Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A Zsidó Ügynökség (Szochnut) és a Cionista Világszervezet új jelentése szerint a 2021-ben világszerte bejelentett „antiszemita incidensek” mintegy 30 százaléka az Egyesült Államokban történt.

Amerikát még mindig megelőzi Európa, igaz, hogy ez utóbbiban a jelentés által „gyűlöletcselekményként” aposztrofált esetek többsége nem fizikai.

Államonkénti bontásban New Yorkban volt a legtöbb „antiszemita incidens” 2021-ben, ezt követi Kalifornia, Florida, Massachusetts és Pennsylvania. Texas, ahol múlt szombaton egy fegyveres négy embert ejtett túszul egy zsinagógában, a hatodik helyen állt.

A számok általában korreláltak a helyi zsidó lakosság abszolút értékben mért nagyságával.

New York, Kalifornia és Florida, amelyek az első, második és harmadik helyen álltak az „antiszemita incidensek” számát tekintve, egyben az USA első, második és harmadik legnagyobb zsidó lakosságának is otthont adnak, Massachusettsben a hetedik, Pennsylvaniában az ötödik, Texasban pedig a kilencedik legnagyobb zsidó lakosság él.

Az Egyesült Államokban, ahol a világszerte bejelentett „antiszemita incidensek” mintegy 30 százaléka történt, él a teljes zsidó népesség mintegy 40 százaléka.

Ennél is érdekesebb azonban a jelentés azon megállapítása, hogy az Egyesült Államokban az „antiszemita incidensek” inkább voltak fizikai, mint szóbeli jellegűek. Az Egyesült Államokon kívül az „antiszemita incidensek” általában úgynevezett „vandalizmus” formájában történtek, a fizikai erőszak és a szóbeli támadások ritkábban fordultak elő.

A zsidóellenesség 2021-ben jelentősen megnőtt az amerikai egyetemi kampuszokon is, különösen májusban, a Hamász ellen folytatott izraeli „Falak őrzője” hadművelet idején.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Miután Olaszországban EP-képviselőnek választották az antifasiszta Ilaria Salist, a magyar rendőrség elengedte a házi őrizetből az antifasiszta útonállót. Most a Guardiannek panaszkodott egy sort, hogy milyen körülmények között tartották fogva.

1945. január 30-án süllyesztette el egy szovjet tengeralattjáró a Balti-tengeren a többségében második világháborús menekülteket szállító Wilhelm Gustloff német személyszállító hajót. 

A „magyar forradalomért való lelkesedés” miatt, vagy 1956-ot csupán ürügyként felhasználva 257 személy ellen alkalmaztak megtorlást a Szovjetunióban. 

Jóllehet a biológiai fajfogalom nem azonos az etnográfiai fajfogalommal, mégsem nagyon különbözik tőle.

Magyarországon születtem, ahonnan 1982-ben, 18 évesen szöktem el. 1984-ben New Yorkban telepedtem le azzal a szándékkal, hogy művész leszek, de közel egy évtizedes küzdelem után rájöttem, hogy sohasem lehetek az.

Az NZóna Podcast tematikus Homo Viator sorozata ezúttal az 1945-ös budavári kitörést és a Becsület Napját vizsgálja világnézeti szempontból.

A liberális brit bíróság „elkötelezett fajgyűlölőknek” nevezte őket, akik a bíró szerint „terrorizmusra buzdítottak”.

Az 1913-as születésű Bosnyák Imrét az elsők között érintette meg a magyar nemzetiszocializmus, a hungarizmus eszméje.

Az évek során megszámlálhatatlan adaptáció készült már Time Rice és Andrew Lloyd Webber Jézus Krisztus szupersztár című rockoperájához, és az sem lenne igaz, ha azt mondanám, hogy az Ivo van Hove belga rendező által dirigált verzió lenne az első, amely fekete Jézussal hamisít, ám legjobb tudomásom szerint, ha a világon nem is, Európában ez az első ilyen feldolgozás.

A szélsőliberális-zsidó Euronews azon örvendezik, hogy egy belgiumi flamand „szélsőjobboldali” aktivistát ítélt el a helyi bíróság, pusztán azért, mert gyakorolta a szólásszabadsághoz való jogát. Ez természetesen „jogállami” megoldásnak számít Brüsszelben.

Tíz éve, hogy elhalkultak a „rózsaszínű tapsok”. Tíz éve, hogy barátunk és bajtársunk, a Titkolt Ellenállás egykori énekese, Cseresznye György végleg itt hagyta földi életét és a Hadak Útjára költözött – kezdődik a beszámoló a Légió Hungária lapján.

A magyar származású önkéntesekből felállítandó Waffen-SS hadosztályok ügyében a tárgyalások még a Lakatos-kormány idején megkezdődtek. Az írásbeli, előzetes megállapodást végül is Beregfy Károly, a Szálasi-kormány honvédelmi minisztere és Otto Winkelmann, a magyarországi német SS- és rendőri erők parancsnoka 1944. október 23-án írta alá Budapesten.

Alexander Netlingnek jellegzetes megjelenést kölcsönöz a horogkereszt és számos más fajvédő szimbólum, amelyet különösen jól látható helyre tetováltak.

Valaha, réges-régen, még a II. világháborúban volt egy erődítményekből álló védvonal, melyet a később legyőzhetetlennel minősített szovjet haderő sem tudott áttörni. Árpád-vonalnak hívták.

Egy nacionalista lengyel törvényhozó egy tűzoltókészülékkel oltotta el a hanukai gyertyákat az ország parlamentjében egy zsidókkal tartott rendezvényen, ami nemzetközi hisztériát váltott ki.