Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Amatőr régészek öt emberi csontvázat találtak Hermann Göring, a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt vezető tagja, a német légierő parancsnoka, a Nagynémet Birodalom második embere egykori otthona alatt, a mai Lengyelország területén.

Lengyel-német kutatók és régészek egy csoportja megdöbbenve fedezett fel öt végtag nélküli csontvázat, amelyek közül kettő egy fiúhoz és egy csecsemőhöz tartozott, a Hermann Göring Farkasveremben található otthonában végzett ásatások során.

A helyszínt évente mintegy 200 ezer turista keresi fel, és a régészek és történészek is érdeklődnek az eltemetett titkok feltárása iránt.

A Der Spiegel beszámolója szerint a helyszínre kihívott kutatók nem találtak ruhákat ott, ahol a csontvázakat eltemették, és nem tudták megállapítani, hogy a végtagokat amputálták-e a holttestek eltemetése előtt, vagy idővel elkorhadtak.

Az egyik régész elmesélte, hogy ő és kollégái „megdöbbentek”, amikor felfedezték a csontvázakat.

A helyi bűnüldöző szervek kizárták a közelmúltban történt bűncselekmény lehetőségét, és most Lengyelországban nyilvános vizsgálat folyik annak megállapítására, hogy esetleges bűncselekmény bizonyítékait találhatták-e meg.

A német hadsereg főhadiszállást 1940-ben építették, és 200 épületből állt. Ezek többsége állva maradt, köztük a németek által annak idején épített nyolc méter vastag falú bunkerek, amelyek túlélték a Wehrmacht robbantásait is, amikor a németek visszavonultak a helyszínről.

A második világháború alatt a Führer több mint 800 napot töltött a komplexumban, hosszabb időt, mint bármely más helyen a háború alatt. 1944-ben itt menekült meg egy merényletkísérlettől, amelyet Claus von Stauffenberg követett el ellene a Valkűr hadművelet során 1944-ben.

Sok kutató úgy vélte, hogy a helyszínen már nincs mit felfedezni, de a legújabb felfedezés ennek ellenkezőjét bizonyítja.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Minden vádpontban bűnösnek találták azt a fehér patriótát, aki az Egyesült Államok történetének egyik „legsúlyosabb” zsidóellenes támadásában 11 embert lőtt le egy pittsburghi zsinagógában.

Hollandiában büntetőjogi következményekkel fog járni a „holokauszttagadás”, a „rasszizmus” és a „diszkrimináció” tilalmára vonatkozó törvényt kiterjesztik más események megtörténtének tagadására is – döntött a holland ügyvivő kormány.

Sokkolja a holland zsidókat és liberálisokat, hogy Vilmos Sándor király anyai nagyapjáról kiderült: az NSDAP tagja volt.

Megvonta az állami támogatást a következő hat évre a német alkotmánybíróság a zsidó-liberális sajtóban „neonáciként” számon tartott Die Heimat nevű párttól.

Egy hétköznapi történet rendkívüli véget ért az egyik elszakított országrészben. A nyugat-felvidéki Vágegyháza-Alsózáros vagy Zárosegyháza nevű községben egy gazda ekéje szántás közben valami keménynek ütközött, amiről azt hitte, egy szikla.

Túlságosan roncsolódtak azok a kéz- és lábnélküli emberi csontvázak, amelyekre Hitler keleti fronti főhadiszállásánál, a mai Lengyelország területén leltek, így lehetetlen megállapítani az áldozatok kilétét, illetve haláluk okát.

Az emberiség egyik óriási bravúrja a nemzetiszocializmussal kapcsolódik össze: ötven éve a holdra szállás magába olvasztotta a III. Birodalom történetének egy részét.

Vád alá helyezték a németországi hazafias szélsőjobb egyik vezető politikusát, Björn Höckét, mert „náci” jelszó használatával vádolják, írja a BBC.

1945. január 30-án süllyesztette el egy szovjet tengeralattjáró a Balti-tengeren a többségében második világháborús menekülteket szállító Wilhelm Gustloff német személyszállító hajót. 

Megdöbbentőnek nevezte a magyar külügyminiszter azt, ahogy a média kezeli Ilaria Salis ügyét. Szíjjártó Pétert egy Londonban tartott előadáson kérdezték antifa terroristanőről, és hangsúlyozta: azt az embert védik, aki azzal a céllal érkezett Budapestre, hogy agyonverjen embereket az utcán.

A varégok a mai Svédország területén a középkorban letelepedett vikingek. De honnan jöttek ezek a vikingek, akikről a ma emberének a varkocsos, szakállas, baltát lóbáló északi óriások jutnak elsőre az eszébe?

Az Adidas megtiltotta a vásárlóknak, hogy az újonnan kiadott német mez 44-es számmal ellátott változatát megvásárolják, ugyanis a szám a média képviselői szerint nagyon hasonlít a német Schutzstaffel (SS) által használt szimbólumra.

Budán még heves harcok folytak, amikor Pesten, az új szovjet hatalom árnyékában megalakult néptörvényszék, amely hivatalosan a Budapesti Nemzeti Bizottság nevet kapta, végrehajtotta első halálos ítéletét.

Pénzgyűjtésbe kezdett a 2023-as antifa támadások kitervelőjének és elsőrendű vádlottjának, Ilaria Salisnak családja.

Vasárnap ismét a demokrácia csodálatos működéséről tettek tanúbizonyságot a héber rend őrei az egykori Németországban.