Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Több száz utcát és épületet érintő, de nagyobb katonai támaszpontok, laktanyák és a haditengerészet hajóinak nevét is megmásító, a konföderációs idők emlékét teljesen eltörlő átnevezési hullámot indítanak az amerikai hadseregnél.

Az amerikai védelmi miniszter elfogadta a hadsereg használatában álló létesítmények nevének felülvizsgálatára kinevezett bizottság ajánlásait, így több száz, a konföderációs időkre emlékező vagy annak emléket állító nevet eltávolítanak a katonai létesítményekből.

Lloyd Austin védelmi miniszter a tárca magas rangú vezetőinek a napokban elküldött feljegyzésében azt írta, hogy a minisztérium felügyelete alá tartozó létesítmények szerinte többet jelentnek, mint létfontosságú nemzetbiztonsági vagyontárgyak: „ezek jelképezik a hadsereget, és otthont, munkahelyet adnak a hadsereg tagjainak és családjaiknak”. Hozzátette, hogy a „támaszpontok neveinek lelkesíteniük kell mindenkit, aki a környezetükben él, valamint teljes egészében tükrözniük kell a történelmet és az Egyesült Államok értékeit, és emlékeztetni a nemzet legfőbb érdekére, arra, aminek védelmére a hadsereg minden tagja felesküdött”.

A döntés nyomán egy 90 napos türelmi időt követően, december 18-án megkezdik a létesítmények és egyéb eszközök, tárgyak elnevezésének cseréjét, aminek legkésőbb 2024. január 1-ig meg is kell történnie. A névváltoztatási eljárás költségét 62,5 millió dollárra becsli a szakbizottság.

A névbizottság ajánlása alapján 9 jelentősebb támaszpont neve változik, így például a Georgia állambeli Fort Benning és Fort Gordon, Texasban Fort Hood is új nevet kap majd, valamint Alabama államban Fort Rucker és Louisianában Fort Polk. Henry L. Benning, John B. Gordon, John Bell Hood, Edmund Rucker és Leonidas Polk a konföderáció hadseregében szolgált tábornokként, illetve magas rangú tisztként az amerikai polgárháború idején.

Az ajánlás alapján a haditengerészet két hajója is új nevet kap, a Chansellorsville és a Maury névtábláját festik át hamarosan. Chansellorsville egy csata helyszíne volt 1863-ban a polgárháború idején, amely a konföderációs erők győzelmével végződött, míg Matthew Fontaine Maury a tengeri meteorológia tudósaként ismert, aki a polgárháború idején a konföderációs erők flottájában szolgált.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Ha az 1939. augusztus 23-án Moszkvában aláírt német–szovjet megnemtámadási egyezményt, amelyet Ribbentrop–Molotov paktumnak szokás nevezni, meg akarjuk érteni, akkor vissza kell mennünk 1939 márciusára.

A nemzetiszocialista tisztelgés a második világháború vége óta illegális a cionisták által Németországban és Ausztriában, és a kóser törvények szerint börtönbüntetéssel büntethető.

Adolf Hitler életének valószínűleg egyik legboldogabb pillanata az volt, amikor 1940. június 17-én reggel, a francia-belga határ közelében elhelyezett főhadiszállásán értesült a francia kormány fegyverszüneti kérelméről.

A nemzetiszocialista Nagynémet Birodalom egyik első embere, Heinrich Himmlernek bajorországi, festői környezetből álló tóparti villáját szállodává és étteremmé alakították át, amiért „természetesen” áll a bál a zsidó-liberális médiában.

Lapos képernyős televízió, külön mosdó és négy darab emeletes ágy – ilyen körülmények között tartják fogva Ilaria Salist, a milánói terroristát, az antifa támadások első rendű vádlottját.

Az első ember alkotta eszközt, amely áttörte a világűr határát, az Adolf Hitler szupertitkos csodafegyver-programját, az A-4-es vagy közismertebb nevén a V-2-es ballisztikus rakétát megépítő fejlesztőcsoport vezetője, dr. Wernher von Braun konstruálta meg.

A balközép zöldpárt berlini politikusa Adolf Hitlert éltette, amikor a rendőrök éppen alkoholtesztre vitték.

A mai Németországban és Ausztriában rendkívül veszélyes vállalkozásra adja a fejét az, aki úgy gondolja, megpróbál kiállni hazája és népe mellett, és ilyen irányú aktivizmust folytat. 

Antonio Tajani olasz külügyminiszter és Carlo Nordio igazságügy-miniszter közös közleményt adott ki arról, hogy tiszteletben tartják Magyarország szuverenitását, és nem avatkoznak bele a letartóztatásban lévő olasz antifa-terrorista ellen zajló eljárásba.

Ausztráliában hétfőtől életbe lépett a nemzetiszocialista tisztelgés és a nemzetiszocialista emléktárgyak tilalmáról szóló új törvény.

A „náci fasizmus” elleni partizánharcot éltette Ilaria Salis, a Magyarországon fogva tartott és az olasz szélsőbaloldal által az európai parlamenti választásokon jelöltként indított terrorista a második világháború végére emlékező olaszországi ünnep alkalmából.

Furcsa észjárásuk van a németországi hatóságoknak: minél aktívabb és erőszakosabb a szélsőbaloldali Antifa, annál inkább fellépnek a nacionalista színtér ellen. Abszurd? Igen, de pont ez a valóság.

Azokat az ausztrálokat, akik nyilvánosan nemzetiszocialista tisztelgést mutatnak be Victoria államban, tetemes pénzbírsággal vagy akár egy év börtönnel is sújthatják az új törvényjavaslat értelmében.

A Los Angeles-i székhelyű zsidó szupremácista Simon Wiesenthal Központ „leplezte le”, hogy egy, az angliai Oxfordshire-ből származó 42 éves anyuka lett a Miss Hitler szépségverseny idei győztese.

Egy helyi zsidó felsőbbrendűségi csoport és állami törvényhozók kiakadtak a Nashville belvárosában a tartott nemzetiszocialista felvonulás miatt.