Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az Ostromkalauz után folytatódott a Festung Budapest 2024 rendezvénysorozata. A szervezést megnehezítő körülményekről évről évre egyre többet kell beszélnünk és írnunk a különböző csatornákon és felületeken – írja e sorokat honlapján a Légió Hungária.

Ez az idei esztendőben sem történt másként, hiszen míg a tavaly tulajdonképpen terrorcselekményeket elkövető, szélsőbaloldali antifa bejelentései gond nélkül átmentek a rendőrségen, addig mi idén már meg sem próbáltunk beadni ilyet, hiszen évek óta rendre elutasítják azt az illetékes szervek.

Természetesen sem a rendezvény szellemisége, sem a szervezői kör lelkiismerete nem engedi, hogy lemondjunk a megemlékezésről, ami éppen a soha fel nem adásról, a végsőkig való kitartásról szól. Ezért idén úgy döntöttünk, hogy egy flashmobot szervezünk, mégpedig egy olyan helyszínre, amely nem csak alkalmas erre, de méltó is az esemény szellemiségéhez. 

A Hősök Tere a múltban több nagyszabású megemlékezésnek adott helyet, így kézenfekvő választás volt ide szervezni az ideit is. A kitűzött dátumhoz közeledve aztán nem csak a szervezés okozta nehézségeket éreztük, de a legkülönfélébb hatósági szervek egyre fokozódó figyelmét is. Szombaton késő délelőtt a kommunikációs csatornáink is hirtelen megzavarodtak, melyet egyértelműen külső támadások okoztak. 
 
Vagy szándékos túlterheléses támadás érte őket, vagy “csak” a fokozott figyelem mértéke bizonyult túl nagynak és ezt nem bírták a csatornák és készülékek egyaránt. Ennek köszönhetően sokakhoz nem jutott el időben a megfelelő információ a helyszínről. Ezért mégegyszer elnézést kérünk mindenkitől, akit kellemetlenül érintett! A témában egy közleményt is kiadtunk melyet IDE kattintva érhettek el.

Ennek ellenére még így is több százan, köztük rengeteg külföldi nacionalistával indultunk meg a Hősök tere felé azonos időben, számos különböző irányból. A téren példás gyorsasággal sikerült alakzatba állni. A „Vagyunk!” rítus után a koszorúk elhelyezése következett, majd ahogy jöttünk, úgy szét is széledt mindenki a Városligetben. 

Voltak, akik a meghirdetett koncertre vették az irányt, és természetesen rengetegen a Várba indultak, hogy sikeresen teljesítsék a Kitörés 60 Emlék- és Teljesítménytúra valamelyik távját. Természetesen egy legionárius különítményünk is így tett. A szervezők közlése szerint majdnem három és fél ezren vettek részt a túrán, mindenkinek gratulálunk, aki teljesítette valamelyik távot!

Mécsesek jelezték a Hősök Útját

Vasárnap a kora esti órákra hirdettük meg 2019-ben indított kezdeményezésünket, amely során a kitörés évfordulóján, vagyis február 11-én fényláncot alkotva rakjuk végig azt az utat, melyen egykor az első csoportok elindultak és rengetegen hősi halált haltak. 

A jelentős rendőri készültség mellett a média is kitett magáért, igaz, főleg olasz, német forgatócsoportok és újságírók érkeztek az eseményre (köztük több szélsőbaloldali portál munkatársa azonosítva lett). A magyarországi média, főleg a kormánypárti felületek hozzáállása a rendezvényhez külön téma lehetne, talán valamikor erről is beszélünk majd.

Mozgalmunkhoz számos interjúfelkérés futott be a rendezvényekkel összefüggésben. Alapelvünk, hogy minden hazai sajtófelülettel kommunikálunk. Külföldi megkeresésekkel kapcsolatban azonban az ottani bajtársaink tanácsai alapján állunk rendelkezésre. Egy ilyen tanács nyomán adtunk forgatási engedélyt és hosszas interjút a Silvio Berlusconi köreihez kapcsolódó Mediaset forgatócsoportjának is. Sajnos a forgatás helyszíne és az adásba kerülés közöt olyan átalakuláson ment át az anyag, amire sem mi, sem olasz barátaink nem számítottak.

