Egy francia zsidó újságíró a Jerusalem Post-nak nyilatkozva mondta el, hogy az utcájában számos épületet megjelöltek az antiszemita aktivisták.

Egyes esetekben olyan házakra festettek, amelyekben zsidók laknak, míg másutt a zsidókhoz általában kapcsolódó épületeket, például bankokat festettek le Dávid-csillaggal.

A francia újságíró tudomása szerint a rendőrség nyomozást indított az ügyben.

„Ez nem egy kifejezetten zsidó környék. Megkérdeztem az egyik csillaggal megjelölt épület portásától, él-e ott zsidó. Nem tudta megmondani” – magyarázta.

„Feltételezem, azért, mert bárki is csinálta, egyszerűen csak megnézte a neveket a kaputelefonon, és azt hitte, hogy zsidók” – tette hozzá az újságíró.

Párizs szinte valamennyi kerületében, valamint több elővárosban is Dávid-csillagok jelentek meg a zsidók tulajdonában lévő üzletek és a zsidók lakta házak falain. A párizsi ügyészség által közölt adatok szerint csak a 14. kerületben körülbelül hatvan Dávid-csillagot festettek fel ismeretlenek. A hatóságok „gyűlöletbűncselekmény”, valamint rongálás miatt indítottak nyomozást a történtek miatt – írja az esetről Le Monde francia napilap online kiadása.

A párizsi rendőrség közlése szerint a felfestett Dávid-csillagok mindegyike kék színű, a formájuk pedig szinte teljesen megegyező, ezért úgy vélik, egy jól szervezett csoport áll az antiszemita akció mögött. Jogi szakértők szerint az elkövetők maximum 4 év börtönnel és 30 ezer euró pénzbírsággal is büntethetőek.

„Ez a megjelölés az 1930-as évek és a második világháború folyamatait idézi, amelyek több millió zsidó kiirtásához vezettek” – írta sajtóközleményében a párizsi önkormányzat, melyben elítélték az „antiszemita atrocitásokat”.

Anne Hidalgo párizsi polgármester azt mondta, hogy amint szembesült ezekkel az „aljas falfestéssekkel”, felszólította az ügyészséget, hogy azonosítsa, emeljen vádat, és ítélje el a tettesek.

Emmanuel Grégoire, a párizsi önkormányzat első helyettese utasította a takarítószolgálatokat, hogy városszerte mossák le a Dávid-csillagokat. Valamint leszögezte, hogy „az antiszemitizmus továbbra is gyilkol, ezért soha nem hagyják abba ellene a harcot”.

A Politico brüsszeli hírportál a napokban arról közölt cikket, hogy a párizsi zsidók „rettegésben élnek”. A francia belügyminisztérium tájékoztatása szerint a Hamász október 7-i Izrael elleni támadása óta Franciaországban 2500 antiszemita cselekményről szóló bejelentés érkezett a hatóságokhoz. Ez azt jelenti, hogy Franciaországban az elmúlt három héten több antiszemita esemény történt, mint az elmúlt egy évben összesen.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Napjaink Amerikájában a neobolsevizmus woke ideológiája nevében nyílt fehérellenes faji uszítás folyik. A fekete hatalom (black power) megvalósítása érdekében a szórakoztatóiparban, a tömegtájékoztatásban és a felsőoktatásban ténykedő fekete agitátorok és fehér kollaboránsaik egyáltalán nem titkolják, hogy mire számíthatnak a fehérek – mindenekelőtt a heteroszexuális fehér férfiak – a jövő Amerikájában, amikor majd relatíve kisebbségbe kerülnek az össz­népességen belül (a jelenlegi demográfiai tendenciák alapján 2050 körül).

A Dráva menti harcokban sebesültem meg, és 1945. március 13-án egy német hadikórházzal az ausztriai Feldkirchbe kerültem.

1945. május 9-én, éjfél után néhány perccel írták alá a nemzetiszocialista Nagynémet Birodalom hadserege, a Wehrmacht feltétel nélküli megadásáról szóló nyilatkozatot, de ezzel az európai hadszíntéren még nem ért a második világháború.

1941. április 11-én kapcsolódott be Magyarország a Jugoszlávia elleni német támadásba, a honvédség négy nap alatt megszállta a trianoni békeszerződés nyomán elvesztett Bácskát, a baranyai háromszöget, a Muraközt és a Muravidéket.

Az, hogy az emigrációban minden a nemzeti irányt képviselő férfi ellen a legaljasabb hajsza folyik, lassan már természetes lesz még azok számára is, akiken a rágalom ostora csattog.

