Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A Magyar Jelennek sikerült megszólaltatnia az antifatámadás áldozatait, akik súlyosan megsérültek, és még nem tudni, hogy szenvedtek-e maradandó károsodást.

A Magyar Jelen információ alapján külföldi, vélhetően görög antifasiszták támadtak rá – mások mellett – egy magyar párra péntek este Budapest V. kerületében, nem messze az otthonuktól. Az akció során mind a nőt, mind a férfit brutálisan megverték, a nőt késsel többször combon szúrták. Az áldozatok súlyosan megsérültek, kórházi ellátást kaptak, állapotuk stabil.

A párral, melynek mindkét tagja kérte neve elhallgatását, telefonon tudtak beszélni. „Dagadtra verték az arcom, elrepedt az arccsontom, szívószállal eszem a levest. Egyelőre nem tudnak megműteni, mert előbb le kell mennie a duzzanatnak. A koponyám hátul betört, mert hátulról támadtak” – mesélte a Magyar Jelennek a férfi, aki péntek este barátnőjével tartott haza Budapesten az Arany János utcában. Otthonuktól néhány percnyi távolságra 4-9 fő hátulról támadt rájuk viperákkal, botokkal és késekkel. A férfit eszméletlenre verték, a nőt kétszer combon szúrták.

„Még a földön fekve is rugdostak mindkettőnket. Tiszta vér volt minden” – ezt már a női áldozat mondta a lapnak, hozzátéve, a támadók antifasiszták voltak. A pár barátja, miután bement a kórházba látogatóba, az épület előtt szívinfarktust kapott – vélhetően a megrázó látvány hatására. „Nem voltam kihallgatható állapotban a kórházban, annyit mondhatok. A barátomnak az a szerencséje, hogy a kórház bejáratánál beszélgetett még a rendőrökkel, így amikor összeesett, megtartották és egyből visszavitték az épületbe. Húsz percig próbálták újraéleszteni, mire sikerült stabilizálni az állapotát, de kómába került” – húzta alá az összevert férfi.

A pár hozzátette, a rendőrök végig korrektek voltak, nem hagyták magukra őket a kórházban sem, benntartózkodásuk alatt végig vigyáztak rájuk, és már otthon is meglátogatták őket. Mivel a támadás az V. kerületben történt, jó eséllyel rögzítették azt térfigyelő kamerák is, de a rendőrségnél már két tanú is jelentkezett. Annyi biztos, hogy az elkövetők a Deák tér felé menekültek el a támadás után.


Politikai véleményük miatt támadhatta meg őket az Antifa

Egyes feltételezések szerint (amit az áldozatok is osztanak) a támadók ruházat alapján nézhették ki maguknak a nemzeti érzelmű párt, de bővebb információval valószínűleg a rendőrség fog szolgálni hétfői sajtótájékoztatóján, melyet azután jelentettek be, hogy négy internacionalista hulladékot előállítottak, akik az előző napokban támadtak jobboldaliakra a főváros utcáin.

A police.hu közlése szerint a BRFK Nyomozó Főosztályán a magyar nőt, a külföldi férfit és két külföldi nőt közösség tagja elleni erőszak bűntett, illetve annak előkészülete miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd vették őrizetbe.

 

Toroczkai követeli az Antifa terrorista szervezetté nyilvánítását

„Brutális támadásokat követett el Magyarországon a nemzetközi Antifa szervezet. Többnyire külföldi (német, osztrák, görög) antifák magyarországi segítőikkel szabályosan vadásztak a nemzeti érzelmű magyarokra. Követeljük, hogy minősítsék terrorszervezetnek a kurd terroristákkal is együttműködő Antifát, és külföldi tagjait ne engedjék be Magyarországra!” – írta rendkívüli videójának bevezetőjében Toroczkai László Mi Hazánk-elnök.

A szélsőbalos csoportosulás a Mérce, valamint a Jámbor Andráshoz köthető Szikra Antifa Mozgalom szervezésében gyűlhetett össze – írja a Pesti Srácok. A lapnak az antifák három áldozata is nyilatkozott, akiket viperákkal és boxerekkel vertek véresre. Mindegyikük arról számolt be, hogy követték, követhették őket, és hátulról, minden előzmény nélkül támadt a hat-nyolc fős csoport. Egyikük még csak részt sem vett a kitörés napi rendezvényeken, csak terepnadrágban és bakancsban volt. Munkába tartott, amikor nekiestek.

