Kövess minket: Telegram — XVkontakte

2019-ben az eleki Resetár András házfelújítást végzett, mikor megdöbbentő felfedezést tett az ingatlanban, amely egykor a Faulhaber család otthona volt.

A Mein Kampf mellett a Waffen-SS karszalagjai, pótfelvarrói, jelvénye, két Reinhard Heinrich-karszalag, valamint személyes tárgyak kerültek elő a padlóból. A ritkaságnak számító értékes tárgyak megtalálásáról, és a velük kapcsolatos kutatás állásáról dr. Bácsmegi Gábor régész, a Munkácsy Mihály Múzeum igazgatója tartott sajtótájékoztatót.

Az eleki német, sváb Faulhaber család egyik tagja, András a Waffen SS önkéntesének állt, mikor a német nemzetiszocialisták – akkor még illegálisnak számító – toborzást végeztek 1942-ben a magyarországi németek körében, így Eleken is. Faulhaber András közel egy éven át naplót is vezetett a fronton, a könyvecske szintén előkerült a relikviákkal együtt. Soha nem használt, sorszámozott Waffen-SS egyenruha pótfelvarrók, ilyen gazdag gyűjteménye valószínűleg nincs más múzeum birtokában – állapította meg dr. Bácsmegi Gábor.

Resetár András a tárgyakat látva először nagyon meglepődött, hisz az első, amely előkerült rejtekéből, Adolf Hitler Mein Kampf-ja volt. A mű egykori gazdája, Faulhaber András elrejtett személyes tárgyai közt azonban olyanok is szerepelnek, amik meglepőek ebben a környezetben. Több irodalmi mű is volt a napló, a horogkeresztes relikviák és a korabeli képeslapok, levelezőlapok mellett.

A Barbarossa-hadművelet fő kidolgozója, Reinhard Heinrich egykor a Nagynémet Birodalom egyik első embere volt. A Reinhard Heinrich-karszalag sem járt mindenkinek, azt ki kellett érdemelni. Faulhaber András szerepe és élete felderítetlen, a naplójának kutatására a Munkácsy Mihály Múzeum felkérte Számvéber Norbert hadtörténészt.

A most fellelt háborús relikviák majd részét képezik annak a 2024-re tervezett kiállításnak, amellyel a Munkácsy Mihály Múzeum meg kíván emlékezni a II. világháború végének nyolcvanadik évfordulójáról, a békéscsabai eseményekről. A kiállítás „A mi háborúnk” címet fogja viselni, és a helyi események mellett a világháború vármegyei történéseit fogja bemutatni.

A kiállítás részletezni fogja továbbá a békéscsabai vasútállomás és környéke bombázását is. 1944. szeptember 21-én az Amerikai Légi Hadsereg 5. bombázóosztályának 99-es és 463-as bombázócsoportja szőnyegbombázást hajtott végre. Eközben főleg 250 kg-os nehézbombákat dobtak a vasútállomásra és környékére. Ezeket további robbanószerek követték, ezek azonban téves navigáció miatt Erzsébethelyet találták el. A helyszíni vizsgálatok során 607 bomba becsapódását állapították meg, a támadásban 79 ember vesztette életét.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Ingyen kínálja fel doktor Joseph Goebbels vidéki villáját, az úgynevezett Haus am Bogenseet a berlini önkormányzat. 

Úgynevezett „tiltott önkényuralmi jelkép” használatának vádjával bíróság elé állítják Björn Höckét, az Alternatíva Németországnak (AfD) német ellenzéki párt Türingia tartományi vezetőjét – közölte a hallei tartományi bíróság.

„Vádat emeltek négy férfival és egy nővel szemben, akik egy marokkói férfira a származása miatt támadtak rá” – közölte a Fővárosi Főügyészség az MTI-vel.

A fejlesztők számára „kínos” problémákba futott a Google képgeneráló mesterséges intelligenciája, a javításig nem is lehet tőle emberábrázolást kérni.

Antonio Tajani olasz külügyminiszter és Carlo Nordio igazságügy-miniszter közös közleményt adott ki arról, hogy tiszteletben tartják Magyarország szuverenitását, és nem avatkoznak bele a letartóztatásban lévő olasz antifa-terrorista ellen zajló eljárásba.

A mai Németországban és Ausztriában rendkívül veszélyes vállalkozásra adja a fejét az, aki úgy gondolja, megpróbál kiállni hazája és népe mellett, és ilyen irányú aktivizmust folytat. 

Egy szövetségi esküdtszék 63 vádpontban ítélte el Robert Bowerst, azt az ötvenéves férfit, aki 2018 októberében tizenegy zsidóval végzett egy pittsburghi zsinagógában.

Százezres halálkvóták túlteljesítésében versengtek a Sztálin kegyeiért remegő parancsnokok, amikor a paranoia új szintre lépett a Szovjetunióban.

Megkezdődött kedden Frankfurtban a XIII. Heinrich Reuss herceg türingiai ingatlanvállalkozó és arisztokrata által vezetett államellenes csoport kilenc feltételezett tagja ellen terrorizmus és hazaárulás miatt indított per tárgyalása.

A „punk ötlet” régen az volt, hogy lementek a térre kannás borozni, most meg az, hogy két libsi diáklány kitalálja, miért ne lehetne Emese, a magyarság mitológiai ősanyja fekete.

Egy nappal a chemnitzi csonkolás előtt is hallattak magukról az antifa terroristák: hétfő éjjel bombatámadás történt a Königsblut Tattoo & Piercing Stúdió ellen Zeulenrodában (Greiz kerület, Türingia).

Gabriele Marchesi szabadonengedéséről a milánói fellebbviteli bíróság döntött, amely elutasította Magyarország kiadatásra vonatkozó kérését, írja a Magyar Jelen a Milano.corriere.it nyomán.

A 20. századi magyar történelem legsötétebb időszaka köthető Rákosi Mátyás nevéhez, aki hasonlóan a legtöbb kommunistához, a legmesszebbmenőkig álságosan élt.

Az alábbi nyilatkozatot Paula Hitler (1896. január 21. - 1960. június 1.), a Führer egyetlen lánytestvére 1957-ben tette, újra kifejezve meggyőződését, ahogy 12 évvel korábban, szeretett fivérének halálát követően.

Mint ismert, az elmúlt napokban szörnyű esemény rázta meg Írországot: egy algériai migráns Dublinban megkéselt három kisgyereket.