Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Ellentétben számos európai országgal, az amerikai államok többsége nem rendelkezik olyan törvénnyel, amely előírná, hogy az állami iskolák diákjai zsidóknak a második világégés alatti elgázosításáról tanuljanak.

A felmérések szerint az amerikaiak – különösen az ezredfordulósok és a Z generáció tagjai – nincsenek tisztában a holokauszt néven közismerté vált eseménnyel, miközben egyre több a „rasszista és antiszemita” bejegyzés a közösségi médiában, és a zsidóverések száma is megugrott az Egyesült Államokban, legalábbis az életvitelszerűen rettegő zsidó szupremácista szervezetek szerint, amit azért érdemes kellő távolságtartással kezelni.

A National Conference of State Legislatures politikai munkatársa, Emily Ronco által gyűjtött adatok szerint 2017 előtt mindössze öt államban volt olyan törvény, amely előírta a „holokausztoktatást”. Ezután 13 állam hozott törvényt, miután Trump hivatalba lépett, és az országban állítólagosan megugrott az „antiszemita incidensek” száma.

Néhány állam, ahol nincs kifejezetten a „holokausztoktatást” előíró törvény, arra utasítja az iskolákat, hogy az állami oktatási szervezetek által összeállított nézetek szerint oktassák a holokausztot.

Kalifornia, amely nem szerepel az Állami Törvényhozók Nemzeti Konferenciájának listáján, 1985-ben törvényt hozott, amely szerint a társadalomtudománynak „különös figyelmet kell fordítania a népirtás, a rabszolgaság és a holokauszt embertelenségének tanulmányozására, valamint napjaink kérdéseire”.

Pennsylvania, amely szintén nem szerepel a listán, 2014-ben törvényt fogadott el, amely kiemelten kezeli a „holokausztoktatást”. Az oktatást nem kötelező, de „ösztönzik”, legalábbis az állami oktatási tanács szerint.

Egy 2020-ban készült, az amerikaiak „holokausztismeretét” auditáló felmérés szerint a megkérdezettek nagyjából kétharmada nem tudott válaszolni arra a kérdésre, hogy hány zsidó halt meg a második világháború során.

A 18 és 40 év közötti amerikaiak körében végzett felmérésből az is kiderült, hogy 48 százalékuk egyetlen koncentrációs tábort vagy gettót sem tudott néven nevezni.

Az antiszemita „gyűlölet-bűncselekmények” száma tavaly több nagyvárosban is emelkedő tendenciát mutatott, és a Center for the Study of Hate and Extremism szerint meghaladhatták a 2021-es számokat – ami rekordévet jelenthetett.

A fentiekhez érdemes hozzátenni, hogy jórészt zsidó szupremácista eredetű forrásból származó információk, amikkel valószínűleg azt igyekeznek alátámasztani, hogy miért kellene még több pénzt fordítani az államkasszából az amerikai társadalom érzékenyítésére, valamint a zsidók felsőbbrendűségét hirdető szervezetek pénzelésére.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A magyar származású önkéntesekből felállítandó Waffen-SS hadosztályok ügyében a tárgyalások még a Lakatos-kormány idején megkezdődtek. Az írásbeli, előzetes megállapodást végül is Beregfy Károly, a Szálasi-kormány honvédelmi minisztere és Otto Winkelmann, a magyarországi német SS- és rendőri erők parancsnoka 1944. október 23-án írta alá Budapesten.

Másodjára állt bíróság elé az antifa támadások elsőrendű vádlottja, Ilaria Salis a Fővárosi Törvényszéken. A Markó utcai épület tárgyalótermébe ismételten széles vigyorral a képén nézett végig a hallgatóságon. 

Az évek során megszámlálhatatlan adaptáció készült már Time Rice és Andrew Lloyd Webber Jézus Krisztus szupersztár című rockoperájához, és az sem lenne igaz, ha azt mondanám, hogy az Ivo van Hove belga rendező által dirigált verzió lenne az első, amely fekete Jézussal hamisít, ám legjobb tudomásom szerint, ha a világon nem is, Európában ez az első ilyen feldolgozás.

Megszünteti a budapesti antifa támadások elsőrendű vádlottjának, Ilaria Salisnak letartóztatását 16 millió forint óvadék ellenében a Fővárosi Ítélőtábla és elrendeli bűnügyi felügyeletét, tudatta a bíróság honlapján közleményben.

Az osztrák parlament szigorította a nemzetiszocialista jelképek betiltásáról szóló törvényt, kiszélesítette annak hatályát és megerősítette a tiltott jelképek megjelenítésére és terjesztésére kiszabott büntetéseket arra hivatkozva, hogy erősödik az „antiszemitizmus”.

A Denisz Kapusztyin vezette Orosz Önkéntes Hadtest (RVC) állítása szerint több, Oroszországban végrehajtott támadást vitt véghez 2022-es megalakulása óta, ám nem ő az egyetlen, aki orosz gyökerű, s ukrán oldalon harcoló fegyveres csoportot vezet.

Vizsgálatot indítottak a német hatóságok egy videófelvétel ügyében, amelyen tizenéves iskolások nemzetiszocialista karlendítése látható egy lengyelországi kiránduláson.

A gyűjtőtáborba kerülésünk után napokon belül szájról szájra járt a hír, hogy itt kapjuk meg azt az igazoló papírt, amivel biztonságosan hazaindulhatunk. 

Az Adidas megtiltotta a vásárlóknak, hogy az újonnan kiadott német mez 44-es számmal ellátott változatát megvásárolják, ugyanis a szám a média képviselői szerint nagyon hasonlít a német Schutzstaffel (SS) által használt szimbólumra.

Mi a magyarság jelenlegi helyzete a pozsonyi csata tükrében? Szinte lehetetlen vállalkozás a megfogalmazott kérdésre minden igényt kielégítő válaszokat adni, de ugyanilyen lehetetlen, hogy nemzeti érzelmű magyar ember ne gondolkodna el ezeken az összefüggéseken ezekben a napokban.

Csupán néhány évvel ezelőtt, kilencvenhat évesen hunyt el Rochus Misch, Adolf Hitler testőre, a Führerbunker végóráinak utolsó szemtanúja.

Gabriele Marchesi szabadonengedéséről a milánói fellebbviteli bíróság döntött, amely elutasította Magyarország kiadatásra vonatkozó kérését, írja a Magyar Jelen a Milano.corriere.it nyomán.

Kun András 1911-ben született Nyírbátorban. Bölcsészeti és teológiai tanulmányait Rómában folytatta. 1941-ben szentelték pappá, majd minorita szerzetesként a kézdivásárhelyi rendházba került.

Chris Minns, az ausztrál Új-Dél-Wales szövetségi állam miniszterelnöke megfogadta, hogy határozottan fellép a jobboldali „szélsőségesekkel” szemben, mindössze azért, mert egy csoport nemzetiszocialista balaklavát viselve felszállt egy sydney-i vonatra az Ausztrália napon.

Budapest ostromának egyik legkevésbé ismert része a hungarista harccsoportok tagjainak részvétele a védelemben.