Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A kanadai kormány azt tervezi, hogy nyilvánosságra hozza a második világháború után Kanadába emigrált egykori állítólagos „náci kollaboránsok” listáját – közölte Justin Trudeau miniszterelnök, írja az AFP.

Erre az vezetett, hogy szeptember végén Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Justin Trudeau kanadai miniszterelnök jelenlétében „ukrán hősként” vastapssal köszöntöttek az ottawai parlamentben egy 98 éves ukrán veteránt, aki a második világháború idején a Waffen-SS-ben szolgált. Az eseményeket természetesen zsidó-liberális hisztéria követte.

„Megbizonyosodtunk arról, hogy magas rangú tisztviselők nagyon alaposan megvizsgálták ezt a kérdést, különösen az archívumok feltárásával”, és „ajánlásokat tettek az illetékes minisztereknek” – mondta Justin Trudeau a sajtónak.

1986-ban a Deschenes-bizottság néven ismert nyilvános vizsgálat jelentést tett közzé több mint 800 állítólagos „náci háborús bűnös” kanadai jelenlétéről, de neveket akkor nem hozott nyilvánosságra. Olyan zsidó szervezetek, mint a B'nai Brith és a Simon Wiesenthal Központ Barátai (FSWC) most azt sürgetik, hogy a kanadai kormány hozza nyilvánosságra a jelentés titkosított részét.

Jagmeet Singh, az Új Demokrata Párt vezetője (az a képviselőcsoport, amellyel Justin Trudeau kisebbségben lévő liberálisai 2025-ig tartó kormányzásra kötöttek megállapodást) kiállt a titkosítás feloldása mellett. Más tisztségviselők azonban felvetették, hogy Kanada különösen szigorú adatvédelmi törvényei miatt nehézségekbe ütközhetnek.

Az ünnepelt Jaroszlav Hunka a második világháborúban a Waffen-SS Galícia nevű divíziójában szolgált. A majd százéves veterán meghatottan hajlongott az őt ünneplő nyugati politikusok előtt, akik Zelenszkij felszólalására gyűltek össze.

Anthony Rota, az alsóház elnöke úgy mutatta be Hunkát, mint a második világháború ukrán–kanadai háborús veteránját, aki Ukrajna függetlenségéért harcolt az oroszok ellen, ám ekkor még nem volt tisztában vele, hogy mekkora botrányt fog kelteni, ami még a lemondásához is vezet.

Az esemény után számos zsidó jogvédő szervezet hevesen kritizálni kezdte Rotát és a kanadai törvényhozást, amiért szerintük „kifehérítik” a háborús bűnösök múltját és „semmissé teszik a nácizmus ellen harcoló kanadai katonák erőfeszítéseit”. Anthony Rota házelnök ezt követően elnézést kért és lemondásra kényszerült.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Egy szentesi patrióta még tavaly decemberben az ablakában tett közszemlére egy horogkeresztes zászlót, emiatt „önkényuralmi jelkép” használatának vétsége miatt ütöttek rajta otthonában.

Az Ostromkalauz után folytatódott a Festung Budapest 2024 rendezvénysorozata. A szervezést megnehezítő körülményekről évről évre egyre többet kell beszélnünk és írnunk a különböző csatornákon és felületeken – írja e sorokat honlapján a Légió Hungária.

Anti-antifa, white pride és „gyűlölünk mindenkit” a IX. kerületi diákok falán Fradi-tabló keretében.

A Ku Klux Klan egykori vezetője, David Duke a fehér fajvédő Nick Fuentes online személyiség támogatóival együtt demonstrált Detroitban.

A fejlesztők számára „kínos” problémákba futott a Google képgeneráló mesterséges intelligenciája, a javításig nem is lehet tőle emberábrázolást kérni.

Oroszok és civil román rendőrök vették körül 1945. január 2-án Érdmindszentet. Senki sem távozhatott.

A szélsőliberális-zsidó Euronews azon örvendezik, hogy egy belgiumi flamand „szélsőjobboldali” aktivistát ítélt el a helyi bíróság, pusztán azért, mert gyakorolta a szólásszabadsághoz való jogát. Ez természetesen „jogállami” megoldásnak számít Brüsszelben.

Az első ember alkotta eszközt, amely áttörte a világűr határát, az Adolf Hitler szupertitkos csodafegyver-programját, az A-4-es vagy közismertebb nevén a V-2-es ballisztikus rakétát megépítő fejlesztőcsoport vezetője, dr. Wernher von Braun konstruálta meg.

Bár lehetetlen pontosan megállapítani, hogy a második világháború során hány szovjet állampolgár harcolt valamilyen formában a németek oldalán, a szakértők többsége abban egyetért, hogy számuk akár az 1,4-1,5 milliót is elérhette.

Lapos képernyős televízió, külön mosdó és négy darab emeletes ágy – ilyen körülmények között tartják fogva Ilaria Salist, a milánói terroristát, az antifa támadások első rendű vádlottját.

Mint levente, 1944 novembere végén rendeletre kellett jelentkeznem a területileg illetékes honvéd kiegészítő parancsnokságon.

A Hetek című filoszemita lap egyik olvasója küldte be az újság számára azt a fotót, amelyen Budapesten, az Egyetem tér környékén kiragasztott, az említett orgánum szerint „uszító antiszemita” szövegű plakát látható.

Egy francia zsidó újságíró a Jerusalem Post-nak nyilatkozva mondta el, hogy az utcájában számos épületet megjelöltek az antiszemita aktivisták.

Körözést adott ki Yaroslav Hunka 98 éves kanadai állampolgár, a Waffen-SS Galícia ukrán hadosztályának veteránja ellen az orosz belügyminisztérium.

Az tény, hogy november 4-én hajnalban a szovjet csapatok ismét rátörtek Budapestre, Nagy Imre a Jugoszláv nagykövetségre menekült. Az viszont egyáltalán nem igaz, hogy ezen a napon leverték volna a szabadságharcot. Sőt.