Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Hatalmas felháborodást váltott ki Rébecca Chaillon bevándorló hátterű francia „művész” legújabb színi előadása, melyben fehér játékbabákat húznak karóba a „rasszizmus ellen tiltakozva”.

A Fekete Kártya Neve Szenvedély című darabot július 25-én, kedden mutatták be az Avignoni Fesztiválon, ahol már az előadás közben több néző bekiabálásokkal fejezte ki nemtetszését a látottakkal szemben. Szemtanúk azt mondták, hogy akadt olyan néző is, aki felemelte a középső ujját, amikor az egyik színész a rendőri brutalitásról beszélt.

Sajtóbeszámolók szerint az előadás végül botrányba fulladt, miután a színészek berohantak a nézőtérre, és az előadás részeként elvették a fehér nézőktől a táskáikat. Aki pedig ezt nem hagyta, annak azt üvöltötték: „gyarmatosító rasszista”. Egy nő állítólag ököllel megütötte a tőle „lopni” próbáló egyik színészt, ezért őt „rasszista támadással” vádolta meg a helyi baloldali sajtó.

A közel három órás darab rendezője szerint „az előadás azokra a sztereotípiákra és fantáziákra összpontosít, amelyeket a kaukázusi emberek gyakran a fekete nőknek tulajdonítanak”. Egy szakmabeli korábban úgy fogalmazott, hogy az színdarab egy, a „gyarmatosító és nyugati lelkiismeretet örömtelien megrázó műalkotás”. A kritikusok szerint azonban a darab nem más, mint család- és fehérellenes propaganda.

„A fekete nők teste legtöbbször hiperszexualizált, tárgyiasult, állatiasodott, miközben továbbra is nehéz, sőt lehetetlen megbirkózni a fehér testekkel és a belőlük fakadó kiváltságokkal” – magyarázta a darabbal kapcsolatban Rébecca Chaillon egy korábban megjelent interjúban.

A színdarab botrányba fulladt avignoni előadásán már az ülésrenddel is szemléltetni szerették volna „rasszizmusellenességet”. A kiemelt helyeket négereknek tartották fent, míg a fehéreket a hátsó sorokba ültették, hogy „érezzék az apartheid erőszakát” (nem mintha Franciaországban lett volna ilyesmi).

Helyi hírügynökségek beszámolói szerint az előadóművészeket a színdarab alatt, illetve a színházon kívül is „erőszakos rasszista támadások” érték a nézők részéről. Az Actu Paris hírportál megkereste az incidens kapcsán Rébecca Chaillont, valamint az általa vezetett színházi társulatot több tagját, de egyikük sem kívánt nyilatkozni.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Adolf Hitler egyik beszédének 30 másodperces részletét játszották be a hangosbeszélőn az osztrák vasúttársaság (ÖBB) egyik vonatán, mielőtt a járat beért volna Bécsbe, írja a BBC.

Akkor is így köszöntött a tavasz és a március. A budai hegyek felől hideg, még a télre emlékeztető szél söpört végig a pesti utcákon.

Kun András 1911-ben született Nyírbátorban. Bölcsészeti és teológiai tanulmányait Rómában folytatta. 1941-ben szentelték pappá, majd minorita szerzetesként a kézdivásárhelyi rendházba került.

Joe Biden bemutatta az antiszemitizmus elleni küzdelemre vonatkozó stratégiát – írja örömködve a Jersualem Post.

Aki nem volt a fronton, nem tudja elképzelni, milyen érzés napról-napra embereket ölni. Ellenfeleid jönnek feléd, lőnek, még nem találtak el, de menekülni nincs idő.

A nemzetiszocialista tisztelgés a második világháború vége óta illegális a cionisták által Németországban és Ausztriában, és a kóser törvények szerint börtönbüntetéssel büntethető.

A sztálinista rendszer szétválaszthatatlan magától Sztálin személyétől. A bolsevik rendszer működési mechanizmusa gyakorlatilag Sztálin személye köré épült, és a diktátor 1953-as halálával szükségszerűen meg is változott.

