Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az FGSZ Földgázszállító Zrt. éves szinten 6,1 milliárd köbméter gázt tud Ukrajnába szállítani, a technikai és a jogi feltételek tavaly március óta megvannak - közölte a társaság pénteken.

Tavaly március óta rendelkezik az FGSZ az Ukrajnába irányuló kiszállítások technikai és jogi feltételeivel - közölte a cég. A szállításokat nem az orosz eredetű importszállítások lebonyolításában használt Testvériség vezeték virtuális visszafordításával teljesítik, hanem egy attól fizikai értelemben elkülönülő szállítóvezetéken. A vezeték Beregdaróc térségében lép ki Magyarországról, kapacitása jelenleg napi 16,8 millió köbméter.

 A szolgáltatás azonban megszakítható módon áll minden megrendelő rendelkezésére, a szállításokat a technikai és a kereskedelmi feltételek hiányában az FGSZ leállíthatja - közölte a társaság. A magyar földgázszállító optimális esetben évi 6,1 milliárd köbméter földgázt tud Ukrajnába szállítani, de ez a kiszállítható mennyiség elméleti maximuma - közölték. Az FGSZ tavaly már szállított körülbelül 1 milliárd köbméter földgázt Ukrajnába.

Magyarország készen áll az Ukrajnába irányuló gázszállításra, ennek technikai feltételei adottak - mondta Martonyi János külügyminiszter, amikor csütörtökön fogadta Danilo Lubkivszkij ukrán külügyminiszter-helyettest. A Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető azt is elmondta vendégének, hogy Magyarország változatlanul kiáll Ukrajna területi egysége mellett.

(MTI nyomán)

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Sztójay, aki 1944. március 22-től állt a kormány élén, s a külügyminisztériumot is vezette, a tengelyhatalmi szövetséget szolgálta.

Az ausztrál kormány a „szélsőjobboldal erősödése” miatt a nemzetiszocialista jelképek betiltását fogja kezdeményezni, jelentette be Mark Dreyfus igazságügyi miniszter.

Feltételesen szabadlábra helyezték Nikosz Mikaloliakoszt, az Arany Hajnal görög nemzetiszocialista gyökerű politikai párt alapítóját és vezetőjét, miután letöltötte 13 éves börtönbüntetésének egy részét.

2007. november 20-án a brit királyi pár 60. házassági évfordulóját, azaz gyémántlakodalmát ünnepelte. Az esemény mögött kimondatlanul is ott áll az a rendkívüli történet, hogy a házasságuk csaknem meghiúsult amiatt, hogy Fülöp rokoni kapcsolatban volt Hitler egyik legközelebbi követőjével.

Az 1945 előtti korszak egyik legtisztább, legnagyobb képességű magyar államférfia, Bárdossy László volt az első, aki vértanúhalált halt a Rákosi Mátyás és Nagy Ferenc által állított kivégző oszlopok előtt.

Diszkréten szállították le a nyomozók Ulain Ferencet a Bécs felé tartó gyorsvonatról. Bár a nemzetgyűlési képviselő és ügyvéd meghallgatása és társainak elfogása minden paláver nélkül történt meg, az ügy mégis nagyot robbant.

A cionista német hatóságok vizsgálódnak, ugyanis egy olyan videó terjedt el, amelyben egy hazafias viseletbe öltözött férfi osztogatott léggömböket óvodásoknak.

A szvasztika, azaz a 90 fokban hajlított ágakkal bíró kereszt fontos szimbólum több egykori és ma is élő hitrendszerben egyaránt. Az idők során jelképezte többek között a jó szerencsét, a teremtés végtelenségét és a legyőzhetetlen, forgó Napot.

Egy fagylaltárus remek üzleti lehetőséget láthatott abban, hogy furgonjával az auschwitzi emlékmúzeum bejárata előtt parkoljon le, hogy az odalátogató turistáknak árulja a fagyit.

A „magyar forradalomért való lelkesedés” miatt, vagy 1956-ot csupán ürügyként felhasználva 257 személy ellen alkalmaztak megtorlást a Szovjetunióban. 

A Pesti Srácok információja szerint a német szövetségi főügyész gyilkossági kísérlet miatt nyomoz a szélsőbaloldali Lina Engel, Johann Guntermann és Tobias Edelhoff ellen.

Pár nappal ezelőtt súlyos támadás történt Berlinben. A Dritte Weg egyik fiatal aktivistáját támadta meg otthona előtt három antifa, akik kést is használtak az akció során.

Az osztrák parlament szigorította a nemzetiszocialista jelképek betiltásáról szóló törvényt, kiszélesítette annak hatályát és megerősítette a tiltott jelképek megjelenítésére és terjesztésére kiszabott büntetéseket arra hivatkozva, hogy erősödik az „antiszemitizmus”.

Habár Benito Mussolinit, a Ducét 1945-ben, 61 évesen kommunista partizánok bestiálisan meggyilkolták, a dinasztia a mai napig meghatározó az olasz politikai és közéletben, leginkább Alessandra Mussolini miatt.

Az emigrációs hungarista sajtó évtizedeken keresztül főmunkatársának számító Koós Kálmán hosszú betegség után, 2006. júliusában, 91 éves korában a Colorado állambeli Denverből (USA) tért meg a teremtőjéhez.