Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Hatalmas felháborodást váltott ki Rébecca Chaillon bevándorló hátterű francia „művész” legújabb színi előadása, melyben fehér játékbabákat húznak karóba a „rasszizmus ellen tiltakozva”.

A Fekete Kártya Neve Szenvedély című darabot július 25-én, kedden mutatták be az Avignoni Fesztiválon, ahol már az előadás közben több néző bekiabálásokkal fejezte ki nemtetszését a látottakkal szemben. Szemtanúk azt mondták, hogy akadt olyan néző is, aki felemelte a középső ujját, amikor az egyik színész a rendőri brutalitásról beszélt.

Sajtóbeszámolók szerint az előadás végül botrányba fulladt, miután a színészek berohantak a nézőtérre, és az előadás részeként elvették a fehér nézőktől a táskáikat. Aki pedig ezt nem hagyta, annak azt üvöltötték: „gyarmatosító rasszista”. Egy nő állítólag ököllel megütötte a tőle „lopni” próbáló egyik színészt, ezért őt „rasszista támadással” vádolta meg a helyi baloldali sajtó.

A közel három órás darab rendezője szerint „az előadás azokra a sztereotípiákra és fantáziákra összpontosít, amelyeket a kaukázusi emberek gyakran a fekete nőknek tulajdonítanak”. Egy szakmabeli korábban úgy fogalmazott, hogy az színdarab egy, a „gyarmatosító és nyugati lelkiismeretet örömtelien megrázó műalkotás”. A kritikusok szerint azonban a darab nem más, mint család- és fehérellenes propaganda.

„A fekete nők teste legtöbbször hiperszexualizált, tárgyiasult, állatiasodott, miközben továbbra is nehéz, sőt lehetetlen megbirkózni a fehér testekkel és a belőlük fakadó kiváltságokkal” – magyarázta a darabbal kapcsolatban Rébecca Chaillon egy korábban megjelent interjúban.

A színdarab botrányba fulladt avignoni előadásán már az ülésrenddel is szemléltetni szerették volna „rasszizmusellenességet”. A kiemelt helyeket négereknek tartották fent, míg a fehéreket a hátsó sorokba ültették, hogy „érezzék az apartheid erőszakát” (nem mintha Franciaországban lett volna ilyesmi).

Helyi hírügynökségek beszámolói szerint az előadóművészeket a színdarab alatt, illetve a színházon kívül is „erőszakos rasszista támadások” érték a nézők részéről. Az Actu Paris hírportál megkereste az incidens kapcsán Rébecca Chaillont, valamint az általa vezetett színházi társulatot több tagját, de egyikük sem kívánt nyilatkozni.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Hivatalosan is visszalépett az önkormányzati választástól Soltysiak Edina táti független képviselőjelölt – írta meg a Telex.

Ausztráliában elsőként Tasmaniában tiltották be az összes „náci jelképet”, amibe beleértenek mindent, ami a „nácizmussal” kapcsolatos, tehát konkrétan nem neveztek meg semmit, így gyakorlatilag bármire ráfoghatják.

Egy szentesi patrióta még tavaly decemberben az ablakában tett közszemlére egy horogkeresztes zászlót, emiatt „önkényuralmi jelkép” használatának vétsége miatt ütöttek rajta otthonában.

A második világháború minden karácsonya szomorú volt, azonban 1944 decembere kimondottan komoly megpróbáltatásokat jelentett a budapestiek számára.

Az, hogy az emigrációban minden a nemzeti irányt képviselő férfi ellen a legaljasabb hajsza folyik, lassan már természetes lesz még azok számára is, akiken a rágalom ostora csattog.

Mi a magyarság jelenlegi helyzete a pozsonyi csata tükrében? Szinte lehetetlen vállalkozás a megfogalmazott kérdésre minden igényt kielégítő válaszokat adni, de ugyanilyen lehetetlen, hogy nemzeti érzelmű magyar ember ne gondolkodna el ezeken az összefüggéseken ezekben a napokban.

Kijut az Európai Parlamentbe az antifa támadások elsőrendű vádlottja, Ilaria Salis. Olasz lapok szerint ezzel az ellene indult eljárásnak is vége a mentelmi jogának köszönhetően.

1945. február 11-én a budapesti német-magyar helyőrség lőszere és élelme fogytán volt, a magyar főváros fegyveresen nem volt tovább tartható.

Bocsánatkérő közleményt adott ki a Michigani Állami Egyetem, miután a szombat esti meccs előtt Adolf Hitler képe jelent meg az eredményjelzőn – írja a CNN nyomán a 24.

Jó ideje keringett egy különös történet, miszerint a sarkkörön lévő Alexandra Land nevű szigeten működött egy meteorológiai állomás, amely második világháború alatt a titkos német tudományos projektek helyszíne volt.

Feltételesen szabadlábra helyezték Nikosz Mikaloliakoszt, az Arany Hajnal görög nemzetiszocialista gyökerű politikai párt alapítóját és vezetőjét, miután letöltötte 13 éves börtönbüntetésének egy részét.

Kommandósok és bilincsek nélkül jelent meg legutóbbi tárgyalásán az antifa támadások elsőrendű vádlottja. Az olasz nőnek az ügyben ez volt a harmadik tárgyalása, de vallomást mindeddig még nem tett az ülések idején.

Az ottawai orosz nagykövet szerint a kanadai hatóságok „hajlamosak késleltetni a volt nácik elleni pereket”.

Dr. Bárdossy László Szombathelyen született 1890. december 10-én, római katolikus vallású kisnemesi, hivatalnoki családból.

A szélsőliberális-zsidó Euronews azon örvendezik, hogy egy belgiumi flamand „szélsőjobboldali” aktivistát ítélt el a helyi bíróság, pusztán azért, mert gyakorolta a szólásszabadsághoz való jogát. Ez természetesen „jogállami” megoldásnak számít Brüsszelben.