Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Mint az ismert, a közterületi megemlékezést idén is futószalagon tiltotta be a rendőrség, de ennek ellenére legális keretek közt meg fogjuk tartani a Becsület Napját.

A tiltás részleteiről további információkat a HIVATKOZÁSRA kattintva tudhattok meg az NZónaPodcast aktuális adásából.

A 2023-as Festung Budapest rendezvénysorozat eseményei:

Ostromkalauz
- Becsület Napja
Hősök Útja

Becsületbeli kérdés, hogy se hatalmi nyomásnak, se a szélsőbaloldal bohóckodásainak ne engedjünk és egy méltóságteljes megemlékezést hozzunk tető alá, mely méltó a kitörő hősök emlékéhez, illetve a jövő generációja számára irányt is mutat. Ahogy elődeink sem tették, mi sem kapitulálhatunk, hiszen felrázó példájuk éppen erre tanít bennünket.

A 2023-as Becsület Napja gyülekezője február 11-én, 13 órakor veszi kezdetét Budapesten. A gyülekező helyszínét csak 11-én reggeli órákban fogjuk nyilvánosságra hozni. Ezzel kapcsolatban figyeljétek felületeinket!

A megemlékezés helyszínéről mindenkinek lesz ideje átérni a Hősök Útja, illetve a Kitörés 60 Emlék- és teljesítménytúra kiindulópontjára, továbbá a Blood & Honour Hungária által szervezett emlékkoncert gyülekezőjére is.

További információk hamarosan!

Becsület Napja Szervezők

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

1945. január 30-án süllyesztette el egy szovjet tengeralattjáró a Balti-tengeren a többségében második világháborús menekülteket szállító Wilhelm Gustloff német személyszállító hajót. 

Magyarországon már több mint két hónapja vége volt a II. világháborúnak, amikor a budapesti összekötő vasúti híd építéséről elhurcoltak, a vasúti peronon elfogott civilekkel együtt.

Feltételesen szabadlábra helyezték Nikosz Mikaloliakoszt, az Arany Hajnal görög nemzetiszocialista gyökerű politikai párt alapítóját és vezetőjét, miután letöltötte 13 éves börtönbüntetésének egy részét.

Október elején a szakemberek megkezdték a második világháború során a Balaton vizébe zuhant magyar Messerschmitt típusú vadászrepülőgép kiemelését Balatonakarattya térségében.

A „német” gondolatrendőrség feloszlatott egy nemzetiszocialista rockkoncertet a türingiai Sonnebergben szombat este.

A varégok a mai Svédország területén a középkorban letelepedett vikingek. De honnan jöttek ezek a vikingek, akikről a ma emberének a varkocsos, szakállas, baltát lóbáló északi óriások jutnak elsőre az eszébe?

A felvidéki Szencen található Anton Bernolák Gimnázium történelem tanárát Slavomír Maľát diákjai jelentették az iskolának, miután nézeteivel és véleményeivel a „törvénysértés határán mozgott”.

A világháborúban, 1915 szeptemberében vonultam be, mint hadnagy és századparancsnok, a bécsújhelyi akadémia elvégzése után.

Eva Vlaardingerbroek, a nemzetközi keresztény-konzervatív szcéna éppen aktuá­lis üdvöskéje nemrég Magyarországon kijelentette, hogy az európai nagy népességcsere nemcsak egy elmélet, hanem maga a valóság. Jé, tényleg?

Felvétetett Budapesten, a Budapesti Államrendőrség Politikai Rendészeti Osztályán, 1945. október 23-án.

Anti-antifa, white pride és „gyűlölünk mindenkit” a IX. kerületi diákok falán Fradi-tabló keretében.

A Szovjetunióba 1944 decemberében és 1945 januárjában tömegesen elhurcolt férfiak és nők között szép számban találunk papokat is. Közülük többen soha nem tértek vissza hazájukba.

Antiszemita indíttatásból követhetett el nemi erőszakot három, a sajtóban a szokásos módon mindössze „tinédzserként” emlegetett invazív kisebbségi egy 12 éves zsidó lányon Párizsban.

Horogkeresztes zászlókat lengetve és a Führert éltetve vonultak fel fehér fajvédő, nemzetiszocialista csoportok a floridai Orlandó városában a hétvégén.

Egy viking nő lépett először partra az Újvilágban, méghozzá Kolumbusz előtt félezer évvel. De nemcsak Amerika felfedezésében volt az első, hanem abban is, hogy ott adott életet fiának, aki az első fehér gyermekként született a kontinensen, több mint 500 évvel Virgina Dare előtt.