Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az Anti-Defamation League (ADL), a legnagyobb amerikai zsidó szupremácista szervezet minden évben regisztrálja az Egyesült Államokban történt állítólagos „antiszemita” zaklatásokat, vandalizmust és támadásokat, beleértve azokat az eseteket is, amikor valaki csúnyán nézett egy zsidóra.

Ezeket az információkat 1979 óta az évente megjelenő Audit of Antisemitic Incidents („antiszemita” incidensek leltára) című kiadványban propagálja.

Az ADL 2022-ben 3697 „antiszemita” incidenst jegyzett fel az Egyesült Államokban. Ez 36 százalékos növekedés a 2021-ben táblázatba foglalt 2717 incidenshez képest, és a legmagasabb szám azóta, hogy az ADL 1979-ben megkezdte az ilyen incidensek nyomon követését. Az elmúlt öt évben ez a harmadik alkalom, hogy az év végi összesítés a valaha feljegyzett legmagasabb számot mutatja.

Az incidensek az összes főbb kategóriában nőttek: az „antiszemita” zaklatás 29 százalékkal 2298-ra, az „antiszemita” vandalizmus 51 százalékkal 1288-ra, az „antiszemita” támadások pedig 26 százalékkal 111-re emelkedett. Az „antiszemita” támadások túlnyomó többségét (111-ből 107-et) halálos fegyver használata nélkül követték el. Egy halálos áldozat volt. A támadások 53 százaléka országos szinten a „láthatóan ortodox” zsidók ellen irányult. Idén egyetlen zsidó közösség ellen elkövetett támadás sem követelt tömeges halálos áldozatot.

Az „antiszemita” incidensek 2022-es növekedése nem tulajdonítható egyetlen oknak vagy ideológiának sem. Az incidensek megugrása magában foglalja

– a szervezett fehér fajvédő propagandatevékenységet (102 százalékos növekedés 852 incidensre);
– a K-12 (elemi és közép-)iskolákban történt incidenseket (49 százalékos növekedés 494 incidens);
– az egyetemi kampuszokon történt incidensek nagymértékű növekedését (41 százalékos növekedés 219 incidensre)
– az ortodox zsidók elleni támadásokat (69 százalékos növekedés 59 incidensre)
– és a zsidó intézmények elleni bombafenyegetéseket (nyolcról 91 incidensre).

2022-ben 241 incidens kapcsolódott Izraelhez vagy a cionizmushoz. Ez csökkenést jelent a 2021-es 345-ös számhoz képest, de csak azért, mert 2021 májusában az Izrael és a Hamász közötti katonai konfliktus miatt az „antiszemita” reakciók száma magasabb volt a szokásosnál.

A jelentés szerint sajnos mindössze negyvenhat esetben terjesztettek fehér fajvédő csoportok Izrael-ellenes és „antiszemita” nézeteket.

 

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A patrióta fiatalra házmester jellemű járókelők hívták ki a rendőröket, miután a zászlót mutatta fel nekik.

Egy francia zsidó újságíró a Jerusalem Post-nak nyilatkozva mondta el, hogy az utcájában számos épületet megjelöltek az antiszemita aktivisták.

2007. november 20-án a brit királyi pár 60. házassági évfordulóját, azaz gyémántlakodalmát ünnepelte. Az esemény mögött kimondatlanul is ott áll az a rendkívüli történet, hogy a házasságuk csaknem meghiúsult amiatt, hogy Fülöp rokoni kapcsolatban volt Hitler egyik legközelebbi követőjével.

Bestiális kivégzését követően Olaszország fasiszta vezetőjének holtteste számos hányattatáson ment keresztül, mire állandó nyughelyére került.

A szovjet hadsereg katonái 1945. január 17-én hurcoltak el budapesti lakásomról, a Fővámtér 8. alatti épületből.

A szerbiai Elektronikus Médiumokat Szabályozó Testület elnöke, Olivera Zekic a Telegramon tett közzé egy fotót, amelyen SS-egyenruhában tetszeleg.

Egy „náciszimpatizánsok” által tartott rendezvényről készült videoklip jelent meg a német közösségi médiában, ami hatalmas zsidó-liberális hisztériát keltett Németországban.

Ausztria 2019 óta a nemzetiszocializmus 26 ezer „áldozatának”, illetve leszármazottjaiknak adott állampolgárságot – közölte Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter.

A Neokohn című zsidó szupremácista online hírlap egyik olvasója fotózta le a nem hétköznapi matricát.

Április negyedike, vagy ahogyan az 1945 után kiépülő kommunista diktatúra kánonjában szerepelt, a felszabadulás, nem csak a pártállam piros betűs ünnepének, hanem négy évtizeden át a rendszer legfontosabb legitimációs pontjának számított, és nem véletlenül.

Hernádnémetiben sokan éltünk német vagy németes nevűek (Schmidt, Fuchs stb.). 1945. január 23-án kora délelőtt két karszalagos nemzetőr azzal keresett meg, hogy várnak a községházán az anyakönyvi adatok pótlására.

A faji háborúra való előkészletek, illetve „terrorösszeesküvés” miatt ítéltek el finn nemzetiszocialista fiatalokat.

A gyűlést az egyik római lakótelepen rendezték az Olasz Szociális Mozgalom (Movimento Sociale Italiano) nevű fasiszta ifjúsági szervezet két tagja 1978-as meggyilkolásának emlékére.

Másfél héttel ezelőtt a 2023-as antifa támadások elsőrendű vádlottját EP-képviselőnek választották az olasz állampolgárok. 

A fejlesztők számára „kínos” problémákba futott a Google képgeneráló mesterséges intelligenciája, a javításig nem is lehet tőle emberábrázolást kérni.