Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Egy néger diák írta a „rasszista” graffitiket, amelyeket egy kaliforniai középiskolában találtak.

Múlt héten Sacramento város egyik iskolai körzetében a CK McClatchy High School egyik szökőkútjára írtak „rasszista” falfirkákat.

Az elkövető az egyik csap felé azt írta: „színes”, míg a másik csap felé pedig azt, hogy „fehér”, utalva ’50-es évek szegregációs időszakára, valamit horogkereszteket (véletlenül sem a helyes forgásiránnyal) és KKK-feliratokat fújt több helyre is az iskola területén.

Miután a közösségi médiában elterjedt egy kép az egyik graffitiről, az antirasszista buzgómócsingok gyorsan felháborodásukat fejezték ki, annak ellenére, hogy az iskolákban az állítólagos „rasszista” üzenetek többsége korábban is néger diákok által elkövetett álhírnek bizonyult. Mielőtt a gyanúsítottakat azonosították volna – és még mielőtt a megfigyelési felvételeket megnézték volna –, Jorge Aguilar, Sacramento város egyesült iskolakerületének felügyelője is elítélte a tettet.

Berry Accius, a Fiatalok Hangja nonprofit szervezet alapítója azt követelte a tankerülettől, hogy vegye komolyabban a „rasszista incidenseket”.

„Ez egyszerűen az 1950-es évek törvénye 2022-ben” – mondta Accius. „Amíg ezek az iskolák nem fogadják el a zéró tolerancia politikáját a rasszista viselkedéssel kapcsolatban, addig lesznek, akik elég merészek, hogy rasszista cselekedetekkel próbálkozzanak.”

A videó megnézése során kiderült, hogy az incidens elkövetője egy néger diáklány – jelentette a CBS Sacramento, később pedig diák is bevallotta, hogy ő írta az üzenetet. A hír arra késztetett néhány embert az iskolai kerületben, hogy meghátráljanak az igazságszolgáltatás iránti korábbi követelésektől. A kerület verseny- és tőkefigyelője, Mark T. Harris például azt mondta: „Nem hiszem, hogy gyűlöletbűnözés vagy gyűlöletbeszéd lett volna a tett. Őszintén szólva, részben azért, mert az elkövető egy fiatal afroamerikai nő.”

Accius, az aktivista azonban továbbra is az üzenetnél maradt, mondván, hogy a cselekmény még mindig gyűlöletbűn.

„Nem értek egyet azzal, hogy ez ne lenne gyűlöletbűncselekmény, mert a nap végén az számít, hogy tudjuk, mit jelent ha az egyik vízcsapon színes, egy másik csapon pedig a fehér felirat látható” – mondta Accius a Daily Wire értesülései szerint.

Ő és más aktivisták még a fekete diák beismerő vallomását is kétségbe vonták, annak ellenére, hogy a térfigyelő felvételek tetten értek a néger lányt.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Bár gyors javítást ígértek, végül 6 hónapba telt, hogy javítsák a Gemini történelmileg pontatlan emberábrázolását a Google-nél.

Alig egy hónappal Szálasi Ferenc kivégzése után a magyar határon önként jelentkezett a Szálasi-kormány egyik még szabadlábon lévő tagja: Kovarcz Emil.

Az alpesi ország korábbi jogszabályai ugyan tiltják az „emberek becsmérlését vallási, etnikai vagy szexuális irányultságuk miatt”, de csak akkor, hogy ha az elhangzott kijelentések, a használt jelképek vagy bemutatott mozdulatok „propagandisztikus célokat” szolgálnak, jelentsen ez bármit.

Egy Simon Knittel antifaiszta összefogott, a Laut gegen Nazis (Hangosan a nácik ellen, LGN) nevű szélsőséges szervezettel és egy hamburgi ügyvédi irodával, hogy a védjegyhivatalon keresztül kisajátítsák a hazafias jelszavakat.

A 20. századi magyar történelem legsötétebb időszaka köthető Rákosi Mátyás nevéhez, aki hasonlóan a legtöbb kommunistához, a legmesszebbmenőkig álságosan élt.

Ausztrália Victoria szövetségi államának rendőrsége arra készül, hogy vádat emeljen az ausztrál nemzetiszocialista aktivista Jacob Hersant ellen „súlyosan sértő közszereplés” miatt, miután körülbelül 30 maszkos aktivista tömeges deportálásokat követelve demonstrált egy melbourne-i állomáson.

A katonai kommentátorok többnyire egyetértenek abban, hogy a Kurszk környékén zajló ukrán diverzánsakciónak stratégiai értelme gyakorlatilag nincs, és legfeljebb arra szolgál, hogy erősítse a sorozatos harctéri kudarcok miatt igencsak letargikus ukrán katonák harci morálját.

Bár lehetetlen pontosan megállapítani, hogy a második világháború során hány szovjet állampolgár harcolt valamilyen formában a németek oldalán, a szakértők többsége abban egyetért, hogy számuk akár az 1,4-1,5 milliót is elérhette.

Az Európai Unió Tanácsa pénteken felvette a terrorista szervezetek uniós listájára a Bázis (The Base) nevű, 2018-ban alapított amerikai nemzetiszocialista szervezetet – derült ki a testület közleményéből.

Déri Tibor, Újpest DK-s polgármestere számára a sajótóból derült ki, hogy egy patrióta szellemiségű, kétestés koncertet terveznek november második hétvégéjére a kerületben.

Házunkba 1944. december 31-én lépett be az első szovjet katona, és németeket keresett. Miután jól megetettük őt, társai is meglátogattak egyre sűrűbben. Közben néha elvittek tolmácskodni, mert lengyelül beszéltem.

A liberális brit bíróság „elkötelezett fajgyűlölőknek” nevezte őket, akik a bíró szerint „terrorizmusra buzdítottak”.

Jó ideje keringett egy különös történet, miszerint a sarkkörön lévő Alexandra Land nevű szigeten működött egy meteorológiai állomás, amely második világháború alatt a titkos német tudományos projektek helyszíne volt.

Magántermészetű programok és a propagandagépezet irányításának helyszíne volt a Haus am Bogensee, Joseph Goebbels egykori villája. 

1945 januárjának elején a komáromi vasútállomáson kivagonírozott Tigris harckocsik hosszú sora nagy zajt csapva kígyózott a macskaköves utcákon, hogy a Vág-Duna hídján túl elfoglalják harcállásukat.