Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Áli Hámenei iráni államfő pénteken a Twitteren kétségbe vonta a holokauszt megtörténtét.

Közben az országa elleni nemzetközi szankciókról és az amerikaiak szorgalmazta legújabb izraeli-palesztin béketárgyalások kudarcáról is kifejtette véleményét. Az iráni elnök szerint azért vannak eleve kudarcra ítélve az Amerika bábáskodásával folyó kezdeményezések, mert Washington a cionistákkal karöltve olyan palesztin államot kíván létrehozni, amelyben képtelenek lennének élni a muszlimok és a keresztények.

Ávigdor Lieberman izraeli külügyminiszter, aki Nobel-békedíjat érő eddigi egyéb megjegyzései és javaslatai mellett korábban a Szudán és Egyiptom határán épített Asszuáni-gát lebombázását indítványozta az izraeli légierőnek, most egy egészen eredeti észrevétellel rukkolt elő a mai Facebook-bejegyzésében: Áli Hoszejni Hámenei (على حسيني خامنهاى) nagyajatolláhról, az Iráni Iszlám Köztársaság államfőjéről, mintegy fejtetője állítva megállapítja, hogy a szakálla alatt kis Hitler-bajuszt rejteget...

Íme, Lieberman ominózus Facebook-bejegyzésének teljes szövege: "Áli Hámenei, Irán mindenható uralkodója (sic!) és legfőbb szellemi tekintélye a hét végén cáfolta a holokauszt megtörténtét. Áhmádinezsád távozása és a mosolyhadjárat után az ajatolláh továbbra is kis Hitler-bajuszt rejteget a szakálla alatt. Ez újabb figyelmeztető azok számára, akik azt gondolják, hogy létezik a másik Irán".

Lieberman, Budapest közelmúltbeli díszvendége tehát meg is magyarázza, hogy miért jutott erre a fura megállapításra. Ne higgye senki, hogy létezik a másik Irán (a zsidók a "másik Németország" tényét is cáfolják - J. K.), mert a perzsák hiába viselnek mosolyhadjáratot a nagyvilágban, továbbra is cáfolják, vagy legalábbis kétségbe vonják a holokauszt megtörténtét, amint azt twitteres "csivitelésében" a múlt pénteken az iráni elnök is tette.

Liebermant az iráni elnöknek pénteken a Twitteren közzétett megjegyzései dühítették föl. Áli Hámenei azt üzente a világnak, hogy Washington fiaskót vallott minden eddigi békejavaslatával, így a legutóbbival is Palesztinában. A jövőbeni amerikai kezdeményezések hasonló módon kudarcra lesznek ítélve, mert Amerika a cionistákkal karöltve olyan palesztin államot szeretne létrehozni, amelyben képtelenek lennének élni a muszlimok és a keresztények.

A békegalamb Liebermant persze leginkább Hámeneinek a holokausztra vonatkozó következő megjegyzése hozta ki a sodrából: "A holokauszt megtörténtét kétségbe kell vonni, s egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy az tényleg megtörtént volna". Mi meg kíváncsian várjuk, hogy az iráni államfő mikor indul tanulmányútra (esetleg gyalogszerrel) Auschwitzba, vagy a jeruzsálemi Jád Vásém Holokauszt Múzeumba.

Júszef el-Kudszi - Kuruc.info

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A jugoszláv légierő 1941. április 7-i szegedi és pécsi légitámadását, az 1941. június 26-i ismeretlen eredetű kassai bombázást, illetve a Budapestet ért 1942. szeptember 4–5-i és 9–10-i éjszakai szovjet légitámadást követően, az ország területének, ipari és közlekedési csomópontjainak rendszeres és folyamatos bombázása 1944. április 3-án vette kezdetét.

A sztálinista rendszer szétválaszthatatlan magától Sztálin személyétől. A bolsevik rendszer működési mechanizmusa gyakorlatilag Sztálin személye köré épült, és a diktátor 1953-as halálával szükségszerűen meg is változott.

Szigorú beléptetés, hatalmas sajtóérdeklődés és csurig telt tárgyalóterem – elkezdődött az antifasiszta támadások tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken hétfő reggel.

Aki nem volt a fronton, nem tudja elképzelni, milyen érzés napról-napra embereket ölni. Ellenfeleid jönnek feléd, lőnek, még nem találtak el, de menekülni nincs idő.

A „Historical Figures” – egy új mesterséges intelligencián alapuló chatbot alkalmazás – lehetővé teszi, hogy a történelem 20 ezer híres személyiségének bármelyikével beszélgessen az ember.

A világháborúban, 1915 szeptemberében vonultam be, mint hadnagy és századparancsnok, a bécsújhelyi akadémia elvégzése után.

A finn rendőrség szerint egy nemzetiszocialista csoport 3D-nyomtatott fegyverekkel készült faji háborúra. A nyomozók szerint a gyanúsítottak „terrorcselekmény elkövetésének szándékával” képezték ki magukat.

Horogkeresztes zászlókat lengetve és a Führert éltetve vonultak fel fehér fajvédő, nemzetiszocialista csoportok a floridai Orlandó városában a hétvégén.

Soha nem is kapták el, hiába szerepelt négy évtizeden át az FBI körözési toplistáján. 1985-ben végül magát adta fel.

A szélsőjobboldali zenei színtéren nem ritka, hogy a zenekarok fel- és átdolgozzák más bandák közkedvelt dalait. Például az angol Skrewdriver és a német Landser különösen sok nép fiait megihlette.

A közelmúltban az amerikai Massachusetts állambeli West Brookfield városában a zsidókat célzó „sértő üzeneteket” tartalmazó visszazárható zacskókat osztottak szét, ami médiahisztériát váltott ki.

1944 szeptember utolsó napjaiban sajátos közjáték zajlott le az német 503. nehézpáncélos-osztály otthont adó Sennelagerben. Noha az újabb bevetés helyszínét még nem ismerték a katonák, egyes részek már el is indultak.

Az Ostromkalauz után folytatódott a Festung Budapest 2024 rendezvénysorozata. A szervezést megnehezítő körülményekről évről évre egyre többet kell beszélnünk és írnunk a különböző csatornákon és felületeken – írja e sorokat honlapján a Légió Hungária.

2007. november 20-án a brit királyi pár 60. házassági évfordulóját, azaz gyémántlakodalmát ünnepelte. Az esemény mögött kimondatlanul is ott áll az a rendkívüli történet, hogy a házasságuk csaknem meghiúsult amiatt, hogy Fülöp rokoni kapcsolatban volt Hitler egyik legközelebbi követőjével.

Mint tüzér – aki megjárta a Don-kanyar poklát – 1944. november 4-én estem szovjet fogságba Dunaföldvárnál.