Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Egy Alia Dastagir nevű szerző az Egyesült Államok egyik legolvasottabb lapjában, a USA Today egyik cikkében azt írta: a pedofília „a leginkább félreértett szexuális orientáció”.

Az újság a Twitteren népszerűsíteni kívánta egyik cikkét, melyben pszichológusok véleményére hivatkozva bizonygatja, hogy a társadalom téved a pedofilokkal kapcsolatban.

Az egyik legnagyobb példányszámú amerikai lap közölte a cikket a Twitteren is, amely a „Miben téved a közvélemény a pedofíliával kapcsolatban” című írást igyekezett propagálni – azonban a USA Today a vitát hamar törölte, miután az nagy felháborodást keltett az olvasók körében. Az ügy folyományaként pedig az eredeti cikk címét is megváltoztatták. 

„A pedofil olyan felnőtt, aki szexuálisan vonzódik a gyerekekhez, de nem minden pedofil bántalmaz gyerekeket, és vannak emberek, akik bár szexuálisan bántalmaznak gyerekeket, mégsem pedofilok” – írja az újság. A cikkükben azt is olvashatjuk, hogy a pedofília mint kifejezés vonzalmat ír le, nem cselekvést, ami számos félreértést szül”.

Többek között ezért is van, hogy „a közvélemény többsége szerint a pedofília egyet jelent a gyerekek szexuális zaklatásával”, ami a cikk szerint hamis állítás. Az általuk idézett tudósok szerint „a pedofília mint irányultság már az anyaméhben kialakul”.

A kanadai igazságügyi pszichológus, Michael Seto szavait idézve írják, hogy „mára számos vizsgálat támasztotta alá, hogy a mentális betegség veleszületett és nem választott. Befolyásolhatják genetikai tényezők vagy kora gyermekkori fejsérülések. A lényeg ugyanakkor mindenképpen azon van, hogy a pedofíliában szenvedő személy mennyire tudja kontrollálni érzelmeit és ezzel megakadályozni a bántalmazást. Így mindenképpen felelősek cselekedeteikért” - olvasható a cikkben.

Az Amerikai Pszichiátriai Társaság: Mentális zavarok diagnosztikai és statisztikai kézikönyvének definíciója szerint a pedofília egy „visszatértő, intenzív, szexuálisan izgató fantázia, amely magában foglalja a pubertáskorúakkal folytatott szexuális tevékenységet is”.

Michael Seto, a kanadai Royal Ottawa Health Care Group kutatási igazgatója szintén azt nyilatkozta, hogy a pedofília „nem olyasmi, amit az emberek választhatnak”.

A cikk nem idézett egyetlen egy pszichológust, vagy igazságügyi kutatót sem, aki másként vélekedne a pedofíliáról. Nem tért ki rá, hogy más szakemberek ezt súlyos mentális rendellenességnek, s nem szexuális irányultságnak minősítenék. A gyermekek jóléte és védelme helyett az írás inkább azt hangsúlyozza, hogy lehetővé kéne tenni a pedofilok számára, hogy nyíltan élhessenek a társadalmi kiközösítéstől való félelem nélkül.

A USA Today cikke megjelenése után tehát számos negatív visszhangot kapott a közösségi médiában, ezért visszavonulót fújtak. Most még.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A szerb hatóságok kiemelték a Dunából a második világháború idején elsüllyesztett egyik német hadihajóroncsot. A folyam mélyén még további mintegy negyven roncs található, amelyekben mindmáig ott hevernek az egykori robbanóanyagok.

Fogságba esésem első percei veréssel teltek. Miközben a sorfalat álló angol katonák előtt elvonultunk, a géppisztoly agyával ütöttek, majd rugdaltak bennünket, gyorsabb haladásra késztetve a mintegy 300 embert.

A Haus am Bogenseet az a Film Heritage Inc. vásárolta meg, amely a Panama-iratokban az ukrán first lady résztulajdona volt.

Budán még heves harcok folytak, amikor Pesten, az új szovjet hatalom árnyékában megalakult néptörvényszék, amely hivatalosan a Budapesti Nemzeti Bizottság nevet kapta, végrehajtotta első halálos ítéletét.

Engem és a legjobb barátnőmet együtt vittek ki a Gulágra. Mariska, a barátnőm, öt évvel később térhetett haza, mint én. Ő is visszajött a szülőfalunkba. Azon nyomban meglátogattam...

Bár 25 évig népszerű és sikeres polgármesterként hihetetlen lendületet adott Kapfenberg városának, a Franz Feketéről elnevezett stadiont január elsejétől már nem hozzá kapcsolódva emlegetik majd.

Vélhetően hazafias aktivisták a kommunizmust a zsidósággal azonosító matricát ragasztottak az érdi vasútállomás egyik padjára. A címkén a következő felhívás olvasható: „Küzdj a zsidó zsarnokság ellen! Harcolj a népedért!”

Híradó szakaszparancsnokként szolgáltam Ungváron 1944 októberében. Közben Nyékládházára kerültem, ahonnan november 4-én a szovjet katonák vittel el többedmagammal „kicsi robotra”, amiből négyévi kényszermunka lett.

Meglepő, de nem szerzői jogi okok miatt kellett hozzányúlni a vérmocskos Mickey egeres játékhoz: az Infestation 88-cal ennél is nagyobb baj volt.

Életében Lothrop Stoddard (1883–1950) Amerika egyik legbefolyásosabb írója volt. A Harvardon szerzett doktori címet, tizenöt könyvet írt, beleértve sokat vitatott könyvét is, az 1920-as The Rising Tide of Colort.

A patrióta fiatalra házmester jellemű járókelők hívták ki a rendőröket, miután a zászlót mutatta fel nekik.

Kiadta a német hatóság a 2023. februárban Budapesten elkövetett támadássorozat egyik feltételezett elkövetőjét.

Az egyik gránát felrobbant a lövészárokban, ahol legalább húsz bajtársam tartózkodott. Mindenkit beborított a por és a füst, egyesek testét szétszaggatta a szétrepülő acél. Négyen meghaltak. Többen halálosan megsebesültek.

Egykor négy légvédelmi ágyú állt annak a toronynak a tetején, amely ma szállodaként működik Hamburg belvárosában. 

A Kun (Kohn) Béla nevével fémjelzett proletárdiktatúra és vörösterror, a hírhedt 133 nap fenekestül forgatta fel az akkori magyar társadalmi és politikai életet.