Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Újabban a gázai tragédia elhomályosította azt a még tragikusabb tényt, hogy az ukrajnai testvérháborúban immár két éve gyilkolja egymást a világ legveszélyeztetettebb demográfiai kisebbsége, a világnépesség alig 2 százalékát (!) képviselő javakorabeli (20–40 éves) fehér férfi, eddig több százezres veszteséget okozva önmagának.

Mára jelentősen mérséklődtek az ukrán–NATO-győzelemhez fűzött nyugati vérmes remények. Mivel Putyin szilárdan tartja a hatalmát, az amerikai üzleti körök hivatalos orgánuma szerint ideje véget vetni az Oroszország vereségéről való fantáziálásnak. (It’s time to end magical thinking about Russia’s defeat, wsj.com, 2023. 11. 16.) Annál is inkább, mert az Oroszország gazdasági-pénzügyi megfojtását célzó nyugati szankciók hatástalannak bizonyultak, és például októberben több bevételre tett szert kőolajexportból, mint a háború előtti bármelyik hónapban (Russia made more money from oil exports in October than it did in any month before the Ukraine war, businessinsider.com, 2023. 12. 11.). Sőt mi több, a tavalyi évet 75 milliárd dolláros többlettel zárja (Bloomberg), miközben az USA 2000 milliárd dolláros hiánnyal (The New York Times).

Az USA (hivatalos) államadóssága jelenleg 34 ezer milliárd dollár, de az összes fizetési kötelezettségeit beleszámítva „valószínűleg 250 ezer milliárd dollár körül” van (zerohedge.com, 2024. 01. 02.). Ez az USA éves GDP-jének a tízszerese. Nem csoda, hogy újabb kongresszusi felhatalmazás – vagyis további ex nihilo pénznyomtatás – nélkül az amerikai kormánynak egész egyszerűen nem maradt pénze Ukrajna támogatására (White House: No money left for Ukraine aid without bill from Congress, yahoo.com, 2024. 01. 04.). Ez azért is érdekes, mert alig két hónapja még Janet Yellen pénzügyminiszter a szerinte „rendkívül jól” teljesítő amerikai gazdaságra hivatkozva azt állította, hogy az USA egyszerre Izraelt és Ukrajnát is pénzelheti (The US can afford to give money to both Israel and Ukraine since its economy is doing „extremely well”, Janet Yellen says, businessinsider.com, 2023.10.16.).

Ráadásul nemcsak az amerikai költségvetés van ilyen legatyásodott állapotban, hanem az európai NATO-szövetségesek hadereje is. A brit haderő Európa legnagyobb katonai költségvetésével talán egytucatnyi használható nagy hatótávolságú tüzérségi löveggel rendelkezik, és a meglévő 227 harckocsijából csak 157-et lehet 30 napon belül bevetni, és talán csak 40 teljesen működőképes. Franciaországnak a következő legnagyobb katonai büdzsével Európában alig 90 nehéztüzérségi lövege van, körülbelül annyi, amennyit Oroszország havonta veszít az ukrajnai harctéren. Nemrég a francia LCI tévében Michel Goya ezredes kijelentette: „Maximum két hétig tartanánk ki (egy orosz támadással szemben)” (Twitter, 2023. 09. 30.). Történnie kellett valaminek, mert ugyancsak az LCI tévében Michel Yakovleff tábornok egy évvel ezelőtt még ezt mondta: „Putyin hadserege szerencsétlen fickók hadserege, amelyet hülyék irányítanak, ez az orosz hatalom valósága” (Twitter, 2022. 11. 06.). A német hadseregnek két napra elegendő a lőszere. A Bundeswehr most 180 ezer fős, és alig 200 harckocsija van, amelyeknek valószínűleg csak a fele működőképes, és az ország ipara havonta legfeljebb hármat tud gyártani.

