Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Letakarták egy bécsi protestáns templom ólomüveg ablakait, mert azokon állítólag „antiszemita” motívumok szerepeltek, és az ablakok alkotója tagja volt a NSDAP-nak.

A Pauluskirche 15 ablakát egy olyan anyaggal borították be, amelyen a „hit, remény, szeretet” szavak állnak – mondta el Elke Petri, a templom lelkésze, hozzáfűzve, hogy erre átmenetileg volt „szükség” addig, amíg új ablakokkal helyettesítik majd a régieket.

Az ólomüveg ablakokat az 1960-as években Rudolf Böttger (1887-1973) osztrák festőművész tervezte, aki korábban az NSDAP bécsi szervezetének funkcionáriusa volt.

A lelkész közlése szerint az ablakokon egyebek mellett „a Hitlerjugend egykori tagjait felidéző szőke copfos lány, továbbá egy árja külsejű Jézus is megjelenik a zsidók sztereotíp, rágalmazó ábrázolása mellett”.

Az üvegablakok „antiszemita” motívumai miatt 2003-ban már egy magyarázó táblát is kitettek a templomban. A hívek egy része azonban nem támogatta, hogy a templomon bármilyen változást hajtsanak végre, ezért eddig nem fedték le az ablakokat – szabadkozott Petri, hozzátéve, hogy szerinte nem az ablakok megsemmisítése a céljuk.

A tervek szerint azoknak az üvegablakoknak, amelyekkel kapcsolatban „nem merültek fel kétségek”, a csere után is biztosítanak a templomban egy úgynevezett „emlékhelyet”.

Böttger a II. világháború után Bajorországban élt, ahol életrajzírója, Florian Jung szerint iskolák, lakóépületek és vallási építmények falait is díszítik a munkái.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Februárban sorozatos szélsőbaloldali támadások történtek Budapest különböző pontjain, az első hírek szerint az áldozatokat a ruhájuk alapján választották ki az antifasiszta támadók.

Mint ismert, az elmúlt napokban szörnyű esemény rázta meg Írországot: egy algériai migráns Dublinban megkéselt három kisgyereket.

Egy francia zsidó újságíró a Jerusalem Post-nak nyilatkozva mondta el, hogy az utcájában számos épületet megjelöltek az antiszemita aktivisták.

Március 12-én a belgiumi szélsőjobboldal egyik kulcsfiguráját egy év börtönbüntetésre ítélték, valamint súlyos pénzbírsággal is sújtották – írja a Kuruc.info a Politico nyomán.

Ausztráliában hétfőtől életbe lépett a nemzetiszocialista tisztelgés és a nemzetiszocialista emléktárgyak tilalmáról szóló új törvény.

Az antifa terroristák ismét lecsaptak Németországban, s ezúttal talán még betegebb, még perverzebb módját választották a vérengzésnek, mint eddig.

Az alpesi ország korábbi jogszabályai ugyan tiltják az „emberek becsmérlését vallási, etnikai vagy szexuális irányultságuk miatt”, de csak akkor, hogy ha az elhangzott kijelentések, a használt jelképek vagy bemutatott mozdulatok „propagandisztikus célokat” szolgálnak, jelentsen ez bármit.

Megvonta az állami támogatást a következő hat évre a német alkotmánybíróság a zsidó-liberális sajtóban „neonáciként” számon tartott Die Heimat nevű párttól.

Miután a keleti fronton megszakadt a tengelyhatalmak hadiszerencséje és a szovjet Vörös Hadsereg ellentámadásba lendült.

1944 szeptember utolsó napjaiban sajátos közjáték zajlott le az német 503. nehézpáncélos-osztály otthont adó Sennelagerben. Noha az újabb bevetés helyszínét még nem ismerték a katonák, egyes részek már el is indultak.

Ismét nyilatkozott antifa erőszaktevő Ilaria Salis börtönben szerzett barátnője, Carmen Giorgio, hogy a magyar börtönállapotok „rémségeiről” beszéljen.

Az alábbi nyilatkozatot Paula Hitler (1896. január 21. - 1960. június 1.), a Führer egyetlen lánytestvére 1957-ben tette, újra kifejezve meggyőződését, ahogy 12 évvel korábban, szeretett fivérének halálát követően.

Elmélyülő külső és belső konfliktusok, olyan súlyos társadalmi törésvonalak, melyet még Magyarország is megirigyelne, etnikai krízis, romló közbiztonság. Igen, ezek az Amerikai Egyesült Államok mindennapjai, de Joe Biden kormányának (már amennyiben elfogadjuk, hogy beszámítható és ő irányít) vannak fontosabb dolgai is, például a Nordic Resistance Movement (NRM) kriminalizálása.

Menetünk 1945 nagypénteként indult el Ausztria felé. Május 2-án Gmunden városka közelébe értünk. Az oroszok a hátunk mögött, előttünk a linzi műút, azon túl a szövetséges csapatok tanyáztak.

Október elején a szakemberek megkezdték a második világháború során a Balaton vizébe zuhant magyar Messerschmitt típusú vadászrepülőgép kiemelését Balatonakarattya térségében.