Franz Boas nyomán a kritikai fajelmélet dogmaként sulykolja, hogy a „faj” csak egy „interszekcionális társadalmi konstrukció”, amely a fehérek érdekeit szolgálja az általuk elnyomott feketékkel szemben.

Megszüntette a rendőrség a „tiltott önkényuralmi jelkép használata” miatti nyomozást Szálasi Ferencné sírjának ügyében – derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatásából.

Tíz napja volt hivatalban Vilhelm Junnila finn gazdasági miniszter. A politikus azt mondta, hogy „a kormány fennmaradása és Finnország jóhírének megvédése érdekében” távozik posztjáról.

Itáliában tilos lesz a labdarúgócsapatoknak kiosztani játékosaiknak a 88-as számot, ugyanis ezzel a Führert éltetnék a játékosok.

Budapesten is megmutatta valódi arcát a különböző autonóm anarchista-szélsőbaloldali csoportok hálózataként működő Antifasiszta Akció.

Ajka közelében, a szántóföldön, mélyen a földbe fúródva fedezték fel egy a második világháború végén lezuhant magyar felségjelű Focke-Wulf FW 190-es vadászbombázó gépnek a roncsait.

Február 10-én, egy nappal az 1945-ös budai kitörési kísérlet évfordulójára szervezett megmozdulások előtt a XI. kerületben egy csoport tagjai látszólag ok nélkül, hátulról, viperával rátámadtak egy férfire, és a biztonsági kamerák szeme láttára brutálisan összeverték. 

Bajtársunk és barátunk Cseresznye György, a Titkolt Ellenállás egykori énekese már lassan egy évtizede, idén 9 éve, hogy a Hadak Útjára távozott.

Bazin határába értünk 1945. április 1-jén reggel, ami már egészen a front közelében volt.

A Nagynémet Birodalom körüli rejtélyekre eddig is számos összeesküvés-elmélet épült, a közelmúltban talált titokzatos érme pedig csak népszerűsíti a legendákat.

Hét évtizeddel a második világháború vége után még éltek emberek, akiknél hitelesebben senki sem tudta elmondani, mit tapasztalhatott egy civil a budai oldalon 1944-45 telén.

Halála óta számos összeesküvés-elmélet terjed, miszerint legszűkebb környezete megölte, hogy Berija megfojtotta, vagy újabban: patkányméreggel végeztek vele, miközben pár nappal később pedig a hasonmásával rendezték meg a „hivatalos” halálát.

Amerikában a „fehér felsőbbrendűség” nyílt, társadalmilag elfogadhatatlan és többnyire törvényileg is szankcionált megnyilvánulási formáinak a lincselés, a gyűlölet-bűncselekmények, a „néger” szó használata, a horogkereszt, a lángoló feszületek (Ku-Klux-Klan), a rasszista viccek és gúnynevek számítanak.

Jó három órai gyaloglás után érkeztünk Szucsányba, ahol a gimnázium udvarán, 1945. április 18-án 10 órakor adtuk át fegyvereinket a csehszlovák katonáknak, akik az épületben szállásoltak el bennünket.

Az amerikai tábor után megismertük a francia hadifogság nyomorúságait. Hálát adok az Istennek, hogy olyan iskolába járhattam, ahol nyelveket kellett tanulnom.

A nyugati szövetségesek által megtámogatott, végtelen ember- és nyersanyaggal rendelkező Szovjetuniónak azonban ez sem volt nagy ár, a világtörténelem egyik legnagyobb ütközete, amely a kurszki katlanban zajlott, megpecsételte a keleti front sorsát.

„A jóvátétel nem csak erkölcsileg indokolható, hanem képes kezelni a régóta fennálló faji egyenlőtlenségeket is” – mondta Barbara Lee demokrata képviselő.

Nagy az esélye annak, hogy Brazíliából eltűnjön a népszerű csevegő alkalmazás, ugyanis a közelmúltban Wellington Lopes da Silva bíró arra utasította a Google-t és az Apple-t, hogy távolítsák el az alkalmazást áruházaikból, a mobilszolgáltatóknak pedig blokkolniuk kell a hozzáférést az apphoz.

1944 szeptember utolsó napjaiban sajátos közjáték zajlott le az német 503. nehézpáncélos-osztály otthont adó Sennelagerben. Noha az újabb bevetés helyszínét még nem ismerték a katonák, egyes részek már el is indultak.