A kanadai kormány azt tervezi, hogy nyilvánosságra hozza a második világháború után Kanadába emigrált egykori állítólagos „náci kollaboránsok” listáját – közölte Justin Trudeau miniszterelnök, írja az AFP.

Erre az vezetett, hogy szeptember végén Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Justin Trudeau kanadai miniszterelnök jelenlétében „ukrán hősként” vastapssal köszöntöttek az ottawai parlamentben egy 98 éves ukrán veteránt, aki a második világháború idején a Waffen-SS-ben szolgált. Az eseményeket természetesen zsidó-liberális hisztéria követte.

„Megbizonyosodtunk arról, hogy magas rangú tisztviselők nagyon alaposan megvizsgálták ezt a kérdést, különösen az archívumok feltárásával”, és „ajánlásokat tettek az illetékes minisztereknek” – mondta Justin Trudeau a sajtónak.

1986-ban a Deschenes-bizottság néven ismert nyilvános vizsgálat jelentést tett közzé több mint 800 állítólagos „náci háborús bűnös” kanadai jelenlétéről, de neveket akkor nem hozott nyilvánosságra. Olyan zsidó szervezetek, mint a B'nai Brith és a Simon Wiesenthal Központ Barátai (FSWC) most azt sürgetik, hogy a kanadai kormány hozza nyilvánosságra a jelentés titkosított részét.

Jagmeet Singh, az Új Demokrata Párt vezetője (az a képviselőcsoport, amellyel Justin Trudeau kisebbségben lévő liberálisai 2025-ig tartó kormányzásra kötöttek megállapodást) kiállt a titkosítás feloldása mellett. Más tisztségviselők azonban felvetették, hogy Kanada különösen szigorú adatvédelmi törvényei miatt nehézségekbe ütközhetnek.

Az ünnepelt Jaroszlav Hunka a második világháborúban a Waffen-SS Galícia nevű divíziójában szolgált. A majd százéves veterán meghatottan hajlongott az őt ünneplő nyugati politikusok előtt, akik Zelenszkij felszólalására gyűltek össze.

Anthony Rota, az alsóház elnöke úgy mutatta be Hunkát, mint a második világháború ukrán–kanadai háborús veteránját, aki Ukrajna függetlenségéért harcolt az oroszok ellen, ám ekkor még nem volt tisztában vele, hogy mekkora botrányt fog kelteni, ami még a lemondásához is vezet.

Az esemény után számos zsidó jogvédő szervezet hevesen kritizálni kezdte Rotát és a kanadai törvényhozást, amiért szerintük „kifehérítik” a háborús bűnösök múltját és „semmissé teszik a nácizmus ellen harcoló kanadai katonák erőfeszítéseit”. Anthony Rota házelnök ezt követően elnézést kért és lemondásra kényszerült.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

„Alerta, alerta antifascista!”, vagyis „Riadó, Riadó antifasiszta!” – üvöltik külföldön és néhány tucatnyian idehaza is évek óta az antifa mozgalom tagjai. Évek óta, de mióta is? Egy biztos, nem idén és nem 2020-ban kell a hazai antifasizmus gyökereit keresgélnünk.

Háromezer katona és civil halt kínhalált a szovjet Vörös Hadsereg által a szegedi Csillagbörtönben 1944 októberétől 1945 nyaráig működtetett hadifogolytáborban.

Csupán néhány évvel ezelőtt, kilencvenhat évesen hunyt el Rochus Misch, Adolf Hitler testőre, a Führerbunker végóráinak utolsó szemtanúja.

„A gyanúsított bizonyíthatóan neonáci ideológiát, antiszemitizmust terjesztett, korábbi lövöldözők tetteit dicsőítette, és egyértelműen az ő példájuk utánzásának vágyát és szándékát mutatta” – állítja az FBI.

Legjobb tudomásom szerint a magyar médiában az Origót kivéve sehol sem foglalkoztak vele (igazából olyan, mintha ők sem tették volna, mert pont a lényegi mögöttes tartalomról „feledkeztek meg”), de február elején meggyilkoltak egy kétgyermekes kaliforniai sürgősségi orvost, aki a Pacific Coast Highwayen biciklizett.

