Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az Ostromkalauz után folytatódott a Festung Budapest 2024 rendezvénysorozata. A szervezést megnehezítő körülményekről évről évre egyre többet kell beszélnünk és írnunk a különböző csatornákon és felületeken – írja e sorokat honlapján a Légió Hungária.

Ez az idei esztendőben sem történt másként, hiszen míg a tavaly tulajdonképpen terrorcselekményeket elkövető, szélsőbaloldali antifa bejelentései gond nélkül átmentek a rendőrségen, addig mi idén már meg sem próbáltunk beadni ilyet, hiszen évek óta rendre elutasítják azt az illetékes szervek.

Természetesen sem a rendezvény szellemisége, sem a szervezői kör lelkiismerete nem engedi, hogy lemondjunk a megemlékezésről, ami éppen a soha fel nem adásról, a végsőkig való kitartásról szól. Ezért idén úgy döntöttünk, hogy egy flashmobot szervezünk, mégpedig egy olyan helyszínre, amely nem csak alkalmas erre, de méltó is az esemény szellemiségéhez. 

A Hősök Tere a múltban több nagyszabású megemlékezésnek adott helyet, így kézenfekvő választás volt ide szervezni az ideit is. A kitűzött dátumhoz közeledve aztán nem csak a szervezés okozta nehézségeket éreztük, de a legkülönfélébb hatósági szervek egyre fokozódó figyelmét is. Szombaton késő délelőtt a kommunikációs csatornáink is hirtelen megzavarodtak, melyet egyértelműen külső támadások okoztak. 
 
Vagy szándékos túlterheléses támadás érte őket, vagy “csak” a fokozott figyelem mértéke bizonyult túl nagynak és ezt nem bírták a csatornák és készülékek egyaránt. Ennek köszönhetően sokakhoz nem jutott el időben a megfelelő információ a helyszínről. Ezért mégegyszer elnézést kérünk mindenkitől, akit kellemetlenül érintett! A témában egy közleményt is kiadtunk melyet IDE kattintva érhettek el.

Ennek ellenére még így is több százan, köztük rengeteg külföldi nacionalistával indultunk meg a Hősök tere felé azonos időben, számos különböző irányból. A téren példás gyorsasággal sikerült alakzatba állni. A „Vagyunk!” rítus után a koszorúk elhelyezése következett, majd ahogy jöttünk, úgy szét is széledt mindenki a Városligetben. 

Voltak, akik a meghirdetett koncertre vették az irányt, és természetesen rengetegen a Várba indultak, hogy sikeresen teljesítsék a Kitörés 60 Emlék- és Teljesítménytúra valamelyik távját. Természetesen egy legionárius különítményünk is így tett. A szervezők közlése szerint majdnem három és fél ezren vettek részt a túrán, mindenkinek gratulálunk, aki teljesítette valamelyik távot!

Mécsesek jelezték a Hősök Útját

Vasárnap a kora esti órákra hirdettük meg 2019-ben indított kezdeményezésünket, amely során a kitörés évfordulóján, vagyis február 11-én fényláncot alkotva rakjuk végig azt az utat, melyen egykor az első csoportok elindultak és rengetegen hősi halált haltak. 

A jelentős rendőri készültség mellett a média is kitett magáért, igaz, főleg olasz, német forgatócsoportok és újságírók érkeztek az eseményre (köztük több szélsőbaloldali portál munkatársa azonosítva lett). A magyarországi média, főleg a kormánypárti felületek hozzáállása a rendezvényhez külön téma lehetne, talán valamikor erről is beszélünk majd.

Mozgalmunkhoz számos interjúfelkérés futott be a rendezvényekkel összefüggésben. Alapelvünk, hogy minden hazai sajtófelülettel kommunikálunk. Külföldi megkeresésekkel kapcsolatban azonban az ottani bajtársaink tanácsai alapján állunk rendelkezésre. Egy ilyen tanács nyomán adtunk forgatási engedélyt és hosszas interjút a Silvio Berlusconi köreihez kapcsolódó Mediaset forgatócsoportjának is. Sajnos a forgatás helyszíne és az adásba kerülés közöt olyan átalakuláson ment át az anyag, amire sem mi, sem olasz barátaink nem számítottak.

