Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Robert Rundo, az amerikai fehér nacionalista Rise Above Movement társalapítóját a Los Angeles-i Megyei Kerületi Bíróságon fogják meghurcolni, mert a hatóságok szerint „erőszakos lázadásokat” szervezett.

A 33 éves Rundót az FBI különleges ügynökei szállították Romániából az Egyesült Államokba.

Ő a vezető vádlott egy olyan ügyben, amelyben három kaliforniai férfit vádolnak, akik kapcsolatban állnak a fehér fajvédő aktivista csoporttal, mert 2017. március 25-én Huntington Beach-en és 2017. április 15-én Berkeley-ben „lázadásokat” terveztek, és részt vettek azokban. Rundo állítólag több embert, köztük egy rendőrt bántalmazott két megmozduláson.

Robert Boman és Tyler Laube gyanúsított társával együtt vádat emelnek ellene az Egyesült Államok „zavargások elleni törvényének megsértésére irányuló összeesküvés miatt”.

Az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma közleménye szerint a vádlottak a vádlottak különböző módokon vettek részt az úgynevezett „összeesküvésben”, többek között „a RAM [Rise Above Movement] tagjainak toborzásában, a kézi és egyéb harci kiképzésben, politikai gyűlésekre utazásban, hogy megtámadják a tüntetőket és más személyeket, valamint fényképek és videók közzététele erőszakos cselekményekről, hogy más tagokat toborozzanak a jövőbeli eseményekre”.

Rundot idén márciusban találták meg és vették őrizetbe a román hatóságok, ahol Robert Lazar Pavic néven személyi igazolvány volt a birtokában.

2019-ben elmenekült az Egyesült Államokból, majd a következő évben a CIA által pénzel internetes Bellingcat csoport felfedte, hogy Szerbiában tartózkodik, ahol videókat tett közzé a Telegramon, amelyeken magáról, ahol fehér fajvédő üzeneteket festettek a falakra Belgrádban.

2020 februárjában Rundo cikket tett közzé egy nacionalista weboldalon, amelyben azt írta, hogy részt vett a szerb nacionalisták által szervezett felvonuláson az Egyesült Államok belgrádi nagykövetsége előtt.

A Bellingcat azt írta, hogy Rundo 2020 februárjában Budapesten is részt vett egy „neonáci megemlékezésen” (valószínűleg itt a Becsület napjára gondolnak), amelyen több száz nacionalista és nemzetiszocialista is részt vett egész Európából.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az európai háború befejezésének napján, 1945. május 9-én kerültem fogságba, jóllehet ennek eseménydús előzményei vannak.

A diktatúra Magyarországon 1950-re elérte az otthonokat, a hétköznapok része lett.

1944. április 3-án a déli órákban az amerikai légierő végrehajtotta Budapest ellen az első terrorbombázást a második világháború során.

A német munkásoknak kedvező első munkareformok egyike a fizetett évi szabadság létrehozása volt.

Joe Biden amerikai elnök a „zsidó örökség hónapja” alkalmából a Fehér Házban rendezett eseményen elítélte az „antiszemitizmust” és megerősítette Izrael támogatásának politikáját.

Bocsánatkérő közleményt adott ki a Michigani Állami Egyetem, miután a szombat esti meccs előtt Adolf Hitler képe jelent meg az eredményjelzőn – írja a CNN nyomán a 24.

A liberális brit bíróság „elkötelezett fajgyűlölőknek” nevezte őket, akik a bíró szerint „terrorizmusra buzdítottak”.

Korábban röviden – a „tudományos” értékéhez mérten – már szó esett egy bizonyos Robin DiAngelóról annak kapcsán, hogy az ő agyszüleménye a woke-izmus bibliájának számító White Fragility (Fehér törékenység) című könyv.

Az antifa terroristák ismét lecsaptak Németországban, s ezúttal talán még betegebb, még perverzebb módját választották a vérengzésnek, mint eddig.

1944 nyara végén már nemcsak az oroszok, hanem az átállt románok is támadtak bennünket, aminek következtében a Zemplén megyei Zalkod községben fogságukba estem.

Az emberiség egyik óriási bravúrja a nemzetiszocializmussal kapcsolódik össze: ötven éve a holdra szállás magába olvasztotta a III. Birodalom történetének egy részét.

Lengyelországi zsidók pert indítottak németországi székhelyű multinacionális óriásvállalatok ellen „a szüleiket és nagyszüleiket ért világháborús atrocitások miatt” – írja a PCh24 lengyel hírportál.

Megszüntette a rendőrség a „tiltott önkényuralmi jelkép használata” miatti nyomozást Szálasi Ferencné sírjának ügyében – derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatásából.

A Szovjetunióba 1944 decemberében és 1945 januárjában tömegesen elhurcolt férfiak és nők között szép számban találunk papokat is. Közülük többen soha nem tértek vissza hazájukba.

Noha gyászoljuk az eltávozását még 25 év után is, de tudjuk, hogy ő nem halt meg idő előtt, mint ahogy a „senki ember” meghal.

Bajtársaink, a RED Angers (Rassemblement des Étudiants de Droite - Jobboldali Diákgyűlés) klubházában házkutatást tartott a rendőrség, most pedig több tag előzetes letartóztatásba helyezése mellett döntöttek – írja a Nacionalista Zóna Telegram csatornája.

Egyre aktívabb a kanadai határon túl az amerikai Goyim Defense League (Gój Védelmi Liga) nevű csoport, amely antiszemita felvilágosító anyagok terjesztését végzi a lakónegyedekben.

Joachim (Jochen) Peiper 1915. január 30-án született Berlinben. Apja is katonaként élte le az életét, igy a fiatal Jochen a katonás életet hamar megtanulta.

1941. június 22-én kezdődött meg a Barbarossa hadművelet, a Német Birodalom harca a Szovjetunió ellen. A német Wehrmacht három hadseregcsoportja indított támadást, kötelékükben a németekkel szövetséges országok katonai egységeivel és önkéntes alakulatokkal.

Erre már sokan nem emlékeznek: 1919 júliusában a hajdúböszörményi "Ébredő"-nyomda tulajdonosa, Szabó Ferenc kirakatában megjelent egy plakát. Rajta kormánykerék, amelyet egy kemény kéz fog.

Egy Simon Knittel antifaiszta összefogott, a Laut gegen Nazis (Hangosan a nácik ellen, LGN) nevű szélsőséges szervezettel és egy hamburgi ügyvédi irodával, hogy a védjegyhivatalon keresztül kisajátítsák a hazafias jelszavakat.

A szovjet hadsereg katonái 1945. január 17-én hurcoltak el budapesti lakásomról, a Fővámtér 8. alatti épületből.

Hatalmas felháborodást váltott ki Rébecca Chaillon bevándorló hátterű francia „művész” legújabb színi előadása, melyben fehér játékbabákat húznak karóba a „rasszizmus ellen tiltakozva”.

Szigorúbb fellépést kér számos zsidó szupremácista prominens a TikTok vezetőitől „a platformon elharapózó antiszemita tartalmak ellen”.