Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Egy szövetségi esküdtszék 63 vádpontban ítélte el Robert Bowerst, azt az ötvenéves férfit, aki 2018 októberében tizenegy zsidóval végzett egy pittsburghi zsinagógában.

A döntés után halálbüntetésre terjesztették elő. Ez az első szövetségi halálos ítélet, amelyet Joe Biden elnöksége alatt hoztak. Biden 2020-as kampányában ígéretet tett a halálbüntetés megszüntetésére. Az igazságügyi minisztérium moratóriumot rendelt el a szövetségi kivégzésekre, és több száz olyan új ügyben, ahol a halálbüntetést alkalmazni lehetne, elutasította annak engedélyezését. Bowers eljárása során azonban a szövetségi ügyészek azt mondták, hogy „a halál a megfelelő büntetés az ő esetében”, hivatkozva arra, hogy „gyűlöletből kiindulva egy vallási közösséget vett célba”.

2018 október 27-én Bowers „halált a zsidókra” felkiáltással hatolt be a Tree of Life (Az élet fája) hitközség zsinagógájában tartózkodó zsidókra, majd egy AR-15-ös gépkarabéllyal tüzelni kezdett mindenkire. Tizenegy zsidó halt meg, négy rendőr és az antiszemita aktivista is megsérült a támadásban, amikor barikádot emelt maga köré. Végül egy golyót kapott, ezután adta fel magát.

Előbb tagadta a bűnösségét, a bírósági eljárás alatt azonban már elismerte tettét. Védői arra hivatkoztak, hogy szörnyű, traumákkal teli gyermekkora volt és elhanyagolták. Azt is állították, hogy Bowers „súlyos, kezeletlen mentális betegségben szenved és a gyilkosságot abból a téveszmés meggyőződésből követte el, hogy a zsidók segítenek a fehérek kiirtásában”.

Bowers teherautó sofőrként dolgozott, korábbi közösségi profilja alapján következetes antiszemita és a Gab közösségi oldalon közzétett bejegyzései szerint a zsidókat a sátán gyermekeinek tartja, és hisz a zsidó világ-összeesküvésben is. A támadás előtt néhány órával, egyik utolsó posztjában kikelt azok ellen a zsidó szervezetek ellen, amelyek invazív migránsokat támogatnak.

„Megszállókat akarnak az országba telepíteni. Nem ülhetek itt tétlen, miközben lemészárolják az embereinket. Bemegyek” – írta.

Kritikusa volt Donald Trump elnöknek is, aki maga is antiszemita támadásnak minősítette a lövöldözést 2018-ban.

Az esküdtek egyhangúlag megállapították, hogy Bowers támadását a zsidók iránti gyűlölet motiválta, és hogy azért választotta az Élet fáját, amely az Egyesült Államok egyik legnagyobb és legrégibb zsidó közösségében található, hogy „maximalizálhassa a pusztítást, felerősíthesse a bűncselekményeivel okozott kárt, és félelmet kelthessen a helyi, nemzeti és nemzetközi zsidó közösségekben”. Azt is megállapították, hogy Bowers nem tanúsított megbánást.

A zsidók közül a legtöbben megelégedéssel fogadták az esküdtszék halálos ítéletét. Néhányan azonban ellenvéleményt fogalmaztak meg. „Sok tagunk jobban szeretné, ha a lövöldöző élete hátralévő részét börtönben töltené, és nem gondoljuk, hogy bosszút kellene állnunk rajta, vagy azt, hogy a halála kárpótolna az elvesztett életekért” - áll Stephen Cohen és Barbara Caplan, a támadásban három tagját elvesztett New Light Congregation társelnökeinek nyilatkozatában.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A Szilágy megyei Érkáváson 1944 decemberének egyik napján megjelent egy orosz hadnagy és egy őrmester. Ez időben visszajöttek a román közigazgatás emberei: a csendőrség, a jegyző stb.

Ausztria bejelentette, hogy egy rendőrőrsnek is helyet adó „emberi jogi képzési központ” létesül Adolf Hitler egykori nagynémet vezér és kancellár Braunau am Innben található szülőházában.

Adolf Hitler egyik beszédének 30 másodperces részletét játszották be a hangosbeszélőn az osztrák vasúttársaság (ÖBB) egyik vonatán, mielőtt a járat beért volna Bécsbe, írja a BBC.

Habár Benito Mussolinit, a Ducét 1945-ben, 61 évesen kommunista partizánok bestiálisan meggyilkolták, a dinasztia a mai napig meghatározó az olasz politikai és közéletben, leginkább Alessandra Mussolini miatt.

