Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A német hazafit a rendőrség szerint „a migránsok elleni gyűlölet vezérelte”, külföldről származó, invazív hátterű szomszédait akarta felrobbantani.

A kelet-németországi Halle városában őrizetbe vettek egy patrióta férfit, akinek lakásán pokolgépet találtak, közölték a helyi hatóságok az MTI szerint. A 36 éves férfi ellen később vádat emeltek robbanószer illegális használatának címén, miután a rendőrség a megelőző nap átkutatta a gyanúsított lakását és rálelt a működőképes pokolgépre.

A férfit a rendőrség szerint „a migránsok elleni gyűlölet vezérelte”.

A helyi sajtó beszámolója szerint a férfi külföldi szomszédainak felrobbantásával fenyegetőzött. A rendőrség közölte, hogy szemtanúk tettek bejelentést szombaton arról, hogy a férfi idegengyűlölő megjegyzéseket tett járókelőkre és fegyverrel fenyegette őket egy lakásból. Amikor a rendőrség átkutatta a lakást, a férfit illuminált állapotban találták, míg a fegyverről kiderült, hogy játékpisztoly. Ugyanakkor a rendvédelmi szervek tagjai több gyanús szerkezetre lettek figyelmesek, amelyek miatt riasztották a tűzszerészeket, akik egy robbanószerek észlelésére kiképzett kutyával vonultak ki a helyszínre.

A rendőrség hozzátette, hogy a szakemberek még vizsgálják, mekkora pusztítást okozhatott volna a pokolgép. Mintegy ötven lakónak kellett ideiglenesen óvintézkedés gyanánt elhagynia otthonát az időközben ártalmatlanná tett szerkezet megtalálása nyomán.

Németországban 2014 óta 81,2 millióról 84,1 millóra nőtt nőtt a népesség a Szövetségi Statisztikai Hivatal (Destatis) jelentése szerint. Ezen belül 2014 vége és 2022. június 30. között 4,4 millióval, 12,8 millióra nőtt a Németországban élő külföldiek száma, arányuk pedig már 15 százalékos a teljes lakosságon belül. Jelentősen, 1,5 millióval, 72.8 millóról 71,3 millióra csökkent ugyanebben az időszakban a német útlevéllel rendelkezők száma. 

Folyamatosan érkeznek a bevándorlók Szíriából, Irakból és Afganisztánból, Európán belülről pedig  Romániából, Bulgáriából, Lengyelországból és Ukrajnából. A bevándorlás 2022 első felében rekordot ért el, összesen 1,4 millió külföldi érkezett az országba, köztük 740 ezren voltak az ukránok. A Szövetségi Statisztikai Hivatal adatai azt mutatják, hogy a bevándorlók fiatalabbak, mint a németek, és lényegesen több körükben  munkaképes korú, ennek ellenére nagyon eltérően képviseltetik magukat a munkaerőpiacon.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Körözést adott ki Yaroslav Hunka 98 éves kanadai állampolgár, a Waffen-SS Galícia ukrán hadosztályának veteránja ellen az orosz belügyminisztérium.

1945 tavaszán Magyarország "felszabadítása" lényegében az ország szovjet megszállását, illetve leigázásának kezdetét jelenti.

A világháborúban, 1915 szeptemberében vonultam be, mint hadnagy és századparancsnok, a bécsújhelyi akadémia elvégzése után.

Az olasz legfelsőbb bíróság, a semmítőszék foglalt állást az olasz szélsőjobboldali, hazafias csoportok találkozóin, megemlékezésein országszerte használt köszöntési formáról.

Négy német tartományban házkutatást tartottak a „szélsőjobboldali” Compact kiadványt megjelentető cég telephelyein és más ingatlanokban azt követően, hogy a belügyminisztérium betiltotta a havilapot, mondván, hogy az alkotmányos rend ellen dolgozik.

Pár nappal ezelőtt súlyos támadás történt Berlinben. A Dritte Weg egyik fiatal aktivistáját támadta meg otthona előtt három antifa, akik kést is használtak az akció során.

A közelmúltban az amerikai Massachusetts állambeli West Brookfield városában a zsidókat célzó „sértő üzeneteket” tartalmazó visszazárható zacskókat osztottak szét, ami médiahisztériát váltott ki.

Megszünteti a budapesti antifa támadások elsőrendű vádlottjának, Ilaria Salisnak letartóztatását 16 millió forint óvadék ellenében a Fővárosi Ítélőtábla és elrendeli bűnügyi felügyeletét, tudatta a bíróság honlapján közleményben.

2019-ben az eleki Resetár András házfelújítást végzett, mikor megdöbbentő felfedezést tett az ingatlanban, amely egykor a Faulhaber család otthona volt.

Közösség tagja elleni erőszak és plakátrongálás miatt fogtak el egy idős fővárosi férfit – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Police.hu-n.

Az emberiség egyik óriási bravúrja a nemzetiszocializmussal kapcsolódik össze: ötven éve a holdra szállás magába olvasztotta a III. Birodalom történetének egy részét.

A kanadai kormány azt tervezi, hogy nyilvánosságra hozza a második világháború után Kanadába emigrált egykori állítólagos „náci kollaboránsok” listáját – közölte Justin Trudeau miniszterelnök, írja az AFP.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2024. május 9-én előkészítő ülést tartott egy büntetőügyben, amelyben öt hazafias szkinhedet „csoportosan, társtettesként elkövetett, közösség tagja elleni erőszak bűntettével” vádol az ügyészség.

A varégok a mai Svédország területén a középkorban letelepedett vikingek. De honnan jöttek ezek a vikingek, akikről a ma emberének a varkocsos, szakállas, baltát lóbáló északi óriások jutnak elsőre az eszébe?

Ha már múlt héten szóba került a Fanta, arra gondoltam, nézzük meg közelebbről ennek az italnak az eredettörténetét, illetve tegyük rendbe az üdítőt övező féligazságokat, tévedéseket.