Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A finn rendőrség szerint egy nemzetiszocialista csoport 3D-nyomtatott fegyverekkel készült faji háborúra. A nyomozók szerint a gyanúsítottak „terrorcselekmény elkövetésének szándékával” képezték ki magukat.

A Häme-i Nemzeti Nyomozó Iroda (NBI) és a rendőrség egy szélsőjobboldali aktivista csoport négy tagját gyanúsítja „terrorista szándékkal elkövetett súlyos lőfegyver-bűncselekmény elkövetésével”.

A gyanúsítottak közül háromról azt is feltételezik, hogy terrorcselekmény elkövetésére képezték ki magukat.

A csoport emellett „határozottan bevándorlóellenes” nézeteket vallott – közölte a rendőrség.

Az előzetes vizsgálat során a tisztek megtudták, hogy a Lahtiban működő csoport 3D nyomtatót használt FGC-9 géppisztolyok gyártásához.

A nyomozók úgy vélik, hogy az aktivistájkat az akceleracionalista ideológia befolyásolta és motiválta, amely szerint erőszakot kell alkalmazni a demokratikus társadalom összeomlásának felgyorsítására. Ezt az irányzatot a szélsőjobboldali mozgalmak az elmúlt években sok helyen felkarolták a világban.

Tuomas Kuure nyomozófelügyelő azt mondta az Yle-nek, hogy a gyanúsítottak az „ostrom”, „uszítás” és „faji háború” kifejezéseket használták az egymással folytatott kommunikációjuk során – mindezt az akceleracionalista gondolkodáshoz kötik.

Kuure hozzátette, hogy az egyik beszélgetés során a gyanúsítottak azt mondták, túl késő lenne fegyvergyártásba kezdeni, miután a faji háború már elkezdődött.

Amíg a lahti ügyben folyik a nyomozás, a rendőrség külön kezelte a Kankaanpää városában egy másik fehér fajvédő, nacionalista csoport tevékenységének vizsgálatát, és aktát is készítettek az ügyészek számára.

A Kankaanpää-ügy az első alkalom, hogy vádat emeltek egy hazafias csoport ellen Finnországban.

A két csoportnak hasonló a motivációja, és úgy tűnik, hogy mindkettőt erősen befolyásolta az akcelercionista gondolkodás, bár a nyomozók még nem állapítottak meg közvetlen kapcsolatot a kettő között.

Kuure megjegyezte, hogy a Lahti csoportról kiderült, hogy részt vett szélsőjobboldali zenei eseményeken, és kapcsolatban álltak más nacionalista szervezetekkel.

A csoport négy tagját azzal gyanúsítják, hogy hozzájárultak a 3D-nyomtatott fegyverek megépítéséhez és tervezéséhez.

A rendőrség úgy véli, hogy a csoport az egyik tagja lakásában kezdett fegyvereket gyártani, majd később egy bérelt garázsban készítette el azokat.

A nyomozás során lefolytatott házkutatások során a rendőrök négy 3D-nyomtatott lőfegyvert, számos nyomtatott fegyveralkatrészt és 1500, a nyomtatott fegyverekhez illeszkedő töltényt foglaltak le. A rendőrök egy puskát, egy házi készítésű pisztolyt, egy lőfegyverré alakított gázfegyvert, valamint számos 3D nyomtatót is lefoglaltak.

A rendőrség felhívta a figyelmet arra, hogy a csoport „erőszakos cselekmények elkövetésére készülve felfegyverkezte magát a fegyverekkel”.

„A rendőrség úgy véli, hogy a tervezett erőszakos támadások célpontjait bőrszínük, politikai nézeteik vagy más ideológiai nézeteik alapján választották ki. A gyanúsítottak az egyéni célpontok mellett a különféle típusú infrastruktúra, köztük az elektromos hálózat és a vasutak elleni támadások tervezéséről is tárgyaltak” – mondta Kuure.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Tíz napja volt hivatalban Vilhelm Junnila finn gazdasági miniszter. A politikus azt mondta, hogy „a kormány fennmaradása és Finnország jóhírének megvédése érdekében” távozik posztjáról.

1945. május 9-én kényszerítették térdre a Szövetségesek a Nagynémet Birodalmat, azonban arról nem szokás beszélni, mi mindennel járt ez a győzelem.

Egy fagylaltárus remek üzleti lehetőséget láthatott abban, hogy furgonjával az auschwitzi emlékmúzeum bejárata előtt parkoljon le, hogy az odalátogató turistáknak árulja a fagyit.

Miután fogságom 52. napján, 1945. március 15-én elhagytuk a gödöllői poklot, csalárd módon áthajtottak bennünket Budapest helyett Monoron át Ceglédre.