Folyt a vér – nyolcan támadtak egyre T. Zoltán, az egyik gazdagréti trafik dolgozója volt az antifák egyik áldozata. Több videó is felkerült a világhálóra arról, ahogy váratlanul, hátulról ugrik rá egy nagyobb csoport a fiatal férfira, majd egy szó nélkül perceken át ütik-rúgják, többen egyszerre. Zoltán súlyos sérüléseket szenvedett. A János Kórházban több mint 20 öltéssel varrták össze a fejét. Most vidéken, a szüleinél lábadozik.

A nyomozók által mutatott felvételek alapján raktuk össze, hogy már a Széll Kálmán tértől követhettek, és felszálltak utánam a 139-es buszra. Én a buszon nem is láttam őket, mert háttal ültek nekem. A Gazdagréti téren szálltam le és először a postára mentem, utána indultam volna munkába. Ott dolgozom a tér közelében, egy dohányboltban – mesélte Zoltán. Lényeges momentum, hogy a fiatal férfi tehát nem a Becsület Napja résztvevője, és nem is vett részt a Kitörés túrán sem. Utcai járó-kelő, akinek az volt a bűne, hogy terep színű nadrágot és bakancsot viselt.

A postára befelé menet megszólított egy fiatal lány. Illedelmesen megkérdezte, hogy megyek-e a Kitörés túrára. Mondtam neki, hogy nem megyek, mert dolgozom vasárnap is egész nap, de ismerőseim közül vannak, akik mennek. Még azt is hozzátettem, hogy eddig egyszer sem jutottam el a túrára. A postán befizettem a csekkjeimet, és pár perc múlva, miután kijöttem, öt-hat lépés után már éreztem a tarkómon az ütést - folytatta.

A verésből sok mindenre nem emlékszik. Azt is a rendőrségen látott köztéri kamerafelvételek alapján tudja, hogy támadói nyolcan voltak. Egyetlen szó nélkül ütötték viperákkal és boxerekkel, rúgták, még a földön fekve is. Egy nő, még mielőtt vérben fekve otthagyták volna, paprika spray-vel is lefújta.

Zoltán állítja, a nő, aki megszólította, biztosan magyar volt, de úgy véli, támadói között külföldiek is lehettek. A támadást többen végignézték, anélkül, hogy közbeavatkoztak volna. A bántalmazott férfi kollégájától tudja, hogy az egyik vevő is úgy ment be a trafikba, ahol dolgozik, hogy ”a munkatársadat éppen verik az utcán”. Az ominózus videón látni, hogy egyedül egy idős, bottal járó asszony megy oda és próbál segíteni Zoltánnak, akit éppen nyolcan vernek egyszerre.

Később mentők érkeztek a helyszínre. Zoltánt a János Kórház traumatológiájára vitték. Fejét összevarrták, 20-25 öltéssel. Testszerte zúzódásai vannak, amelyektől – azt mondja – a levegővétel is fájdalmas. Ahogy fogalmazott, „az egyik viperaütést a bordámmal hárítottam”. A lábára is többet kapott, így azok járásnál is sajognak. Így ment haza végül az ellátását követően villamossal.

Dudog László, a nemzeti rock egyik ismert alakja és élettársa is az antifák áldozatául esett, őket a kitörés napi megemlékezésről követték, és szintén hátulról estek nekik viperákkal és boxerekkel. A nő arcát valamivel le is öntötték.

„A XI. kerületben vettünk részt a megemlékezésen, aztán az éjszakai járattal indultunk haza: a hetessel az Astoriáig, onnan siettünk a 3-as metrópótlóra. Az Arany János utcai megállónál szálltunk le – akkor már követhettek minket. Az utolsó, amire emlékszem, hogy a Vadász utca sarkához érünk, körülbelül 5 percnyire lehettünk hazulról, amikor hátulról leütnek” – kezdte Dudog László.

A férfi jól ismert a nemzeti körökben, több nemzeti rockzenekarban is zenél. Ábrázatát most mégsem könnyű felismerni, úgy helybenhagyták. Feje bekötözve, arca eldeformálódva, szemein és feldagadt száján nagy lila foltok éktelenkednek. A száját beszédre is nehezen nyitja.

Párja vette át a szót, akit nagyjából Lászlóval egy időben értek az ütések.

