Kövess minket: Telegram — XVkontakte

November 8-án reggel 6 órakor rendőrök százai kutattak át több baloldali szélsőségesek által lakott ingatlant Szászországban és Türingiában.

Az intézkedés hátterében a Gera Állami Rendőr-felügyelőség (Türingia) nyomozása áll, az alkotmányos rend megsértésének gyanúja miatt.

A nyomozás 2023. május 1-jére nyúlik vissza: akkor Gerában mintegy 500 baloldali vonult az utcára 700 nacionalista ellen. A rendőrség nagy létszámú kötelékkel biztosította a helyszínt a két tábor között. A baloldali szélsőségesek áttörési kísérletét csak paprikaspray-vel és gumibotokkal lehetett megakadályozni. A rendőröket többször is megtámadták – közölte akkor a rendőrség. Még egy rendőr is megsérült. A gerai államügyész alkotmányos rend elleni erőszak miatt indított eljárást.

A házkutatást több gyanúsított ellen már végrehajtották. A rendőrség többek között Szászországban (Lipcsében, Drezdában és Schwarzenbergben) és Türingiában (Gerában, Jénában, Erfurtban és Nordhausenben) razziázott. Schwarzenbergben (Erzgebirge) átkutattak egy nagy ingatlant (Autonome Zentrum), melynek kerítését szögesdróttal és szögekkel védték. A homlokzaton egy hatalmas ACAB graffiti látható. Az ACAB az „All Cops are Bastards” (minden rendőr fattyú) rövidítése.

Németországi sajtóhírek szerint a házkutatás során a hatóság éles lőfegyvert talált, pontosabban egy revolvert. A hatóságok még elemzik, hogy a revolvert használták-e már. A türingiai CDU belügyi szakértője, Raymond Walk a Bildnek elmondta: „A razziák azt mutatják, milyen fontos a hálózatos együttműködés a szövetségi államok és a szövetségi kormány nyomozóhatóságai és rendőrsége között. Kulcsfontosságú, hogy alkotmányos államunk erőt mutasson, és következetesen fellépjen a zavargókkal szemben.” Majd így folytatta: „Nem csak a Lina Engel-ügy óta tudjuk, hogy a baloldali szélsőségesség jól felépített hálózatot épített ki Szászországban és más szövetségi államokban. Annál is fontosabb, hogy az irányításra nehezedő nyomás ne legyen erős, és hogy a helyszínt a szerkezeti nyomozásokkal, a titkosszolgálatokkal és az informátorokkal még inkább a biztonsági hatóságok fókuszába helyezzük.”

A Bild kérdésére Katja Ridder rendőrségi szóvivő megerősítette az akciót. Reggel a rendőrség bejelentette: „Maguk a kutatási intézkedések, amelyek a magánhasználatú ingatlanokra irányultak, több szövetségi államban zajlottak. A KPI Gera vizsgálatai jelenleg is folynak.”

Még mindig nem világos, hogy történt-e letartóztatás. Az akció befejezése után a rendőrség újabb sajtóközleményt kíván közzétenni.

A fentiek ismét rávilágítanak arra, hogy a németországi szélsőbaloldal egyre inkább radikalizálódik, s a kalapácsos támadások, a csonkolás és robbantásos merényletek után újabb és súlyosabb bűntettek és terrorcselekmények elkövetésére készülnek.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Négynapos utazás után 1945. február 6-án érkeztünk Bajáról Temesvárra. Verőfényes délelőttön vagoníroztunk ki. Az éhségtől és a szomjúságtól elgyötör emberek nagy része megrohamozta az olvadó havat, és marokszámra tömte a szájába.

A frankfurti zsidó szupremácisták Németországban elsőként indítottak el egy olyan alkalmazást, amely az antiszemiták elleni küzdelemben segít azáltal, hogy figyelmezteti a zsidókat a potenciális „biztonsági fenyegetésekre”.

1908. június 12-én született Otto Skorzeny, a Waffen-SS egyik leghíresebb katonája, aki többek között merész ejtőernyős és kommandós akcióival szerzett magának hírnevet.

Az Adidas megtiltotta a vásárlóknak, hogy az újonnan kiadott német mez 44-es számmal ellátott változatát megvásárolják, ugyanis a szám a média képviselői szerint nagyon hasonlít a német Schutzstaffel (SS) által használt szimbólumra.

A részvevők a legújabb adásban a rasszokról,  a rasszkérdést megközelítő különféle szemléletekről, és egy világnézetileg helyes, egészséges rassztudatról beszélgettek.

Az osztrák parlament szigorította a nemzetiszocialista jelképek betiltásáról szóló törvényt, kiszélesítette annak hatályát és megerősítette a tiltott jelképek megjelenítésére és terjesztésére kiszabott büntetéseket arra hivatkozva, hogy erősödik az „antiszemitizmus”.

Újabban a gázai tragédia elhomályosította azt a még tragikusabb tényt, hogy az ukrajnai testvérháborúban immár két éve gyilkolja egymást a világ legveszélyeztetettebb demográfiai kisebbsége, a világnépesség alig 2 százalékát (!) képviselő javakorabeli (20–40 éves) fehér férfi, eddig több százezres veszteséget okozva önmagának.

Körülbelül három és fél év börtönbüntetésre ítélték pénteken egy amerikai fehér fajvédő csoport vezetőjét, aki elismerte, hogy online halálos fenyegetést tett közzé egy brooklyni újságíró ellen azért, hogy az leálljon a csoport rágalmazásával.

Mint ismert, az elmúlt napokban szörnyű esemény rázta meg Írországot: egy algériai migráns Dublinban megkéselt három kisgyereket.

Az idahói rendőrség elfogta az Aryan Knights (Árja Lovagok) két tagját, Skyler Meade-t, aki a börtönkórházból szökött meg társa, Nicholas Umphenour segítségével – írja a BBC.

A szovjet hadsereg katonái 1945. január 17-én hurcoltak el budapesti lakásomról, a Fővámtér 8. alatti épületből.

A közelmúltban az amerikai Massachusetts állambeli West Brookfield városában a zsidókat célzó „sértő üzeneteket” tartalmazó visszazárható zacskókat osztottak szét, ami médiahisztériát váltott ki.

Felülvizsgálatot kezdeményezett a franciaországi Crépol településen megkéselt, 16 éves Thomas ügyében Romans-sur-Isère polgármestere.

A nemzetiszocialista tisztelgés a második világháború vége óta illegális a cionisták által Németországban és Ausztriában, és a kóser törvények szerint börtönbüntetéssel büntethető.

Megszünteti a budapesti antifa támadások elsőrendű vádlottjának, Ilaria Salisnak letartóztatását 16 millió forint óvadék ellenében a Fővárosi Ítélőtábla és elrendeli bűnügyi felügyeletét, tudatta a bíróság honlapján közleményben.