Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A német Lufthansa légitársaság felsővezetői pozíciót hoz létre az „antiszemitizmus és a diszkrimináció elleni küzdelem” érdekében, miután májusban több mint száz zsidó utast kizártak egy járatról, akik egyébként nem voltak hajlandóak betartani az előírásokat.

A német légitársaság azt is megerősítette, hogy átveszi az úgynevezett Antiszemitizmus Nemzetközi Holokauszt-Emlékszövetség (IHRA) definícióját, amelyet a német kormány 2017-ben hagyott jóvá.

A májusi incidens kapcsán a légitársaság által megrendelt vizsgálat megállapította, hogy nem volt semmiféle bizonyíték intézményes antiszemitizmusra, pedig a zsidók azzal házaltak, hogy a Lufthansa egyik alkalmazottját filmre vették, amint azt mondja: „[a] zsidó emberek voltak a rendetlenség, akik a problémákat okozták”.

Május 4-én több mint száz, láthatóan zsidó származású embert tiltottak le egy járatról a légitársaság munkatársai és fegyveres rendőrök, miután egy korábbi, New Yorkból Frankfurtba tartó járaton renitens zsidó utasok megtagadták az arcmaszk viselését.

A csoport egy rabbi emlékére szervezett éves zarándoklatra tartott Budapestre, és az utasok azt állították, hogy a Lufthansa frankfurti repülőtéren dolgozó munkatársai intézkedtek, hogy minden zsidó utast kizárjanak a csatlakozó járatra való felszállásból.

A Jewish Telegraphic Agency (JTA) birtokába jutott, a nagyobb amerikai zsidó szupremácista szervezetek elnökeinek konferenciájához intézett július 22-i levelében Jens Ritter, a Lufthansa vezérigazgatója azt mondta, hogy a légitársaság belső munkacsoportja, amely az incidenst vizsgálta, elismerte, hogy a személyzet néhány tagja „érzéketlen és szakszerűtlen” volt, de a jelentés megállapította: „Az alapos vizsgálat nem tárt fel antiszemita érzelmeket, előítéleteket vagy előre megfontolt magatartást a Lufthansa képviselői részéről”.

Ritter a továbbiakban a pontatlan kommunikáció, a félreértelmezések és a nem szándékos tévedések szerencsétlen láncolatát nevezte meg, és megjegyezte, hogy több ortodox zsidó utas, akik nem tartották be a maszkviselésre vonatkozó előírásokat, feszült helyzetet teremtett.

Az incidens és a zsidó médianyavajgás hatására Ritter ígéretet tett arra, hogy új felsővezetői pozíciót hoz létre „a diszkrimináció és az antiszemitizmus megelőzésére”, új képzési elemet hoz létre a személyzet antiszemitizmus témakörében, és elfogadja az IHRA definícióját.

Ritter azt írta: „A Lufthansa mélységesen sajnálja a beszállás megtagadását és az utasainkra gyakorolt hatását”.

A Lufthansa a májusi incidenst követő közleményében azt írta, hogy „sajnálja a körülményeket, amelyek miatt az érintett utasokat kizárták a járatról”, és elnézést kért „nemcsak a kellemetlenségekért, hanem az okozott sérelemért és a személyes hatásért is”.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Anti-antifa, white pride és „gyűlölünk mindenkit” a IX. kerületi diákok falán Fradi-tabló keretében.

Szigorúbb fellépést kér számos zsidó szupremácista prominens a TikTok vezetőitől „a platformon elharapózó antiszemita tartalmak ellen”.

Az Institute for Strategic Dialogue (ISD) zsidó szupremácista „agytröszt” kutatói 200 olyan fiókot találtak, amelyeken szerintük a „nácizmust” hirdették, vagy „náci” szimbólumokat használtak. Eddig több tízmillióan nézték meg holokausztrevizionista, vagy a Führert éltető videókat.

A szerbiai Elektronikus Médiumokat Szabályozó Testület elnöke, Olivera Zekic a Telegramon tett közzé egy fotót, amelyen SS-egyenruhában tetszeleg.

A patrióta fiatalra házmester jellemű járókelők hívták ki a rendőröket, miután a zászlót mutatta fel nekik.

Magyarországon már több mint két hónapja vége volt a II. világháborúnak, amikor a budapesti összekötő vasúti híd építéséről elhurcoltak, a vasúti peronon elfogott civilekkel együtt.

Százezres halálkvóták túlteljesítésében versengtek a Sztálin kegyeiért remegő parancsnokok, amikor a paranoia új szintre lépett a Szovjetunióban.

Péntek hajnalban robbanás történt egy holland középiskolában, a bejárat környékére pedig horogkereszteket és különböző, nemzetiszocialismus-ellenes kifejezéseket festettek.

Bestiális kivégzését követően Olaszország fasiszta vezetőjének holtteste számos hányattatáson ment keresztül, mire állandó nyughelyére került.

1946. január 19-én indult el Budaörsről az első, kitelepítésre ítélt magyarországi németeket szállító vonat, amely a második világháborút követő szélesebb kelet-európai etnikai tisztogatás hazai szakaszának kezdetét jelentette. 

Kijut az Európai Parlamentbe az antifa támadások elsőrendű vádlottja, Ilaria Salis. Olasz lapok szerint ezzel az ellene indult eljárásnak is vége a mentelmi jogának köszönhetően.

A keleti fronton zajlott pokoli harcok helyszíneiről még a mai napig is kerülnek elő emberi maradványok, harcfelszerelések és akár teljes harcjárművek is.

A komáromi várból indított szerelvény foglyait 1945. május 26-án rakták ki Cegléden. Vérhasgyanúsak voltunk, ezért nem mertek továbbvinni. 

Összevont 15 év börtönbüntetésre ítéltek két brit fehér fajvédő, nemzetiszocialista podcastert, akik Harry herceg és félvér negrid fia, Archie kivégzésére szólítottak fel.

Az épület sosem készült el, egy részlete azonban modellként mégis megvalósult.