Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A svédországi haladároknak úgy fest, hogy a heterók nem számítanak, csak a ferdehajlamúakra támadó bevándorlókkal számolnának le.

A svéd jobbközép Mérsékeltek párt Twitter-fiókján így írt a javaslatról: „Svédország soha nem válhat az elnyomó értékek menedékévé. Ezért mindenkit, aki nem svéd állampolgár és elítélik az LMBTQ-emberek elleni támadásokért, ki kell toloncolni.”

„Egy olyan modern demokráciában, mint Svédország, ennek egyértelműnek kellene lennie, de ma mégsem az” – tette hozzá a párt.

A pártot a közösségi oldalon sokan támadták, azt sérelmezték, hogy miért csak az LMBTQ-svédek elleni támadásért toloncolják ki az erőszakos migránsokat.

„Bárkit, akit egyáltalán elítélnek súlyos erőszakos bűncselekményekért, büntetésből mindig ki kellene toloncolni!” – írta az egyik kommentelő.

„Az rendben van, hogy megtámadnak olyanokat, akik nem LMBTQ-emberek?” – fogalmazott egy másik felhasználó.

A Mérsékeltek már korábban is ellenezték a tömeges migrációt, 2018-ban új törvényeket szorgalmaztak, hogy az ország migránsok által sűrűn lakott no-go zónáiban bárki büntethető legyen, aki úgynevezett „erkölcsrendőrként” tevékenykedik.

„Vannak emberek, akik úgy döntenek, hogy korlátozzák a nők szabadságát Svédországban. Őket börtönbüntetéssel, de bizonyos esetekben kiutasítással is fogják sújtani” – mondta akkor Tomas Tobé Mérsékelt politikus.

A nemzetiszocialista gyökerekkel rendelkező, ám azt manapság letagadó populista Svéd Demokraták azonban radikálisabb javaslatokat tettek, többek között a szíriaiak, afgánok és szomáliaiak kitoloncolását és hazatelepítését követelik, akik szerintük munkanélküliséggel küzdenek, és nem tudtak beilleszkedni a skandináv országban.

Svédországban szeptember 11-én tartják az országos választásokat, és a közvélemény-kutatások szerint a Mérsékeltek 20,3 százalékot, a Svéd Demokraták pedig 17,7 százalékot kapnak.

A két párt azonban le van maradva a hagyományosan erős, több, mint száz éve domináns szerepben lévő szociáldemokratáktól, akik 28,7 százalékot értek el a felmérésben.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Ilaria Salist az európai parlamenti választáson jelöltként indítja a Vörös-Zöld Szövetség nevű olasz politikai formáció, amely megerősítette, hogy a Magyarországon fogva tartott nő felkerült a listájukra.

Harminc éve már, hogy elhunyt a 28. Wallonien önkéntes SS gránátoshadosztály parancsnoka, a második világháború legendás „krónikása”, Léon Degrelle.

Nem csak Olaszországban, de idehaza is egyre többet hangoztatja a szélsőbaloldal, hogy a tavaly februárban Budapesten összevert emberek csupán „könnyebb sérüléseket” szenvedtek. 

Ismét nyilatkozott antifa erőszaktevő Ilaria Salis börtönben szerzett barátnője, Carmen Giorgio, hogy a magyar börtönállapotok „rémségeiről” beszéljen.

A második világháború lezárást követő vérgőzös évek feltárása, megismertetése a nyilvánossággal, valahogy elfelejtődött az 1990-es "rendszerváltozás" óta.

Házunkba 1944. december 31-én lépett be az első szovjet katona, és németeket keresett. Miután jól megetettük őt, társai is meglátogattak egyre sűrűbben. Közben néha elvittek tolmácskodni, mert lengyelül beszéltem.

1971. február 5-én halt meg az oroszországi Gorkijban (Nyizsnyij Novgorod) Rákosi Mátyás kommunista politikus, volt miniszterelnök, "Sztálin legjobb magyar tanítványa", a magyar történelem legsötétebb korszakának névadója.

Jean-Marie Le Pen-t egy a Blood and Honour mozgalomhoz köthető csoport köszöntötte otthonában, ahol együtt énekeltek az idős hazafival.

Eva Vlaardingerbroek, a nemzetközi keresztény-konzervatív szcéna éppen aktuá­lis üdvöskéje nemrég Magyarországon kijelentette, hogy az európai nagy népességcsere nemcsak egy elmélet, hanem maga a valóság. Jé, tényleg?

Sikerült kizökkenteni Marine Le Pent a nyári sziesztájából, hogy ismét négerekért és arabokért rajongjon, de most nem az olimpián.

Az időpont: 1946. október 7. A színhely: a kaposvári katonai szűrőtábor. Sólyom András őrnagy táborparancsnok korábban már több ezer embert vett őrizetbe a Magyarországra hazatérők közül. Számára egyegy újabb őrizetbe vétel már nem jelent különösebb eseményt.

Az NZóna Podcast tematikus Homo Viator sorozata ezúttal az 1945-ös budavári kitörést és a Becsület Napját vizsgálja világnézeti szempontból.

„Tovább építjük a forradalmi kommunizmust Magyarországon, hogy az egész emberiség felszabadulhasson a kapitalizmus pusztító járma alól!” – olvasható a nyíltan szélsőbaloldali Fáklya mozgalom közösségi oldalán.

Felvétetett Budapesten, a Budapesti Államrendőrség Politikai Rendészeti Osztályán, 1945. október 23-án.

Magyarország második világháborús történetének van egy apró, alig ismert, de egyben rendkívül érdekes fejezete: az egyéni fegyverténnyel ellenséges harckocsit megsemmisítő magyar honvédek termőfölddel való jutalmazása.