Egyre szélesebb körűvé válik az X (volt Twitter) elleni nagyvállalati hirdetési bojkott, sőt, az amerikai cégek mellett az Európai Bizottság is közölte, hogy felfüggeszti a hirdetéseit az oldalon, mert nem akarja, hogy azok „antiszemita és náci” tartalmak mellett jelenjenek meg.

Meglepő, de nem szerzői jogi okok miatt kellett hozzányúlni a vérmocskos Mickey egeres játékhoz: az Infestation 88-cal ennél is nagyobb baj volt.

Az ausztrál kormány a „szélsőjobboldal erősödése” miatt a nemzetiszocialista jelképek betiltását fogja kezdeményezni, jelentette be Mark Dreyfus igazságügyi miniszter.

Több tízezer zsidó és zsidószimpatizáns vonult fel Izrael mellett Washingtonban, ám ez nem mindenkinek volt kedvére.

A cionista német hatóságok vizsgálódnak, ugyanis egy olyan videó terjedt el, amelyben egy hazafias viseletbe öltözött férfi osztogatott léggömböket óvodásoknak.

Az első ember alkotta eszközt, amely áttörte a világűr határát, az Adolf Hitler szupertitkos csodafegyver-programját, az A-4-es vagy közismertebb nevén a V-2-es ballisztikus rakétát megépítő fejlesztőcsoport vezetője, dr. Wernher von Braun konstruálta meg.

A lakókat kiráncigálták lakásukból, majd őrizetbe vették: ismét botrány Gregor Lange és a dortmundi rendőrség körül!

Lapos képernyős televízió, külön mosdó és négy darab emeletes ágy – ilyen körülmények között tartják fogva Ilaria Salist, a milánói terroristát, az antifa támadások első rendű vádlottját.

A „német” gondolatrendőrség feloszlatott egy nemzetiszocialista rockkoncertet a türingiai Sonnebergben szombat este.

„A jóvátétel nem csak erkölcsileg indokolható, hanem képes kezelni a régóta fennálló faji egyenlőtlenségeket is” – mondta Barbara Lee demokrata képviselő.

„Én vagyok az utolsó szemtanú magyar részről” – olvasható Dr. Szakáts István a Hungária Szabadságharcos Mozgalom ügyvezető elnökének történelmi dokumentumában, aki nemcsak a nemzetiszocialista mozgalom egész harci korszakát végig élte, hanem intenzív kapcsolatban állt Hitlerrel is.

Az emberiség egyik óriási bravúrja a nemzetiszocializmussal kapcsolódik össze: ötven éve a holdra szállás magába olvasztotta a III. Birodalom történetének egy részét.

Miért maradnak le a férfiak – konkrétan a fehér férfiak Nyugaton – manapság jobban, mint valaha? Vagy lemaradnak a nőkhöz képest, vagy egyszerűn teljesen kiesnek a társadalomból, olyannyira, hogy egyesek kezdik a gyengébb nemnek nevezni őket.

Körözést adott ki Yaroslav Hunka 98 éves kanadai állampolgár, a Waffen-SS Galícia ukrán hadosztályának veteránja ellen az orosz belügyminisztérium.

„Púpos gnóm”, „vörös hóhér”, „a diktatúra legvéresebb hiénája”, „egy emberkeverék karvalyból és hiénából gyúrva” – írták a korabeli újságok a Tanácsköztársaság bukását követően Korvin Ottóról. „Nemes jellemű, izzó lelkű forradalmár”, „egy elvi vasember” – zengtek róla dicshimnuszokat az 1945–1989 közötti politikai rendszerek tollnokai.

A híres zeneszerző dédunokája a Die Welt című német újságban „megdöbbenésének” adott hangot az orosz zsoldosok kapcsán – írja a Jewish Chronicle.

Ki árja, félvér, nem-árja – a félvérek és nem-árják jogállása – a nem-árják állampolgársága, házassága, hivatalviselése – a harctéri szolgálatból eredő kiváltságok, ésatöbbi.

Kilencvenesszeres életfogytiglant kapott egy amerikai fehér fajvédő aktivista, aki négy évvel ezelőtt színes bőrűekre kezdett lövöldözni egy mexikói határmenti bevásárlóközpontban.

Sok amerikai nagyváros annyira tele van bűnözéssel, droggal és hajléktalanokkal, hogy nemcsak élhetetlenek, hanem egyenesen no-go zónák.

A német szárazföldi hadsereg Fegyverügyi Hivatala (Heereswaffenamt) 1942 őszén kérte fel a Henschel és Porsche cégeket egy 88 mm-es, L/71 kaliberhosszúságú löveggel felszerelt, tökéletesített nehézharckocsi megtervezésére.