Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Kiadta a német hatóság a 2023. februárban Budapesten elkövetett támadássorozat egyik feltételezett elkövetőjét.

Egy embert jogerősen elítéltek, eggyel, Ilaria Salisszal szemben az eljárást felfüggesztették, míg egy másik társával kapcsolatban még mindig folyamatban van a 2023-as antifa támadások ügye a Fővárosi Törvényszéken. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tájékoztatása szerint újabb feltételezett elkövető került Magyarországra.

A 23 éves német állampolgárt európai és nemzetközi elfogatóparancs alapján Berlinben fogták el tavaly decemberben. A férfit az eljárást folytató Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztály nyomozói június 28-án az osztrák–magyar határon vették át, Budapestre vitték, ahol életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérlete és súlyos testi sértés bűntett kísérlete megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki; megtagadta a vallomástételt.  

A gyanúsítottat őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

A magát „nem binárisnak” valló antifasisztát a radikális balos körökben csak „Maja” néven ismerik. Hogy eme becenevét megtartja-e a magyarországi börtönök „sokszínű” elítéltjei között, az egyelőre kérdéses, az viszont biztos, a német bíróság késlekedésének köszönhetően megtörtént a magyarverő fiatal kiadatása, aki már nem olyan bátor, mint mikor több tucat társával, maszkban, állig felfegyverkezve kellett ártatlan járókelőket vernie Budapest utcáin.

A németek (nem meglepő módon) nem akarták kiadni az antifasiszta terroristát Magyarországnak, ám egy malőr miatt a kiadatásra mégis sor került. A berlini főügyészség ugyanis aznap délelőtt 10 órakor átadta a kért személyt a magyar hatóságoknak, akinek kiadatását a németországi bírák 10:50-kor tiltották meg. Vagyis 50 perccel elkéstek.

Noha mind az antifa ügyvédje, mind a baloldali bírák háborognak, a berlini fellebbviteli bíróság szerint a kiadatási eljárás megfelel az európai elfogatóparancsra vonatkozó eljárásoknak. Így a fellebbviteli bíróság a kiadatást elfogadhatónak nyilvánította.

A tavalyi antifa támadásokként elhíresült bűncselekmények kapcsán a budapesti rendőrök három embert azonnal elfogtak, további 14 elkövető ellen európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, közülük eddig hármat fogtak el külföldön – egyikük kiadatása történt most meg, írta közleményében a rendőrség.

A másodrendű Tobias E.-t nemrég ítélte el jogerősen is a Fővárosi Ítélőtábla 1 év 10 hónap börtönbüntetésre.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Furcsa észjárásuk van a németországi hatóságoknak: minél aktívabb és erőszakosabb a szélsőbaloldali Antifa, annál inkább fellépnek a nacionalista színtér ellen. Abszurd? Igen, de pont ez a valóság.

Ausztria 2019 óta a nemzetiszocializmus 26 ezer „áldozatának”, illetve leszármazottjaiknak adott állampolgárságot – közölte Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter.

Budán még heves harcok folytak, amikor Pesten, az új szovjet hatalom árnyékában megalakult néptörvényszék, amely hivatalosan a Budapesti Nemzeti Bizottság nevet kapta, végrehajtotta első halálos ítéletét.

A részvevők a legújabb adásban a rasszokról,  a rasszkérdést megközelítő különféle szemléletekről, és egy világnézetileg helyes, egészséges rassztudatról beszélgettek.

Elítéltek egy angol antiszemita aktivistát, aki a rendőrség szerint „neonáci hitet vallott”, mert meg akart támadni egy sussexi zsinagógát.

Miután Olaszországban EP-képviselőnek választották az antifasiszta Ilaria Salist, a magyar rendőrség elengedte a házi őrizetből az antifasiszta útonállót. Most a Guardiannek panaszkodott egy sort, hogy milyen körülmények között tartották fogva.

A mai Németországban és Ausztriában rendkívül veszélyes vállalkozásra adja a fejét az, aki úgy gondolja, megpróbál kiállni hazája és népe mellett, és ilyen irányú aktivizmust folytat. 

Amatőr régészek öt emberi csontvázat találtak Hermann Göring, a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt vezető tagja, a német légierő parancsnoka, a Nagynémet Birodalom második embere egykori otthona alatt, a mai Lengyelország területén.

Ausztráliában elsőként Tasmaniában tiltották be az összes „náci jelképet”, amibe beleértenek mindent, ami a „nácizmussal” kapcsolatos, tehát konkrétan nem neveztek meg semmit, így gyakorlatilag bármire ráfoghatják.

Akik még nem ismernék a történetét annak a mondásnak, hogy Románia a "történelem prostituáltja", annak segítünk hat történelmi momentummal, amely eléggé tiszta képet fest arról, milyen szövetségese volt ez az ország néhai partnereinek.

Tudom, hogy a történelem igazságos oldalán állok, és nem akarom, hogy politikai nézeteimért ítéljenek el – nyilatkozta a Magyarországon fogva tartott antifasiszta terroristanő, Ilaria Salis a La Stampa olasz napilapban megjelent interjúban.

Noha gyászoljuk az eltávozását még 25 év után is, de tudjuk, hogy ő nem halt meg idő előtt, mint ahogy a „senki ember” meghal.

A rendőrök elfogták két feltételezett kivitelezőjét a hétfőn történt józsefvárosi rajtaütésnek, ahol öt-hat kapucnis, feketébe öltözött aktivista vette kezelésbe a Fáklya nevű szélsőséges baloldali szervezet vetítését a józsefvárosi „Kesztyűgyár” nevezetű közösségi házban.

Szálasi Ferenc 1946. évi Börtönnaplójának február 28-i bejegyzésében ezt olvassuk: "Ma reggel kivégezték Imrédy Bélát. Nyugodjék békében. A Nemzet vértanúja volt."

Házunkba 1944. december 31-én lépett be az első szovjet katona, és németeket keresett. Miután jól megetettük őt, társai is meglátogattak egyre sűrűbben. Közben néha elvittek tolmácskodni, mert lengyelül beszéltem.