Európa fegyvergyártó ipari kapacitásának nagy része mára egész egyszerűen leépült, miközben Észak-Korea, ez a 25 millió lakosú és állítólag koldusszegény diktatúra több mint egymillió lövedéket szállított Oroszországnak. „Bár a NATO-országok együttes gazdasági és ipari ereje elhomályosítja Oroszországét, mégis hagyjuk magunkat túlszárnyalni” – sopánkodik Rasmussen, a NATO korábbi főtitkára (Alarm grows over weakened militaries and empty arsenals in Europe, wsj.com, 2023.12.11.). Ez minden bizonnyal az egyik legnevetségesebb kijelentés az egész ügyben. A nyugati gazdasági hatalmat a GDP-vel mérik, mesterségesen felfújva az adósságbuborékkal, amely csak a boomerek nyugdíjának és a színes bőrű megszállók szociális rendszerének finanszírozására szolgál. A nyugati szolgáltató gazdaságok zöme abból áll, hogy túlárazott gagyikat adnak el egyre barnább tömegeknek, amelyeknek a fogyasztása az ingyenpénzen alapul. Ami a fegyvergyártást illeti, Oroszország megőrizte azt az ipari bázist, amely korlátlan erőforrásainak és know-how-jának köszönhetően lehetővé teszi számára, hogy nagy mennyiségben olcsó fegyvereket gyártson.

Oroszország az egész Nyugattal harcol egy proxyháborúban 1700 kilométeres frontvonalon a kezdetben 1,3 millió fős, ám jelenleg már 400 ezernél is kevesebb aktív katonát számláló ukrán hadsereggel szemben, amely 2022 februárjában Európa legnagyobb páncéloshaderejével rendelkezett: 16 ezer páncélozott járművel, beleértve 2100 tankot is, egy olyan területen, amelyet 9 éven keresztül készítettek fel a háborúra a világ legkiterjedtebb sáncvonalával Európa második legnagyobb országában, amely 2021 novembere óta folyamatos nyugati hírszerzési, műholdas, katonai és erőforrás-támogatást kap.

Az „Oroszország még a gyönge Ukrajnát sem tudja bevenni!” érvelés lazán figyelmen kívül hagyja, hogy minden nagyobb csata orosz győzelemmel végződött, és Ukrajnának egyetlen csatasikere sem volt annak ellenére, hogy 520 milliárd dollárnyi támogatást és katonai felszerelést kapott. Legutóbbi sokat reklámozott ellentámadása is, amely 2023. június 4-én kezdődött, végül teljesen kifulladt, noha Biden ennek sikerében bízva „nagy mellénnyel” kijelentette, hogy „Oroszország már elveszítette a háborút” (Vladimir Poutine „a déjá perdu la guerre” en Ukraine, affirme Joe Biden, france24.com, 2023. 07. 14.). A német gyártmányú Leopard 2 harckocsinak kellett volna megfordítania a csaták menetét, de mostanra már majdnem mindegyik megsemmisült vagy elromlott (Ukraine’s Leopard 2 tanks are nearly all destroyed or broken, rmx.news, 2024. 01. 03.). Mindezek fényében nagyon úgy tűnik, hogy Ukrajna számára az idén sem terem sok babér a harcmezőn, még ha Zelenszkij és a NATO kész folytatni is a háborút az utolsó ukrán férfi haláláig.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Abbahagyták Hollandiában az állítólag a visszavonuló németek által a második világháború idején állítólag elásott többmillió eurós kincs utáni kutatást.

A kárpáti harcok során elszakadtam alakulatomtól, a visszatérés lehetetlenné vált. Hazamentem Kecskemétre. Ott városszerte olvasható volt a felhívás: a volt katonák jelentkezzenek a szovjet parancsnokságon. Jelentkeztem.

Szálasi Ferenc 1946. évi Börtönnaplójának február 28-i bejegyzésében ezt olvassuk: "Ma reggel kivégezték Imrédy Bélát. Nyugodjék békében. A Nemzet vértanúja volt."

A szovjet hadsereg katonái 1945. január 17-én hurcoltak el budapesti lakásomról, a Fővámtér 8. alatti épületből.

Hernádnémetiben sokan éltünk német vagy németes nevűek (Schmidt, Fuchs stb.). 1945. január 23-án kora délelőtt két karszalagos nemzetőr azzal keresett meg, hogy várnak a községházán az anyakönyvi adatok pótlására.

Az immár száz napja tartó folyamatos szőnyegbombázásokkal az izraeli hadsereg (IDF) elhomályosította az angol–amerikai haderő egyik legfényesebb második világháborús hőstettét, amely abból állt, hogy 3 nap alatt letarolta Drezda épületeinek harmadát, ártalmatlanítva 25 ezer „nácit és potenciális nácit”.