A Római Birodalom és Oroszország történelmi példája meggyőzően bizonyítja, hogy a kollektivista-bolsevista ideológia pszichésen-mentálisan beteg társadalmakban alig talál ellenállásra.

A németek az első világháború folyamán nem tudták elkerülni a kétfrontos háborút. Több mint húsz évvel később a Führernek egy merész tervre volt szüksége Franciaország térdre kényszerítésére.

Az angolszász szövetségesek 1943 nyarán elkezdett és a második világháború végéig megállás nélkül folytatott hadászati bombázóoffenzívája füstölgő romhalmazzá változtatta Németországot, ami bosszúért kiáltott az égre.

"Sohasem gondoltunk a békére, még abban az évben sem, amikor teljesen el voltunk szigetelve, és amikor könnyedén megkaphattuk volna a brit birodalomra nézve jelentősebb veszteségek nélkül és az önök kárára. Miért gondolnánk rá most? Hiszen a győzelem már miénk, mindhármunké", írta Churchill Sztálinnak 1944. január 24-én.

Bocsánatkérő közleményt adott ki a Michigani Állami Egyetem, miután a szombat esti meccs előtt Adolf Hitler képe jelent meg az eredményjelzőn – írja a CNN nyomán a 24.

A Barbarossa hadműveletben, amely világtörténelem legnagyobb katonai offenzívájaként vonult be a történelembe, több mint 3 millió német, és nagyjából 500 ezer, spanyol és francia önkéntes csapatokkal megtámogatott, román, magyar, szlovák, olasz, finn és horvát katona vett részt.

Sajtótájékoztatót tartott a rendőrség a hétvégén Budapesten történt döbbenetes bűncselekményekkel kapcsolatban.

A Németországban 1938. november 9-én zajlott a Kristályéjszaka elnevezést a betört kirakatokból szertehulló üvegszilánkokról kapta.

A Szilágy megyei Érkáváson 1944 decemberének egyik napján megjelent egy orosz hadnagy és egy őrmester. Ez időben visszajöttek a román közigazgatás emberei: a csendőrség, a jegyző stb.

Adolf Hitler egyik beszédének 30 másodperces részletét játszották be a hangosbeszélőn az osztrák vasúttársaság (ÖBB) egyik vonatán, mielőtt a járat beért volna Bécsbe, írja a BBC.

A Magyar Március 1946 óta nemcsak a szabadságharcot jelenti nekünk, hanem miként az 1849-es és 1956-os október, a mártíromságot is. 1946. március 12-én végezték ki Szálasi Ferenc Nemzetvezetőt.

Iszonyatos dráma folyt a mai Széll Kálmán tér környékén 1945. február 11-én, amikor Budapest magyar és német védői megpróbálták áttörni a szovjet ostromgyűrűt. 

A Krummlauf, azaz a kanyar puska a németek kreatív ötlete egy hajlított csövű eszköz volt, amelyet egy MP-44-es puska végére rögzítettek, hogy a katonák átlőhessenek akadályokat anélkül, hogy kitették volna magukat a viszonzott tűznek.

Ausztria bejelentette, hogy egy rendőrőrsnek is helyet adó „emberi jogi képzési központ” létesül Adolf Hitler egykori nagynémet vezér és kancellár Braunau am Innben található szülőházában.

2019-ben az eleki Resetár András házfelújítást végzett, mikor megdöbbentő felfedezést tett az ingatlanban, amely egykor a Faulhaber család otthona volt.

Mind a mai napig nem tudjuk pontosan, hogy a németek a II. világháború idején meddig jutottak az atombomba-készítés műveletében. 

A "Festung Budapest" védelmét ellátó honvéd seregtestek egyike volt az esztergom-tábori 1. honvéd páncéloshadosztály.

Sokan ma már nem is tudják, hogy a német nemzetiszocialisták "találták fel" az autópályát, a híres autobahnt, s az építkezéseknek köszönhetően lényegében felszámolták a tömeges munkanélküliséget Németországban.

Az angliai Camdenben zsidó-liberális szélsőségesek arra szólították fel a brit hatóságokat, hogy „tegyenek többet” annak érdekében, hogy megállítsanak a „neonáci” csoportok „gusztustalan” matricáinak elhelyezését.