Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Letartóztatták a Kaliforniai Egyetem (UCLA) egykori filozófia tanárát, aki tömeggyilkosság elkövetésére készült, korábban pedig fehér emberek lemészárlásával fenyegetőzött.

A coloradói rendőrség speciális alakulata elfogta a Los Angeles-i Kaliforniai Egyetem (UCLA) egykori filozófia-oktatóját, miután a néger férfi tömeggyilkossággal fenyegetőzött.

Matthew Christopher Harrist korábban az anyjának küldött e-mailekben is azzal fenyegetőzött, hogy fehér embereket támad meg. A 31 éves négert végül vérontás nélkül tartóztatták le a coloradói Boulderben, miután több órán keresztül tárgyalást folytatott a rendőrséggel. 

Harris akkor került a rendőrség látókörébe, miután egy korábbi napon a hajnali órákban fenyegető e-maileket küldött volt tanítványainak. Az e-mail linkeket tartalmazott a 800 oldalas kiáltványára és egy YouTube-videóra, melynek címe „UCLA PHILOSOFY (MASS SHOOTING)”.

Válaszul az UCLA lemondta az órákat, és arra kérte a professzorokat, hogy folytassák online az előadásaikat.

A Los Angeles-i rendőrség vezetője, Michel Moore elmondta, hogy Harris „potenciálisan tömeges erőszakot vagy lövöldözést tervezett az UCLA-ban”.

A bírósági dokumentumok szerint a 800 oldalas kiáltvány erőszakkal való fenyegetést és számos rasszista utalást tartalmazott. YouTube-videóinak rasszista jelzői is voltak a kelet-ázsiai emberek és a zsidók ellen.

A rendőrséget Harris anyja riasztotta, akinek erőszakkal fenyegetőző e-maileket továbbított a férfi. Az egyik ilyen e-mailben Harris azt mondta, hogy „le akar vadászni” egy professzort, és „golyót röpít a koponyájába”. Ez a professzor az e-mail alapján lakhelyelhagyási tilalmat kért és kapott ellene.

Harris egy másik e-mailje így szólt: „Most egész nap kiabálnak velem, és őszintén szólva készen állok rámenni ezekre a fehér emberekre, mint Chris Dorner” – utalva arra a Los Angeles-i rendőrtisztre, aki rendőrök elleni vérengzésbe kezdett 2013-ban, és megölt négy embert.

Körülbelül ugyanebben az időben a UCLA-n vizsgálatot indítottak ellene, mert a bírósági dokumentumok szerint erőszakos és pornográf anyagokat küldött diákjainak. A hatóságok azt is közölték, hogy Harrist novemberben a lakhelyelhagyási tilalom miatt megakadályozták abban, hogy fegyvert vásároljon.

A tömeggyilkosságra készülő rasszista négert végül egy lakásban tartóztatták le a Colorado Egyetem kampuszával szemben, az utca túloldalán.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az osztrák parlament szigorította a nemzetiszocialista jelképek betiltásáról szóló törvényt, kiszélesítette annak hatályát és megerősítette a tiltott jelképek megjelenítésére és terjesztésére kiszabott büntetéseket arra hivatkozva, hogy erősödik az „antiszemitizmus”.

Négy német tartományban házkutatást tartottak a „szélsőjobboldali” Compact kiadványt megjelentető cég telephelyein és más ingatlanokban azt követően, hogy a belügyminisztérium betiltotta a havilapot, mondván, hogy az alkotmányos rend ellen dolgozik.

Az alpesi ország korábbi jogszabályai ugyan tiltják az „emberek becsmérlését vallási, etnikai vagy szexuális irányultságuk miatt”, de csak akkor, hogy ha az elhangzott kijelentések, a használt jelképek vagy bemutatott mozdulatok „propagandisztikus célokat” szolgálnak, jelentsen ez bármit.

A vérzivataros 20. század során több híres és hírhedt személyiség is megfordult a szegedi Csillag börtön celláiban.

A második világháború lezárást követő vérgőzös évek feltárása, megismertetése a nyilvánossággal, valahogy elfelejtődött az 1990-es "rendszerváltozás" óta.

Az immár száz napja tartó folyamatos szőnyegbombázásokkal az izraeli hadsereg (IDF) elhomályosította az angol–amerikai haderő egyik legfényesebb második világháborús hőstettét, amely abból állt, hogy 3 nap alatt letarolta Drezda épületeinek harmadát, ártalmatlanítva 25 ezer „nácit és potenciális nácit”.

A trianoni szerződés az etnikai állapotokat, az 1910-es népszámlálási adatokat sem vette figyelembe, így mintegy 3,2 millió magyar, a magyarság harmada került az új határokon túlra, fele összefüggő tömbben a határok mentén. 

Egy viking nő lépett először partra az Újvilágban, méghozzá Kolumbusz előtt félezer évvel. De nemcsak Amerika felfedezésében volt az első, hanem abban is, hogy ott adott életet fiának, aki az első fehér gyermekként született a kontinensen, több mint 500 évvel Virgina Dare előtt.

Elítéltek egy angol antiszemita aktivistát, aki a rendőrség szerint „neonáci hitet vallott”, mert meg akart támadni egy sussexi zsinagógát.

A szélsőjobboldali zenei színtéren nem ritka, hogy a zenekarok fel- és átdolgozzák más bandák közkedvelt dalait. Például az angol Skrewdriver és a német Landser különösen sok nép fiait megihlette.

Vasárnap ismét a demokrácia csodálatos működéséről tettek tanúbizonyságot a héber rend őrei az egykori Németországban.

1971. február 5-én halt meg az oroszországi Gorkijban (Nyizsnyij Novgorod) Rákosi Mátyás kommunista politikus, volt miniszterelnök, "Sztálin legjobb magyar tanítványa", a magyar történelem legsötétebb korszakának névadója.

Az aHang nevű baloldali civilszervezet egyik koordinátora fordult Budapest rendőr-főkapitányához, hogy betiltasson vele egy magánrendezvényt – írja a Magyar Jelen.

A patrióta fiatalra házmester jellemű járókelők hívták ki a rendőröket, miután a zászlót mutatta fel nekik.

Budapest XII. kerületében ismeretlen patrióták horogkeresztet festettek a szovjet megszállókat dícsőítő emlékműre.