Én sem sok mindenre emlékszem. Először azt mondtam a rendőröknek, hogy négynél többen lehettek. Most a kihallgatások után, és hogy láttam felvételeket, már azt mondom, hogy olyan nyolcan lehettek. Ütöttek, rúgtak és hogy a földre vigyenek valamit a szemembe, majd a számba fújtak. Ez nem sima paprika spray volt, inkább könnygázhoz hasonló vegyület. A bal arcomra rá is öntöttek valamit, aztán összeestem – mesélte a lapnak a nő. Azt, hogy meg is szúrták, csak később, a kórházi ellátás során vették észre. Két szúrt sebet is elláttak a lábán.

Dudog Lászlóék megverésének két szemtanúja is volt, akik közbe ugyan nem léptek, de adataikat megadták, hogyha kell, tanúskodnak. Később, már a kórházban kis híján tragédia is történt. László egyik barátja, Péter bement utánuk a kórházba, hogy lássa, jól vannak-e. Az volt a szerencséje, hogy ott érte a rosszullét. Hányingerre, mellkasszorításra panaszkodott, majd összecsuklott. Nem sokkal később újra kellett éleszteni. Szívinfarktusa volt. 20 percen át küzdöttek életéért. Közben Péter fia és egy tizenéves fiú, akik vele voltak, a folyosón zokogtak.

A PestiSrácok.hu megtudta, hogy az antifa csoportnak nem csak magyar áldozatai vannak. Egy német fiatal férfit és barátnőjét egészen a szállásukig követték. A bejárati ajtót nyitották, amikor hátulról rájuk támadtak. Összeverték mindkettőjüket. A fiú súlyos fejsérüléseket szenvedett, amiket össze is kellett varrni.


„Ez egy szervezett csoport volt”

Egy Kitörés túrán résztvevő olvasó azt mondta, csak ő személy szerint hat bántalmazásról tud. Ezek közül több esetben a megemlékezésről hazaindulókat követték antifa csoportok, és támadtak rájuk váratlanul az utcán, illetve egy kilenc-tíz fős társaság valahogy a túrázók közé is bejutott.

A korábbi években is megjelentek az antifa ellentüntetők, de az más volt. Ami egyértelműen látszott most, hogy komolyan szervezett, megszervezett a csoport, amelyben több külföldi is volt. Nem csak németek, ahogy az néhány sajtóhírben megjelent, hanem görögök is. Róluk tudható, hogy amolyan zsoldos felforgatóként, pénzért, bárhová elmennek balhét generálni – mondta a lap informátora.

A rendőrség vasárnap közölte, hogy négy embert vettek őrizetbe, köztük három külföldit, akiket a hétvégi budapesti támadásokkal gyanúsítanak. A fiatalokból álló társaság az elmúlt napokban látszólag előzmény nélkül támadt emberekre Budapest utcáin.

A BRFK Nyomozó Főosztályán a magyarországi nőt, a külföldi férfit és két külföldi nőt közösség tagja elleni erőszak bűntett, illetve annak előkészülete miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd vették őrizetbe. Az ügy részleteiről a Budapesti Rendőr-főkapitányság 2023. február 13-án 11 órakor sajtótájékoztatót tart a Rendőrségi Igazgatási Központban.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Ismét nyilatkozott antifa erőszaktevő Ilaria Salis börtönben szerzett barátnője, Carmen Giorgio, hogy a magyar börtönállapotok „rémségeiről” beszéljen.

Az 1930-as években a hollywoodi stúdiófőnökök is Adolf Hitler előtt hajlongtak a Metro-Goldwyn-Mayer médiatársaság egyik vezetője pedig még zsidó feleségétől is elvált a német nemzetiszocialisták javaslatára.

Egyre szélesebb körűvé válik az X (volt Twitter) elleni nagyvállalati hirdetési bojkott, sőt, az amerikai cégek mellett az Európai Bizottság is közölte, hogy felfüggeszti a hirdetéseit az oldalon, mert nem akarja, hogy azok „antiszemita és náci” tartalmak mellett jelenjenek meg.

Másképp alakulhatott volna a második világháború és vele együtt a világtörténelem, ha Adolf Hitler tervei szerint megszállják németek a Wight-szigetet – írja We March Against England: Operation Sea Lion, 1940-41 című könyvében Robert Forczyk hadtörténész.

