Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Elmondhatom, hogy egy amerikai kisváros külvárosában nőttem fel, nem sok tapasztalatom volt a feketékről. Az átélt élmények csak arra a néhány esetre szorultak, amikor a tanteremben beszélgettem egy-két feketével az iskolába járó kevés közül.

Semmilyen szempontból nem voltak problémásak, és Amerika külvárosában élve keményen dolgoztak, hogy alkalmazkodjanak a környezethez, hogy elkerüljék azt az átkot, hogy hátrányos helyzetűek legyenek a középiskolában.

Amikor megszereztem a tanári diplomámat, hamar rájöttem, hogy szinte lehetetlen munkát találni. Végül abban az egyetlen iskolában töltöttem be egy állást, ahol találtam üresedést – a többségi fekete középiskolában. Nem értettem, hogy az emberek miért nem akarnak ott dolgozni, és nem értettem a fajok közötti kapcsolatok bonyolultságát sem. Összefoglalva a tapasztalatot, azt mondhatnám, hogy minden 90 perces periódusból csak körülbelül 15 perc engedte meg a tanulást. A hátralévő idő azzal telt, hogy rávegyem a tanulókat: figyeljenek oda.

Amikor megírattam az első dolgozatot, az egész osztály megbukott. Ez után lehetővé tettem a tanulóknak, hogy újra elvégezzék ugyanazt az értékelést a füzetük segítségével. Ismét megbukott az egész osztály. Ez után megengedtem, hogy a tanulók ismét elvégezzék ugyanazt a tesztet a tankönyveik segítségével. Ennek ellenére az egész osztály megbukott. Végül megengedtem az egész osztálynak, hogy okos-telefonja segítségével újra letehesse a tesztet. Az egész osztály megbukott. Az adminisztráció mindig nyomást gyakorolt a tanárokra az eredményekért. De az adminisztráció is teljesen fekete volt. Olyan anyagokat kértem, amelyek a tanulók (3–5 osztály) olvasási szintjén voltak, de nem voltak hajlandók az anyagokat átadni. A szükséges anyagokat végül a saját pénzemből vásároltam meg.

Az 55 fekete diákomat négy csoportba lehetne osztani: jó gyerekek, akik kétségbeesetten ki akartak jutni a gettóból (kb. 4 diák), tisztességes gyerekek, akik egy kis erőfeszítéssel talán felül tudnak emelkedni, és jó állampolgárokká válhatnak (4 diák), rossz gyerekek, akik visszaadták, amit a fehér tanárok hallani akartak (7 diák), gettói bűnözők (40 diák).

Amikor az Egyesült Államok egyik legrosszabb gettójában tanítottam, kétszer is kórházba kerültem szívroham miatt. Mindkét alkalommal kiderült, hogy pánikrohamom van. A tanárok gyakran cserélődtek, mert nem bírták tovább, a fekete tanárok pedig a legnagyobb arányban.

A bandakapcsolatok észrevétlenek lettek volna, ha az iskolában nem lennének gyakori lövöldözések. Az első eset után vártam, hogy megérkezzenek a rendőrök. Soha nem tették. A bandatagok az iskola kerítése mentén lopva keresték a rivális bandatagokat, hogy rájuk lőjenek. Az iskola fegyveres biztonsági őrének gyakran el kellett kergetnie ezeket a személyeket. Három alkalommal elég közel voltam egy „sétálóhoz”, hogy attól féljek, egy golyó eltalál.

A zavargások is meglehetősen gyakoriak voltak, hiszen a baráti társaságok kivétel nélkül támogatták tagjaikat. Ezek az esetek nagyon gyorsan eszkalálódhatnak. Például két lány, akik elkezdtek veszekedni egy fiú miatt, hívták a barátaikat, a barátaik barátait, és így tovább, és így tovább. Az első nagyobb zavargás után az lett a politika, hogy a tanárok a harcoló diákok és a segítségükre érkező diákok közé álltak. Azt hiszem, az egyetlen ok, amiért élve kijutottunk, az volt, hogy szemkontaktust létesítettünk minden érkező tanulóval, és lebeszéltük őket. Az ismerősség vagy a tisztelet megakadályozott bennünket abban, hogy a tanulók csatlakozzanak a küzdelemhez.

Amit láttam: diákok élelmiszerboltokat raboltak ki iskolai egyenruhában, diákok azt mesélték, hogy a nagymamájuk állatokkal létesített orális szexet kábítószerért cserébe, diákok szexelnek az üres osztálytermekben, diákok nem értik, hogy a világ nem volt fekete-fehér a színes fényképek elterjedése előtt, rendkívül megfélemlítő külsejű apák, akik megpróbálnak érdemjegyet szerezni a gyerekeiknek, de nem képesek megérteni az alapvető ismereteket sem, amelyeket egy első osztályos tanuló is képes lenne elérni, fiúk ütik a lányokat, nyílt droghasználat, nyílt rasszizmus a diákok között, akik „hülye afrikaiaknak” nevezték egymást, és kattogó hangokat adtak ki, hogy utánozzák az afrikai nyelveket (ezek a diákok afro-amerikaiak voltak, nem afrikai bevándorlók). Az utolsó tanítási napon néhány jó tanuló megmutatta nekem a fürdőszobát. A WC-t és a mosdót teljesen szétverték. Kikérdeztem a fekete igazgatót erről, és azt mondta: „Mit gondolsz, miért mondtam, hogy ne engedd ki őket a mosdóba?”

