Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A Patriot Front fehér nacionalista csoport öt tagját börtönbüntetésre ítélték, mert „összeesküvést szőttek” egy idahói LGBTQ+ Pride-vonaglás ellen.

A férfiakat – Forrest Rankint, Devin Centert, Derek Smitht, James Michael Johnsont és Robert Whittedet – a Kootenai megyei esküdtszék bűnösnek találta egy háromnapos tárgyalást követően.

James Stow bíró mindegyik férfit öt nap börtönbüntetésre ítélte, két nap letöltött és egy év felügyelet nélküli próbaidőre – jelentette a Coeur d’Alene Press.

A Patriot Front tagjainak 1000 dolláros bírságot is be kell fizetniük, levonva a letartóztatásuk után letétbe helyezett eredeti 300 dolláros óvadékukat. Azt is megtiltották nekik, hogy két mérföldön belül tartózkodjanak a Coeur d'Alene Városi Parktól, ahol a Pride eseményt 2022. június 11-én tartották.

A Patriot Front 31 tagjának letartóztatása, miután egy wamzer beteletfonált, hogy egy „neonáci” csoport tagjai beugrottak egy U-Haul furgonba, amely egy idahói LGBTQ+ Pride esemény felé tartott

A bíró emellett egy évre felügyelet nélkül próbaidőre bocsátotta a férfiakat. Az Associated Press szerint, ha sikeresen teljesítik a próbaidőt, el lehet ejteni a vádakat.

A férfiak a Patriot Front azon tagjai voltak, akiket a hatóságok letartóztattak, miután tavaly júniusban megpróbálták megzavarni a deviáns homoszexuálisok helyi rendezvényét. Thomas Rousseau, a Patriot Front alapítója a tervezett rendezvény közelében letartóztatott férfiak között volt.

A hatóságok szerint a letartóztatások azután történtek, hogy egy „aggodalmaskodó állampolgár” látta, hogy „egy kis hadseregnek látszó” emberek beugrottak egy furgonba, amely a terület felé tartott, és értesítette a rendőrséget.

Házkutatás során lefoglalt dokumentumokból kiderült, hogyan terveztek a férfiak „oszlopokat” kialakítani a park körül, haladva előre, amíg „közeledő akadályok útjukba nem kerülnek”.

Ezután a csoport azt tervezte, hogy befelé halad, amíg „meg nem alakul a megfelelő mértékű konfrontációs dinamika”.

A Patriot Front azon szélsőjobboldali csoportok közé tartozik, amelyek az LMBTQ betűkkel leírt perverziók elleni kampányt vezetik szerte az Egyesült Államokban.

A zsidó-liberális média prezentálása szerint a csoport politikája „megrögzötten fehér nacionalista”, amiért egy etnikai alapú, homogén, fehér állam kialakítására szólít fel.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Antonio Tajani olasz külügyminiszter és Carlo Nordio igazságügy-miniszter közös közleményt adott ki arról, hogy tiszteletben tartják Magyarország szuverenitását, és nem avatkoznak bele a letartóztatásban lévő olasz antifa-terrorista ellen zajló eljárásba.

Februárban sorozatos szélsőbaloldali támadások történtek Budapest különböző pontjain, az első hírek szerint az áldozatokat a ruhájuk alapján választották ki az antifasiszta támadók.

Az Adidas megtiltotta a vásárlóknak, hogy az újonnan kiadott német mez 44-es számmal ellátott változatát megvásárolják, ugyanis a szám a média képviselői szerint nagyon hasonlít a német Schutzstaffel (SS) által használt szimbólumra.

Harminc éve már, hogy elhunyt a 28. Wallonien önkéntes SS gránátoshadosztály parancsnoka, a második világháború legendás „krónikása”, Léon Degrelle.

Az olasz legfelsőbb bíróság, a semmítőszék foglalt állást az olasz szélsőjobboldali, hazafias csoportok találkozóin, megemlékezésein országszerte használt köszöntési formáról.

A szvasztika, azaz a 90 fokban hajlított ágakkal bíró kereszt fontos szimbólum több egykori és ma is élő hitrendszerben egyaránt. Az idők során jelképezte többek között a jó szerencsét, a teremtés végtelenségét és a legyőzhetetlen, forgó Napot.

A „punk ötlet” régen az volt, hogy lementek a térre kannás borozni, most meg az, hogy két libsi diáklány kitalálja, miért ne lehetne Emese, a magyarság mitológiai ősanyja fekete.

Körözést adott ki Yaroslav Hunka 98 éves kanadai állampolgár, a Waffen-SS Galícia ukrán hadosztályának veteránja ellen az orosz belügyminisztérium.

A gyűlést az egyik római lakótelepen rendezték az Olasz Szociális Mozgalom (Movimento Sociale Italiano) nevű fasiszta ifjúsági szervezet két tagja 1978-as meggyilkolásának emlékére.

Hatalmas felháborodást váltott ki Rébecca Chaillon bevándorló hátterű francia „művész” legújabb színi előadása, melyben fehér játékbabákat húznak karóba a „rasszizmus ellen tiltakozva”.

Elmélyülő külső és belső konfliktusok, olyan súlyos társadalmi törésvonalak, melyet még Magyarország is megirigyelne, etnikai krízis, romló közbiztonság. Igen, ezek az Amerikai Egyesült Államok mindennapjai, de Joe Biden kormányának (már amennyiben elfogadjuk, hogy beszámítható és ő irányít) vannak fontosabb dolgai is, például a Nordic Resistance Movement (NRM) kriminalizálása.

„Ne egyen annyit Carius, ha haslövést kap, nem tesz jót!” Tréfálkozott Schwaner őrnagy Otto Cariusszal, a Wehrmacht 502. nehézpáncélos-osztálya 2. századának parancsnokával 1944. július 24-én reggel.

A lakókat kiráncigálták lakásukból, majd őrizetbe vették: ismét botrány Gregor Lange és a dortmundi rendőrség körül!

Az 1944 őszén szovjet megszállás alá került Kecskeméten a nyugat-magyarországi harci cselekmények és a világháború vége után is még fél évvel, 1945 karácsonyán is előfordultak a szovjet katonák által elkövetett rablások és gyilkosságok a polgári lakossággal és az újonnan felálló rendőrség tagjaival szemben egyaránt.

A 20. századi magyar történelem legsötétebb időszaka köthető Rákosi Mátyás nevéhez, aki hasonlóan a legtöbb kommunistához, a legmesszebbmenőkig álságosan élt.