Lapos képernyős televízió, külön mosdó és négy darab emeletes ágy – ilyen körülmények között tartják fogva Ilaria Salist, a milánói terroristát, az antifa támadások első rendű vádlottját.

Ilias Kasidiaris 2021 óta ül egy görög börtönben a betiltott Arany Hajnal párttal való kapcsolata miatt. Ez azonban nem akadályozta meg Kasidiarist, akinek horogkeresztes tetoválása is van, hogy induljon Athén polgármesteri székéért.

A politikai rendőrség Kecskeméten 1945 áprilisában és májusában jelentős letartóztatási hullámot indított el, pontosan úgy, ahogy a szovjet Vörös Hadsereg által elfoglalt többi magyar, majd német területeken.

Az 1930-as években a hollywoodi stúdiófőnökök is Adolf Hitler előtt hajlongtak a Metro-Goldwyn-Mayer médiatársaság egyik vezetője pedig még zsidó feleségétől is elvált a német nemzetiszocialisták javaslatára.

Sok amerikai nagyváros annyira tele van bűnözéssel, droggal és hajléktalanokkal, hogy nemcsak élhetetlenek, hanem egyenesen no-go zónák.

Dr. Csia Sándor 1894. február 4-én született Hegybányán, Háromszék vármegyében. Apja Csia Ignác, anyja Bajai Henriette.

Az aktuális amerikai társadalmi folyamatok megértéséhez célszerű megismerni a woke-izmus elhatalmasodásához vezető események vázlatos kronológiáját.

Másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Győri Törvényszék azt a 17 éves kapuvári diákot, aki  állítólag halállistát készített és egy „neonáci” jelzővel leírt internetes csoportban azt írta tavaly ősszel, hogy másnap megöli osztálytársát a származása miatt.

Joachim (Jochen) Peiper 1915. január 30-án született Berlinben. Apja is katonaként élte le az életét, igy a fiatal Jochen a katonás életet hamar megtanulta.

MÁV dolgozóként a Vas megyei Károlyfa községben tartózkodtam családi ügyben 1945. április 4-én. Úgy 9-10 óra között a szovjet katonák géppisztollyal kényszerítettek a csatlakozásra a már összegyűjtött emberekhez.

Egy 28 éves mississippi férfi ellen szövetségi vádat emelnek, mert zsidóknak telefonált Adolf Hitlerrel és a holokauszttal kapcsolatban.

Letakarták egy bécsi protestáns templom ólomüveg ablakait, mert azokon állítólag „antiszemita” motívumok szerepeltek, és az ablakok alkotója tagja volt a NSDAP-nak.

Korábban röviden – a „tudományos” értékéhez mérten – már szó esett egy bizonyos Robin DiAngelóról annak kapcsán, hogy az ő agyszüleménye a woke-izmus bibliájának számító White Fragility (Fehér törékenység) című könyv.

Joe Biden bemutatta az antiszemitizmus elleni küzdelemre vonatkozó stratégiát – írja örömködve a Jersualem Post.

Szálasi Ferenc 1946. évi Börtönnaplójának február 28-i bejegyzésében ezt olvassuk: "Ma reggel kivégezték Imrédy Bélát. Nyugodjék békében. A Nemzet vértanúja volt."

Első fokon pénzbüntetéssel sújtotta a Szentesi Járásbíróság azt a férfit, aki tavaly decemberben egy horogkeresztes zászlót rakott ki lakásának ablakába – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az MTI-t.

Bajtársaink, a RED Angers (Rassemblement des Étudiants de Droite - Jobboldali Diákgyűlés) klubházában házkutatást tartott a rendőrség, most pedig több tag előzetes letartóztatásba helyezése mellett döntöttek – írja a Nacionalista Zóna Telegram csatornája.

A híres zeneszerző dédunokája a Die Welt című német újságban „megdöbbenésének” adott hangot az orosz zsoldosok kapcsán – írja a Jewish Chronicle.

Az alábbi nyilatkozatot Paula Hitler (1896. január 21. - 1960. június 1.), a Führer egyetlen lánytestvére 1957-ben tette, újra kifejezve meggyőződését, ahogy 12 évvel korábban, szeretett fivérének halálát követően.

A korabeli német sajtóban csodafegyverként (Wunderwaffe) emlegetett rakéta a mai robotrepülőgépek elődjének tekinthető.