Három év után egy középiskolába kerültem, ahol a tanulók többsége zsidó, perzsa vagy spanyol származású volt. Ott nem volt probléma. A zsidó és perzsa gyerekek azonnal megértették a leckét. Nem volt szükség kármentesítésre. A spanyol gyerekeknek volt némi bajuk, és egy kicsit lemaradtak, de nem annyira, hogy ne értsenek meg egy leckét, és elég tisztelettudók voltak ahhoz, hogy ne akadályozzák a tanulás előrehaladását. Végül otthagytam ezt a munkát, de csak anyagi okok miatt.

A következő évben felvettek a kerület egyik legrangosabb iskolájába. Az iskola egynegyede fekete, egynegyede spanyol, egynegyede ázsiai, és egynegyede fehér volt. Minden diák egyenrangú volt. Az iskola 6-12 osztályos volt. Új probléma jelentkezett. Egy tucat 6. osztályos fehér, spanyol és ázsiai lányból álló osztálynak el kellett viselnie a 9. osztályos feketék által tanúsított obszcén viselkedést, az oktatás folyamatos zavarását.

Az iskola udvarán sétálva ázsiai, spanyol és fehér gyerekeket lehetett látni, akik együtt ülnek. De a fekete gyerekek a fekete gyerekekkel ültek. Sok diák videojátékkal játszik a telefonján ebéd közben, de már akkor is voltak különbségek. A fehér, spanyol és ázsiai diákok hajlamosak voltak kirakós játékokkal játszani, amelyekhez problémamegoldó készségre volt szükség. A fekete tanulók sportjátékokat vagy erőszakos játékokat játszottak, mint például a Mortal Kombat. A mosdót rendszeresen szétverték.

Érettségiző korukra a fehérek, az ázsiaiak és a spanyolok utálják fekete osztálytársaikat. Bomlasztó és tudatlan tolvajoknak látták őket. Emlékszem, egy tanár ült egy értekezleten, és azt mondta: „Emlékszel Martin Luther Kingre? – Nem a bőrszínem, hanem a jellemem tartalma alapján ítélsz meg? Valószínűleg ki kellett volna hagynia az utolsó részt.”

Az fenti cikk eredileleg az Amerikai Reneszánsz (amren.com) oldalon jelent meg 2022. június 1-jén.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Tetovált „náci” jelképek miatt két és fél évi felfüggesztett szabadságvesztéssel zárult egy három évvel ezelőtti ausztriai nyaralás egy magyar férfi számára. Az illető vesztét az okozta, hogy egy tónál fürdőruhára vetkőzött.

Felvétetett Budapesten, a Budapesti Államrendôrség Politikai Rendészeti Osztályán, 1945. október 5. napján, délelôtt 10 órakor.

A Pesti Srácok információja szerint a német szövetségi főügyész gyilkossági kísérlet miatt nyomoz a szélsőbaloldali Lina Engel, Johann Guntermann és Tobias Edelhoff ellen.

Körülbelül három és fél év börtönbüntetésre ítélték pénteken egy amerikai fehér fajvédő csoport vezetőjét, aki elismerte, hogy online halálos fenyegetést tett közzé egy brooklyni újságíró ellen azért, hogy az leálljon a csoport rágalmazásával.

Egy „náciszimpatizánsok” által tartott rendezvényről készült videoklip jelent meg a német közösségi médiában, ami hatalmas zsidó-liberális hisztériát keltett Németországban.

A 98 éves ukrán Jaroslav Hunka, a Galícia SS-hadosztály veteránjának a kanadai parlamentben való kitüntetése „meghozta gyümölcsét”, de nyilván nem pozitív értelemben.

A patrióta fiatalra házmester jellemű járókelők hívták ki a rendőröket, miután a zászlót mutatta fel nekik.

A szvasztika, azaz a 90 fokban hajlított ágakkal bíró kereszt fontos szimbólum több egykori és ma is élő hitrendszerben egyaránt. Az idők során jelképezte többek között a jó szerencsét, a teremtés végtelenségét és a legyőzhetetlen, forgó Napot.

1908. június 12-én született Otto Skorzeny, a Waffen-SS egyik leghíresebb katonája, aki többek között merész ejtőernyős és kommandós akcióival szerzett magának hírnevet.

Az Adidas megtiltotta a vásárlóknak, hogy az újonnan kiadott német mez 44-es számmal ellátott változatát megvásárolják, ugyanis a szám a média képviselői szerint nagyon hasonlít a német Schutzstaffel (SS) által használt szimbólumra.

Az 1930-as években a hollywoodi stúdiófőnökök is Adolf Hitler előtt hajlongtak a Metro-Goldwyn-Mayer médiatársaság egyik vezetője pedig még zsidó feleségétől is elvált a német nemzetiszocialisták javaslatára.

A gyűjtőtáborba kerülésünk után napokon belül szájról szájra járt a hír, hogy itt kapjuk meg azt az igazoló papírt, amivel biztonságosan hazaindulhatunk. 

Magántermészetű programok és a propagandagépezet irányításának helyszíne volt a Haus am Bogensee, Joseph Goebbels egykori villája. 

Sokkolja a holland zsidókat és liberálisokat, hogy Vilmos Sándor király anyai nagyapjáról kiderült: az NSDAP tagja volt.

Három fekete férfi rasszizmussal vádolja, és beperelte az American Airlines légitársaságot, miután testszagukra érkező panaszok miatt leparancsolták őket a repülőgépről.