Az első mécses meggyújtása előtt hosszas, a rendőrökkel történt, már-már komikus egyeztetést követően helyezhettük el Mozgalmunk koszorúját a Kapisztrán téren, ahová több nyugat-európai antifa-aktivista is be tudott szivárogni. Természetesen jókora létszámfölényben voltunk hozzájuk képest, hiszen számos legionárius mellett a Betyársereg is képviseltette magát, valamint sok civil csatlakozott a kezdeményezéshez az idei évben is. 

Ennek köszönhetően igen gyorsan kialakult a fénylánc, ami évtizedekkel a kitörés után is jelzi: áldozatuk nem volt hiábavaló, hiszen a több száz mécses apró fénye egyetlen hatalmas lángként lobogott a februári éjszakában Budapest utcáin a Becsület Napján!

Képek a rendezvényekről:


Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Adolf Hitler 1983-ban előkerült „naplója” olyan igénytelen hamisítvány volt, hogy még az A.H. monogramot sem sikerült helyesen leírni – mégis kollektív őrületbe kergette egy nagynevű német lap szerkesztőit.

Kilencvenesszeres életfogytiglant kapott egy amerikai fehér fajvédő aktivista, aki négy évvel ezelőtt színes bőrűekre kezdett lövöldözni egy mexikói határmenti bevásárlóközpontban.

2019-ben az eleki Resetár András házfelújítást végzett, mikor megdöbbentő felfedezést tett az ingatlanban, amely egykor a Faulhaber család otthona volt.

Nagyjából tizenkét kommunista jelent meg a IV. kerületi Tanácsköztársaság-szobornál, hogy méltassa a Kun (Konh) Béla-féle vörös terrort. Velük szemben kétszer ennyi hazafi fejezte ki nemtetszését – írja a Magyar Jelen.

Itáliában tilos lesz a labdarúgócsapatoknak kiosztani játékosaiknak a 88-as számot, ugyanis ezzel a Führert éltetnék a játékosok.

Ahhoz, hogy megérthessük a totalitárius woke ideológia amerikai elhatalmasodását lehetővé tévő mentális légkört, célszerű vázlatosan feleleveníteni az Egyesült Államok történelmi gyökereit.

Joachim (Jochen) Peiper 1915. január 30-án született Berlinben. Apja is katonaként élte le az életét, igy a fiatal Jochen a katonás életet hamar megtanulta.

Összevont 15 év börtönbüntetésre ítéltek két brit fehér fajvédő, nemzetiszocialista podcastert, akik Harry herceg és félvér negrid fia, Archie kivégzésére szólítottak fel.

Egy helyi zsidó felsőbbrendűségi csoport és állami törvényhozók kiakadtak a Nashville belvárosában a tartott nemzetiszocialista felvonulás miatt.

Március 12-én a belgiumi szélsőjobboldal egyik kulcsfiguráját egy év börtönbüntetésre ítélték, valamint súlyos pénzbírsággal is sújtották – írja a Kuruc.info a Politico nyomán.

Februárban sorozatos szélsőbaloldali támadások történtek Budapest különböző pontjain, az első hírek szerint az áldozatokat a ruhájuk alapján választották ki az antifasiszta támadók.

Meglepő, de nem szerzői jogi okok miatt kellett hozzányúlni a vérmocskos Mickey egeres játékhoz: az Infestation 88-cal ennél is nagyobb baj volt.

MÁV dolgozóként a Vas megyei Károlyfa községben tartózkodtam családi ügyben 1945. április 4-én. Úgy 9-10 óra között a szovjet katonák géppisztollyal kényszerítettek a csatlakozásra a már összegyűjtött emberekhez.

Ami Magyarországon az 1945-ös budavári kitörés évfordulója, a Becsület Napja, az Bulgáriában a Lukov-menet.

A világot reálisan figyelők körében több mint egy évszázadra nyúlik vissza a Judapest kifejezés, amely a nevéből adódóan Budapest elzsidósodásának gyors és jelentős mértékét hivatott kifejezni – ez az elzsidósodás már a 19. században is nagy méreteket öltött.

Az osztrák kormány bejelentése szerint 2025-re elkészülhet az épület felújítása, és 2026-ban kezdődhet meg benne a munka.