Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Angliában és Wales-ben új törvényt vezetnek be, amely értelmében a labdarúgással kapcsolatos „online rasszizmus” vagy „gyalázkodás” miatt akár 10 évre szóló eltiltás is kiszabható.

A belügyminiszter által előterjesztett javaslat a jelenlegi törvény módosítása, ezáltal a futballal kapcsolatos „rasszizmust és gyűlöletkeltést” az online térben is megakadályoznák, annak apropóján, hogy a nyári Európa-bajnokságon néhány néger játékost „rasszista gyalázkodás” ért, a miniszterelnök ígéretet tett arra, hogy határozottan fellép az „online bántalmazás” ellen.

„Idén nyáron láthattuk, ahogy ezt a gyönyörű játékot az online trollok szégyenteljes rasszizmusa rontotta meg, akik a billentyűzetük mögé bújtak és gyalázták a labdarúgóinkat. A rasszizmus elfogadhatatlan, és a futballt túl sokáig megrontotta ez a szégyenletes előítélet. Azokat, akik felelősek az online bántalmazásért, meg kell büntetni. Az általam bejelentett törvénymódosítások biztosítani fogják, hogy a futballmérkőzéseken való részvételtől eltiltják őket” – idézi a belügyminisztert a Sky Sports.

Angliában és Walesben jelenleg 1300 futballtilalmi határozat van érvényben, amelyek három és tíz év közötti időtartamra tiltják el az egyéneket a labdarúgó-mérkőzések látogatásától. Az eltiltás megszegése bűncselekmény, legfeljebb hat hónap börtönbüntetéssel, korlátlan pénzbírsággal vagy mindkettővel büntethető.

„A labdarúgók közösségi médiafelületeit a nap minden órájában elárasztó rasszista gyalázkodások mélyen érintik a játék minden résztvevőjét, és ennek véget kell vetni” – keménykedett a cenzúrát alátámasztandó Nadine Dorries kulturális miniszter.

„Minden formában fellépünk ez ellen a visszataszító magatartás ellen. Amellett, hogy kitiltjuk a rasszistákat a mérkőzésekről, úttörő új törvényeket vezetünk be az online gyalázkodás visszaszorítása érdekében, és biztosítjuk, hogy a technológiai cégek kezeljék a gyűlöletet az oldalaikon” – tette hozzá.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Egy „náciszimpatizánsok” által tartott rendezvényről készült videoklip jelent meg a német közösségi médiában, ami hatalmas zsidó-liberális hisztériát keltett Németországban.

A világ félrevezetett népei, főként az amerikai demokrácia szemében ma is úgy él a hajdanvaló „Csehszlovákia”, mint a „humanizmus és a becsület, a jólét ás szocialista igazságosság” hazája – ezzel szemben persze a régi Magyarországot szeretik úgy feltüntetni a csehek, mint a feudalizmus, a reakció, túlzó sovinizmus földjét.

Immár 30 év telt el azóta, hogy 1914-ben szerény erőmmel szolgálatba álltam az első világháborúban, amelyet ráerőltettek a Birodalomra.

„Ne egyen annyit Carius, ha haslövést kap, nem tesz jót!” Tréfálkozott Schwaner őrnagy Otto Cariusszal, a Wehrmacht 502. nehézpáncélos-osztálya 2. századának parancsnokával 1944. július 24-én reggel.

1945 májusában lezárult a második világháború az európai hadszíntéren, a Nagynémet Birodalom kapitulált. A nyugati szövetségesek és a Szovjetunió érdekbarátsága véget ért, és szinte azonnal azt kezdték el tervezgetni, hogyan tudnának egymással leszámolni.

Mi, összegyűjtött fiatalok 1944. december 24-én, karácsony napján indultunk el Kéthelyről Csehszlovákián és Németországon keresztül: 1945 májusában érkeztünk meg a felső-ausztriai altheimi átmeneti táborba, amelyben már mintegy 30-35 000 fő tartózkodott.

Felülvizsgálatot kezdeményezett a franciaországi Crépol településen megkéselt, 16 éves Thomas ügyében Romans-sur-Isère polgármestere.

A mennoniták anabaptista felekezetét a 16. században hozta létre egy frízföldi reformátor, Menno Simons. A javarészt Poroszországban letelepedett mennoniták a 18. században a militarista alapokra épülő államból II. Katalin cárnő Oroszországába menekültek.

Kétségtelen, hogy 2023. október 7-ét az izraeli hadsereg (IDF) fennállásának eddigi leggyászosabb napjaként fogja nyilvántartani a hadtörténet.

Felvétetett Budapesten, a Budapesti Államrendőrség Politikai Rendészeti Osztályán, 1945. december 3-án 15 óra 17 perckor. Jelen vannak: Dr. Szabó Ferenc népügyész, Harangozó Piroska jegyzőkönyvvezető, Szálasi Ferenc terhelt.

Négy német állampolgáron ütött rajta az osztrák rendőrség, amint Adolf Hitler születésének évfordulóján fehér rózsát helyeztek el a Führer szülőházánál Nyugat-Ausztriában, írja a Guardian.

Az észt Johvi városában álló emlékmű két SS-veteránnak állít emléket, akik 1944-ben a bolsevizmus ellen vívott harcban haltak meg.

Vasárnap ismét a demokrácia csodálatos működéséről tettek tanúbizonyságot a héber rend őrei az egykori Németországban.

Csupán néhány évvel ezelőtt, kilencvenhat évesen hunyt el Rochus Misch, Adolf Hitler testőre, a Führerbunker végóráinak utolsó szemtanúja.

Cirka ezer fehér nacionalista vonult fel Párizsban, az ún. Május 9. Bizottság szervezésében. A résztvevők feketébe öltöztek, zászlókat és fáklyákat vittek magukkal annak dacára, hogy május 11-én a rendőrség betiltotta a vonulást.