Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A finn rendőrség szerint egy nemzetiszocialista csoport 3D-nyomtatott fegyverekkel készült faji háborúra. A nyomozók szerint a gyanúsítottak „terrorcselekmény elkövetésének szándékával” képezték ki magukat.

A Häme-i Nemzeti Nyomozó Iroda (NBI) és a rendőrség egy szélsőjobboldali aktivista csoport négy tagját gyanúsítja „terrorista szándékkal elkövetett súlyos lőfegyver-bűncselekmény elkövetésével”.

A gyanúsítottak közül háromról azt is feltételezik, hogy terrorcselekmény elkövetésére képezték ki magukat.

A csoport emellett „határozottan bevándorlóellenes” nézeteket vallott – közölte a rendőrség.

Az előzetes vizsgálat során a tisztek megtudták, hogy a Lahtiban működő csoport 3D nyomtatót használt FGC-9 géppisztolyok gyártásához.

A nyomozók úgy vélik, hogy az aktivistájkat az akceleracionalista ideológia befolyásolta és motiválta, amely szerint erőszakot kell alkalmazni a demokratikus társadalom összeomlásának felgyorsítására. Ezt az irányzatot a szélsőjobboldali mozgalmak az elmúlt években sok helyen felkarolták a világban.

Tuomas Kuure nyomozófelügyelő azt mondta az Yle-nek, hogy a gyanúsítottak az „ostrom”, „uszítás” és „faji háború” kifejezéseket használták az egymással folytatott kommunikációjuk során – mindezt az akceleracionalista gondolkodáshoz kötik.

Kuure hozzátette, hogy az egyik beszélgetés során a gyanúsítottak azt mondták, túl késő lenne fegyvergyártásba kezdeni, miután a faji háború már elkezdődött.

Amíg a lahti ügyben folyik a nyomozás, a rendőrség külön kezelte a Kankaanpää városában egy másik fehér fajvédő, nacionalista csoport tevékenységének vizsgálatát, és aktát is készítettek az ügyészek számára.

A Kankaanpää-ügy az első alkalom, hogy vádat emeltek egy hazafias csoport ellen Finnországban.

A két csoportnak hasonló a motivációja, és úgy tűnik, hogy mindkettőt erősen befolyásolta az akcelercionista gondolkodás, bár a nyomozók még nem állapítottak meg közvetlen kapcsolatot a kettő között.

Kuure megjegyezte, hogy a Lahti csoportról kiderült, hogy részt vett szélsőjobboldali zenei eseményeken, és kapcsolatban álltak más nacionalista szervezetekkel.

A csoport négy tagját azzal gyanúsítják, hogy hozzájárultak a 3D-nyomtatott fegyverek megépítéséhez és tervezéséhez.

A rendőrség úgy véli, hogy a csoport az egyik tagja lakásában kezdett fegyvereket gyártani, majd később egy bérelt garázsban készítette el azokat.

A nyomozás során lefolytatott házkutatások során a rendőrök négy 3D-nyomtatott lőfegyvert, számos nyomtatott fegyveralkatrészt és 1500, a nyomtatott fegyverekhez illeszkedő töltényt foglaltak le. A rendőrök egy puskát, egy házi készítésű pisztolyt, egy lőfegyverré alakított gázfegyvert, valamint számos 3D nyomtatót is lefoglaltak.

A rendőrség felhívta a figyelmet arra, hogy a csoport „erőszakos cselekmények elkövetésére készülve felfegyverkezte magát a fegyverekkel”.

„A rendőrség úgy véli, hogy a tervezett erőszakos támadások célpontjait bőrszínük, politikai nézeteik vagy más ideológiai nézeteik alapján választották ki. A gyanúsítottak az egyéni célpontok mellett a különféle típusú infrastruktúra, köztük az elektromos hálózat és a vasutak elleni támadások tervezéséről is tárgyaltak” – mondta Kuure.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A gyűjtőtáborba kerülésünk után napokon belül szájról szájra járt a hír, hogy itt kapjuk meg azt az igazoló papírt, amivel biztonságosan hazaindulhatunk. 

Hatalmas felháborodást váltott ki Rébecca Chaillon bevándorló hátterű francia „művész” legújabb színi előadása, melyben fehér játékbabákat húznak karóba a „rasszizmus ellen tiltakozva”.

Vád alá helyezték a németországi hazafias szélsőjobb egyik vezető politikusát, Björn Höckét, mert „náci” jelszó használatával vádolják, írja a BBC.

Immár 30 év telt el azóta, hogy 1914-ben szerény erőmmel szolgálatba álltam az első világháborúban, amelyet ráerőltettek a Birodalomra.

A lengyelországi Gierloz közelében, az erdőben elrejtett Adolf Hitler második világháborús bunkere. Hilter háborús főhadiszállásának romjai egy 200 épületből álló, erdőben elrejtett város volt.

Azokat az ausztrálokat, akik nyilvánosan nemzetiszocialista tisztelgést mutatnak be Victoria államban, tetemes pénzbírsággal vagy akár egy év börtönnel is sújthatják az új törvényjavaslat értelmében.

A mai Németországban és Ausztriában rendkívül veszélyes vállalkozásra adja a fejét az, aki úgy gondolja, megpróbál kiállni hazája és népe mellett, és ilyen irányú aktivizmust folytat. 

1945. január 30-án süllyesztette el egy szovjet tengeralattjáró a Balti-tengeren a többségében második világháborús menekülteket szállító Wilhelm Gustloff német személyszállító hajót. 

Jóllehet a biológiai fajfogalom nem azonos az etnográfiai fajfogalommal, mégsem nagyon különbözik tőle.

Miért maradnak le a férfiak – konkrétan a fehér férfiak Nyugaton – manapság jobban, mint valaha? Vagy lemaradnak a nőkhöz képest, vagy egyszerűn teljesen kiesnek a társadalomból, olyannyira, hogy egyesek kezdik a gyengébb nemnek nevezni őket.

Megdöbbentőnek nevezte a magyar külügyminiszter azt, ahogy a média kezeli Ilaria Salis ügyét. Szíjjártó Pétert egy Londonban tartott előadáson kérdezték antifa terroristanőről, és hangsúlyozta: azt az embert védik, aki azzal a céllal érkezett Budapestre, hogy agyonverjen embereket az utcán.

A 20. századi magyar történelem legsötétebb időszaka köthető Rákosi Mátyás nevéhez, aki hasonlóan a legtöbb kommunistához, a legmesszebbmenőkig álságosan élt.

„Amerika megbukott, mert egy társadalomban, ahol a hasznossági princípium mindenekfelett való, a morális felelősségérzete elsorvad” – ezt írja Márai Sándor 1957. november 5-én naplójába, s hozzáteszi, a Nyugat magyar forradalommal szembeni árulását nem lehet megbocsátani, és senki nem hisz többé a Nyugatnak.

A második világháború végén számos német választotta azt, hogy meghal a gyermekeivel együtt, de ők nem kegyetlen szörnyetegek voltak.

A patrióta fiatalra házmester jellemű járókelők hívták ki a rendőröket, miután a zászlót mutatta fel nekik.