Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az Anti-Defamation League (ADL), a legnagyobb amerikai zsidó szupremácista szervezet minden évben regisztrálja az Egyesült Államokban történt állítólagos „antiszemita” zaklatásokat, vandalizmust és támadásokat, beleértve azokat az eseteket is, amikor valaki csúnyán nézett egy zsidóra.

Ezeket az információkat 1979 óta az évente megjelenő Audit of Antisemitic Incidents („antiszemita” incidensek leltára) című kiadványban propagálja.

Az ADL 2022-ben 3697 „antiszemita” incidenst jegyzett fel az Egyesült Államokban. Ez 36 százalékos növekedés a 2021-ben táblázatba foglalt 2717 incidenshez képest, és a legmagasabb szám azóta, hogy az ADL 1979-ben megkezdte az ilyen incidensek nyomon követését. Az elmúlt öt évben ez a harmadik alkalom, hogy az év végi összesítés a valaha feljegyzett legmagasabb számot mutatja.

Az incidensek az összes főbb kategóriában nőttek: az „antiszemita” zaklatás 29 százalékkal 2298-ra, az „antiszemita” vandalizmus 51 százalékkal 1288-ra, az „antiszemita” támadások pedig 26 százalékkal 111-re emelkedett. Az „antiszemita” támadások túlnyomó többségét (111-ből 107-et) halálos fegyver használata nélkül követték el. Egy halálos áldozat volt. A támadások 53 százaléka országos szinten a „láthatóan ortodox” zsidók ellen irányult. Idén egyetlen zsidó közösség ellen elkövetett támadás sem követelt tömeges halálos áldozatot.

Az „antiszemita” incidensek 2022-es növekedése nem tulajdonítható egyetlen oknak vagy ideológiának sem. Az incidensek megugrása magában foglalja

– a szervezett fehér fajvédő propagandatevékenységet (102 százalékos növekedés 852 incidensre);
– a K-12 (elemi és közép-)iskolákban történt incidenseket (49 százalékos növekedés 494 incidens);
– az egyetemi kampuszokon történt incidensek nagymértékű növekedését (41 százalékos növekedés 219 incidensre)
– az ortodox zsidók elleni támadásokat (69 százalékos növekedés 59 incidensre)
– és a zsidó intézmények elleni bombafenyegetéseket (nyolcról 91 incidensre).

2022-ben 241 incidens kapcsolódott Izraelhez vagy a cionizmushoz. Ez csökkenést jelent a 2021-es 345-ös számhoz képest, de csak azért, mert 2021 májusában az Izrael és a Hamász közötti katonai konfliktus miatt az „antiszemita” reakciók száma magasabb volt a szokásosnál.

A jelentés szerint sajnos mindössze negyvenhat esetben terjesztettek fehér fajvédő csoportok Izrael-ellenes és „antiszemita” nézeteket.

 

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Minden vádpontban bűnösnek találták azt a fehér patriótát, aki az Egyesült Államok történetének egyik „legsúlyosabb” zsidóellenes támadásában 11 embert lőtt le egy pittsburghi zsinagógában.

Robert Rundo, az amerikai fehér nacionalista Rise Above Movement társalapítóját a Los Angeles-i Megyei Kerületi Bíróságon fogják meghurcolni, mert a hatóságok szerint „erőszakos lázadásokat” szervezett.

A francia származású feledhetetlen Leon Degrelle tábornok (Belgium, 1906-1994) a második világháború utolsó életben maradt nagy, keresztény és jobboldali politikai és katonai vezetője volt.

Kevesen tudják, ki az az olasz, akit közel egy éve tartanak fogva egy magyar börtönben azzal a váddal, hogy 2023-ban antifasiszta támadásokban vett részt a magyar fővárosban – írta meg az olasz il Giornale nyomán a Magyar Nemzet.

