Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Hatalmas felháborodást váltott ki Rébecca Chaillon bevándorló hátterű francia „művész” legújabb színi előadása, melyben fehér játékbabákat húznak karóba a „rasszizmus ellen tiltakozva”.

A Fekete Kártya Neve Szenvedély című darabot július 25-én, kedden mutatták be az Avignoni Fesztiválon, ahol már az előadás közben több néző bekiabálásokkal fejezte ki nemtetszését a látottakkal szemben. Szemtanúk azt mondták, hogy akadt olyan néző is, aki felemelte a középső ujját, amikor az egyik színész a rendőri brutalitásról beszélt.

Sajtóbeszámolók szerint az előadás végül botrányba fulladt, miután a színészek berohantak a nézőtérre, és az előadás részeként elvették a fehér nézőktől a táskáikat. Aki pedig ezt nem hagyta, annak azt üvöltötték: „gyarmatosító rasszista”. Egy nő állítólag ököllel megütötte a tőle „lopni” próbáló egyik színészt, ezért őt „rasszista támadással” vádolta meg a helyi baloldali sajtó.

A közel három órás darab rendezője szerint „az előadás azokra a sztereotípiákra és fantáziákra összpontosít, amelyeket a kaukázusi emberek gyakran a fekete nőknek tulajdonítanak”. Egy szakmabeli korábban úgy fogalmazott, hogy az színdarab egy, a „gyarmatosító és nyugati lelkiismeretet örömtelien megrázó műalkotás”. A kritikusok szerint azonban a darab nem más, mint család- és fehérellenes propaganda.

„A fekete nők teste legtöbbször hiperszexualizált, tárgyiasult, állatiasodott, miközben továbbra is nehéz, sőt lehetetlen megbirkózni a fehér testekkel és a belőlük fakadó kiváltságokkal” – magyarázta a darabbal kapcsolatban Rébecca Chaillon egy korábban megjelent interjúban.

A színdarab botrányba fulladt avignoni előadásán már az ülésrenddel is szemléltetni szerették volna „rasszizmusellenességet”. A kiemelt helyeket négereknek tartották fent, míg a fehéreket a hátsó sorokba ültették, hogy „érezzék az apartheid erőszakát” (nem mintha Franciaországban lett volna ilyesmi).

Helyi hírügynökségek beszámolói szerint az előadóművészeket a színdarab alatt, illetve a színházon kívül is „erőszakos rasszista támadások” érték a nézők részéről. Az Actu Paris hírportál megkereste az incidens kapcsán Rébecca Chaillont, valamint az általa vezetett színházi társulatot több tagját, de egyikük sem kívánt nyilatkozni.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A Neokohn című zsidó szupremácista online hírlap egyik olvasója fotózta le a nem hétköznapi matricát.

Október elején a szakemberek megkezdték a második világháború során a Balaton vizébe zuhant magyar Messerschmitt típusú vadászrepülőgép kiemelését Balatonakarattya térségében.

A Kun (Kohn) Béla nevével fémjelzett proletárdiktatúra és vörösterror, a hírhedt 133 nap fenekestül forgatta fel az akkori magyar társadalmi és politikai életet.

Összevont 15 év börtönbüntetésre ítéltek két brit fehér fajvédő, nemzetiszocialista podcastert, akik Harry herceg és félvér negrid fia, Archie kivégzésére szólítottak fel.

Pénzgyűjtésbe kezdett a 2023-as antifa támadások kitervelőjének és elsőrendű vádlottjának, Ilaria Salisnak családja.

Az 1945 novemberében kezdődő nürnbergi koncepciós perben a Nagy-Britannia, Franciaország, a Szovjetunió és az Egyesült Államok által létrehozott Nemzetközi Katonai Törvényszék a legyőzött nemzetiszocialista Nagynémet Birodalom 24 prominens katonai, politikai és gazdasági vezetőjének egyoldalú felelősségét állapította meg a második világháború bűneiben.

A szlovák Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) hat év börtönbüntetésre ítélte Marián Magátot, akit törvénybe ütköző gondolatok kifejtésével kapcsolatos vádpontokban bűnösnek találtak.

Négynapos utazás után 1945. február 6-án érkeztünk Bajáról Temesvárra. Verőfényes délelőttön vagoníroztunk ki. Az éhségtől és a szomjúságtól elgyötör emberek nagy része megrohamozta az olvadó havat, és marokszámra tömte a szájába.

Magyarországon már több mint két hónapja vége volt a II. világháborúnak, amikor a budapesti összekötő vasúti híd építéséről elhurcoltak, a vasúti peronon elfogott civilekkel együtt.

A második világháború lezárást követő vérgőzös évek feltárása, megismertetése a nyilvánossággal, valahogy elfelejtődött az 1990-es "rendszerváltozás" óta.

Mint levente, 1944 novembere végén rendeletre kellett jelentkeznem a területileg illetékes honvéd kiegészítő parancsnokságon.

A Szovjetunióba 1944 decemberében és 1945 januárjában tömegesen elhurcolt férfiak és nők között szép számban találunk papokat is. Közülük többen soha nem tértek vissza hazájukba.

A 20. századi magyar történelem legsötétebb időszaka köthető Rákosi Mátyás nevéhez, aki hasonlóan a legtöbb kommunistához, a legmesszebbmenőkig álságosan élt.

Az amerikai típusú káosz legutóbbi franciaországi epizódjának állítólagos katalizátora egy 17 éves arab Lewis Hamilton-imitátor halála volt, akit a rendőrség lelőtt, mert egy belvárosi rodeót követő igazoltatása közben megpróbált elmenekülni az autójával.

Az antifa terroristák ismét lecsaptak Németországban, s ezúttal talán még betegebb, még perverzebb módját választották a vérengzésnek, mint eddig.