Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Robert Rundo, az amerikai fehér nacionalista Rise Above Movement társalapítóját a Los Angeles-i Megyei Kerületi Bíróságon fogják meghurcolni, mert a hatóságok szerint „erőszakos lázadásokat” szervezett.

A 33 éves Rundót az FBI különleges ügynökei szállították Romániából az Egyesült Államokba.

Ő a vezető vádlott egy olyan ügyben, amelyben három kaliforniai férfit vádolnak, akik kapcsolatban állnak a fehér fajvédő aktivista csoporttal, mert 2017. március 25-én Huntington Beach-en és 2017. április 15-én Berkeley-ben „lázadásokat” terveztek, és részt vettek azokban. Rundo állítólag több embert, köztük egy rendőrt bántalmazott két megmozduláson.

Robert Boman és Tyler Laube gyanúsított társával együtt vádat emelnek ellene az Egyesült Államok „zavargások elleni törvényének megsértésére irányuló összeesküvés miatt”.

Az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma közleménye szerint a vádlottak a vádlottak különböző módokon vettek részt az úgynevezett „összeesküvésben”, többek között „a RAM [Rise Above Movement] tagjainak toborzásában, a kézi és egyéb harci kiképzésben, politikai gyűlésekre utazásban, hogy megtámadják a tüntetőket és más személyeket, valamint fényképek és videók közzététele erőszakos cselekményekről, hogy más tagokat toborozzanak a jövőbeli eseményekre”.

Rundot idén márciusban találták meg és vették őrizetbe a román hatóságok, ahol Robert Lazar Pavic néven személyi igazolvány volt a birtokában.

2019-ben elmenekült az Egyesült Államokból, majd a következő évben a CIA által pénzel internetes Bellingcat csoport felfedte, hogy Szerbiában tartózkodik, ahol videókat tett közzé a Telegramon, amelyeken magáról, ahol fehér fajvédő üzeneteket festettek a falakra Belgrádban.

2020 februárjában Rundo cikket tett közzé egy nacionalista weboldalon, amelyben azt írta, hogy részt vett a szerb nacionalisták által szervezett felvonuláson az Egyesült Államok belgrádi nagykövetsége előtt.

A Bellingcat azt írta, hogy Rundo 2020 februárjában Budapesten is részt vett egy „neonáci megemlékezésen” (valószínűleg itt a Becsület napjára gondolnak), amelyen több száz nacionalista és nemzetiszocialista is részt vett egész Európából.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Kun Béla, születési és 1916-ig használt nevén Kohn Béla, a 133 napos magyarországi tanácsköztársaság zsidó vezére 1886. február 20-án született.

„Tovább építjük a forradalmi kommunizmust Magyarországon, hogy az egész emberiség felszabadulhasson a kapitalizmus pusztító járma alól!” – olvasható a nyíltan szélsőbaloldali Fáklya mozgalom közösségi oldalán.

A gyűlést az egyik római lakótelepen rendezték az Olasz Szociális Mozgalom (Movimento Sociale Italiano) nevű fasiszta ifjúsági szervezet két tagja 1978-as meggyilkolásának emlékére.

Tíz napja volt hivatalban Vilhelm Junnila finn gazdasági miniszter. A politikus azt mondta, hogy „a kormány fennmaradása és Finnország jóhírének megvédése érdekében” távozik posztjáról.

Másodjára állt bíróság elé az antifa támadások elsőrendű vádlottja, Ilaria Salis a Fővárosi Törvényszéken. A Markó utcai épület tárgyalótermébe ismételten széles vigyorral a képén nézett végig a hallgatóságon. 

A második világháború lezárást követő vérgőzös évek feltárása, megismertetése a nyilvánossággal, valahogy elfelejtődött az 1990-es "rendszerváltozás" óta.

Habár Benito Mussolinit, a Ducét 1945-ben, 61 évesen kommunista partizánok bestiálisan meggyilkolták, a dinasztia a mai napig meghatározó az olasz politikai és közéletben, leginkább Alessandra Mussolini miatt.

Ausztráliában hétfőtől életbe lépett a nemzetiszocialista tisztelgés és a nemzetiszocialista emléktárgyak tilalmáról szóló új törvény.

Az Ostromkalauz után folytatódott a Festung Budapest 2024 rendezvénysorozata. A szervezést megnehezítő körülményekről évről évre egyre többet kell beszélnünk és írnunk a különböző csatornákon és felületeken – írja e sorokat honlapján a Légió Hungária.

Egy ausztrál nemzetiszocialista, aki a börtönbüntetése végéhez közeledik, megtámadta a szabadulása utáni állami felügyelet elrendelésére irányuló kérelmet, mert a hosszú börtönben töltött időszaka után szerinte már nem kellene szoros megfigyelés alatt maradnia, ám a törvényhozók éppen az elnyomás fokozásán dolgoznak.

Biden amerikai elnök az egyik beszédében azt mondta, hogy „Trump és republikánus hívei egy szélsőséget képviselnek, amely köztársaságunk alapelveit fenyegeti”. Ezzel a megosztó és kirekesztő kijelentésével a Reuter/Ipsos felmérése szerint a megkérdezettek 58 százaléka egyetértett.

A híres zeneszerző dédunokája a Die Welt című német újságban „megdöbbenésének” adott hangot az orosz zsoldosok kapcsán – írja a Jewish Chronicle.

Kijut az Európai Parlamentbe az antifa támadások elsőrendű vádlottja, Ilaria Salis. Olasz lapok szerint ezzel az ellene indult eljárásnak is vége a mentelmi jogának köszönhetően.

Az Alternatíva Németországért (AfD) eltiltotta minden nyilvános megjelenéstől és kampányeseménytől a párt európai parlamenti listavezetőjét, Maximilian Krah-t – jelentette be a párt szóvivője, miután az illető a címben idézett mondatot találta mondani.

„Amerika megbukott, mert egy társadalomban, ahol a hasznossági princípium mindenekfelett való, a morális felelősségérzete elsorvad” – ezt írja Márai Sándor 1957. november 5-én naplójába, s hozzáteszi, a Nyugat magyar forradalommal szembeni árulását nem lehet megbocsátani, és senki nem hisz többé a Nyugatnak.