Az első mécses meggyújtása előtt hosszas, a rendőrökkel történt, már-már komikus egyeztetést követően helyezhettük el Mozgalmunk koszorúját a Kapisztrán téren, ahová több nyugat-európai antifa-aktivista is be tudott szivárogni. Természetesen jókora létszámfölényben voltunk hozzájuk képest, hiszen számos legionárius mellett a Betyársereg is képviseltette magát, valamint sok civil csatlakozott a kezdeményezéshez az idei évben is. 

Ennek köszönhetően igen gyorsan kialakult a fénylánc, ami évtizedekkel a kitörés után is jelzi: áldozatuk nem volt hiábavaló, hiszen a több száz mécses apró fénye egyetlen hatalmas lángként lobogott a februári éjszakában Budapest utcáin a Becsület Napján!

Képek a rendezvényekről:


Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Chris Minns, az ausztrál Új-Dél-Wales szövetségi állam miniszterelnöke megfogadta, hogy határozottan fellép a jobboldali „szélsőségesekkel” szemben, mindössze azért, mert egy csoport nemzetiszocialista balaklavát viselve felszállt egy sydney-i vonatra az Ausztrália napon.

A gondolatbűnöző politikus azért állt bíróság elé, mert egy 2021-es gyűlésen a „Mindent Németországért!” szavakat használta. Ez ugyanis Németországban bűncselekménynek számít.

Tíz év börtönbüntetést kapott a betiltott brit nemzetiszocialista szervezet, a National Action társalapítója.

Miután fogságom 52. napján, 1945. március 15-én elhagytuk a gödöllői poklot, csalárd módon áthajtottak bennünket Budapest helyett Monoron át Ceglédre.

Az első ember alkotta eszközt, amely áttörte a világűr határát, az Adolf Hitler szupertitkos csodafegyver-programját, az A-4-es vagy közismertebb nevén a V-2-es ballisztikus rakétát megépítő fejlesztőcsoport vezetője, dr. Wernher von Braun konstruálta meg.

1945. május 2-án adták meg magukat a Nagynémet Birodalom (Großdeutsches Reich) fővárosát, Berlint védő német erők a szovjet Vörös Hadseregnek.

A faji háborúra való előkészletek, illetve „terrorösszeesküvés” miatt ítéltek el finn nemzetiszocialista fiatalokat.

Az 1944 őszén szovjet megszállás alá került Kecskeméten a nyugat-magyarországi harci cselekmények és a világháború vége után is még fél évvel, 1945 karácsonyán is előfordultak a szovjet katonák által elkövetett rablások és gyilkosságok a polgári lakossággal és az újonnan felálló rendőrség tagjaival szemben egyaránt.

A ceglédi táborban 1945 elején mint elhurcoltakat bevagoníroztak bennünket, azzal a mesével, hogy Debrecenbe visznek, és ott az új magyar hadsereg tagjai leszünk.

A szerbiai Elektronikus Médiumokat Szabályozó Testület elnöke, Olivera Zekic a Telegramon tett közzé egy fotót, amelyen SS-egyenruhában tetszeleg.

Iszonyatos dráma folyt a mai Széll Kálmán tér környékén 1945. február 11-én, amikor Budapest magyar és német védői megpróbálták áttörni a szovjet ostromgyűrűt. 

Szigorúbb fellépést kér számos zsidó szupremácista prominens a TikTok vezetőitől „a platformon elharapózó antiszemita tartalmak ellen”.

Szigorú beléptetés, hatalmas sajtóérdeklődés és csurig telt tárgyalóterem – elkezdődött az antifasiszta támadások tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken hétfő reggel.

Dr. Bárdossy László Szombathelyen született 1890. december 10-én, római katolikus vallású kisnemesi, hivatalnoki családból.

Bár a mi hazánkos Novák Előd kérésére előbb tömegsport-rendezvényként felvette az állami szervező a Kitörés emléktúrát az Olimpiai Ötpróba Programba, később azt törölte.