Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Pinchász Goldschmidt már két héttel a háború kitörése után elmenekült Oroszországból, ahol állítása szerint „egyre növekszik az antiszemitizmus”.

Oroszországban az ott élő zsidókat kiálthatják ki bűnbaknak a háború okozta nehézségekért – adta elő elméletét a Guardiannek adott interjújában Pinchász Goldschmidt volt moszkvai főrabbi, aki szerint ezért a zsidóknak mielőbb el kellene hagyniuk az országot.

A volt moszkvai főrabbi szerint „elég visszatekinteni” az orosz történelemre, látható, hogy amint egy politikai rendszer inogni kezdett, akkor a szovjet, vagy éppen az orosz vezetés megpróbálta a népharagot a zsidókra irányítani. „Ez volt a cárok idejében és a sztálini rendszer végén is” – jelentette ki. Goldschmidt szerint Oroszországban egyre erősebbek az antiszemita hangok is.

Azt tanácsolja, olyan helyre menjenek, ahol biztonságban élhetnek, csakhogy Izraelbe eljutni nem könnyű, mert nagyon drága a repülőjegy, az Egyesült Államokat pedig nem tartja annyira biztonságosnak, mint amilyen korábban volt.

Pinchász Goldschmidt nyár elején mondott le posztjáról, de már a háború kitörése után két héttel elmenekült Oroszországból, mivel nem volt hajlandó támogatni az orosz törekvéseket, sőt több kelet-európai országban adományokat is gyűjtött az ukránok számára. A volt főrabbi jelenleg Jeruzsálemben él feleségével.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Lassan telnek a napjai, nem tudja a pontos időt és nem bízhat senkiben Ilaria Salis, akinek ügyvédei mindent megtesznek azért, hogy olaszországi házi őrizetet harcoljanak ki – olvashatjuk a szívszaggató sorokat, írja a Mandineren nyomán a Magyar Jelen.

Vasárnap ismét a demokrácia csodálatos működéséről tettek tanúbizonyságot a héber rend őrei az egykori Németországban.

Az NZóna Podcast tematikus Homo Viator sorozata ezúttal az 1945-ös budavári kitörést és a Becsület Napját vizsgálja világnézeti szempontból.

Antonio Tajani olasz külügyminiszter és Carlo Nordio igazságügy-miniszter közös közleményt adott ki arról, hogy tiszteletben tartják Magyarország szuverenitását, és nem avatkoznak bele a letartóztatásban lévő olasz antifa-terrorista ellen zajló eljárásba.

Az Alternatíva Németországért (AfD) eltiltotta minden nyilvános megjelenéstől és kampányeseménytől a párt európai parlamenti listavezetőjét, Maximilian Krah-t – jelentette be a párt szóvivője, miután az illető a címben idézett mondatot találta mondani.

Az esztergomi Kaleidoszkóp Házban rendezik a Blanket Hill koncertjét. A luxemburgi antifa zenekar az eseményre készült plakátjával egyértelmű és erőszakos üzenetet fogalmazott meg, mely a tavaly februári támadásokra emlékeztet.

Mint levente, 1944 novembere végén rendeletre kellett jelentkeznem a területileg illetékes honvéd kiegészítő parancsnokságon.

A balközép zöldpárt berlini politikusa Adolf Hitlert éltette, amikor a rendőrök éppen alkoholtesztre vitték.

1945. február 11-én a budapesti német-magyar helyőrség lőszere és élelme fogytán volt, a magyar főváros fegyveresen nem volt tovább tartható.

A Ku Klux Klan egykori vezetője, David Duke a fehér fajvédő Nick Fuentes online személyiség támogatóival együtt demonstrált Detroitban.

A vérzivataros 20. század során több híres és hírhedt személyiség is megfordult a szegedi Csillag börtön celláiban.

A budapesti börtönben fogva tartott antifasiszta bandavezér, Ilaria Salis csalódott a magyar külgazdasági és külügyminiszterben, amiért az azt reméli, megkapja méltó büntetését tettéért.

Elítéltek egy angol antiszemita aktivistát, aki a rendőrség szerint „neonáci hitet vallott”, mert meg akart támadni egy sussexi zsinagógát.

Amint azt tudjuk, a Fidesz „nemzeti és keresztény” rendszerében nincs helye annak, hogy a hazafiak közterületen megemlékezzenek az 1945-ös budavári kitörés hőseiről, ellenben a szélsőbaloldali antifasiszta csoportok a tavalyi események dacára is demonstrálhatnak a mai napon.

A tábori lelkész letörten lépett be a pasewalki kórház első világháborús sebesültekkel teli kórtermébe.