Megbüntették Kubában az állami zenei szervezetek hét tisztviselőjét, miután az általuk szervezett halloweeni partin egy Hitler-jelmez nyerte az első díjat – írja az AFP.

A politikai rendőrség Kecskeméten 1945 áprilisában és májusában jelentős letartóztatási hullámot indított el, pontosan úgy, ahogy a szovjet Vörös Hadsereg által elfoglalt többi magyar, majd német területeken.

Kampánycsapatának egyik tagja hozta zsidó-liberális támadások kereszttüzébe az elnökjelöltségért induló kormányzót.

Lengyelországi zsidók pert indítottak németországi székhelyű multinacionális óriásvállalatok ellen „a szüleiket és nagyszüleiket ért világháborús atrocitások miatt” – írja a PCh24 lengyel hírportál.

A New York-i Citibank kirúgta egyik alkalmazottját, aki Instagramon „politikailag nem korrekt” megnyilvánulást tett közzé a Führerrel kapcsolatban.

Menetünk 1945 nagypénteként indult el Ausztria felé. Május 2-án Gmunden városka közelébe értünk. Az oroszok a hátunk mögött, előttünk a linzi műút, azon túl a szövetséges csapatok tanyáztak.

Dr. Wojciech Filipowiak lengyel részég úgy gondolja, sikerült beazonosítania Jomsborg lelőhelyét – írja a Heritage Daily.

Krefeldben a Bismarckplatz 32. szám alatti, impozáns villában rendezkedett be a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt, melynek tagjai bizonyára elhűlve figyelték volna a mostani gyalázatot.

1941. június 22-én kezdődött meg a Barbarossa hadművelet, a Német Birodalom harca a Szovjetunió ellen. A német Wehrmacht három hadseregcsoportja indított támadást, kötelékükben a németekkel szövetséges országok katonai egységeivel és önkéntes alakulatokkal.

Iszonyatos dráma folyt a mai Széll Kálmán tér környékén 1945. február 11-én, amikor Budapest magyar és német védői megpróbálták áttörni a szovjet ostromgyűrűt. 

Kevesen tudják, hogy a második világégés idején a Szent Korona földjét védő honvédeink a német fegyvertársaktól igazi nagymacskákat is kaptak. A magyar kezek által megszelídített ragadozók sokszor nagyot haraptak a vörös rém testéből. A legsikeresebb vadász Tarczay Ervin páncélos százados volt.

Tetovált „náci” jelképek miatt két és fél évi felfüggesztett szabadságvesztéssel zárult egy három évvel ezelőtti ausztriai nyaralás egy magyar férfi számára. Az illető vesztét az okozta, hogy egy tónál fürdőruhára vetkőzött.

Anti-antifa, white pride és „gyűlölünk mindenkit” a IX. kerületi diákok falán Fradi-tabló keretében.

William Joyce-ra gyakran utalnak „Lord Haw-Haw” néven, ami viccnek tűnik, és ami tényleg az is. Akik azonban valóban tudják, ki volt Joyce, tisztában vannak vele, hogy kivételes ember volt, aki Nyugat-párti nézeteiért szenvedett mártírhalált.

„A magyar vérbíróságok előtt lefolyt pörök során arról az Európáról volt szó, ahol szellemi síkon nincsenek nagy és kis nemzetek, hanem ahol minden nemzet egyaránt teljesíti kötelességét a nagy európai gondolat jegyében. A perek kulisszája mögött nem volt szó a nagy Angliáról és a kis Lengyelországról és az Európa keleti részén fekvő még kisebb Magyarországról. Ott Európáról, a szellem Európájáról, a lassan ködbevesző Pax Romana anyagon, téren és időn felül álló európai szellemiségről volt szó.”

Egy francia zsidó újságíró a Jerusalem Post-nak nyilatkozva mondta el, hogy az utcájában számos épületet megjelöltek az antiszemita aktivisták.

1941. június 26-án három felségjel nélküli repülőgép bombázta a Magyarországhoz az első bécsi döntés után visszakerült Kassát. A máig tisztázatlan hátterű incidens után Magyarország belépett a második világháborúba.

A Római Birodalom és Oroszország történelmi példája meggyőzően bizonyítja, hogy a kollektivista-bolsevista ideológia pszichésen-mentálisan beteg társadalmakban alig talál ellenállásra.