Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Sokkolja a holland zsidókat és liberálisokat, hogy Vilmos Sándor király anyai nagyapjáról kiderült: az NSDAP tagja volt.

Bernhard herceg az uralkodó édesanyjának, a lemondott királynőnek, Beatrixnek az apja. Bernhard haláláig, 2004-ig kitartott amellett, hogy nem volt tagsági könyve a német nemzetiszocialista pártban.

A tagsági kártya a királyi archívumból került elő, amelynek kutatását az uralkodó tette lehetővé.

Először az NL Times című angol nyelvű holland hírportál számolt be arról, hogy Flip Maarschalkerweerd, a királyi ház levéltárának korábbi igazgatója nemrég megjelent De achterblijvers című könyvében azt írta: a királyi levéltárban rálelt a közel két évtizeddel ezelőtt, 2004-ben elhunyt, német származású herceg NSDAP-párttagságát igazoló eredeti tagsági igazolványra.

Vilmos Sándor a hágai királyi palotában újságíróknak nyilatkozva csütörtökön azt monda: a hírnek bizonyára nagy hatása van, és érzelmeket vált ki különösen a zsidó közösség köreiben. „A lényeg az, hogy úgy döntöttem: 1948. szeptember 6-ig elérhetővé teszem a teljes archívumot, a kevésbé szép részeivel együtt. Ezek az átlátható történetírás részei” – szögezte le Vilmos Sándor, aki riportereknek nyilatkozott. 

Az uralkodó hozzátette: „el tudja képzelni, hogy a hír rossz érzéseket kelt, különösen a zsidó közösség körében”.

A hírportál emlékeztetett arra, hogy az uralkodó korábbi döntése értelmében a kutatók idén januártól hozzáférnek a királyi archívum anyagához. Ezzel összefüggésben Vilmos Sándor azt mondta: lehetősége lett volna bizonyos dokumentumok törlésére vagy zárolására, de úgy gondolja, hogy az egész archívumnak a lehető legátláthatóbbnak kell lennie a történetírás érdekében.

Bernát herceg, aki csak 1937-es házasságkötésekor mondott le német állampolgárságról, korábban tagadta, hogy a német nemzetiszocialista párthoz tartozott volna. Később egy illetékes holland állami intézet kiderítette: a herceg az 1930-as években az NSDAP tagja volt. Az arisztokrata ekkor azzal védekezett, hogy nem tudta volna befejezni jogi tanulmányait, ha nem lép be a pártba.

Flip Maarschalkerwee könyvének megjelenését követően az Izraellel kapcsolatos információkra szakosodott, hollandiai központú CIDI intézet felszólította a holland kormányt, hogy „rendeljen el részletes vizsgálatot Bernát herceg múltjával kapcsolatban. Hollandia és a királyi ház hitelessége forog kockán” – tették hozzá vészjóslóan.

A hírportál beszámolója szerint Mark Rutte leköszönő holland miniszterelnök az esettel kapcsolatban kijelentette: nem látja szükségesnek vizsgálat indítását.

Lippe-biesterfeldi Bernát herceg (1911-2004) Németországban született. 1936-ban jegyezte el Julianna hercegnőt, akivel egy évvel később házasságot kötött. 1940-ben, Hollandia német megszállásakor Londonba menekültek, és ő onnan segítette az antifasiszta ellenállást. Julianna lánya Beatrix, aki most emerita királynőként él, mivel lemondott a trónról fia, Vilmos Sándor javára, amint ez a Benelux államokban szokás egy bizonyos kor elértével. Beatrix is zsidó-liberális felháborodással szembesült házasságkötésekor, mivel egy Claus von Amsberg nevű német diplomatához ment hozzá, akiről az derült ki, hogy a Hitlerjugend tagja volt korábban. 

Esküvőjüket heves tiltakozások kísérték, különösképp egy anarchista csoport részéről. Még egy füstbombát is rádobtak az esküvői menetre. 

Idővel azonban a hollandok megbarátkoztak a szerény és jótékony Claus-szal, és nagyon népszerűvé vált.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A német munkásoknak kedvező első munkareformok egyike a fizetett évi szabadság létrehozása volt.

A Haus am Bogenseet az a Film Heritage Inc. vásárolta meg, amely a Panama-iratokban az ukrán first lady résztulajdona volt.

Egy nappal a chemnitzi csonkolás előtt is hallattak magukról az antifa terroristák: hétfő éjjel bombatámadás történt a Königsblut Tattoo & Piercing Stúdió ellen Zeulenrodában (Greiz kerület, Türingia).

Lapos képernyős televízió, külön mosdó és négy darab emeletes ágy – ilyen körülmények között tartják fogva Ilaria Salist, a milánói terroristát, az antifa támadások első rendű vádlottját.

A Tiszamenti falucskában – Tiszaeszláron – egy Solymosi nevű parasztasszony kékítőért küldötte Eszter nevű 14 éves leányát. A kis Solymosi Eszter azonban sohasem tért vissza.

A Denisz Kapusztyin vezette Orosz Önkéntes Hadtest (RVC) állítása szerint több, Oroszországban végrehajtott támadást vitt véghez 2022-es megalakulása óta, ám nem ő az egyetlen, aki orosz gyökerű, s ukrán oldalon harcoló fegyveres csoportot vezet.

„A közelgő győzelem lehetőséget ad Németországnak az európai zsidókérdés megoldására, ami véleményem szerint kötelességünk is. A kívánatos megoldás: minden zsidót kitenni Európából.

A szerbiai Elektronikus Médiumokat Szabályozó Testület elnöke, Olivera Zekic a Telegramon tett közzé egy fotót, amelyen SS-egyenruhában tetszeleg.

Az idahói rendőrség elfogta az Aryan Knights (Árja Lovagok) két tagját, Skyler Meade-t, aki a börtönkórházból szökött meg társa, Nicholas Umphenour segítségével – írja a BBC.

Az osztrák parlament szigorította a nemzetiszocialista jelképek betiltásáról szóló törvényt, kiszélesítette annak hatályát és megerősítette a tiltott jelképek megjelenítésére és terjesztésére kiszabott büntetéseket arra hivatkozva, hogy erősödik az „antiszemitizmus”.

Időről időre, újra és újra találkozunk a Nagynémet Birodalommal kapcsolatban azzal a megállapítással, hogy a német intellektuális elit a nemzetiszocialista kormányzat 1933 januári hatalomra kerülését és hatalmának megszilárdulását követően elhagyta Németországot és számkivetésbe ment.

Joachim (Jochen) Peiper 1915. január 30-án született Berlinben. Apja is katonaként élte le az életét, igy a fiatal Jochen a katonás életet hamar megtanulta.

Az angolszász szövetségesek 1943 nyarán elkezdett és a második világháború végéig megállás nélkül folytatott hadászati bombázóoffenzívája füstölgő romhalmazzá változtatta Németországot, ami bosszúért kiáltott az égre.

Mecklenburg-Elő-Pomerániában egy 16 éves lányt három rendőr hirtelen kivezetett az osztályból az osztálytársai szeme láttára. A „bűne”, hogy azt írta TikTokon, Németország a hazája, és nem csak egy hely a térképen. A diákot a saját igazgatója jelentette fel, a rendőrség agymosást is végez rajta, írja a Kuruc.info a Junge Freiheit nyomán.

Az, hogy az emigrációban minden a nemzeti irányt képviselő férfi ellen a legaljasabb hajsza folyik, lassan már természetes lesz még azok számára is, akiken a rágalom ostora csattog.