Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A kanadai kormány azt tervezi, hogy nyilvánosságra hozza a második világháború után Kanadába emigrált egykori állítólagos „náci kollaboránsok” listáját – közölte Justin Trudeau miniszterelnök, írja az AFP.

Erre az vezetett, hogy szeptember végén Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Justin Trudeau kanadai miniszterelnök jelenlétében „ukrán hősként” vastapssal köszöntöttek az ottawai parlamentben egy 98 éves ukrán veteránt, aki a második világháború idején a Waffen-SS-ben szolgált. Az eseményeket természetesen zsidó-liberális hisztéria követte.

„Megbizonyosodtunk arról, hogy magas rangú tisztviselők nagyon alaposan megvizsgálták ezt a kérdést, különösen az archívumok feltárásával”, és „ajánlásokat tettek az illetékes minisztereknek” – mondta Justin Trudeau a sajtónak.

1986-ban a Deschenes-bizottság néven ismert nyilvános vizsgálat jelentést tett közzé több mint 800 állítólagos „náci háborús bűnös” kanadai jelenlétéről, de neveket akkor nem hozott nyilvánosságra. Olyan zsidó szervezetek, mint a B'nai Brith és a Simon Wiesenthal Központ Barátai (FSWC) most azt sürgetik, hogy a kanadai kormány hozza nyilvánosságra a jelentés titkosított részét.

Jagmeet Singh, az Új Demokrata Párt vezetője (az a képviselőcsoport, amellyel Justin Trudeau kisebbségben lévő liberálisai 2025-ig tartó kormányzásra kötöttek megállapodást) kiállt a titkosítás feloldása mellett. Más tisztségviselők azonban felvetették, hogy Kanada különösen szigorú adatvédelmi törvényei miatt nehézségekbe ütközhetnek.

Az ünnepelt Jaroszlav Hunka a második világháborúban a Waffen-SS Galícia nevű divíziójában szolgált. A majd százéves veterán meghatottan hajlongott az őt ünneplő nyugati politikusok előtt, akik Zelenszkij felszólalására gyűltek össze.

Anthony Rota, az alsóház elnöke úgy mutatta be Hunkát, mint a második világháború ukrán–kanadai háborús veteránját, aki Ukrajna függetlenségéért harcolt az oroszok ellen, ám ekkor még nem volt tisztában vele, hogy mekkora botrányt fog kelteni, ami még a lemondásához is vezet.

Az esemény után számos zsidó jogvédő szervezet hevesen kritizálni kezdte Rotát és a kanadai törvényhozást, amiért szerintük „kifehérítik” a háborús bűnösök múltját és „semmissé teszik a nácizmus ellen harcoló kanadai katonák erőfeszítéseit”. Anthony Rota házelnök ezt követően elnézést kért és lemondásra kényszerült.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Mint ismert, az elmúlt napokban szörnyű esemény rázta meg Írországot: egy algériai migráns Dublinban megkéselt három kisgyereket.

A felvidéki Szencen található Anton Bernolák Gimnázium történelem tanárát Slavomír Maľát diákjai jelentették az iskolának, miután nézeteivel és véleményeivel a „törvénysértés határán mozgott”.

A New Hampshire-i főügyész hivatala polgárjogi pert indított egy nemzetiszocialista csoport ellen, amiért megzavartak egy transznemű deiváns által gyermekeknek előadott érzékenyítést egy helyi kávézóban.

A magyar származású önkéntesekből felállítandó Waffen-SS hadosztályok ügyében a tárgyalások még a Lakatos-kormány idején megkezdődtek. Az írásbeli, előzetes megállapodást végül is Beregfy Károly, a Szálasi-kormány honvédelmi minisztere és Otto Winkelmann, a magyarországi német SS- és rendőri erők parancsnoka 1944. október 23-án írta alá Budapesten.

1946. január 19-én indult el Budaörsről az első, kitelepítésre ítélt magyarországi németeket szállító vonat, amely a második világháborút követő szélesebb kelet-európai etnikai tisztogatás hazai szakaszának kezdetét jelentette. 

A 20. századi magyar történelem legsötétebb időszaka köthető Rákosi Mátyás nevéhez, aki hasonlóan a legtöbb kommunistához, a legmesszebbmenőkig álságosan élt.

Akkor is így köszöntött a tavasz és a március. A budai hegyek felől hideg, még a télre emlékeztető szél söpört végig a pesti utcákon.

Másodjára állt bíróság elé az antifa támadások elsőrendű vádlottja, Ilaria Salis a Fővárosi Törvényszéken. A Markó utcai épület tárgyalótermébe ismételten széles vigyorral a képén nézett végig a hallgatóságon. 

Anti-antifa, white pride és „gyűlölünk mindenkit” a IX. kerületi diákok falán Fradi-tabló keretében.

A szélsőliberális-zsidó Euronews azon örvendezik, hogy egy belgiumi flamand „szélsőjobboldali” aktivistát ítélt el a helyi bíróság, pusztán azért, mert gyakorolta a szólásszabadsághoz való jogát. Ez természetesen „jogállami” megoldásnak számít Brüsszelben.

Az amerikai típusú káosz legutóbbi franciaországi epizódjának állítólagos katalizátora egy 17 éves arab Lewis Hamilton-imitátor halála volt, akit a rendőrség lelőtt, mert egy belvárosi rodeót követő igazoltatása közben megpróbált elmenekülni az autójával.

A mai Németországban és Ausztriában rendkívül veszélyes vállalkozásra adja a fejét az, aki úgy gondolja, megpróbál kiállni hazája és népe mellett, és ilyen irányú aktivizmust folytat. 

A szlovák Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) hat év börtönbüntetésre ítélte Marián Magátot, akit törvénybe ütköző gondolatok kifejtésével kapcsolatos vádpontokban bűnösnek találtak.

Amikor Imrédy személyes származása körül a közismert polémiák folytak, akkor én magam adtam utasítást Kelecsényinek, hogy figyelje meg Imrédyt és figyeltesse meg másokkal is, hogy faji hovatartozása eldönthető legyen.

Az tény, hogy november 4-én hajnalban a szovjet csapatok ismét rátörtek Budapestre, Nagy Imre a Jugoszláv nagykövetségre menekült. Az viszont egyáltalán nem igaz, hogy ezen a napon leverték volna a szabadságharcot. Sőt.

Ausztria 2019 óta a nemzetiszocializmus 26 ezer „áldozatának”, illetve leszármazottjaiknak adott állampolgárságot – közölte Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter.