Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Cirka ezer fehér nacionalista vonult fel Párizsban, az ún. Május 9. Bizottság szervezésében. A résztvevők feketébe öltöztek, zászlókat és fáklyákat vittek magukkal annak dacára, hogy május 11-én a rendőrség betiltotta a vonulást. 

A fehér patrióták azért vonulhattak mégis, mert egy párizsi bíróság a gyülekezési szabadsággal ellentétesnek mondta ki a rendőri tiltást. A felvonulók többsége természetesen fehér volt, sokan „a fehér faj” feliratú pólót viseltek, esetenként maszkkal takarták el az arcukat.

A szervező bizottság dátumos neve arra utal – és ezért szerveznek minden év március 9. körül vonulást –, hogy 1994-ben ezen a napon halt meg egy 22 éves fehér patrióta fiatal. Sébastien Deyzieu, a L'Œuvre française (Francia Munka) csoport tagja volt, a rendőrök elől menekült, amikor az intézkedés közben belehalt a sérüléseibe. Érte és „minden megölt nacionalistáért” sétáltak Párizsban a fehér patrióták, akik gyaloglásuk közben azt kiabálták: „Európa! Ifjúság! Forradalom!”

Az Express egy április 29-i milánói vonulással vont párhuzamot: akkor 1500 fasiszta aktivista vonult fel a milliós olasz nagyvárosban, megemlékezve a 19 évesen, baloldali radikálisok által meggyilkolt fiatalra, Sergio Ramellire. A karlendítésekben is gazdag vonulást az erősen jobboldali olasz kormány legnagyobb pártja, az Olasz Testvériség is támogatta.

Eközben a Reuters arról ír, egy német bíróság „szélsőségesnek” minősítette az Alternatíva Németországért (AfD) pártot, ami azt jelenti, hogy megfigyelheti, lehallgathatja a szervezetet a német állambiztonság. Az AfD-t még 2021-ben nyilvánította „szélsőségesnek” az Alkotmányvédelmi Szövetségi Hivatal (BfV). A münsteri bíróság határozata helybenhagyta a korábbi elsőfokú döntést, miszerint a „szélsőségesnek minősítés nem sérti az alkotmányt”, hazai vagy európai jogszabályt. Így érveltek: „A bíróság megállapította, hogy elegendő bizonyíték áll rendelkezésre arról, hogy az AfD olyan célokat követ, amelyek bizonyos csoportok emberi méltósága, valamint a demokrácia ellen irányulnak.”

A bíróság szerint az AfD egyes tagjai „másodlagos állampolgárságba taszítanának olyan embereket, akiknek bevándorló hátterük van, sőt egyeseket deportálnának is”. Az AfD – amely a legnépszerűbb párt sok egykori NDK-s tagállamban – mostanság egyre többször a rendszer célkeresztjébe kerül. A párt véleménye ezért az, legalábbis társvezetőjük, Alice Weidel szerint, hogy a többi párt és a média ki akarja őket zárni a demokratikus versenyből.

A hírügynökség szerint az elsőfokú döntés utáni fellebbezéskor sejteni lehetett, hogy az AfD nem nagyon tudja majd megváltoztatni a döntést. Ennek ellenére hosszas bírósági beszédeket mondtak jogi képviselőik, amiknek során kormánytisztviselőket is be akartak idézni a tárgyalásokra, hogy ellentartsanak az elnyomó törekvéseknek.

Militáns antifa kapcsolatokkal rendelkező Nancy Faeser belügyminiszter mindenesetre örült a döntésnek, ami „megmutatja, hogy a demokráciánk képes megvédeni magát”, van eszköze a belső fenyegetések ellen.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A német belügyminisztérium közölte, hogy betiltott egy „szélsőjobboldali, rasszista csoportosulást, amely arról ismert, hogy gyerekek és fiatalok körében terjeszti antidemokratikus eszméit”.

Az idahói rendőrség elfogta az Aryan Knights (Árja Lovagok) két tagját, Skyler Meade-t, aki a börtönkórházból szökött meg társa, Nicholas Umphenour segítségével – írja a BBC.

A sikertelen hatalommegragadási kísérlet utáni per hozott országos ismertséget Adolf Hitlernek, amelyben egész Németország megismerhette nézeteit.

Gabriele Marchesi szabadonengedéséről a milánói fellebbviteli bíróság döntött, amely elutasította Magyarország kiadatásra vonatkozó kérését, írja a Magyar Jelen a Milano.corriere.it nyomán.

Hivatalosan is visszalépett az önkormányzati választástól Soltysiak Edina táti független képviselőjelölt – írta meg a Telex.

A budapesti börtönben fogva tartott antifasiszta bandavezér, Ilaria Salis csalódott a magyar külgazdasági és külügyminiszterben, amiért az azt reméli, megkapja méltó büntetését tettéért.

Az angolszász szövetségesek 1943 nyarán elkezdett és a második világháború végéig megállás nélkül folytatott hadászati bombázóoffenzívája füstölgő romhalmazzá változtatta Németországot, ami bosszúért kiáltott az égre.

A „punk ötlet” régen az volt, hogy lementek a térre kannás borozni, most meg az, hogy két libsi diáklány kitalálja, miért ne lehetne Emese, a magyarság mitológiai ősanyja fekete.

A részvevők a legújabb adásban a rasszokról,  a rasszkérdést megközelítő különféle szemléletekről, és egy világnézetileg helyes, egészséges rassztudatról beszélgettek.

Meglepő hirdetés tűnt fel nemrég a legnagyobb magyar ingatlanos oldalon – egy, a csobánkai villaövezetben, a főváros szívétől alig húsz kilométerre fekvő századfordulós épület leírása ugyanis a következő mondattal nyit: eladóvá vált a hajdani Szálasi-villa.

1944. augusztus 23-án Románia hivatalosan kapitulált, és hátba támadta addigi szövetségeseit, a német és magyar csapatokat.

Az ausztrál szövetségi kormány törvénymódosítást kezdeményez a nemzetiszocialista karlendítés betiltásáról is.

Egy helyi zsidó felsőbbrendűségi csoport és állami törvényhozók kiakadtak a Nashville belvárosában a tartott nemzetiszocialista felvonulás miatt.

A ceglédi táborban 1945 elején mint elhurcoltakat bevagoníroztak bennünket, azzal a mesével, hogy Debrecenbe visznek, és ott az új magyar hadsereg tagjai leszünk.

1944. április 3-án a déli órákban az amerikai légierő végrehajtotta Budapest ellen az első terrorbombázást a második világháború során.