Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Tetemes áron, jutalékkal együtt 64 850 dollárért (14,7 millió forint) kelt el Los Angelesben aukción a Mein Kampf egy Adolf Hitler által dedikált kétkötetes példánya.

Az 1925-ben megjelent első, illetve a rá egy évre kiadott második kötetet az interneten bocsátotta árverésre a Nate D. Sanders aukciósház, amely szerint Hitler Josef Bauernek, az NSDAP egyik első tagjának, az 1923-as müncheni Sörpuccs egyik résztvevőjének, későbbi bizalmasának adta karácsonyi ajándékként - vélhetően a kötetek megjelenések évében - a Mein Kampfot.

A csütörtökön zárult liciten 20-25 ezer dollárt vártak a kétkötetes kiadványért, amelyre a ház tájékoztatása szerint tizenegyen tettek ajánlatot.

Ugyanezek a könyvek 2012-ben 25 ezer dolláros összegért keltek el a Bonhams egyik londoni aukcióján. Az online aukción eladásra kínálták Albert Speer, Hitler építésze és fegyverkezési minisztere bőrkabátját is, amelyet a szövetséges haderők egy meg nem nevezett katonája vett magához a második világháború végén. Az 5000 ezer dolláros kikiáltási áron piacra dobott és végül 10 ezer dollárért eladott felöltő eredetiségét egy Speer nevére kiállított számla tanúsítja.

(Deres.TV)

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az osztrák kormány bejelentése szerint 2025-re elkészülhet az épület felújítása, és 2026-ban kezdődhet meg benne a munka.

A második világháború végén számos német választotta azt, hogy meghal a gyermekeivel együtt, de ők nem kegyetlen szörnyetegek voltak.

A New York-i Citibank kirúgta egyik alkalmazottját, aki Instagramon „politikailag nem korrekt” megnyilvánulást tett közzé a Führerrel kapcsolatban.

Minden vádpontban bűnösnek találták azt a fehér patriótát, aki az Egyesült Államok történetének egyik „legsúlyosabb” zsidóellenes támadásában 11 embert lőtt le egy pittsburghi zsinagógában.

A Neokohn című zsidó szupremácista online hírlap egyik olvasója fotózta le a nem hétköznapi matricát.

Az első ember alkotta eszközt, amely áttörte a világűr határát, az Adolf Hitler szupertitkos csodafegyver-programját, az A-4-es vagy közismertebb nevén a V-2-es ballisztikus rakétát megépítő fejlesztőcsoport vezetője, dr. Wernher von Braun konstruálta meg.

1941. június 26-án három felségjel nélküli repülőgép bombázta a Magyarországhoz az első bécsi döntés után visszakerült Kassát. A máig tisztázatlan hátterű incidens után Magyarország belépett a második világháborúba.

A cionista német hatóságok vizsgálódnak, ugyanis egy olyan videó terjedt el, amelyben egy hazafias viseletbe öltözött férfi osztogatott léggömböket óvodásoknak.

A második világháború lezárást követő vérgőzös évek feltárása, megismertetése a nyilvánossággal, valahogy elfelejtődött az 1990-es "rendszerváltozás" óta.

Vilhelm Junnila, Finnország gazdasági minisztere azzal viccelődött, hogy a parlamenti választásokon a 88-as lett az ő jelölti száma, amelyet a finn választási bizottság véletlenszerűen osztott ki neki.

Mint ismert, az elmúlt napokban szörnyű esemény rázta meg Írországot: egy algériai migráns Dublinban megkéselt három kisgyereket.

Kilencvenesszeres életfogytiglant kapott egy amerikai fehér fajvédő aktivista, aki négy évvel ezelőtt színes bőrűekre kezdett lövöldözni egy mexikói határmenti bevásárlóközpontban.

Sztójay, aki 1944. március 22-től állt a kormány élén, s a külügyminisztériumot is vezette, a tengelyhatalmi szövetséget szolgálta.

Felvétetett Budapesten, a Budapesti Államrendőrség Politikai Rendészeti Osztályán, 1945. október 15-én 15 óra 30 perckor.

Ahhoz, hogy megérthessük a totalitárius woke ideológia amerikai elhatalmasodását lehetővé tévő mentális légkört, célszerű vázlatosan feleleveníteni az Egyesült Államok történelmi gyökereit.