Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A Pink Floyd énekese, Roger Waters egy negatív „fiktív fasiszta diktátort” alakított az együttes németországi fellépésén, de ez nem zavarta a német hatóságokat, hogy „náci propagandával” vádolják meg.

A németországi rendőrség büntetőeljárást indított a Pink Floyd alapítója, Roger Waters ellen egy „náci stílusú” egyenruha miatt, amelyet nemrégiben egy berlini koncerten viselt − közölte a The Guardian.

Nyomozás indult a május 17-i és 18-i koncerteken viselt jelmez miatt − mondta Martin Halweg, a berlini rendőrség szóvivője a brit lapnak. Rogers öltözete az alábbi videóban látható.

 
A nemzetiszocializmus szimbólumainak, köztük a horogkeresztnek vagy az SS-jelvényeknek a megjelenítése a Német Szövetségi Köztársaságban „természetesen” illegális, ez alól kivételt képeznek az oktatási célú és művészeti célú viseletek. A „közösségi felbujtás” jogi fogalma, amelyet Németországban gyakran alkalmaztak a holokauszttagadással kapcsolatos perekben, tiltja a „nemzeti, faji, vallási vagy etnikai származásuk alapján meghatározott csoport emberi méltóságának megsértését”.

„A kontextus, amelyben Waters a ruhát viselte, alkalmasnak tekinthető arra, hogy jóváhagyja, dicsőítse vagy igazolja a náci rezsim erőszakos és önkényes uralmát oly módon, hogy az sérti az áldozatok méltóságát, és ezáltal megzavarja a köznyugalmat” − mondta erről Martin Halweg.

A berlini Mercedes Benz Arénában tartott koncerten Roger Waters a Fal című rockoperából ismert Pink karaktereként jelent meg a színpadon az In the Flesh című dal előadása közben. Fekete bőrkabátot viselt, amelyen horogkereszt helyett két keresztbe tett kalapácsot ábrázoló, piros karszalag volt.

A rockoperában a dal szerint a főszereplő drogok okozta hallucinációjába süllyed, amelyben egy kitalált „fasiszta diktátornak” képzeli magát, aki egy „neonáci gyűlésen” beszél. Amikor Waters és a német Scorpions együttes 1990-ben az In the Flesh című dalt adta elő a nemrég ledöntött berlini fal mellett tartott koncerten, Waters olyan katonai egyenruhát viselt, amely Augusto Pinochet chilei diktátor viseletére hasonlított.

A Fal 1982-es filmváltozatában Bob Geldof ugyanezt a dalt korabeli német stílusú egyenruhában adta elő, Waters pedig hasonló jelmezt viselt a 2010–13-as The Wall Live turnéja során, amely kilenc németországi koncertet foglalt magában. A berlini rendőrség körülbelül három hónapig folytatja a bizonyítékok gyűjtését, majd átadja megállapításait az államügyésznek, aki értékelni fogja, hogy Waters tette „gyűlöletkeltésnek” tekinthető-e.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Soha nem is kapták el, hiába szerepelt négy évtizeden át az FBI körözési toplistáján. 1985-ben végül magát adta fel.

Magántermészetű programok és a propagandagépezet irányításának helyszíne volt a Haus am Bogensee, Joseph Goebbels egykori villája. 

Alexander Netlingnek jellegzetes megjelenést kölcsönöz a horogkereszt és számos más fajvédő szimbólum, amelyet különösen jól látható helyre tetováltak.

Az évek során megszámlálhatatlan adaptáció készült már Time Rice és Andrew Lloyd Webber Jézus Krisztus szupersztár című rockoperájához, és az sem lenne igaz, ha azt mondanám, hogy az Ivo van Hove belga rendező által dirigált verzió lenne az első, amely fekete Jézussal hamisít, ám legjobb tudomásom szerint, ha a világon nem is, Európában ez az első ilyen feldolgozás.

Az, hogy az emigrációban minden a nemzeti irányt képviselő férfi ellen a legaljasabb hajsza folyik, lassan már természetes lesz még azok számára is, akiken a rágalom ostora csattog.

Lassan telnek a napjai, nem tudja a pontos időt és nem bízhat senkiben Ilaria Salis, akinek ügyvédei mindent megtesznek azért, hogy olaszországi házi őrizetet harcoljanak ki – olvashatjuk a szívszaggató sorokat, írja a Mandineren nyomán a Magyar Jelen.

Egy fehér nacionalista szervezet vezetője köztéri matricákkal, valamint Adolf Hitler és a Nagynémet Birodalom plakátjival az otthonában is faji gyűlöletet szított – közölte a brit koronabíróság.

Április negyedike, vagy ahogyan az 1945 után kiépülő kommunista diktatúra kánonjában szerepelt, a felszabadulás, nem csak a pártállam piros betűs ünnepének, hanem négy évtizeden át a rendszer legfontosabb legitimációs pontjának számított, és nem véletlenül.

Egy angol nemzetiszocialista, akin horogkeresztes zászlókkal, hűtőmágnesekkel és Adolf Hitler portréjával díszített házában ütöttek rajta, gondolatbűnökért került börtönbe Nagy-Britanniában.

Az alábbi nyilatkozatot Paula Hitler (1896. január 21. - 1960. június 1.), a Führer egyetlen lánytestvére 1957-ben tette, újra kifejezve meggyőződését, ahogy 12 évvel korábban, szeretett fivérének halálát követően.

A magyar származású önkéntesekből felállítandó Waffen-SS hadosztályok ügyében a tárgyalások még a Lakatos-kormány idején megkezdődtek. Az írásbeli, előzetes megállapodást végül is Beregfy Károly, a Szálasi-kormány honvédelmi minisztere és Otto Winkelmann, a magyarországi német SS- és rendőri erők parancsnoka 1944. október 23-án írta alá Budapesten.

Miután fogságom 52. napján, 1945. március 15-én elhagytuk a gödöllői poklot, csalárd módon áthajtottak bennünket Budapest helyett Monoron át Ceglédre.

1945. május 9-én kényszerítették térdre a Szövetségesek a Nagynémet Birodalmat, azonban arról nem szokás beszélni, mi mindennel járt ez a győzelem.

A lengyelországi Gierloz közelében, az erdőben elrejtett Adolf Hitler második világháborús bunkere. Hilter háborús főhadiszállásának romjai egy 200 épületből álló, erdőben elrejtett város volt.

A német hazafit a rendőrség szerint „a migránsok elleni gyűlölet vezérelte”, külföldről származó, invazív hátterű szomszédait akarta felrobbantani.