Kövess minket: Telegram — XVkontakte

 

A Netflix 200 ezer feliratkozót veszített, és várhatóan további 2 millió távozása várható. A szolgáltató részvényei 20 százalékot estek az információ hatására.

A The Daily Wire figyelmesen követi a Netflix népszerűségének alakulását. A lap szerint egyértelmű, hogy a streaming-szolgáltató népszerűségének zuhanása a baloldali woke politika felvállalásának és a túlzott mértékű szexualitás megjelenítésének köszönhető.

A baloldali politizálás jelének tekinthető például az, hogy a szolgáltató Ibram X. Kendi, a kritikai fajelmélet fehérgyűlölő ideológusával, egyúttal a Bostoni Egyetem akadémikusával együttműködésben készítette el Kendi „Antirasszista bébi” (Antiracist Baby) című könyvének adaptációját. Az alkotók célja az volt, hogy Kendi munkáját gyerekműsorként tálalják a közönség számára. Az Antirasszista bébi célja Kendiék szerint az, hogy „bemutassa az antirasszizmus fogalmát és erejét úgy a legfiatalabb olvasók, mint a felnőttek számára egyaránt.” A show producere maga Kendi.

A Netflix az Antirasszista bébi adaptációja mellett egy másik antirasszizmussal foglalkozó Kendi-munkát is felvállalt. A „Kezdetektől fogva megbélyegzett” (Stamped from the Beginning) című könyvet a szolgáltató dokumentumfilmként tálalja, amelynek üzenete, hogy a „rasszista gondolkodás él és virul Amerikában”. Ezen felül egy harmadik Kendi-könyv is a csőben van. A „Megbélyegzett: rasszizmus, antirasszimus & Te” (Stamped: Racism, Antiracism, & You) című alkotással kifejezetten a fiatal közönségre céloznak.

A Kendi-antológia adaptációján kívül a rasszizmus kapcsán a Netflix egyéb fehérellenes hangulatkeltő témákat is boncolgat. 2020. októberében egy Colin Kaepernickről szóló műsor készítésébe kezdett bele. A félvér néger San Francisco 49ers nevű amerikaifutball-játékos politikai szerepvállalása a nemzeti himnusz alatti térdeléssel kezdődött. Ezen felül Kaepernick érvelt amellett is, hogy a profi amerikaifutball-liga (NFL) toborzása („drafting”) a rabszolgatartáshoz hasonlítható.

A műsor rendezőjének sajtóközleményében a következők álltak:

„Tiltakozásával Colin Kaepernick nemzeti párbeszédet lobbantott lángra a rasszokról és az igazságosságról. Ennek messzemenő következményei lettek úgy a futball, mint a kultúra területén, de Kaepernick magánéletében is. (…) Colin története rengeteg mindent elárul az identitásról, a sportéletről, továbbá a tiltakozás és az alkalmazkodóképesség megadással viselt szellemiségéről. Boldogabb nem is lehetnék, hogy elmondhatom ezt a történetet a csapatommal a Netflixnél.”

A Daily Wire arra is rámutat, hogy 2020. őszén a Netflix-leiratkozások száma 800 százalékkal növekedett meg.

Az ok a „Cukorfalatok” (Cuties) című francia film megjelenése lehet, amely pubertás előtt álló lányokat szexuálisan provokatív szituációkban mutat be. „A film egyfajta társadalmi kommentár a fiatal gyermekek szexualizációja ellen” – vette védelmébe ezt a szoft-gyerekpornót ekkor a Netflix.