Egy hétköznapi történet rendkívüli véget ért az egyik elszakított országrészben. A nyugat-felvidéki Vágegyháza-Alsózáros vagy Zárosegyháza nevű községben egy gazda ekéje szántás közben valami keménynek ütközött, amiről azt hitte, egy szikla.

Joe Biden amerikai elnök a „zsidó örökség hónapja” alkalmából a Fehér Házban rendezett eseményen elítélte az „antiszemitizmust” és megerősítette Izrael támogatásának politikáját.

A második világháború magyarországi hadszínterén folytatott végső küzdelmek közül a Vértes hegység területén vívott harcok magyar szempontból jelentős haditetteknek számítottak.

A brazil szövetségi rendőrség szerint 2019 óta megugrott a „neonácizmusra való felbujtás” miatt indított nyomozások száma, amely idén is „jelentős növekedést” mutat.

Egy fiatal dán lány figyelemre méltó felfedezést tett nemrégiben, ugyanis közel háromszáz viking érmét talált, amelyekről úgy vélik, hogy több mint 1000 évesek lehetnek.

A diktatúra Magyarországon 1950-re elérte az otthonokat, a hétköznapok része lett.

A Hetek című filoszemita lap egyik olvasója küldte be az újság számára azt a fotót, amelyen Budapesten, az Egyetem tér környékén kiragasztott, az említett orgánum szerint „uszító antiszemita” szövegű plakát látható.

A „fehér felsőbbrendűséget” nevezte a legsúlyosabb terrorfenyegetésnek az Egyesült Államok számára Joe Biden Washingtonban.

Dr. Csia Sándor 1894. február 4-én született Hegybányán, Háromszék vármegyében. Apja Csia Ignác, anyja Bajai Henriette.

Az ottawai orosz nagykövet szerint a kanadai hatóságok „hajlamosak késleltetni a volt nácik elleni pereket”.

A 19 éves Sai Varshith Kandulát többek között az elnök és családja, illetve az alelnök és családja testi épségének veszélyeztetésével vádolhatják meg.

A szerbiai Elektronikus Médiumokat Szabályozó Testület elnöke, Olivera Zekic a Telegramon tett közzé egy fotót, amelyen SS-egyenruhában tetszeleg.

„Vádat emeltek négy férfival és egy nővel szemben, akik egy marokkói férfira a származása miatt támadtak rá” – közölte a Fővárosi Főügyészség az MTI-vel.

Ami Magyarországon az 1945-ös budavári kitörés évfordulója, a Becsület Napja, az Bulgáriában a Lukov-menet.

A balközép zöldpárt berlini politikusa Adolf Hitlert éltette, amikor a rendőrök éppen alkoholtesztre vitték.

Október elején a szakemberek megkezdték a második világháború során a Balaton vizébe zuhant magyar Messerschmitt típusú vadászrepülőgép kiemelését Balatonakarattya térségében.

A világ félrevezetett népei, főként az amerikai demokrácia szemében ma is úgy él a hajdanvaló „Csehszlovákia”, mint a „humanizmus és a becsület, a jólét ás szocialista igazságosság” hazája – ezzel szemben persze a régi Magyarországot szeretik úgy feltüntetni a csehek, mint a feudalizmus, a reakció, túlzó sovinizmus földjét.

William Joyce-ra gyakran utalnak „Lord Haw-Haw” néven, ami viccnek tűnik, és ami tényleg az is. Akik azonban valóban tudják, ki volt Joyce, tisztában vannak vele, hogy kivételes ember volt, aki Nyugat-párti nézeteiért szenvedett mártírhalált.

A katonai kíséretek a kora középkor hadviselésének meghatározó szerveződései voltak, harcos fiatal férfiak egy karizmatikus vezető köré gyűlve vettek részt a személyes dicsőséget és vagyonszerzést ígérő hadjáratokban.

A korabeli német sajtóban csodafegyverként (Wunderwaffe) emlegetett rakéta a mai robotrepülőgépek elődjének tekinthető.