Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az Anti-Defamation League (ADL), a legnagyobb amerikai zsidó szupremácista szervezet minden évben regisztrálja az Egyesült Államokban történt állítólagos „antiszemita” zaklatásokat, vandalizmust és támadásokat, beleértve azokat az eseteket is, amikor valaki csúnyán nézett egy zsidóra.

Ezeket az információkat 1979 óta az évente megjelenő Audit of Antisemitic Incidents („antiszemita” incidensek leltára) című kiadványban propagálja.

Az ADL 2022-ben 3697 „antiszemita” incidenst jegyzett fel az Egyesült Államokban. Ez 36 százalékos növekedés a 2021-ben táblázatba foglalt 2717 incidenshez képest, és a legmagasabb szám azóta, hogy az ADL 1979-ben megkezdte az ilyen incidensek nyomon követését. Az elmúlt öt évben ez a harmadik alkalom, hogy az év végi összesítés a valaha feljegyzett legmagasabb számot mutatja.

Az incidensek az összes főbb kategóriában nőttek: az „antiszemita” zaklatás 29 százalékkal 2298-ra, az „antiszemita” vandalizmus 51 százalékkal 1288-ra, az „antiszemita” támadások pedig 26 százalékkal 111-re emelkedett. Az „antiszemita” támadások túlnyomó többségét (111-ből 107-et) halálos fegyver használata nélkül követték el. Egy halálos áldozat volt. A támadások 53 százaléka országos szinten a „láthatóan ortodox” zsidók ellen irányult. Idén egyetlen zsidó közösség ellen elkövetett támadás sem követelt tömeges halálos áldozatot.

Az „antiszemita” incidensek 2022-es növekedése nem tulajdonítható egyetlen oknak vagy ideológiának sem. Az incidensek megugrása magában foglalja

– a szervezett fehér fajvédő propagandatevékenységet (102 százalékos növekedés 852 incidensre);
– a K-12 (elemi és közép-)iskolákban történt incidenseket (49 százalékos növekedés 494 incidens);
– az egyetemi kampuszokon történt incidensek nagymértékű növekedését (41 százalékos növekedés 219 incidensre)
– az ortodox zsidók elleni támadásokat (69 százalékos növekedés 59 incidensre)
– és a zsidó intézmények elleni bombafenyegetéseket (nyolcról 91 incidensre).

2022-ben 241 incidens kapcsolódott Izraelhez vagy a cionizmushoz. Ez csökkenést jelent a 2021-es 345-ös számhoz képest, de csak azért, mert 2021 májusában az Izrael és a Hamász közötti katonai konfliktus miatt az „antiszemita” reakciók száma magasabb volt a szokásosnál.

A jelentés szerint sajnos mindössze negyvenhat esetben terjesztettek fehér fajvédő csoportok Izrael-ellenes és „antiszemita” nézeteket.

 

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az alpesi ország korábbi jogszabályai ugyan tiltják az „emberek becsmérlését vallási, etnikai vagy szexuális irányultságuk miatt”, de csak akkor, hogy ha az elhangzott kijelentések, a használt jelképek vagy bemutatott mozdulatok „propagandisztikus célokat” szolgálnak, jelentsen ez bármit.

Mecklenburg-Elő-Pomerániában egy 16 éves lányt három rendőr hirtelen kivezetett az osztályból az osztálytársai szeme láttára. A „bűne”, hogy azt írta TikTokon, Németország a hazája, és nem csak egy hely a térképen. A diákot a saját igazgatója jelentette fel, a rendőrség agymosást is végez rajta, írja a Kuruc.info a Junge Freiheit nyomán.

November 8-án reggel 6 órakor rendőrök százai kutattak át több baloldali szélsőségesek által lakott ingatlant Szászországban és Türingiában.

Ilaria Salist az európai parlamenti választáson jelöltként indítja a Vörös-Zöld Szövetség nevű olasz politikai formáció, amely megerősítette, hogy a Magyarországon fogva tartott nő felkerült a listájukra.

A Blood Tribe nemzetiszocialista csoport horogkeresztes zászlókat tűzött ki Dél-Dakota állam fővárosa városházájának lépcsőjére, majd felvonulást tartottak a városban.

Felvétetett Budapesten, a Budapesti Államrendőrség Politikai Rendészeti Osztályán, 1945. október 15-én 15 óra 30 perckor.

Akik még nem ismernék a történetét annak a mondásnak, hogy Románia a "történelem prostituáltja", annak segítünk hat történelmi momentummal, amely eléggé tiszta képet fest arról, milyen szövetségese volt ez az ország néhai partnereinek.

Vád alá helyezték a németországi hazafias szélsőjobb egyik vezető politikusát, Björn Höckét, mert „náci” jelszó használatával vádolják, írja a BBC.

Hernádnémetiben sokan éltünk német vagy németes nevűek (Schmidt, Fuchs stb.). 1945. január 23-án kora délelőtt két karszalagos nemzetőr azzal keresett meg, hogy várnak a községházán az anyakönyvi adatok pótlására.

1944-ben és 1956-ban a történelem megismételte önmagát. Az 1944/1945-ös vérhullással újabb magok kerültek az áldott magyar földbe.

A liberális brit bíróság „elkötelezett fajgyűlölőknek” nevezte őket, akik a bíró szerint „terrorizmusra buzdítottak”.

Közösség tagja elleni erőszak és plakátrongálás miatt fogtak el egy idős fővárosi férfit – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Police.hu-n.

Három fekete férfi rasszizmussal vádolja, és beperelte az American Airlines légitársaságot, miután testszagukra érkező panaszok miatt leparancsolták őket a repülőgépről.

Bár a mi hazánkos Novák Előd kérésére előbb tömegsport-rendezvényként felvette az állami szervező a Kitörés emléktúrát az Olimpiai Ötpróba Programba, később azt törölte.

A bolsevik Vörös Hadsereg 1944 nyarán az egész keleti frontvonalon támadásba lendült. Északon Lengyelországban átkelt a Visztulán, de a Keleti-Kárpátokban az Árpád-vonalat nem tudta áttörni a magyar és német védők szívós ellenállása miatt.