Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A brit királyi levéltárból előkerült az a titkos levél, amelyet VIII. Eduárd király írt Adolf Hitlernek a második világháború kirobbanása előtt.

A 86 évig rejtegetett levélből kiderül, hogy Eduárd rendkívüli mértékben szimpatizált a nagynémet vezető politikájával – és azzal, ahogyan a Führer Németországot irányította.

A király részletesen írt azokról a „gyönyörű órákról”, amelyeket ő és menyasszonya, Wallis Simpson Hitler társaságában töltöttek a bajor hegyekben lévő Berghofban, ahol Hitler is mindig szívesen pihent.

Alexander Larman történész megtalálta a levél tervezetét, miután évekig kutatott az archívumokban a windsori hercegről szóló új könyve számára, amely feltárja a nemzetiszocializmus iránti szeretetének mélységeit – írja a Mirror.

„Ha nem lett volna király, biztos vagyok benne, hogy börtönbe zárják. Olyannyira náciszimpatizáns volt, hogy ez megnehezítette a lojalitását. Tettei a legrosszabb esetben is tisztán hazaárulásnak minősíthetők” – mondta VIII. Eduárd királyról a meglehetősen németgyűlölő történész és amely megállapításnak igazából nem sok alapja van, mint a levél tartalmát olvasva kiderül.

A levél 1937. október 23-án, a pár első, Adolf Hitlerrel való találkozását követő napon íródott németül, és ez állt benne:

„Windsor hercegnéje és én őszintén köszönjük a nagyszerű vendégszeretetet, amelyet tanúsítottak irántunk, és a sok lehetőséget, amelyet adtak nekünk, hogy tanúi lehessünk mindannak, amit Németország dolgozó népéért tettek. Németországi utunk mély benyomást tett ránk, és nem fogjuk elfelejteni azt a figyelmességet, amellyel Önök körülvettek minket, és azt a szívélyes fogadtatást, amelyben mindenütt részesültünk.”

Eduárd szívből jövő köszönettel zárta a levelet.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A „német” gondolatrendőrség feloszlatott egy nemzetiszocialista rockkoncertet a türingiai Sonnebergben szombat este.

Egy 28 éves mississippi férfi ellen szövetségi vádat emelnek, mert zsidóknak telefonált Adolf Hitlerrel és a holokauszttal kapcsolatban.

Pár nappal ezelőtt súlyos támadás történt Berlinben. A Dritte Weg egyik fiatal aktivistáját támadta meg otthona előtt három antifa, akik kést is használtak az akció során.

Hatéves börtönbüntetést szabott ki csütörtökön a stuttgarti tartományi felsőbíróság egy „szélsőjobboldali német terrorcsoport” vezetőjére.

Hivatalosan is visszalépett az önkormányzati választástól Soltysiak Edina táti független képviselőjelölt – írta meg a Telex.

A varégok a mai Svédország területén a középkorban letelepedett vikingek. De honnan jöttek ezek a vikingek, akikről a ma emberének a varkocsos, szakállas, baltát lóbáló északi óriások jutnak elsőre az eszébe?

Kampánycsapatának egyik tagja hozta zsidó-liberális támadások kereszttüzébe az elnökjelöltségért induló kormányzót.

1944. április 3-án a déli órákban az amerikai légierő végrehajtotta Budapest ellen az első terrorbombázást a második világháború során.

A 35 éves Joszif Visszarionovics Dzsugasvili, közismertebb nevén Sztálin, az LMBTQP-közösség korai úttörőjeként teherbe ejtett egy kiskorú, szibériai lányt. Leszármazottaik ma is élnek.

Az évek során megszámlálhatatlan adaptáció készült már Time Rice és Andrew Lloyd Webber Jézus Krisztus szupersztár című rockoperájához, és az sem lenne igaz, ha azt mondanám, hogy az Ivo van Hove belga rendező által dirigált verzió lenne az első, amely fekete Jézussal hamisít, ám legjobb tudomásom szerint, ha a világon nem is, Európában ez az első ilyen feldolgozás.

Rájöttem, hogy egy próféta veszett el bennem – de szerencsére meglett. A frankisztáni permanens arabjárás (vö. tatárjárás) legutóbbi menetével kapcsolatos eszmefuttatásomat azzal zártam, hogy a rezsim egyik válasza a történtekre az lesz, hogy további fehér adópénzekkel igyekszik majd betömni az országra szabadított Mohamedek és Fatimák millióinak egyre mohóbb száját. És mit ad Allah, igazam lett.

Aki nem volt a fronton, nem tudja elképzelni, milyen érzés napról-napra embereket ölni. Ellenfeleid jönnek feléd, lőnek, még nem találtak el, de menekülni nincs idő.

Kun Béla, születési és 1916-ig használt nevén Kohn Béla, a 133 napos magyarországi tanácsköztársaság zsidó vezére 1886. február 20-án született.

Ilias Kasidiaris 2021 óta ül egy görög börtönben a betiltott Arany Hajnal párttal való kapcsolata miatt. Ez azonban nem akadályozta meg Kasidiarist, akinek horogkeresztes tetoválása is van, hogy induljon Athén polgármesteri székéért.

Miért maradnak le a férfiak – konkrétan a fehér férfiak Nyugaton – manapság jobban, mint valaha? Vagy lemaradnak a nőkhöz képest, vagy egyszerűn teljesen kiesnek a társadalomból, olyannyira, hogy egyesek kezdik a gyengébb nemnek nevezni őket.