November 8-án reggel 6 órakor rendőrök százai kutattak át több baloldali szélsőségesek által lakott ingatlant Szászországban és Türingiában.

Az intézkedés hátterében a Gera Állami Rendőr-felügyelőség (Türingia) nyomozása áll, az alkotmányos rend megsértésének gyanúja miatt.

A nyomozás 2023. május 1-jére nyúlik vissza: akkor Gerában mintegy 500 baloldali vonult az utcára 700 nacionalista ellen. A rendőrség nagy létszámú kötelékkel biztosította a helyszínt a két tábor között. A baloldali szélsőségesek áttörési kísérletét csak paprikaspray-vel és gumibotokkal lehetett megakadályozni. A rendőröket többször is megtámadták – közölte akkor a rendőrség. Még egy rendőr is megsérült. A gerai államügyész alkotmányos rend elleni erőszak miatt indított eljárást.

A házkutatást több gyanúsított ellen már végrehajtották. A rendőrség többek között Szászországban (Lipcsében, Drezdában és Schwarzenbergben) és Türingiában (Gerában, Jénában, Erfurtban és Nordhausenben) razziázott. Schwarzenbergben (Erzgebirge) átkutattak egy nagy ingatlant (Autonome Zentrum), melynek kerítését szögesdróttal és szögekkel védték. A homlokzaton egy hatalmas ACAB graffiti látható. Az ACAB az „All Cops are Bastards” (minden rendőr fattyú) rövidítése.

Németországi sajtóhírek szerint a házkutatás során a hatóság éles lőfegyvert talált, pontosabban egy revolvert. A hatóságok még elemzik, hogy a revolvert használták-e már. A türingiai CDU belügyi szakértője, Raymond Walk a Bildnek elmondta: „A razziák azt mutatják, milyen fontos a hálózatos együttműködés a szövetségi államok és a szövetségi kormány nyomozóhatóságai és rendőrsége között. Kulcsfontosságú, hogy alkotmányos államunk erőt mutasson, és következetesen fellépjen a zavargókkal szemben.” Majd így folytatta: „Nem csak a Lina Engel-ügy óta tudjuk, hogy a baloldali szélsőségesség jól felépített hálózatot épített ki Szászországban és más szövetségi államokban. Annál is fontosabb, hogy az irányításra nehezedő nyomás ne legyen erős, és hogy a helyszínt a szerkezeti nyomozásokkal, a titkosszolgálatokkal és az informátorokkal még inkább a biztonsági hatóságok fókuszába helyezzük.”

A Bild kérdésére Katja Ridder rendőrségi szóvivő megerősítette az akciót. Reggel a rendőrség bejelentette: „Maguk a kutatási intézkedések, amelyek a magánhasználatú ingatlanokra irányultak, több szövetségi államban zajlottak. A KPI Gera vizsgálatai jelenleg is folynak.”

Még mindig nem világos, hogy történt-e letartóztatás. Az akció befejezése után a rendőrség újabb sajtóközleményt kíván közzétenni.

A fentiek ismét rávilágítanak arra, hogy a németországi szélsőbaloldal egyre inkább radikalizálódik, s a kalapácsos támadások, a csonkolás és robbantásos merényletek után újabb és súlyosabb bűntettek és terrorcselekmények elkövetésére készülnek.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az ügyészek egy 98 éves egykori tábori őr ellen emeltek vádat, akit azzal vádolnak, hogy részt vett a Sachsenhausen koncentrációs tábor 3300 rabjának „kegyetlen és alattomos meggyilkolásában”.

A Magyar Királyság számára 1941-ben, az 1944-es esztendőben pedig már a visszacsatolt Székelyföldön is érezhető volt a háború előszele, hiszen az eleddig érintetlen székely alakulatok is sorra kapták a mozgósítási parancsokat.

A „Historical Figures” – egy új mesterséges intelligencián alapuló chatbot alkalmazás – lehetővé teszi, hogy a történelem 20 ezer híres személyiségének bármelyikével beszélgessen az ember.

