A Pink Floyd énekese, Roger Waters egy negatív „fiktív fasiszta diktátort” alakított az együttes németországi fellépésén, de ez nem zavarta a német hatóságokat, hogy „náci propagandával” vádolják meg.

A németországi rendőrség büntetőeljárást indított a Pink Floyd alapítója, Roger Waters ellen egy „náci stílusú” egyenruha miatt, amelyet nemrégiben egy berlini koncerten viselt − közölte a The Guardian.

Nyomozás indult a május 17-i és 18-i koncerteken viselt jelmez miatt − mondta Martin Halweg, a berlini rendőrség szóvivője a brit lapnak. Rogers öltözete az alábbi videóban látható.

 
A nemzetiszocializmus szimbólumainak, köztük a horogkeresztnek vagy az SS-jelvényeknek a megjelenítése a Német Szövetségi Köztársaságban „természetesen” illegális, ez alól kivételt képeznek az oktatási célú és művészeti célú viseletek. A „közösségi felbujtás” jogi fogalma, amelyet Németországban gyakran alkalmaztak a holokauszttagadással kapcsolatos perekben, tiltja a „nemzeti, faji, vallási vagy etnikai származásuk alapján meghatározott csoport emberi méltóságának megsértését”.

„A kontextus, amelyben Waters a ruhát viselte, alkalmasnak tekinthető arra, hogy jóváhagyja, dicsőítse vagy igazolja a náci rezsim erőszakos és önkényes uralmát oly módon, hogy az sérti az áldozatok méltóságát, és ezáltal megzavarja a köznyugalmat” − mondta erről Martin Halweg.

A berlini Mercedes Benz Arénában tartott koncerten Roger Waters a Fal című rockoperából ismert Pink karaktereként jelent meg a színpadon az In the Flesh című dal előadása közben. Fekete bőrkabátot viselt, amelyen horogkereszt helyett két keresztbe tett kalapácsot ábrázoló, piros karszalag volt.

A rockoperában a dal szerint a főszereplő drogok okozta hallucinációjába süllyed, amelyben egy kitalált „fasiszta diktátornak” képzeli magát, aki egy „neonáci gyűlésen” beszél. Amikor Waters és a német Scorpions együttes 1990-ben az In the Flesh című dalt adta elő a nemrég ledöntött berlini fal mellett tartott koncerten, Waters olyan katonai egyenruhát viselt, amely Augusto Pinochet chilei diktátor viseletére hasonlított.

A Fal 1982-es filmváltozatában Bob Geldof ugyanezt a dalt korabeli német stílusú egyenruhában adta elő, Waters pedig hasonló jelmezt viselt a 2010–13-as The Wall Live turnéja során, amely kilenc németországi koncertet foglalt magában. A berlini rendőrség körülbelül három hónapig folytatja a bizonyítékok gyűjtését, majd átadja megállapításait az államügyésznek, aki értékelni fogja, hogy Waters tette „gyűlöletkeltésnek” tekinthető-e.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A francia származású feledhetetlen Leon Degrelle tábornok (Belgium, 1906-1994) a második világháború utolsó életben maradt nagy, keresztény és jobboldali politikai és katonai vezetője volt.

Jó három órai gyaloglás után érkeztünk Szucsányba, ahol a gimnázium udvarán, 1945. április 18-án 10 órakor adtuk át fegyvereinket a csehszlovák katonáknak, akik az épületben szállásoltak el bennünket.

Súlyos börtönévekkel fenyegetnek egy fiatal férfit Michigan államban, miután horogkeresztet festett egy zsinagóga falára.

Egyre aktívabb a kanadai határon túl az amerikai Goyim Defense League (Gój Védelmi Liga) nevű csoport, amely antiszemita felvilágosító anyagok terjesztését végzi a lakónegyedekben.

Már a megemlékezést megelőző hetekben nyomon követtük az időjárás alakulását és bíztunk benne, hogy valami csoda folytán kegyes lesz hozzánk.

Kevesen tudják, hogy a második világégés idején a Szent Korona földjét védő honvédeink a német fegyvertársaktól igazi nagymacskákat is kaptak. A magyar kezek által megszelídített ragadozók sokszor nagyot haraptak a vörös rém testéből. A legsikeresebb vadász Tarczay Ervin páncélos százados volt.