A mennoniták anabaptista felekezetét a 16. században hozta létre egy frízföldi reformátor, Menno Simons. A javarészt Poroszországban letelepedett mennoniták a 18. században a militarista alapokra épülő államból II. Katalin cárnő Oroszországába menekültek.

A berlini rendőrség és az Állami Bűnügyi Rendőrség vizsgálatot indított az Alternatíva Németország (AFD) ellen, amiért a párt székházának teraszára egy integető hóemberfigurát helyeztek ki.

Akármennyi bűnnel is vádolják, a Führer is csak ember volt, aki ráérős óráikban sokszor egészen hétköznapi hobbiknak hódolt.

A Duce többször is farkasszemet nézett a halállal és mindig sikerült felülkerekednie. Túlélte az első világháború kegyetlen csatáit, valamint számos merényletkísérletet is.

Kovarcz Emil Felsőiregen, 1899. február 4-én született. Nagyváradon honvéd hadapród iskolát végzett, és az első világháborúban hivatásos tisztként teljesített szolgálatot.

Letakarták egy bécsi protestáns templom ólomüveg ablakait, mert azokon állítólag „antiszemita” motívumok szerepeltek, és az ablakok alkotója tagja volt a NSDAP-nak.

Akkor is így köszöntött a tavasz és a március. A budai hegyek felől hideg, még a télre emlékeztető szél söpört végig a pesti utcákon.

Az amerikai típusú káosz legutóbbi franciaországi epizódjának állítólagos katalizátora egy 17 éves arab Lewis Hamilton-imitátor halála volt, akit a rendőrség lelőtt, mert egy belvárosi rodeót követő igazoltatása közben megpróbált elmenekülni az autójával.

Magyarország második világháborús történetének van egy apró, alig ismert, de egyben rendkívül érdekes fejezete: az egyéni fegyverténnyel ellenséges harckocsit megsemmisítő magyar honvédek termőfölddel való jutalmazása.

Egy argentin étterem az „Anna Frank” hamburgerük mellé sajtos és szalonnával bevont „Adolf” névre keresztelt sült krumplit kínált, amíg be nem támadták a helyi zsidók.

Kilencvenesszeres életfogytiglant kapott egy amerikai fehér fajvédő aktivista, aki négy évvel ezelőtt színes bőrűekre kezdett lövöldözni egy mexikói határmenti bevásárlóközpontban.

Egy Simon Knittel antifaiszta összefogott, a Laut gegen Nazis (Hangosan a nácik ellen, LGN) nevű szélsőséges szervezettel és egy hamburgi ügyvédi irodával, hogy a védjegyhivatalon keresztül kisajátítsák a hazafias jelszavakat.

Felvétetett Budapesten, a Budapesti Államrendőrség Politikai Rendészeti Osztályán, 1945. december 3-án 15 óra 17 perckor. Jelen vannak: Dr. Szabó Ferenc népügyész, Harangozó Piroska jegyzőkönyvvezető, Szálasi Ferenc terhelt.

1941. június 26-án három felségjel nélküli repülőgép bombázta a Magyarországhoz az első bécsi döntés után visszakerült Kassát. A máig tisztázatlan hátterű incidens után Magyarország belépett a második világháborúba.

Joe Biden amerikai elnök a „zsidó örökség hónapja” alkalmából a Fehér Házban rendezett eseményen elítélte az „antiszemitizmust” és megerősítette Izrael támogatásának politikáját.

Súlyos börtönévekkel fenyegetnek egy fiatal férfit Michigan államban, miután horogkeresztet festett egy zsinagóga falára.

Híradó szakaszparancsnokként szolgáltam Ungváron 1944 októberében. Közben Nyékládházára kerültem, ahonnan november 4-én a szovjet katonák vittel el többedmagammal „kicsi robotra”, amiből négyévi kényszermunka lett.

A szvasztika, azaz a 90 fokban hajlított ágakkal bíró kereszt fontos szimbólum több egykori és ma is élő hitrendszerben egyaránt. Az idők során jelképezte többek között a jó szerencsét, a teremtés végtelenségét és a legyőzhetetlen, forgó Napot.

Felvétetett Budapesten, a Budapesti Államrendőrség Politikai Rendészeti Osztályán, 1945. október 23-án.

1886-ban egy tucatnyi fajvédő nézeteket valló német család – a híres filozófus, Friedrich Nietzsche húga és sógora vezetésével – Paraguayba hajózott, hogy ott létrehozzon egy árjákból álló kolóniát.