Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Bepereli a marylandi kisvárosi éttermet az a férfi, akit barátjával együtt kidobtak az általa rendszeresen látogatott helyről, azzal az indokkal, hogy öreg és fehér emberek.

Az étterem előtt tüntetés szerveződött, ahol a demonstrálók többek között a BLM-mozgalom (Black Lives Matter – a négerek élete is számít) jelszavára emlékeztető, „Az öreg, fehér férfiak élete számít” feliratot emelték a magasba.

Az étterem legalább fél tucat fehér férfit is, szintén faji alapon, diszkriminált – értesült a The Daily Beast nevű amerikai lap. Az étterem tulajdonosa, Charlotte Aufdem-Brinke, mint az a Dcnewsnow.com című helyi, elektronikus lap cikkéből is kitűnik, fehér nő létére a Black Lives Matter mozgalom ismert támogatója, és aktívan részt vesz a helyi, belpolitikai csatározásokban.


Rendőrt hívtak a reklamálókra

Az egyesült államokbeli Maryland szövetségi államban, a Washingtontól északnyugatra fekvő Boonsboro Dan’s Restaurant nevű bárt és éttermet 800 ezer dollár kártérítésre perli a település környékén élő Neal Glessner.

Az 52 éves férfit, aki hetente mintegy 500 dollárt költ el a bárban és étteremben, egy barátával, Joseph Michael Washington megyei helyettes államügyésszel együtt tiltották ki onnan egy este, amikor vacsorázni szerettek volna. A két férfi által leadott rendelést még 45 perc után sem teljesítették, és amikor ezt szóvá tették, az étterem egyik alkalmazottja kitessékelte őket, kérdésükre közölve, hogy egyúttal ki is tiltják őket.

Az értterembe rendőrt hívtak, a kidobott férfiakkal pedig indoklásul közölték, hogy öreg, fehér férfiak.

Az étterem alkalmazottja hozzátette: „Ti öreg, fehér emberek úgy viselkedtek, mintha minden a tiétek lenne. Tűnjetek innen!”


A fehérek élete is számít

Az eset miatt a bár előtt tüntetés szerveződött – közli a Daily Mail című brit lap. Szombaton egy tucatnyi, tüntetőkből álló csoport állt az étterem előtt, táblákkal, amelyeken – a BLM-mozgalom jelszavának mintájára – az állt: „Old White Men’s Live Matter!” (Az öreg, fehér férfiak élete számít), és „It Is Okay To Be White” (Nem szégyen fehérnek lenni).

Az eset a szemben álló felek között az interneten is folytatódik: a kisvárosban a helyi lakosok bekapcsolódtak a szócsatába – derül ki a Daily Mail cikkéből.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE