Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Németül beszélő, viperával felszerelkezett, símaszkos antiafasiszta bringatik támadtak rá egy 40 év körüli férfira a XI. kerületben, valamint más járókelőket is megtámadtak a becsület napi megemlékezések előtt.

Még szombaton megtalálták a rendőrök a Budapesten idegenekre támadó, többségében külföldiekből álló társaság egy részét. A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai 2023. február 11-én elfogták annak a fiatalokból álló társaságnak négy tagját, akik az előző napokban látszólag előzmény nélkül támadtak emberekre a főváros utcáin – írja a police.hu. A BRFK egy magyar nőt, egy külföldi férfit és két külföldi nőt közösség tagja elleni erőszak bűntette és annak előkészülete miatt hallgatták ki, majd vették őrizetbe.

A pénteken megtámadott, gazdagréti dohánybolti eladó súlyosan megsérült. A szemtanúk és ismerősök elmondták, a férfi dolgozni ment, és azután támadták meg, miután leszállt a buszról. A helyszínen található vértócsa mutatta a gyalázatos orvtámadás nyomait.

A rendőrség a sajtó megkeresésére azt válaszolta, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába február 10-én 12 óra 28 perckor érkezett bejelentés arról, hogy a XI. kerületi Gazdagréti téren egy férfit megvertek és hogy a történtek után a sértetettet kórházba vitték.

„A XI. kerületi Rendőrkapitányság felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen. Az adatgyűjtés jelenleg is folyamatban van” – írta a Budapesti Rendőr-főkapitányság válaszában.

Az interneten és a közösségi médiában többen arról írtak, hogy a támadók az Antifa tagjai, akik Németországból érkezhettek az 1945-ös kitöréssel kapcsolatos rendezvények miatt, és ruházata miatt támadtak rá hátulról a munkába igyekvő férfira. 

A Német Szövetségi Köztársaság területén ez fajta baloldali viselkedéskultúra manapság kiterjedt gyakorlat és a megtűrt kategóriába tartozik, mivel a rendszer urai számára kellemetlen német nacionalisták a célpontjai, így nem annyira fontos kérdés, hogy a rendőrség üldözze, illetve teljesen felszámolja ezeket a csoportokat, dacára annak, hogy mit sem sejtő, ártatlan embereket támadnak meg: 

Thor Steinar termékek árusítása miatt vertek össze bolti eladónőket az antifák

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE