Kövess minket: Telegram — XVkontakte

November 8-án reggel 6 órakor rendőrök százai kutattak át több baloldali szélsőségesek által lakott ingatlant Szászországban és Türingiában.

Az intézkedés hátterében a Gera Állami Rendőr-felügyelőség (Türingia) nyomozása áll, az alkotmányos rend megsértésének gyanúja miatt.

A nyomozás 2023. május 1-jére nyúlik vissza: akkor Gerában mintegy 500 baloldali vonult az utcára 700 nacionalista ellen. A rendőrség nagy létszámú kötelékkel biztosította a helyszínt a két tábor között. A baloldali szélsőségesek áttörési kísérletét csak paprikaspray-vel és gumibotokkal lehetett megakadályozni. A rendőröket többször is megtámadták – közölte akkor a rendőrség. Még egy rendőr is megsérült. A gerai államügyész alkotmányos rend elleni erőszak miatt indított eljárást.

A házkutatást több gyanúsított ellen már végrehajtották. A rendőrség többek között Szászországban (Lipcsében, Drezdában és Schwarzenbergben) és Türingiában (Gerában, Jénában, Erfurtban és Nordhausenben) razziázott. Schwarzenbergben (Erzgebirge) átkutattak egy nagy ingatlant (Autonome Zentrum), melynek kerítését szögesdróttal és szögekkel védték. A homlokzaton egy hatalmas ACAB graffiti látható. Az ACAB az „All Cops are Bastards” (minden rendőr fattyú) rövidítése.

Németországi sajtóhírek szerint a házkutatás során a hatóság éles lőfegyvert talált, pontosabban egy revolvert. A hatóságok még elemzik, hogy a revolvert használták-e már. A türingiai CDU belügyi szakértője, Raymond Walk a Bildnek elmondta: „A razziák azt mutatják, milyen fontos a hálózatos együttműködés a szövetségi államok és a szövetségi kormány nyomozóhatóságai és rendőrsége között. Kulcsfontosságú, hogy alkotmányos államunk erőt mutasson, és következetesen fellépjen a zavargókkal szemben.” Majd így folytatta: „Nem csak a Lina Engel-ügy óta tudjuk, hogy a baloldali szélsőségesség jól felépített hálózatot épített ki Szászországban és más szövetségi államokban. Annál is fontosabb, hogy az irányításra nehezedő nyomás ne legyen erős, és hogy a helyszínt a szerkezeti nyomozásokkal, a titkosszolgálatokkal és az informátorokkal még inkább a biztonsági hatóságok fókuszába helyezzük.”

A Bild kérdésére Katja Ridder rendőrségi szóvivő megerősítette az akciót. Reggel a rendőrség bejelentette: „Maguk a kutatási intézkedések, amelyek a magánhasználatú ingatlanokra irányultak, több szövetségi államban zajlottak. A KPI Gera vizsgálatai jelenleg is folynak.”

Még mindig nem világos, hogy történt-e letartóztatás. Az akció befejezése után a rendőrség újabb sajtóközleményt kíván közzétenni.

A fentiek ismét rávilágítanak arra, hogy a németországi szélsőbaloldal egyre inkább radikalizálódik, s a kalapácsos támadások, a csonkolás és robbantásos merényletek után újabb és súlyosabb bűntettek és terrorcselekmények elkövetésére készülnek.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Kétségtelen, hogy 2023. október 7-ét az izraeli hadsereg (IDF) fennállásának eddigi leggyászosabb napjaként fogja nyilvántartani a hadtörténet.

Furcsa észjárásuk van a németországi hatóságoknak: minél aktívabb és erőszakosabb a szélsőbaloldali Antifa, annál inkább fellépnek a nacionalista színtér ellen. Abszurd? Igen, de pont ez a valóság.

Híradó szakaszparancsnokként szolgáltam Ungváron 1944 októberében. Közben Nyékládházára kerültem, ahonnan november 4-én a szovjet katonák vittel el többedmagammal „kicsi robotra”, amiből négyévi kényszermunka lett.

A világháborúban, 1915 szeptemberében vonultam be, mint hadnagy és századparancsnok, a bécsújhelyi akadémia elvégzése után.

Déri Tibor, Újpest DK-s polgármestere számára a sajótóból derült ki, hogy egy patrióta szellemiségű, kétestés koncertet terveznek november második hétvégéjére a kerületben.

Az amerikai feketék sok olyan dologban hisznek, ami nem létezik, olyannyira, hogy azt lehet mondani, egy másik dimenzióban élnek, miközben a miénkben beszélnek.

Bajtársaink, a RED Angers (Rassemblement des Étudiants de Droite - Jobboldali Diákgyűlés) klubházában házkutatást tartott a rendőrség, most pedig több tag előzetes letartóztatásba helyezése mellett döntöttek – írja a Nacionalista Zóna Telegram csatornája.

Életének nyolcvanharmadik évében elhagyta a földi világot László András filozófus, a metafizikai tradicionalitás egyik legnagyobb magyarországi képviselője, írja a Duo Gladii.

Alig egy évszázad alatt a feminista nőknek sikerült tönkretenniük a népszaporulatot mindenhol a nyugati világban.

Sok amerikai nagyváros annyira tele van bűnözéssel, droggal és hajléktalanokkal, hogy nemcsak élhetetlenek, hanem egyenesen no-go zónák.

Kun András 1911-ben született Nyírbátorban. Bölcsészeti és teológiai tanulmányait Rómában folytatta. 1941-ben szentelték pappá, majd minorita szerzetesként a kézdivásárhelyi rendházba került.

Az időpont: 1946. október 7. A színhely: a kaposvári katonai szűrőtábor. Sólyom András őrnagy táborparancsnok korábban már több ezer embert vett őrizetbe a Magyarországra hazatérők közül. Számára egyegy újabb őrizetbe vétel már nem jelent különösebb eseményt.

Szigorúbb fellépést kér számos zsidó szupremácista prominens a TikTok vezetőitől „a platformon elharapózó antiszemita tartalmak ellen”.

A budapesti börtönben fogva tartott antifasiszta bandavezér, Ilaria Salis csalódott a magyar külgazdasági és külügyminiszterben, amiért az azt reméli, megkapja méltó büntetését tettéért.

Az ügyészek egy 98 éves egykori tábori őr ellen emeltek vádat, akit azzal vádolnak, hogy részt vett a Sachsenhausen koncentrációs tábor 3300 rabjának „kegyetlen és alattomos meggyilkolásában”.

Iszonyatos dráma folyt a mai Széll Kálmán tér környékén 1945. február 11-én, amikor Budapest magyar és német védői megpróbálták áttörni a szovjet ostromgyűrűt.