Az egykori SS-tagok végzetes fogyatkozásával már egyre nehezebb háborús pereket rendezni, ezért újabb és újabb ajvékolni való után nézve több osztrák tartományról is „kiderítették”, hogy ott még mindig „nácik által komponált himnuszok” vannak érvényben.

Az első ember alkotta eszközt, amely áttörte a világűr határát, az Adolf Hitler szupertitkos csodafegyver-programját, az A-4-es vagy közismertebb nevén a V-2-es ballisztikus rakétát megépítő fejlesztőcsoport vezetője, dr. Wernher von Braun konstruálta meg.

Biden amerikai elnök az egyik beszédében azt mondta, hogy „Trump és republikánus hívei egy szélsőséget képviselnek, amely köztársaságunk alapelveit fenyegeti”. Ezzel a megosztó és kirekesztő kijelentésével a Reuter/Ipsos felmérése szerint a megkérdezettek 58 százaléka egyetértett.

Kevesen tudják, ki az az olasz, akit közel egy éve tartanak fogva egy magyar börtönben azzal a váddal, hogy 2023-ban antifasiszta támadásokban vett részt a magyar fővárosban – írta meg az olasz il Giornale nyomán a Magyar Nemzet.

Egy fehér fajvédő aktivista három négert lőtt agyon a floridai Jacksonville-ben lévő boltban, egy korábbi rasszista akció évfordulóján.

A varégok a mai Svédország területén a középkorban letelepedett vikingek. De honnan jöttek ezek a vikingek, akikről a ma emberének a varkocsos, szakállas, baltát lóbáló északi óriások jutnak elsőre az eszébe?

Dr. Bárdossy László Szombathelyen született 1890. december 10-én, római katolikus vallású kisnemesi, hivatalnoki családból.

1944. március 19-én a szövetséges Nagynémet Birodalom katonái bevonultak Magyarország területére, azonban ennek hosszú előzményei voltak.

A patrióta fiatalra házmester jellemű járókelők hívták ki a rendőröket, miután a zászlót mutatta fel nekik.

A sikertelen hatalommegragadási kísérlet utáni per hozott országos ismertséget Adolf Hitlernek, amelyben egész Németország megismerhette nézeteit.

Ausztráliában elsőként Tasmaniában tiltották be az összes „náci jelképet”, amibe beleértenek mindent, ami a „nácizmussal” kapcsolatos, tehát konkrétan nem neveztek meg semmit, így gyakorlatilag bármire ráfoghatják.

Egy angol nemzetiszocialista, akin horogkeresztes zászlókkal, hűtőmágnesekkel és Adolf Hitler portréjával díszített házában ütöttek rajta, gondolatbűnökért került börtönbe Nagy-Britanniában.

Hernádnémetiben sokan éltünk német vagy németes nevűek (Schmidt, Fuchs stb.). 1945. január 23-án kora délelőtt két karszalagos nemzetőr azzal keresett meg, hogy várnak a községházán az anyakönyvi adatok pótlására.

A Haus am Bogenseet az a Film Heritage Inc. vásárolta meg, amely a Panama-iratokban az ukrán first lady résztulajdona volt.