Kövess minket: Telegram — XVkontakte

November 8-án reggel 6 órakor rendőrök százai kutattak át több baloldali szélsőségesek által lakott ingatlant Szászországban és Türingiában.

Az intézkedés hátterében a Gera Állami Rendőr-felügyelőség (Türingia) nyomozása áll, az alkotmányos rend megsértésének gyanúja miatt.

A nyomozás 2023. május 1-jére nyúlik vissza: akkor Gerában mintegy 500 baloldali vonult az utcára 700 nacionalista ellen. A rendőrség nagy létszámú kötelékkel biztosította a helyszínt a két tábor között. A baloldali szélsőségesek áttörési kísérletét csak paprikaspray-vel és gumibotokkal lehetett megakadályozni. A rendőröket többször is megtámadták – közölte akkor a rendőrség. Még egy rendőr is megsérült. A gerai államügyész alkotmányos rend elleni erőszak miatt indított eljárást.

A házkutatást több gyanúsított ellen már végrehajtották. A rendőrség többek között Szászországban (Lipcsében, Drezdában és Schwarzenbergben) és Türingiában (Gerában, Jénában, Erfurtban és Nordhausenben) razziázott. Schwarzenbergben (Erzgebirge) átkutattak egy nagy ingatlant (Autonome Zentrum), melynek kerítését szögesdróttal és szögekkel védték. A homlokzaton egy hatalmas ACAB graffiti látható. Az ACAB az „All Cops are Bastards” (minden rendőr fattyú) rövidítése.

Németországi sajtóhírek szerint a házkutatás során a hatóság éles lőfegyvert talált, pontosabban egy revolvert. A hatóságok még elemzik, hogy a revolvert használták-e már. A türingiai CDU belügyi szakértője, Raymond Walk a Bildnek elmondta: „A razziák azt mutatják, milyen fontos a hálózatos együttműködés a szövetségi államok és a szövetségi kormány nyomozóhatóságai és rendőrsége között. Kulcsfontosságú, hogy alkotmányos államunk erőt mutasson, és következetesen fellépjen a zavargókkal szemben.” Majd így folytatta: „Nem csak a Lina Engel-ügy óta tudjuk, hogy a baloldali szélsőségesség jól felépített hálózatot épített ki Szászországban és más szövetségi államokban. Annál is fontosabb, hogy az irányításra nehezedő nyomás ne legyen erős, és hogy a helyszínt a szerkezeti nyomozásokkal, a titkosszolgálatokkal és az informátorokkal még inkább a biztonsági hatóságok fókuszába helyezzük.”

A Bild kérdésére Katja Ridder rendőrségi szóvivő megerősítette az akciót. Reggel a rendőrség bejelentette: „Maguk a kutatási intézkedések, amelyek a magánhasználatú ingatlanokra irányultak, több szövetségi államban zajlottak. A KPI Gera vizsgálatai jelenleg is folynak.”

Még mindig nem világos, hogy történt-e letartóztatás. Az akció befejezése után a rendőrség újabb sajtóközleményt kíván közzétenni.

A fentiek ismét rávilágítanak arra, hogy a németországi szélsőbaloldal egyre inkább radikalizálódik, s a kalapácsos támadások, a csonkolás és robbantásos merényletek után újabb és súlyosabb bűntettek és terrorcselekmények elkövetésére készülnek.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A tavaszt idéző napsütésben jó félszázan gyülekeztek a megadott időpontban a Keleti pályaudvar előtti téren, hogy részt vegyenek a sétáló történelemórán, számol be a Festung Budapest 2024-es rendezvénysorozata nyitányáról a honlapján a Légió Hungária.

A Hetek című filoszemita lap egyik olvasója küldte be az újság számára azt a fotót, amelyen Budapesten, az Egyetem tér környékén kiragasztott, az említett orgánum szerint „uszító antiszemita” szövegű plakát látható.

Februárban sorozatos szélsőbaloldali támadások történtek Budapest különböző pontjain, az első hírek szerint az áldozatokat a ruhájuk alapján választották ki az antifasiszta támadók.

A „német” gondolatrendőrség feloszlatott egy nemzetiszocialista rockkoncertet a türingiai Sonnebergben szombat este.

Mihelyt a második világháború 1945-ben véget ért, Kanada és az USA elkezdett hajón élelmet szállítani az emberek százmillióinak, akik a háború következtében éhhalálnak voltak kitéve.

A mennoniták anabaptista felekezetét a 16. században hozta létre egy frízföldi reformátor, Menno Simons. A javarészt Poroszországban letelepedett mennoniták a 18. században a militarista alapokra épülő államból II. Katalin cárnő Oroszországába menekültek.

Megmondom őszintén, hogy e sorok írása közben visszasírtam bármit, akármelyik cikkemet az elmúlt évekből. Nem azért, mert az Oppenheimer egy rossz film, vagy mert nem szerettem volna kritikát írni róla, sőt, épp ellenkezőleg.

Az alpesi ország korábbi jogszabályai ugyan tiltják az „emberek becsmérlését vallási, etnikai vagy szexuális irányultságuk miatt”, de csak akkor, hogy ha az elhangzott kijelentések, a használt jelképek vagy bemutatott mozdulatok „propagandisztikus célokat” szolgálnak, jelentsen ez bármit.

„Vádat emeltek négy férfival és egy nővel szemben, akik egy marokkói férfira a származása miatt támadtak rá” – közölte a Fővárosi Főügyészség az MTI-vel.

Az 1944 őszén szovjet megszállás alá került Kecskeméten a nyugat-magyarországi harci cselekmények és a világháború vége után is még fél évvel, 1945 karácsonyán is előfordultak a szovjet katonák által elkövetett rablások és gyilkosságok a polgári lakossággal és az újonnan felálló rendőrség tagjaival szemben egyaránt.

A 84 éves Bosnyák Imrét, a Nyilaskeresztes Párt egykori propagandistáját, 1997. augusztus 24-én temették a Rákoskeresztúri köztemető 298-as parcellájába.

Hivatalosan is visszalépett az önkormányzati választástól Soltysiak Edina táti független képviselőjelölt – írta meg a Telex.

Engem és a legjobb barátnőmet együtt vittek ki a Gulágra. Mariska, a barátnőm, öt évvel később térhetett haza, mint én. Ő is visszajött a szülőfalunkba. Azon nyomban meglátogattam...

90 ezer eurónyi tartozást hajtana be Lombardia tartományának vezetősége az antifa támadások vádlottján, Ilaria Salison.

Ahhoz, hogy megérthessük a totalitárius woke ideológia amerikai elhatalmasodását lehetővé tévő mentális légkört, célszerű vázlatosan feleleveníteni az Egyesült Államok történelmi gyökereit.