Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Ávigdor Lieberman izraeli külügyminiszter a Stephan Weillel, a német Budesrat elnökével folytatott megbeszélése során aggasztónak nevezte "a neonáci jellegű" pártok előretörését Európában.

Stephan Weil ma Izraelben tárgyal, holnap pedig ellátogat a Palesztin Nemzeti Hatóság területére - jelenti az Izraeli Rádió és a Hannoversche Allgemeine. Furcsállottuk, hogy az izraeli kormány, illetve az ottani sajtó eddig igen keveset, vagy egyáltalán nem foglalkozott a Jobbiknak az európai parlamenti választáson elért eredményével.

Emlékeztetünk rá, hogy az április 6-i országgyűlési képviselőválasztások után mekkora ribilliót csapott az izraeli sajtó és politikai vezetés, miután a Jobbik a harmadik legerősebb pártként került ki a megméretésből.

Az elmúlt napokban ezért már aggódtunk, hogy Izraelben nem foglalkoznak a Jobbikkal, ám ami késik, az nem mindig múlik: néhány órával ezelőtt az egy héttel ezelőtti magyarországi EP-választás ügyében megszólalt a legilletékesebb izraeli politikus, Ávigdor Lieberman külügyminiszter, a valóban szélsőjobboldali és rasszista Likud-Béjténu frakció parlamenti képviselője, a zsidótelepítés egyik legharcosabb politikusa, aki néhány esztendővel ezelőtt azt javasolta az izraeli légierőnek, hogy bombázza le (békeidőben) az Asszuáni-gátat Egyiptomban.

Stephan Weil, a Budesrat (a német törvényhozás felsőháza) elnöke, Alsó-Szászország miniszterelnöke, a cionisták régi és kipróbált csodálója, ma délután négynapos közel-keleti útjának első állomására, Izraelbe érkezett. Az SDP-s német politikus még ma találkozik Simon Peresz államelnökkel, elzarándokol a Jád Vásém Holokauszt Emlékközpontba. Stephan Weilt a Lodi Ben Gurion Nemzetközi Repülőtéren a többi között Ávigdor Lieberman izraeli külügyminiszter fogadta. A német politikus ezután a fotóriporterek legnagyobb örömére a repülőtéren lefényképeztette magát Dávid Ben Gurionnak, Izrael első miniszterelnökének és hadügyminiszterének szobra mellett.

"A neonáci jellegű, fajvédő pártok megerősödése az Európai Parlamentben nagyon aggasztó", mondta Lieberman zsidó külügyminiszter a Stephan Weillel folytatott megbeszélése során, majd hozzátette: "Az Európai Unió tagállamainak meg kell vizsgálniuk, hogy mi idézte elő ezeknek a pártoknak a megerősödését, s velük szemben miképpen lehet fölvenni a küzdelmet." Lieberman egyben fölszólította az európai jobboldali pártokat, hogy tartózkodjanak a kapcsolatfölvételtől olyan pártokkal, mint például a magyarországi Jobbik és a görögországi Arany Hajnal.

Stephan Weil holnap Izraelből a Palesztin Nemzeti Hatóság területére utazik, s Rámalláh városában a többi között megbeszélést folytat Mahmúd Abbász palesztin elnökkel.

Hering József - Kuruc.info

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Március 12-én a belgiumi szélsőjobboldal egyik kulcsfiguráját egy év börtönbüntetésre ítélték, valamint súlyos pénzbírsággal is sújtották – írja a Kuruc.info a Politico nyomán.

„Én vagyok az utolsó szemtanú magyar részről” – olvasható Dr. Szakáts István a Hungária Szabadságharcos Mozgalom ügyvezető elnökének történelmi dokumentumában, aki nemcsak a nemzetiszocialista mozgalom egész harci korszakát végig élte, hanem intenzív kapcsolatban állt Hitlerrel is.

Újabban a gázai tragédia elhomályosította azt a még tragikusabb tényt, hogy az ukrajnai testvérháborúban immár két éve gyilkolja egymást a világ legveszélyeztetettebb demográfiai kisebbsége, a világnépesség alig 2 százalékát (!) képviselő javakorabeli (20–40 éves) fehér férfi, eddig több százezres veszteséget okozva önmagának.

Gyakorlatilag belső emigrációra kényszerült egy német iskola két tanára, miután elmenekültek a „szélsőjobboldali” diákok elől. Egy „jogvédő” szerint „a nácik otthonuknak kiáltották ki” Brandenburg tartományt.

A katonai kíséretek a kora középkor hadviselésének meghatározó szerveződései voltak, harcos fiatal férfiak egy karizmatikus vezető köré gyűlve vettek részt a személyes dicsőséget és vagyonszerzést ígérő hadjáratokban.

Csupán néhány évvel ezelőtt, kilencvenhat évesen hunyt el Rochus Misch, Adolf Hitler testőre, a Führerbunker végóráinak utolsó szemtanúja.

Észak-Írország fővárosában a jövő héten árverésre bocsátják azt a ceruzát, amelyet Eva Braun ajándékozott a Führer 52. születésnapjára.

Az Adidas megtiltotta a vásárlóknak, hogy az újonnan kiadott német mez 44-es számmal ellátott változatát megvásárolják, ugyanis a szám a média képviselői szerint nagyon hasonlít a német Schutzstaffel (SS) által használt szimbólumra.

Jóllehet a biológiai fajfogalom nem azonos az etnográfiai fajfogalommal, mégsem nagyon különbözik tőle.

1919. június 24-én robbant ki a tanácsköztársaság ellen szervezett legjelentősebb felkelés. A törekvés elbukott. Árulás, rossz időzítés, szervezetlenség, naivitás, ezek egyszerre okolhatóak a kudarcért.

Közvetlenül a II. világháború után Lengyelországban 277 börtönben és 1255 kommunista koncentrációs táborban több mint 200 ezer német származású polgári személyt gyűjtöttek össze, mialatt a vasfüggöny szovjet oldalán 16 millió német származású polgári lakost telepítettek ki.

Akármennyi bűnnel is vádolják, a Führer is csak ember volt, aki ráérős óráikban sokszor egészen hétköznapi hobbiknak hódolt.

Aki nem volt a fronton, nem tudja elképzelni, milyen érzés napról-napra embereket ölni. Ellenfeleid jönnek feléd, lőnek, még nem találtak el, de menekülni nincs idő.

Az 1913-as születésű Bosnyák Imrét az elsők között érintette meg a magyar nemzetiszocializmus, a hungarizmus eszméje.

Antonio Tajani olasz külügyminiszter és Carlo Nordio igazságügy-miniszter közös közleményt adott ki arról, hogy tiszteletben tartják Magyarország szuverenitását, és nem avatkoznak bele a letartóztatásban lévő olasz antifa-terrorista ellen zajló eljárásba.