Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Egy francia zsidó újságíró a Jerusalem Post-nak nyilatkozva mondta el, hogy az utcájában számos épületet megjelöltek az antiszemita aktivisták.

Egyes esetekben olyan házakra festettek, amelyekben zsidók laknak, míg másutt a zsidókhoz általában kapcsolódó épületeket, például bankokat festettek le Dávid-csillaggal.

A francia újságíró tudomása szerint a rendőrség nyomozást indított az ügyben.

„Ez nem egy kifejezetten zsidó környék. Megkérdeztem az egyik csillaggal megjelölt épület portásától, él-e ott zsidó. Nem tudta megmondani” – magyarázta.

„Feltételezem, azért, mert bárki is csinálta, egyszerűen csak megnézte a neveket a kaputelefonon, és azt hitte, hogy zsidók” – tette hozzá az újságíró.

Párizs szinte valamennyi kerületében, valamint több elővárosban is Dávid-csillagok jelentek meg a zsidók tulajdonában lévő üzletek és a zsidók lakta házak falain. A párizsi ügyészség által közölt adatok szerint csak a 14. kerületben körülbelül hatvan Dávid-csillagot festettek fel ismeretlenek. A hatóságok „gyűlöletbűncselekmény”, valamint rongálás miatt indítottak nyomozást a történtek miatt – írja az esetről Le Monde francia napilap online kiadása.

A párizsi rendőrség közlése szerint a felfestett Dávid-csillagok mindegyike kék színű, a formájuk pedig szinte teljesen megegyező, ezért úgy vélik, egy jól szervezett csoport áll az antiszemita akció mögött. Jogi szakértők szerint az elkövetők maximum 4 év börtönnel és 30 ezer euró pénzbírsággal is büntethetőek.

„Ez a megjelölés az 1930-as évek és a második világháború folyamatait idézi, amelyek több millió zsidó kiirtásához vezettek” – írta sajtóközleményében a párizsi önkormányzat, melyben elítélték az „antiszemita atrocitásokat”.

Anne Hidalgo párizsi polgármester azt mondta, hogy amint szembesült ezekkel az „aljas falfestéssekkel”, felszólította az ügyészséget, hogy azonosítsa, emeljen vádat, és ítélje el a tettesek.

Emmanuel Grégoire, a párizsi önkormányzat első helyettese utasította a takarítószolgálatokat, hogy városszerte mossák le a Dávid-csillagokat. Valamint leszögezte, hogy „az antiszemitizmus továbbra is gyilkol, ezért soha nem hagyják abba ellene a harcot”.

A Politico brüsszeli hírportál a napokban arról közölt cikket, hogy a párizsi zsidók „rettegésben élnek”. A francia belügyminisztérium tájékoztatása szerint a Hamász október 7-i Izrael elleni támadása óta Franciaországban 2500 antiszemita cselekményről szóló bejelentés érkezett a hatóságokhoz. Ez azt jelenti, hogy Franciaországban az elmúlt három héten több antiszemita esemény történt, mint az elmúlt egy évben összesen.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Szigorú beléptetés, hatalmas sajtóérdeklődés és csurig telt tárgyalóterem – elkezdődött az antifasiszta támadások tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken hétfő reggel.

Az 1930-as években a hollywoodi stúdiófőnökök is Adolf Hitler előtt hajlongtak a Metro-Goldwyn-Mayer médiatársaság egyik vezetője pedig még zsidó feleségétől is elvált a német nemzetiszocialisták javaslatára.

A sikertelen hatalommegragadási kísérlet utáni per hozott országos ismertséget Adolf Hitlernek, amelyben egész Németország megismerhette nézeteit.

Mi a magyarság jelenlegi helyzete a pozsonyi csata tükrében? Szinte lehetetlen vállalkozás a megfogalmazott kérdésre minden igényt kielégítő válaszokat adni, de ugyanilyen lehetetlen, hogy nemzeti érzelmű magyar ember ne gondolkodna el ezeken az összefüggéseken ezekben a napokban.

Vád alá helyezték a németországi hazafias szélsőjobb egyik vezető politikusát, Björn Höckét, mert „náci” jelszó használatával vádolják, írja a BBC.

Joachim (Jochen) Peiper 1915. január 30-án született Berlinben. Apja is katonaként élte le az életét, igy a fiatal Jochen a katonás életet hamar megtanulta.

Februárban sorozatos szélsőbaloldali támadások történtek Budapest különböző pontjain, az első hírek szerint az áldozatokat a ruhájuk alapján választották ki az antifasiszta támadók.

Iszonyatos dráma folyt a mai Széll Kálmán tér környékén 1945. február 11-én, amikor Budapest magyar és német védői megpróbálták áttörni a szovjet ostromgyűrűt. 

Az Alternatíva Németországért (AfD) eltiltotta minden nyilvános megjelenéstől és kampányeseménytől a párt európai parlamenti listavezetőjét, Maximilian Krah-t – jelentette be a párt szóvivője, miután az illető a címben idézett mondatot találta mondani.

Vissza kell térnie a börtönbe a görög Arany Hajnal vezetőjének, aki az elmúlt hónapban feltételesen szabadlábon volt, mert a fellebbviteli bíróság hatályon kívül helyezte a szabadlábra helyezéséről szóló döntést – közölte egy igazságügyi forrás.

Mint tüzér – aki megjárta a Don-kanyar poklát – 1944. november 4-én estem szovjet fogságba Dunaföldvárnál.

Hét évtizeddel a második világháború vége után még éltek emberek, akiknél hitelesebben senki sem tudta elmondani, mit tapasztalhatott egy civil a budai oldalon 1944-45 telén.

Április negyedike, vagy ahogyan az 1945 után kiépülő kommunista diktatúra kánonjában szerepelt, a felszabadulás, nem csak a pártállam piros betűs ünnepének, hanem négy évtizeden át a rendszer legfontosabb legitimációs pontjának számított, és nem véletlenül.

A lakókat kiráncigálták lakásukból, majd őrizetbe vették: ismét botrány Gregor Lange és a dortmundi rendőrség körül!

A Tiszamenti falucskában – Tiszaeszláron – egy Solymosi nevű parasztasszony kékítőért küldötte Eszter nevű 14 éves leányát. A kis Solymosi Eszter azonban sohasem tért vissza.