Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Egy francia zsidó újságíró a Jerusalem Post-nak nyilatkozva mondta el, hogy az utcájában számos épületet megjelöltek az antiszemita aktivisták.

Egyes esetekben olyan házakra festettek, amelyekben zsidók laknak, míg másutt a zsidókhoz általában kapcsolódó épületeket, például bankokat festettek le Dávid-csillaggal.

A francia újságíró tudomása szerint a rendőrség nyomozást indított az ügyben.

„Ez nem egy kifejezetten zsidó környék. Megkérdeztem az egyik csillaggal megjelölt épület portásától, él-e ott zsidó. Nem tudta megmondani” – magyarázta.

„Feltételezem, azért, mert bárki is csinálta, egyszerűen csak megnézte a neveket a kaputelefonon, és azt hitte, hogy zsidók” – tette hozzá az újságíró.

Párizs szinte valamennyi kerületében, valamint több elővárosban is Dávid-csillagok jelentek meg a zsidók tulajdonában lévő üzletek és a zsidók lakta házak falain. A párizsi ügyészség által közölt adatok szerint csak a 14. kerületben körülbelül hatvan Dávid-csillagot festettek fel ismeretlenek. A hatóságok „gyűlöletbűncselekmény”, valamint rongálás miatt indítottak nyomozást a történtek miatt – írja az esetről Le Monde francia napilap online kiadása.

A párizsi rendőrség közlése szerint a felfestett Dávid-csillagok mindegyike kék színű, a formájuk pedig szinte teljesen megegyező, ezért úgy vélik, egy jól szervezett csoport áll az antiszemita akció mögött. Jogi szakértők szerint az elkövetők maximum 4 év börtönnel és 30 ezer euró pénzbírsággal is büntethetőek.

„Ez a megjelölés az 1930-as évek és a második világháború folyamatait idézi, amelyek több millió zsidó kiirtásához vezettek” – írta sajtóközleményében a párizsi önkormányzat, melyben elítélték az „antiszemita atrocitásokat”.

Anne Hidalgo párizsi polgármester azt mondta, hogy amint szembesült ezekkel az „aljas falfestéssekkel”, felszólította az ügyészséget, hogy azonosítsa, emeljen vádat, és ítélje el a tettesek.

Emmanuel Grégoire, a párizsi önkormányzat első helyettese utasította a takarítószolgálatokat, hogy városszerte mossák le a Dávid-csillagokat. Valamint leszögezte, hogy „az antiszemitizmus továbbra is gyilkol, ezért soha nem hagyják abba ellene a harcot”.

A Politico brüsszeli hírportál a napokban arról közölt cikket, hogy a párizsi zsidók „rettegésben élnek”. A francia belügyminisztérium tájékoztatása szerint a Hamász október 7-i Izrael elleni támadása óta Franciaországban 2500 antiszemita cselekményről szóló bejelentés érkezett a hatóságokhoz. Ez azt jelenti, hogy Franciaországban az elmúlt három héten több antiszemita esemény történt, mint az elmúlt egy évben összesen.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Mint ismert, az elmúlt napokban szörnyű esemény rázta meg Írországot: egy algériai migráns Dublinban megkéselt három kisgyereket.

Horogkeresztes zászlókat lengetve és a Führert éltetve vonultak fel fehér fajvédő, nemzetiszocialista csoportok a floridai Orlandó városában a hétvégén.

Az évek során megszámlálhatatlan adaptáció készült már Time Rice és Andrew Lloyd Webber Jézus Krisztus szupersztár című rockoperájához, és az sem lenne igaz, ha azt mondanám, hogy az Ivo van Hove belga rendező által dirigált verzió lenne az első, amely fekete Jézussal hamisít, ám legjobb tudomásom szerint, ha a világon nem is, Európában ez az első ilyen feldolgozás.

1945 januárjának elején a komáromi vasútállomáson kivagonírozott Tigris harckocsik hosszú sora nagy zajt csapva kígyózott a macskaköves utcákon, hogy a Vág-Duna hídján túl elfoglalják harcállásukat.

1944. augusztus 23-án Románia hivatalosan kapitulált, és hátba támadta addigi szövetségeseit, a német és magyar csapatokat.

A mindenkori baloldal szerint a faj csak egy társadalmi konstrukció, ugyanúgy nem determinál semmit, mint azt újabban hangoztatják a biológiai nemekkel kapcsolatban.

Alexander Netlingnek jellegzetes megjelenést kölcsönöz a horogkereszt és számos más fajvédő szimbólum, amelyet különösen jól látható helyre tetováltak.

Akkor is így köszöntött a tavasz és a március. A budai hegyek felől hideg, még a télre emlékeztető szél söpört végig a pesti utcákon.

Jóllehet a biológiai fajfogalom nem azonos az etnográfiai fajfogalommal, mégsem nagyon különbözik tőle.

Tíz napja volt hivatalban Vilhelm Junnila finn gazdasági miniszter. A politikus azt mondta, hogy „a kormány fennmaradása és Finnország jóhírének megvédése érdekében” távozik posztjáról.

Több tízezer zsidó és zsidószimpatizáns vonult fel Izrael mellett Washingtonban, ám ez nem mindenkinek volt kedvére.

A balközép zöldpárt berlini politikusa Adolf Hitlert éltette, amikor a rendőrök éppen alkoholtesztre vitték.

A német munkásoknak kedvező első munkareformok egyike a fizetett évi szabadság létrehozása volt.

Első fokon pénzbüntetéssel sújtotta a Szentesi Járásbíróság azt a férfit, aki tavaly decemberben egy horogkeresztes zászlót rakott ki lakásának ablakába – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az MTI-t.

Dr. Bárdossy László Szombathelyen született 1890. december 10-én, római katolikus vallású kisnemesi, hivatalnoki családból.

Bár a mi hazánkos Novák Előd kérésére előbb tömegsport-rendezvényként felvette az állami szervező a Kitörés emléktúrát az Olimpiai Ötpróba Programba, később azt törölte.