Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Észak-Írország fővárosában a jövő héten árverésre bocsátják azt a ceruzát, amelyet Eva Braun ajándékozott a Führer 52. születésnapjára.

Az aukción kalapács alá kerül még egy nagyobb méretű fénykép is Adolf Hitler aláírásával. Az árverés levezetője egy Karl Bennett nevű zsidó, aki a sajtónak elmondta, hogy korábban már eladott egy teáskannát is, amely a Luftwaffe egykori vezetője, a Harmadik Birodalom második embere, Hermann Göring tulajdonát képezte – írja a metro.co.uk és a kalkinemedia.com/au hírportál.

Belfastban június 6-án kalapács alá kerül egy ezüstözött ceruza, amelyet Eva Braun ajándékozott a Führer 52. születésnapjára 1941. április 20-án. A ceruzát korábban, 2002-ben egy gyűjtő vásárolta meg, szintén árverésen. A zsidó Karl Bennett, a Bloomfield Auctions ügyvezető igazgatója a kalkinemedia.com/au hírportálnak elmondta: reményei szerint Hitler ceruzája az aukción végül 50 000-80 000 angol fontért kel el.

Az ezüstözött ceruzába be van gravírozva az ajándékozó, Eva Braun keresztneve (Eva) és a megajándékozott, Adolf Hitler nevének kezdőbetűi (AH).

A ceruza szárába gravírozva a következő német nyelvű mondat olvasható: Zum 20. April 1941 herzlichst Eva (1941. április 20-ra szívélyesen Eva). A ceruza fémszárának tetején pedig az AH monogram olvasható. A június 6-án Belfastban sorra kerülő aukción a ceruzán kívül kapács alá kerül még egy nagyobb méretű fénykép is, amelyet a Führer személyesen írt alá.

A jövő heti aukciót levezető Karl Bennett a kalkinemedia.com/au hírportálnak bősz nácizások és diktátorozások közepette azt is elmondta, hogy korábban már eladtak egy teáskannát is, amely a Luftwaffe egykori vezetője, a Harmadik Birodalom második embere, Hermann Göring tulajdonát képezte.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Alig egy évszázad alatt a feminista nőknek sikerült tönkretenniük a népszaporulatot mindenhol a nyugati világban.

Bár a mi hazánkos Novák Előd kérésére előbb tömegsport-rendezvényként felvette az állami szervező a Kitörés emléktúrát az Olimpiai Ötpróba Programba, később azt törölte.

A balközép zöldpárt berlini politikusa Adolf Hitlert éltette, amikor a rendőrök éppen alkoholtesztre vitték.

A faji háborúra való előkészletek, illetve „terrorösszeesküvés” miatt ítéltek el finn nemzetiszocialista fiatalokat.

Pénzgyűjtésbe kezdett a 2023-as antifa támadások kitervelőjének és elsőrendű vádlottjának, Ilaria Salisnak családja.

1945. január 30-án süllyesztette el egy szovjet tengeralattjáró a Balti-tengeren a többségében második világháborús menekülteket szállító Wilhelm Gustloff német személyszállító hajót. 

Ausztráliában elsőként Tasmaniában tiltották be az összes „náci jelképet”, amibe beleértenek mindent, ami a „nácizmussal” kapcsolatos, tehát konkrétan nem neveztek meg semmit, így gyakorlatilag bármire ráfoghatják.

Letakarták egy bécsi protestáns templom ólomüveg ablakait, mert azokon állítólag „antiszemita” motívumok szerepeltek, és az ablakok alkotója tagja volt a NSDAP-nak.

A felvidéki Szencen található Anton Bernolák Gimnázium történelem tanárát Slavomír Maľát diákjai jelentették az iskolának, miután nézeteivel és véleményeivel a „törvénysértés határán mozgott”.

1944. április 3-án a déli órákban az amerikai légierő végrehajtotta Budapest ellen az első terrorbombázást a második világháború során.

A korabeli német sajtóban csodafegyverként (Wunderwaffe) emlegetett rakéta a mai robotrepülőgépek elődjének tekinthető.

A Blood Tribe nemzetiszocialista csoport horogkeresztes zászlókat tűzött ki Dél-Dakota állam fővárosa városházájának lépcsőjére, majd felvonulást tartottak a városban.

Négynapos utazás után 1945. február 6-án érkeztünk Bajáról Temesvárra. Verőfényes délelőttön vagoníroztunk ki. Az éhségtől és a szomjúságtól elgyötör emberek nagy része megrohamozta az olvadó havat, és marokszámra tömte a szájába.

Megkezdődött kedden Frankfurtban a XIII. Heinrich Reuss herceg türingiai ingatlanvállalkozó és arisztokrata által vezetett államellenes csoport kilenc feltételezett tagja ellen terrorizmus és hazaárulás miatt indított per tárgyalása.

A gyűlést az egyik római lakótelepen rendezték az Olasz Szociális Mozgalom (Movimento Sociale Italiano) nevű fasiszta ifjúsági szervezet két tagja 1978-as meggyilkolásának emlékére.