Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A Fidesz ismét megakadályozta, hogy az Országgyűlés megemlékezzen Trianonról.

A botrányos döntésről Novák Előd, a Jobbik alelnöke számolt be Facebook oldalán közzétett posztjában: Újabb kettős mérce: idén sem engedi a Fidesz, hogy az Országgyűlés megemlékezzen Trianonról, mondván: csak ha épp ülésnapra esne június 4-e, akkor lehetne. Bezzeg a holokauszt-megemlékezés esetében ez nem volt probléma: öt nappal az egyik ilyen emléknap előtt plenáris ülésen is megemlékezett erről Kövér László, aki akkor pökhendien elutasította egy hasonló Trianon-megemlékezésre vonatkozó javaslatomat, mondván: nem köteles még csak válaszolnia sem nekem.

Ezért most direkt a Házbizottságon keresztül kezdeményeztem a megemlékezést, bár így is hiába. Íme a 2011-es történet:

Tisztelt Novák Előd Képviselő Úr!

Tájékoztatom, hogy a Házszabály szerint az országgyűlési képviselőket interpellációs illetve kérdezési jog kizárólag a végrehajtó hatalom képviselőivel szemben, azok törvény adta tevékenységi körükre vonatkozóan illeti meg.

A Ház működésére vonatkozó információk átadásának színtere a Házbizottság, melyen az Ön pártja is képviselteti magát. Kérem, problémáival forduljon bizalommal az Ön frakcióvezetőjéhez!

Üdvözlettel: Kövér László”

Tisztelt Kövér László Házelnök Úr!

Sajnálattal olvasom a napirendi javaslatában, hogy nem kíván
megemlékezni Trianonról, míg április 11-én az ún. holokausztról
fontosnak tartott beszédet mondani napirend előtt. Kérem, gondolja
újra ezt!
Továbbá szeretném tudni, kinek az utasítására vonták fel a nemzeti
lobogót a Kossuth téren a mai napon. Nem tartaná illendőbbnek, ha csak félárbocra eresztik? Ön ünnepnapnak vagy gyásznapnak tartja inkább a mai napot?

Köszönettel:
Novák Előd,
a Jobbik képviselője”

(alfahir.hu)

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Pénzgyűjtésbe kezdett a 2023-as antifa támadások kitervelőjének és elsőrendű vádlottjának, Ilaria Salisnak családja.

A New Hampshire-i főügyész hivatala polgárjogi pert indított egy nemzetiszocialista csoport ellen, amiért megzavartak egy transznemű deiváns által gyermekeknek előadott érzékenyítést egy helyi kávézóban.

Noha gyászoljuk az eltávozását még 25 év után is, de tudjuk, hogy ő nem halt meg idő előtt, mint ahogy a „senki ember” meghal.

A francia származású feledhetetlen Leon Degrelle tábornok (Belgium, 1906-1994) a második világháború utolsó életben maradt nagy, keresztény és jobboldali politikai és katonai vezetője volt.

Felvétetett Budapesten, a Budapesti Államrendőrség Politikai Rendészeti Osztályán, 1945. október 15-én 15 óra 30 perckor.

A 350 kilós német birodalmi sas bronzszobrát, amely a Graf Spee nehézcirkálót díszítette egykor, még 2006 elején emelték ki a tengerből Uruguay partjainál.

Pár nappal ezelőtt súlyos támadás történt Berlinben. A Dritte Weg egyik fiatal aktivistáját támadta meg otthona előtt három antifa, akik kést is használtak az akció során.

A mai Németországban és Ausztriában rendkívül veszélyes vállalkozásra adja a fejét az, aki úgy gondolja, megpróbál kiállni hazája és népe mellett, és ilyen irányú aktivizmust folytat. 

Az olasz legfelsőbb bíróság, a semmítőszék foglalt állást az olasz szélsőjobboldali, hazafias csoportok találkozóin, megemlékezésein országszerte használt köszöntési formáról.

Az amerikai neobolsevik rezsim feudális hierarchiájában értelemszerűen legfe­lül tanyázó, sőt egyenesen piedesztálra emelt feketék elsősorban a rabszolga őseik által a déli gyapotföldeken végzett ingyenmunka kompenzálásaként akarják kirázni a gatyájukból fehér hűbéreseiket.

Csupán néhány évvel ezelőtt, kilencvenhat évesen hunyt el Rochus Misch, Adolf Hitler testőre, a Führerbunker végóráinak utolsó szemtanúja.

Kun Béla, születési és 1916-ig használt nevén Kohn Béla, a 133 napos magyarországi tanácsköztársaság zsidó vezére 1886. február 20-án született.

Megszólaltak a német közmédiának azoknak a feltételezett elkövetőknek a szülei, akiket a tavaly februári budapesti támadások elkövetése miatt köröznek.

Eva Braun és Adolf Hitler kapcsolatának története közismertnek mondható: a népvezér politikusért, majd teljhatalmú államférfiért rajongó nő a Führer legbelsőbb köreibe is bejárással bírt, ám a politikába beleszólása nem volt, végül pedig a halálba is követte őt.

A diktatúra Magyarországon 1950-re elérte az otthonokat, a hétköznapok része lett.