A „Szálasi Ferenc emlékére” felirat eltűnt a kőről egy nappal azelőtt, hogy a Fővárosi Közgyűlés határozatot hozott volna a sírhely elkommunizálása ügyében.

Egy fiatal dán lány figyelemre méltó felfedezést tett nemrégiben, ugyanis közel háromszáz viking érmét talált, amelyekről úgy vélik, hogy több mint 1000 évesek lehetnek.

1945 februárjának első két hetében Jaltában, Sztálin, Roosevelt és Churchill konferenciáján több végzetes döntés született.

Igazi européer úriemberek bombázgattak egy Drezda nevű német ékszeres dobozt 1945. február 13. és 15. között, ennélfogva nem is nagyon szoktak róla megemlékezni.

A "Festung Budapest" védelmét ellátó honvéd seregtestek egyike volt az esztergom-tábori 1. honvéd páncéloshadosztály.

A brit királyi levéltárból előkerült az a titkos levél, amelyet VIII. Eduárd király írt Adolf Hitlernek a második világháború kirobbanása előtt.

Joe Biden amerikai elnök egy Pészach előtt megjelent véleménycikkében a zsidókat bátorítva figyelmeztetett az „antiszemitizmus növekvő fenyegetésére” Amerikában, és felvázolta kormánya válaszcsapásait.

Járványhoz hasonlította a fehér létet egy Damon Young nevű néger, s bár a New York Timesban is publikáló szerző kiirtandó közegészségügyi kockázatnak is nevezte a fehér létet, a gyűlöletkeltő írás nem keltett nagyobb hullámokat az amerikai közéletben.

1919. június 24-én robbant ki a tanácsköztársaság ellen szervezett legjelentősebb felkelés. A törekvés elbukott. Árulás, rossz időzítés, szervezetlenség, naivitás, ezek egyszerre okolhatóak a kudarcért.

Azokat az ausztrálokat, akik nyilvánosan nemzetiszocialista tisztelgést mutatnak be Victoria államban, tetemes pénzbírsággal vagy akár egy év börtönnel is sújthatják az új törvényjavaslat értelmében.

  Bár keveset hallani róla, Angliában is elég népes tábora volt az olasz fasizmus és a német nemzetiszocializmus híveinek.

Joszif Dzsugasvili, ismertebb nevén Sztálin híresen rossz kapcsolatot ápolt elsőszülött gyerekével, Jakovval.

Az amerikai feketék sok olyan dologban hisznek, ami nem létezik, olyannyira, hogy azt lehet mondani, egy másik dimenzióban élnek, miközben a miénkben beszélnek.

Rákosi elégedetten nyugtázhatta a perek után, hogy a „Gazda” balján ülhetett egy, a Kremlben rendezett lakomán, ami óriási kiváltságnak számított. 

1953. március 5-én röpítették világgá Moszkvából a sokak által hőn áhított, mások által rettegve várt hírt: 74 éves korában elhunyt Joszif Visszarionovics Sztálin.

A kritikai fajelmélet nem annyira társadalomkritika, mint inkább a társadalmi felforgatás projektje két premisszával.

Lengyelországi zsidók pert indítottak németországi székhelyű multinacionális óriásvállalatok ellen „a szüleiket és nagyszüleiket ért világháborús atrocitások miatt” – írja a PCh24 lengyel hírportál.

Franciaország az utóbbi éjszakákon ugyanazt élte át, amit néhány évtizede már többször is, és amit a jövőben törvényszerűen egyre gyakrabban fog átélni: a söpredék („la racaille”) féktelen tombolását gyújtogatással, fosztogatással, lövöldözéssel fűszerezve.

Tíz napja volt hivatalban Vilhelm Junnila finn gazdasági miniszter. A politikus azt mondta, hogy „a kormány fennmaradása és Finnország jóhírének megvédése érdekében” távozik posztjáról.

Sztójay, aki 1944. március 22-től állt a kormány élén, s a külügyminisztériumot is vezette, a tengelyhatalmi szövetséget szolgálta.

Kétségtelen, hogy 2023. október 7-ét az izraeli hadsereg (IDF) fennállásának eddigi leggyászosabb napjaként fogja nyilvántartani a hadtörténet.