Kövess minket: Telegram — XVkontakte

„Vádat emeltek négy férfival és egy nővel szemben, akik egy marokkói férfira a származása miatt támadtak rá” – közölte a Fővárosi Főügyészség az MTI-vel.

A vádirat a következő szövegeket tartalmazza: egy skinhead irányultságú csoport tagjaiként még 2020. december 20-án délután a XIII. kerületben, az 1-es villamos megállójában figyeltek fel egy marokkói férfira, és „elhatározták, hogy belekötnek”. A 27 éves férfi megszólította az arabot, hogy beszél-e magyarul és tud-e neki cigarettát adni.

Az arab a vádlottak magatartása alapján sejtette, hogy nem kívánatos a jelenléte ezért megpróbált kitérni előlük. Három patrióta azonban kísérni kezdte, és azt kiabálta neki, „menjen haza”, vagyis hagyja el az országot. A társaság nőtagja a kezében tartott dobütőket „fenyegetően” a marokkói férfi felé emelte.

A csoport tagjai körbevették a folyamatosan hátráló arabot, próbálták őt megragadni és megütni. Amikor a marokkói férfi el akart futni, két vádlott kergetni kezdte, míg a társaik lemaradva követték őket. Az áldozat megpróbált átfutni a Róbert Károly körúton, ahol azonban túl nagy volt az autóforgalom, így majdnem elütötték. A támadók végül utolérték, kétszer is a földre vitték, és a férfi vádlottak bántalmazták. A sértettnek egy idő után sikerült felállnia, és az úttesten átrohanva elmenekülnie. A megtámadott nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett – írta a főügyészség.

A budapesti V. és XIII. kerületi ügyészség a patriótákat „közösség tagja elleni csoportosan elkövetett erőszakkal” vádolja, és velük szemben végrehajtandó börtönbüntetést indítványoz a vádiratban, továbbá azt, hogy az egyik, korábban hasonló cselekmény miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt hazafi előző büntetésének végrehajtását is rendelje el a bíróság. A büntetések végrehajtásának felfüggesztésére az ügyészség kizárólag a büntetlen előéletű vádlottak esetében és „csak a bűnösség teljes körű beismerése esetén” lát lehetőséget.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Mint ismert, az elmúlt napokban szörnyű esemény rázta meg Írországot: egy algériai migráns Dublinban megkéselt három kisgyereket.

A diktatúra Magyarországon 1950-re elérte az otthonokat, a hétköznapok része lett.

Másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Győri Törvényszék azt a 17 éves kapuvári diákot, aki  állítólag halállistát készített és egy „neonáci” jelzővel leírt internetes csoportban azt írta tavaly ősszel, hogy másnap megöli osztálytársát a származása miatt.

Korábban röviden – a „tudományos” értékéhez mérten – már szó esett egy bizonyos Robin DiAngelóról annak kapcsán, hogy az ő agyszüleménye a woke-izmus bibliájának számító White Fragility (Fehér törékenység) című könyv.

Menetünk 1945 nagypénteként indult el Ausztria felé. Május 2-án Gmunden városka közelébe értünk. Az oroszok a hátunk mögött, előttünk a linzi műút, azon túl a szövetséges csapatok tanyáztak.

Ha az 1939. augusztus 23-án Moszkvában aláírt német–szovjet megnemtámadási egyezményt, amelyet Ribbentrop–Molotov paktumnak szokás nevezni, meg akarjuk érteni, akkor vissza kell mennünk 1939 márciusára.

Az antifasiszta szervezetek szerint Németországban megnövekedett az „antiszemita vandalizmus” a zsidó holokausztnak állított emlékműveknél.

Megszünteti a budapesti antifa támadások elsőrendű vádlottjának, Ilaria Salisnak letartóztatását 16 millió forint óvadék ellenében a Fővárosi Ítélőtábla és elrendeli bűnügyi felügyeletét, tudatta a bíróság honlapján közleményben.

A New York-i Citibank kirúgta egyik alkalmazottját, aki Instagramon „politikailag nem korrekt” megnyilvánulást tett közzé a Führerrel kapcsolatban.

„Én vagyok az utolsó szemtanú magyar részről” – olvasható Dr. Szakáts István a Hungária Szabadságharcos Mozgalom ügyvezető elnökének történelmi dokumentumában, aki nemcsak a nemzetiszocialista mozgalom egész harci korszakát végig élte, hanem intenzív kapcsolatban állt Hitlerrel is.

1945. január 24-én munka után hazafelé menet Budapesten, a Bethlen Gábor utcában mellém toppant két tatárképű szovjet katona, és fegyverrel egy közeledő, civilekből álló csoportba kényszerített.

Közismert az oroszok alábbi szövege: azért kell ide vagy oda terelni az embereket, hogy megkapják az igazolást, amivel aztán nyugodtan hazamehetnek.

William Joyce-ra gyakran utalnak „Lord Haw-Haw” néven, ami viccnek tűnik, és ami tényleg az is. Akik azonban valóban tudják, ki volt Joyce, tisztában vannak vele, hogy kivételes ember volt, aki Nyugat-párti nézeteiért szenvedett mártírhalált.

A második világháború lezárást követő vérgőzös évek feltárása, megismertetése a nyilvánossággal, valahogy elfelejtődött az 1990-es "rendszerváltozás" óta.

A korabeli német sajtóban csodafegyverként (Wunderwaffe) emlegetett rakéta a mai robotrepülőgépek elődjének tekinthető.