Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A 98 éves ukrán Jaroslav Hunka, a Galícia SS-hadosztály veteránjának a kanadai parlamentben való kitüntetése „meghozta gyümölcsét”, de nyilván nem pozitív értelemben.

A Komszomolka oroszpárti Telegram-csatorna szerint a Torontótól nem messze fekvő Oakville városában lebontották a Galícia SS-hadosztály emlékművét. A „neonácizmus” szimbólumának tekintett emlékmű lebontása ráadásul csendben, a médiában való bejelentés nélkül, lopva történt.

2023 őszén, amikor a kanadai parlament ülése után zsidó-liberális és orosz hisztéria zajlott, a Toronto Star újság szerzői követelték ennek a „szégyen emlékművének” a lebontását, ami szerintük a kanadai zsidók „arculcsapása” volt. A zsidó újságírók az emlékművet egyben „minden kanadai veterán sírjára való leköpésének” nevezték.

A gyűlölt emlékművet 1988. május 26-án állították fel Kanadában.

Alekszej Sztefanov antifasiszta balti-orosz újságíró Telegram-csatornáján a következő, szégyenteljes módon kommentálta az esetet:

„Torontóban mégiscsak lebontották a nácik emlékművét. Biztos vagyok benne, hogy Lettország, Litvánia és Észtország is sorra kerül. Ha nem lett volna Zelenszkij és Gunko, még valószínűleg mindig állna, de miután a kanadai nácik lelepleződtek, az újságírók követelték ennek lebontását. Tehát gyakrabban kellene megmutatni az SS és a nácik emlékműveit a Baltikumban. Hogy tudjuk, hol, kik és hányan vannak. Előbb vagy utóbb mindenkire sor kerül.”

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Megvonta az állami támogatást a következő hat évre a német alkotmánybíróság a zsidó-liberális sajtóban „neonáciként” számon tartott Die Heimat nevű párttól.

Biden amerikai elnök az egyik beszédében azt mondta, hogy „Trump és republikánus hívei egy szélsőséget képviselnek, amely köztársaságunk alapelveit fenyegeti”. Ezzel a megosztó és kirekesztő kijelentésével a Reuter/Ipsos felmérése szerint a megkérdezettek 58 százaléka egyetértett.

Meglepő, de nem szerzői jogi okok miatt kellett hozzányúlni a vérmocskos Mickey egeres játékhoz: az Infestation 88-cal ennél is nagyobb baj volt.

1948. május 14-én Ben-Gurion kikiáltotta Izrael Állam megalakulását, mire az arab államok többsége dzsihádra szólította fel a muszlim világot. Kevesen tudják, milyen aktív szerepet vállalt Sztálin Izrael létrehozásában és abban, hogy túlélte az első arab–izraeli háborút.

Nem csak Olaszországban, de idehaza is egyre többet hangoztatja a szélsőbaloldal, hogy a tavaly februárban Budapesten összevert emberek csupán „könnyebb sérüléseket” szenvedtek. 

A német hazafit a rendőrség szerint „a migránsok elleni gyűlölet vezérelte”, külföldről származó, invazív hátterű szomszédait akarta felrobbantani.

Kun András 1911-ben született Nyírbátorban. Bölcsészeti és teológiai tanulmányait Rómában folytatta. 1941-ben szentelték pappá, majd minorita szerzetesként a kézdivásárhelyi rendházba került.

Szigorú beléptetés, hatalmas sajtóérdeklődés és csurig telt tárgyalóterem – elkezdődött az antifasiszta támadások tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken hétfő reggel.

1944-ben és 1956-ban a történelem megismételte önmagát. Az 1944/1945-ös vérhullással újabb magok kerültek az áldott magyar földbe.

2019-ben az eleki Resetár András házfelújítást végzett, mikor megdöbbentő felfedezést tett az ingatlanban, amely egykor a Faulhaber család otthona volt.

Egy idős német asszonynak, aki személyesen ismerte, hiszen munkaadója volt, a név – Adolf Hitler – mosolyt csalt az arcára, nem pedig borzongást.

A vérzivataros 20. század során több híres és hírhedt személyiség is megfordult a szegedi Csillag börtön celláiban.

Egy helyi zsidó felsőbbrendűségi csoport és állami törvényhozók kiakadtak a Nashville belvárosában a tartott nemzetiszocialista felvonulás miatt.

A mai Németországban és Ausztriában rendkívül veszélyes vállalkozásra adja a fejét az, aki úgy gondolja, megpróbál kiállni hazája és népe mellett, és ilyen irányú aktivizmust folytat. 

A budapesti börtönben fogva tartott antifasiszta bandavezér, Ilaria Salis csalódott a magyar külgazdasági és külügyminiszterben, amiért az azt reméli, megkapja méltó büntetését tettéért.

Valószínűleg kevés furább szervezet létezett a nemzetiszocialista Németországban, mint az általában csak „Zsidók Hitlerért” néven emlegetett egyesület.