Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A Bajnai Gordon vezette Haza és Haladás Alapítvány továbbra is élvezi a George Soroshoz (eredetileg Schwartz György) köthető Center for American Progress anyagi támogatását.

Az alapítvány összességében egymilliárd forinthoz juthatott az elmúlt években az amerikai intézettől – írja az mno.hu. A George Soroshoz köthető Center for American Progress (CAP) 2011 óta folyamatosan pénzeli a Haza és Haladás Alapítványt. A Heti Válasz még 2012-ben írta meg, hogy a Bajnai Gordon vezette alapítvány George Soros közvetett és közvetlen támogatását élvezi.

Az alapítvány ezután hozta nyilvánosságra, hogy 2011-ben 209 ezer eurót, 2012-ben pedig 228 771 dollárt, összességében mintegy 110 millió forintot kapott a CAP-tól, amelynek egyik alapító ötletgazdája a zsidó üzletember volt.  Bajnaiék akkor ígéretet tettek rá, hogy folyamatos tájékoztatást fognak adni a jelentősebb támogatók kilétéről. Az mno.hu ezzel kapcsolatban ismét megkereste a pártot, ahol csupán annyit közöltek: közzé fogják tenni a 2013-ban nagyobb összeggel támogató szervezetek és magánszemélyek nevét, valamint e támogatások összegét. Az mno.hu összességében egymilliárd forintnyi támogatása vonatkozó kérésére Bajnaiék azt válaszolták: „ennek az összegnek a töredékét” kapta az alapítvány a CAP-tól.

Obamát is támogatták

A Soros-féle CAP egyike a legbefolyásosabb washingtoni kutatóintézeteknek, és egyértelműen a demokratákhoz sorolható, a Time magazin például 2008-ban Obama ötletgyáraként jellemezte. Soros György egyébként különféle alapítványokon keresztül több alkalommal dollár százmilliókkal támogatta meg Obama kampányait, amivel a legnagyobb adakozója lett a jobbára a kevert fajú latinók és négerek által megválasztott félnéger elnöknek. Amennyiben csak a fehér férfiak szavaztak volna, Barack Hussein Obamából sohasem lesz amerikai elnök.

 Az Origo.hu washingtoni tudósítójának a CAP-nál korábban azt állították, hogy a Bajnainak nyújtott támogatásnak nincs közvetlen politikai célja. „Nem támogatunk kampányokat, nem támogatunk politikai jelölteket. Mi egy kutatóintézet vagyunk” – hazudta a portál munkatársának az intézet munkatársa, Matt Browne. Szerinte konkrét kutatási projektekre adtak pénzt a Haza és Haladásnak, amely vállalta, hogy a támogatást a társadalompolitikáról, a gazdaságpolitikáról és az oktatáspolitikáról szóló elemzésekre költik.

Soros pénzeli a kormányellenes civil szervezeteket is

A Heti Válasz derítette ki tavaly, hogy Soros György alapítványai és a befolyása alatt álló úgynevezett Norvég Alap összesen nyolcszázmillió forintot osztott szét a kormányellenes civil szervezeteknek, illetve a Bajnai Gordon köré csoportosuló „független civileknek” – így többek között a Társaság a Szabadságjogokértnak, a Haza és Haladásnak, a Nők a Nőkért az Erőszak Ellen, a Mona nevű feminista szervezeteknek, illetve az Átlátszó.hu-nak.

Soros támogatta a balliberális 444.hu-t is

Kisebb költségvetésű, 50 ezer dollár alatti támogatási összegű kategóriában, egyetlen alkalommal pályázott a Soros György által alapított Foundation Open Society Institute-nál a 444.hu - közölte Új Péter a lap főszerkesztője az mno.hu kérdésére. Uj Péter közlése szerint a Civil újságírás projekt nevű támogatást egy konkrét alkalmazás, a 14! névre keresztelt „választásfigyelő” mobilalkalmazásuk kifejlesztésére kapták.

(alfahir.hu nyomán)

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Menetünk 1945 nagypénteként indult el Ausztria felé. Május 2-án Gmunden városka közelébe értünk. Az oroszok a hátunk mögött, előttünk a linzi műút, azon túl a szövetséges csapatok tanyáztak.

Mihelyt a második világháború 1945-ben véget ért, Kanada és az USA elkezdett hajón élelmet szállítani az emberek százmillióinak, akik a háború következtében éhhalálnak voltak kitéve.

Az emberiség egyik óriási bravúrja a nemzetiszocializmussal kapcsolódik össze: ötven éve a holdra szállás magába olvasztotta a III. Birodalom történetének egy részét.

Zala megyében, a dombos Göcsejben fekszik Nova, "Göcsej szíve". A község eseményekben dús történetében akadt néhány olyan, amelyet érdemes feljegyezni. Ilyen volt Szálasi Ferenc látogatása 1945 februárjában.

Feltételesen szabadlábra helyezték Nikosz Mikaloliakoszt, az Arany Hajnal görög nemzetiszocialista gyökerű politikai párt alapítóját és vezetőjét, miután letöltötte 13 éves börtönbüntetésének egy részét.

A mai Magyarország 10 millió lakosának túlnyomó többsége, ha a Rajk nevet hallja, kizárólag a tragikus sorsú Rajk László, egykori kommunista belügyminiszter nevére asszociál, s az ő életútjából főleg a kivégzésére, majd a 7 évvel későbbi dísztemetésére emlékezik.

Az 1930-as években a hollywoodi stúdiófőnökök is Adolf Hitler előtt hajlongtak a Metro-Goldwyn-Mayer médiatársaság egyik vezetője pedig még zsidó feleségétől is elvált a német nemzetiszocialisták javaslatára.

Egy felüljáró alatt tűnt fel egy graffiti Pesten, amely egy akasztófán lógva ábrázolta az Ilaria Salis nevezető olasz antifasiszta bandavezért, az antifa-per első számú vádlottját.

Alig egy évszázad alatt a feminista nőknek sikerült tönkretenniük a népszaporulatot mindenhol a nyugati világban.

Közösség tagja elleni erőszak és plakátrongálás miatt fogtak el egy idős fővárosi férfit – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Police.hu-n.

Rájöttem, hogy egy próféta veszett el bennem – de szerencsére meglett. A frankisztáni permanens arabjárás (vö. tatárjárás) legutóbbi menetével kapcsolatos eszmefuttatásomat azzal zártam, hogy a rezsim egyik válasza a történtekre az lesz, hogy további fehér adópénzekkel igyekszik majd betömni az országra szabadított Mohamedek és Fatimák millióinak egyre mohóbb száját. És mit ad Allah, igazam lett.

Eredménytelennek nevezte az olasz baloldal a Magyarországon fogva tartott antifasiszta terrorista, Ilaria Salis szabadon engedéséért folytatott politikai kampányát Giorgia Meloni miniszterelnök az RAI1-nek adott televíziós interjúban.

Sztójay, aki 1944. március 22-től állt a kormány élén, s a külügyminisztériumot is vezette, a tengelyhatalmi szövetséget szolgálta.

Az ottawai orosz nagykövet szerint a kanadai hatóságok „hajlamosak késleltetni a volt nácik elleni pereket”.

Simáról (BAZ megye) 1945. január 23-án 10 nőt és 9 férfit Abaújszántóra vittek, úgymond 13 napi munkára. Megígérték, hogy utána hazaengednek.