Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az Anti-Defamation League (ADL), a legnagyobb amerikai zsidó szupremácista szervezet minden évben regisztrálja az Egyesült Államokban történt állítólagos „antiszemita” zaklatásokat, vandalizmust és támadásokat, beleértve azokat az eseteket is, amikor valaki csúnyán nézett egy zsidóra.

Ezeket az információkat 1979 óta az évente megjelenő Audit of Antisemitic Incidents („antiszemita” incidensek leltára) című kiadványban propagálja.

Az ADL 2022-ben 3697 „antiszemita” incidenst jegyzett fel az Egyesült Államokban. Ez 36 százalékos növekedés a 2021-ben táblázatba foglalt 2717 incidenshez képest, és a legmagasabb szám azóta, hogy az ADL 1979-ben megkezdte az ilyen incidensek nyomon követését. Az elmúlt öt évben ez a harmadik alkalom, hogy az év végi összesítés a valaha feljegyzett legmagasabb számot mutatja.

Az incidensek az összes főbb kategóriában nőttek: az „antiszemita” zaklatás 29 százalékkal 2298-ra, az „antiszemita” vandalizmus 51 százalékkal 1288-ra, az „antiszemita” támadások pedig 26 százalékkal 111-re emelkedett. Az „antiszemita” támadások túlnyomó többségét (111-ből 107-et) halálos fegyver használata nélkül követték el. Egy halálos áldozat volt. A támadások 53 százaléka országos szinten a „láthatóan ortodox” zsidók ellen irányult. Idén egyetlen zsidó közösség ellen elkövetett támadás sem követelt tömeges halálos áldozatot.

Az „antiszemita” incidensek 2022-es növekedése nem tulajdonítható egyetlen oknak vagy ideológiának sem. Az incidensek megugrása magában foglalja

– a szervezett fehér fajvédő propagandatevékenységet (102 százalékos növekedés 852 incidensre);
– a K-12 (elemi és közép-)iskolákban történt incidenseket (49 százalékos növekedés 494 incidens);
– az egyetemi kampuszokon történt incidensek nagymértékű növekedését (41 százalékos növekedés 219 incidensre)
– az ortodox zsidók elleni támadásokat (69 százalékos növekedés 59 incidensre)
– és a zsidó intézmények elleni bombafenyegetéseket (nyolcról 91 incidensre).

2022-ben 241 incidens kapcsolódott Izraelhez vagy a cionizmushoz. Ez csökkenést jelent a 2021-es 345-ös számhoz képest, de csak azért, mert 2021 májusában az Izrael és a Hamász közötti katonai konfliktus miatt az „antiszemita” reakciók száma magasabb volt a szokásosnál.

A jelentés szerint sajnos mindössze negyvenhat esetben terjesztettek fehér fajvédő csoportok Izrael-ellenes és „antiszemita” nézeteket.

 

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A New Hampshire-i főügyész hivatala polgárjogi pert indított egy nemzetiszocialista csoport ellen, amiért megzavartak egy transznemű deiváns által gyermekeknek előadott érzékenyítést egy helyi kávézóban.

Kiadta a német hatóság a 2023. februárban Budapesten elkövetett támadássorozat egyik feltételezett elkövetőjét.

A leginkább narancsos ízben fogyasztott szénsavas ital a Coca-Cola mellett talán a legismertebb üdítő szerte a világon.

A ceglédi táborban 1945 elején mint elhurcoltakat bevagoníroztak bennünket, azzal a mesével, hogy Debrecenbe visznek, és ott az új magyar hadsereg tagjai leszünk.

Lapos képernyős televízió, külön mosdó és négy darab emeletes ágy – ilyen körülmények között tartják fogva Ilaria Salist, a milánói terroristát, az antifa támadások első rendű vádlottját.

Sikerült kizökkenteni Marine Le Pent a nyári sziesztájából, hogy ismét négerekért és arabokért rajongjon, de most nem az olimpián.

Megdöbbentőnek nevezte a magyar külügyminiszter azt, ahogy a média kezeli Ilaria Salis ügyét. Szíjjártó Pétert egy Londonban tartott előadáson kérdezték antifa terroristanőről, és hangsúlyozta: azt az embert védik, aki azzal a céllal érkezett Budapestre, hogy agyonverjen embereket az utcán.

Miután Olaszországban EP-képviselőnek választották az antifasiszta Ilaria Salist, a magyar rendőrség elengedte a házi őrizetből az antifasiszta útonállót. Most a Guardiannek panaszkodott egy sort, hogy milyen körülmények között tartották fogva.

Soha nem is kapták el, hiába szerepelt négy évtizeden át az FBI körözési toplistáján. 1985-ben végül magát adta fel.

A keleti fronton zajlott pokoli harcok helyszíneiről még a mai napig is kerülnek elő emberi maradványok, harcfelszerelések és akár teljes harcjárművek is.

Egy idős német asszonynak, aki személyesen ismerte, hiszen munkaadója volt, a név – Adolf Hitler – mosolyt csalt az arcára, nem pedig borzongást.

A berlini rendőrség és az Állami Bűnügyi Rendőrség vizsgálatot indított az Alternatíva Németország (AFD) ellen, amiért a párt székházának teraszára egy integető hóemberfigurát helyeztek ki.

Alexander Netlingnek jellegzetes megjelenést kölcsönöz a horogkereszt és számos más fajvédő szimbólum, amelyet különösen jól látható helyre tetováltak.

Bűnözők szabadon engedését tervezi a brit kormány annak érdekében, hogy a börtönök túlzsúfoltsága ne késleltesse a nacionalisták és fehér patrióták megbüntetését, akiket az elmúlt hetek bevándorlásellenes tüntetésein, illetve a brit kormányt kritizáló bejegyzések megosztása miatt tartóztattak le.

Mecklenburg-Elő-Pomerániában egy 16 éves lányt három rendőr hirtelen kivezetett az osztályból az osztálytársai szeme láttára. A „bűne”, hogy azt írta TikTokon, Németország a hazája, és nem csak egy hely a térképen. A diákot a saját igazgatója jelentette fel, a rendőrség agymosást is végez rajta, írja a Kuruc.info a Junge Freiheit nyomán.