Kövess minket: Telegram — XVkontakte

„Tetemesen nőtt az antiszemita incidensek száma a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások elleni tiltakozásokon” – állapította meg hétfőn Karoline Edtstadler osztrák alkotmányügyi miniszter.

Edtstadler hétfői sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy „mindennapossá vált az antiszemitizmus az utcákon, és a tiltakozók olyan jelszavakat és jelképeket használnak, amelyek szerint az oltás kötelezővé tétele egyenértékű lenne a náci zsidóüldözéssel”.

Az ausztriai zsidók szervezete azt ígérte: pár héten belül közzéteszik az adatokat arról, hogy 2021-ben hány antiszemita támadás történt az országban.

„A koronavírussal kapcsolatos tiltakozások miatt észbontóan magas számok várhatóak, amelyet nagyon nehéz elfogadni” – kongatta a vészharangot Oskar Deutsch, a bécsi zsidók vezére. 2021 első felében 562 „antiszemita incidensről” számoltak már be, ami csaknem annyi, mint 2020-ban egész esztendőben.

Deutsch a jobboldali Osztrák Szabadságpártot (FPÖ) is bírálta, mert nem határolódott el a tüntetéseken elhangzó és megjelenő „antiszemita megnyilvánulásoktól”. Herbert Kickl, az FPÖ vezetője, aki támogatja a tiltakozásokat, december végén arról beszélt, hogy „a nácizmus is azzal kezdődött, hogy egyeseket kirekesztettek a társadalomból”. Marlene Svazek, az FPÖ politikusa hétfőn arról beszélt, hogy a sárga csillagot viselő tiltakozók nem a nemzetiszocializmust dicsőítik, hanem a „demokráciáért és az emberi jogokért érzett aggodalmaiknak adnak hangot”,

A fentiek alapján nem világos, hogy mire gondolnak a zsidók antiszemitizmus alatt, miközben minden résztvevő folyamatosan azt állítja, hogy a „nácizmus” ellen tiltakozik, amikor elutasítja a koronavírus elleni védőoltást, amiről Ausztria az Európai Unió tagállamai közül elsőként döntött úgy, hogy kötelezővé teszi.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

1879. december 21-én született Joszif Visszarionovics Sztálin, aki három évtizeden át volt a Szovjetunió legfőbb vezetője. 

A francia rendőrség megölt egy kés és vasrúd miatt egy férfit, aki a palesztinok elleni népirtás elleni tiltakozásul fel akart gyújtani egy zsinagógát az északnyugati Rouen városában.

A Hetek című filoszemita lap egyik olvasója küldte be az újság számára azt a fotót, amelyen Budapesten, az Egyetem tér környékén kiragasztott, az említett orgánum szerint „uszító antiszemita” szövegű plakát látható.

1944 szeptember utolsó napjaiban sajátos közjáték zajlott le az német 503. nehézpáncélos-osztály otthont adó Sennelagerben. Noha az újabb bevetés helyszínét még nem ismerték a katonák, egyes részek már el is indultak.

Halála óta számos összeesküvés-elmélet terjed, miszerint legszűkebb környezete megölte, hogy Berija megfojtotta, vagy újabban: patkányméreggel végeztek vele, miközben pár nappal később pedig a hasonmásával rendezték meg a „hivatalos” halálát.

Alexander Netlingnek jellegzetes megjelenést kölcsönöz a horogkereszt és számos más fajvédő szimbólum, amelyet különösen jól látható helyre tetováltak.

A fejlesztők számára „kínos” problémákba futott a Google képgeneráló mesterséges intelligenciája, a javításig nem is lehet tőle emberábrázolást kérni.

Négynapos utazás után 1945. február 6-án érkeztünk Bajáról Temesvárra. Verőfényes délelőttön vagoníroztunk ki. Az éhségtől és a szomjúságtól elgyötör emberek nagy része megrohamozta az olvadó havat, és marokszámra tömte a szájába.

Mihelyt a második világháború 1945-ben véget ért, Kanada és az USA elkezdett hajón élelmet szállítani az emberek százmillióinak, akik a háború következtében éhhalálnak voltak kitéve.

Miért maradnak le a férfiak – konkrétan a fehér férfiak Nyugaton – manapság jobban, mint valaha? Vagy lemaradnak a nőkhöz képest, vagy egyszerűn teljesen kiesnek a társadalomból, olyannyira, hogy egyesek kezdik a gyengébb nemnek nevezni őket.

A tavaszt idéző napsütésben jó félszázan gyülekeztek a megadott időpontban a Keleti pályaudvar előtti téren, hogy részt vegyenek a sétáló történelemórán, számol be a Festung Budapest 2024-es rendezvénysorozata nyitányáról a honlapján a Légió Hungária.

Magyarország második világháborús történetének van egy apró, alig ismert, de egyben rendkívül érdekes fejezete: az egyéni fegyverténnyel ellenséges harckocsit megsemmisítő magyar honvédek termőfölddel való jutalmazása.

A világot reálisan figyelők körében több mint egy évszázadra nyúlik vissza a Judapest kifejezés, amely a nevéből adódóan Budapest elzsidósodásának gyors és jelentős mértékét hivatott kifejezni – ez az elzsidósodás már a 19. században is nagy méreteket öltött.

Elmélyülő külső és belső konfliktusok, olyan súlyos társadalmi törésvonalak, melyet még Magyarország is megirigyelne, etnikai krízis, romló közbiztonság. Igen, ezek az Amerikai Egyesült Államok mindennapjai, de Joe Biden kormányának (már amennyiben elfogadjuk, hogy beszámítható és ő irányít) vannak fontosabb dolgai is, például a Nordic Resistance Movement (NRM) kriminalizálása.

„A közelgő győzelem lehetőséget ad Németországnak az európai zsidókérdés megoldására, ami véleményem szerint kötelességünk is. A kívánatos megoldás: minden zsidót kitenni Európából.