1938. március 12-én vonultak be a nemzetiszocialista Németország csapatai a szomszédos Ausztriát, majd másnap kihirdették Ausztria és a Németország egyesítését.

1945. február 11-én már öt hete éltünk „felszabadulva", esténként hallottuk a szomszédságból a megerőszakolt nők segélykérő sikoltásait. 1944 karácsony kora este jöttek be Villányos úti családi házunkba az oroszok.

A Duce többször is farkasszemet nézett a halállal és mindig sikerült felülkerekednie. Túlélte az első világháború kegyetlen csatáit, valamint számos merényletkísérletet is.

Közismert az oroszok alábbi szövege: azért kell ide vagy oda terelni az embereket, hogy megkapják az igazolást, amivel aztán nyugodtan hazamehetnek.

Gyakorlatilag belső emigrációra kényszerült egy német iskola két tanára, miután elmenekültek a „szélsőjobboldali” diákok elől. Egy „jogvédő” szerint „a nácik otthonuknak kiáltották ki” Brandenburg tartományt.

Eva Braun és Adolf Hitler kapcsolatának története közismertnek mondható: a népvezér politikusért, majd teljhatalmú államférfiért rajongó nő a Führer legbelsőbb köreibe is bejárással bírt, ám a politikába beleszólása nem volt, végül pedig a halálba is követte őt.

A magyar származású önkéntesekből felállítandó Waffen-SS hadosztályok ügyében a tárgyalások még a Lakatos-kormány idején megkezdődtek. Az írásbeli, előzetes megállapodást végül is Beregfy Károly, a Szálasi-kormány honvédelmi minisztere és Otto Winkelmann, a magyarországi német SS- és rendőri erők parancsnoka 1944. október 23-án írta alá Budapesten.

Egy céges prezentációtechnika tréningre készülve érdekes dolgot fedeztem fel az OpenAI képrajzoló mesterséges intelligenciájával való interakcióban.

Az angliai Camdenben zsidó-liberális szélsőségesek arra szólították fel a brit hatóságokat, hogy „tegyenek többet” annak érdekében, hogy megállítsanak a „neonáci” csoportok „gusztustalan” matricáinak elhelyezését.

A világháborúban, 1915 szeptemberében vonultam be, mint hadnagy és századparancsnok, a bécsújhelyi akadémia elvégzése után.

Az 1913-as születésű Bosnyák Imrét az elsők között érintette meg a magyar nemzetiszocializmus, a hungarizmus eszméje.

A Pesti Srácok információja szerint a német szövetségi főügyész gyilkossági kísérlet miatt nyomoz a szélsőbaloldali Lina Engel, Johann Guntermann és Tobias Edelhoff ellen.

A nyugati szövetségesek és Németország között többször is volt hadifogolycsere a második világháború alatt, ám ezeket nem volt könnyű megszervezni.

Joe Biden amerikai elnök egy Pészach előtt megjelent véleménycikkében a zsidókat bátorítva figyelmeztetett az „antiszemitizmus növekvő fenyegetésére” Amerikában, és felvázolta kormánya válaszcsapásait.

A 101. SS-nehézpáncélos-osztály (501. SS Pz. Abt. schwere SS-Panzer Abteilung 101) volt a nemzetiszocialista Nagynémet Birodalom egyik legütőképesebb alakulata.

1945. január 30-án süllyesztette el egy szovjet tengeralattjáró a Balti-tengeren a többségében második világháborús menekülteket szállító Wilhelm Gustloff német személyszállító hajót. 

„Púpos gnóm”, „vörös hóhér”, „a diktatúra legvéresebb hiénája”, „egy emberkeverék karvalyból és hiénából gyúrva” – írták a korabeli újságok a Tanácsköztársaság bukását követően Korvin Ottóról. „Nemes jellemű, izzó lelkű forradalmár”, „egy elvi vasember” – zengtek róla dicshimnuszokat az 1945–1989 közötti politikai rendszerek tollnokai.

Tizenhárom, „szélsőjobboldali mozgalmakhoz tartozó” embert letartóztattak vasárnapra virradóra Párizsban, miközben horogkereszteket festettek a földre a 17. kerületben – közölték a helyi francia hatóságok.