Egy francia zsidó újságíró a Jerusalem Post-nak nyilatkozva mondta el, hogy az utcájában számos épületet megjelöltek az antiszemita aktivisták.

A cionista német hatóságok vizsgálódnak, ugyanis egy olyan videó terjedt el, amelyben egy hazafias viseletbe öltözött férfi osztogatott léggömböket óvodásoknak.

1942. október 3-án volt minden hordozórakéta ősatyja, a V–2 első sikeres startja. A Vergeltungswaffe–2 egyfokozatú, folyékony hajtóanyagú ballisztikus rakéta volt, amit a Nagynémet Birodalom szakemberei fejlesztettek ki a Balti-tenger egy kis szigete, Usedom egy településén, Peenemündében.

„A gyanúsított bizonyíthatóan neonáci ideológiát, antiszemitizmust terjesztett, korábbi lövöldözők tetteit dicsőítette, és egyértelműen az ő példájuk utánzásának vágyát és szándékát mutatta” – állítja az FBI.

A Római Birodalom és Oroszország történelmi példája meggyőzően bizonyítja, hogy a kollektivista-bolsevista ideológia pszichésen-mentálisan beteg társadalmakban alig talál ellenállásra.

Öt és fél év szabadságvesztésre ítéltek egy 16 éves fiút, mert „neonáci” csoporthoz tartozott, megpróbálta beszervezni egy iskolatársát is, valamint különböző eszközökkel terjesztette a csoport ideológiáját – jelentette örömködve a zsidó-liberális média.

A mai Magyarország 10 millió lakosának túlnyomó többsége, ha a Rajk nevet hallja, kizárólag a tragikus sorsú Rajk László, egykori kommunista belügyminiszter nevére asszociál, s az ő életútjából főleg a kivégzésére, majd a 7 évvel későbbi dísztemetésére emlékezik.

A 19 éves Sai Varshith Kandulát többek között az elnök és családja, illetve az alelnök és családja testi épségének veszélyeztetésével vádolhatják meg.

Egyre aktívabb a kanadai határon túl az amerikai Goyim Defense League (Gój Védelmi Liga) nevű csoport, amely antiszemita felvilágosító anyagok terjesztését végzi a lakónegyedekben.

A Szovjetunióba 1944 decemberében és 1945 januárjában tömegesen elhurcolt férfiak és nők között szép számban találunk papokat is. Közülük többen soha nem tértek vissza hazájukba.

A Pink Floyd énekese, Roger Waters egy negatív „fiktív fasiszta diktátort” alakított az együttes németországi fellépésén, de ez nem zavarta a német hatóságokat, hogy „náci propagandával” vádolják meg.

Azokat az ausztrálokat, akik nyilvánosan nemzetiszocialista tisztelgést mutatnak be Victoria államban, tetemes pénzbírsággal vagy akár egy év börtönnel is sújthatják az új törvényjavaslat értelmében.

Már a megemlékezést megelőző hetekben nyomon követtük az időjárás alakulását és bíztunk benne, hogy valami csoda folytán kegyes lesz hozzánk.

Hollandiában büntetőjogi következményekkel fog járni a „holokauszttagadás”, a „rasszizmus” és a „diszkrimináció” tilalmára vonatkozó törvényt kiterjesztik más események megtörténtének tagadására is – döntött a holland ügyvivő kormány.

Joe Biden amerikai elnök megemlékezett az 1921-es tulsai pogromról, amelyet manapság az ország „rasszista történelmének szégyenfoltjaként” tartanak számon, pedig csak fehér emberek gyakorolták az önvédelemhez való jogukat.

A francia kormány ígéretet tett arra, hogy a jövőben betiltja a „szélsőjobboldali” megmozdulásokat, miután egy múlt heti párizsi felvonulás engedélyezése heves zsidó-liberális hisztériát váltott ki.

A liberális brit bíróság „elkötelezett fajgyűlölőknek” nevezte őket, akik a bíró szerint „terrorizmusra buzdítottak”.