Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A kanadai kormány azt tervezi, hogy nyilvánosságra hozza a második világháború után Kanadába emigrált egykori állítólagos „náci kollaboránsok” listáját – közölte Justin Trudeau miniszterelnök, írja az AFP.

Erre az vezetett, hogy szeptember végén Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Justin Trudeau kanadai miniszterelnök jelenlétében „ukrán hősként” vastapssal köszöntöttek az ottawai parlamentben egy 98 éves ukrán veteránt, aki a második világháború idején a Waffen-SS-ben szolgált. Az eseményeket természetesen zsidó-liberális hisztéria követte.

„Megbizonyosodtunk arról, hogy magas rangú tisztviselők nagyon alaposan megvizsgálták ezt a kérdést, különösen az archívumok feltárásával”, és „ajánlásokat tettek az illetékes minisztereknek” – mondta Justin Trudeau a sajtónak.

1986-ban a Deschenes-bizottság néven ismert nyilvános vizsgálat jelentést tett közzé több mint 800 állítólagos „náci háborús bűnös” kanadai jelenlétéről, de neveket akkor nem hozott nyilvánosságra. Olyan zsidó szervezetek, mint a B'nai Brith és a Simon Wiesenthal Központ Barátai (FSWC) most azt sürgetik, hogy a kanadai kormány hozza nyilvánosságra a jelentés titkosított részét.

Jagmeet Singh, az Új Demokrata Párt vezetője (az a képviselőcsoport, amellyel Justin Trudeau kisebbségben lévő liberálisai 2025-ig tartó kormányzásra kötöttek megállapodást) kiállt a titkosítás feloldása mellett. Más tisztségviselők azonban felvetették, hogy Kanada különösen szigorú adatvédelmi törvényei miatt nehézségekbe ütközhetnek.

Az ünnepelt Jaroszlav Hunka a második világháborúban a Waffen-SS Galícia nevű divíziójában szolgált. A majd százéves veterán meghatottan hajlongott az őt ünneplő nyugati politikusok előtt, akik Zelenszkij felszólalására gyűltek össze.

Anthony Rota, az alsóház elnöke úgy mutatta be Hunkát, mint a második világháború ukrán–kanadai háborús veteránját, aki Ukrajna függetlenségéért harcolt az oroszok ellen, ám ekkor még nem volt tisztában vele, hogy mekkora botrányt fog kelteni, ami még a lemondásához is vezet.

Az esemény után számos zsidó jogvédő szervezet hevesen kritizálni kezdte Rotát és a kanadai törvényhozást, amiért szerintük „kifehérítik” a háborús bűnösök múltját és „semmissé teszik a nácizmus ellen harcoló kanadai katonák erőfeszítéseit”. Anthony Rota házelnök ezt követően elnézést kért és lemondásra kényszerült.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Pénzgyűjtésbe kezdett a 2023-as antifa támadások kitervelőjének és elsőrendű vádlottjának, Ilaria Salisnak családja.

Antiszemita indíttatásból követhetett el nemi erőszakot három, a sajtóban a szokásos módon mindössze „tinédzserként” emlegetett invazív kisebbségi egy 12 éves zsidó lányon Párizsban.

Április negyedike, vagy ahogyan az 1945 után kiépülő kommunista diktatúra kánonjában szerepelt, a felszabadulás, nem csak a pártállam piros betűs ünnepének, hanem négy évtizeden át a rendszer legfontosabb legitimációs pontjának számított, és nem véletlenül.

Vád alá helyezték a németországi hazafias szélsőjobb egyik vezető politikusát, Björn Höckét, mert „náci” jelszó használatával vádolják, írja a BBC.

Ilaria Salis, az olasz útonálló antifa terrorista a másfél perces felvételen egy fotelben ül, hangsúlyozza, hogy házi őrizetben van, és megmutatja a bokáján elhelyezett elektronikus nyomkövetőt.

Valószínűleg kevés furább szervezet létezett a nemzetiszocialista Németországban, mint az általában csak „Zsidók Hitlerért” néven emlegetett egyesület.

Szálasi Ferenc 1946. évi Börtönnaplójának február 28-i bejegyzésében ezt olvassuk: "Ma reggel kivégezték Imrédy Bélát. Nyugodjék békében. A Nemzet vértanúja volt."

Amszterdam önkormányzata 100 ezer eurót fizet kártérítésként amiatt, hogy a város a második világháború alatt a villamosjegyekből származó pénzből 48 ezer zsidót szállított a német munkatáborok felé – írja az MTI.

Egy argentin étterem az „Anna Frank” hamburgerük mellé sajtos és szalonnával bevont „Adolf” névre keresztelt sült krumplit kínált, amíg be nem támadták a helyi zsidók.

Kiadta a német hatóság a 2023. februárban Budapesten elkövetett támadássorozat egyik feltételezett elkövetőjét.

A gondolatbűnöző politikus azért állt bíróság elé, mert egy 2021-es gyűlésen a „Mindent Németországért!” szavakat használta. Ez ugyanis Németországban bűncselekménynek számít.

Egy „náciszimpatizánsok” által tartott rendezvényről készült videoklip jelent meg a német közösségi médiában, ami hatalmas zsidó-liberális hisztériát keltett Németországban.

A „náci fasizmus” elleni partizánharcot éltette Ilaria Salis, a Magyarországon fogva tartott és az olasz szélsőbaloldal által az európai parlamenti választásokon jelöltként indított terrorista a második világháború végére emlékező olaszországi ünnep alkalmából.

A Hetek című filoszemita lap egyik olvasója küldte be az újság számára azt a fotót, amelyen Budapesten, az Egyetem tér környékén kiragasztott, az említett orgánum szerint „uszító antiszemita” szövegű plakát látható.

1941. június 26-án három felségjel nélküli repülőgép bombázta a Magyarországhoz az első bécsi döntés után visszakerült Kassát. A máig tisztázatlan hátterű incidens után Magyarország belépett a második világháborúba.