Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Gyilkossági kísérlettel vádolnak egy 21 éves Black Lives Matter mozgalmi aktivistát. A nyíltan fegyverellenes néger egy pisztollyal lövöldözött egy kampányközpontban.

A 21 éves férfi a Kentucky állambeli Louiseville városában próbálta megölni az egyik polgármesterjelöltet. Quintez Brown fegyverrel a kezében betört a zsidó vallású Craig Greenberg kampányközpontjába és lövöldözni kezdett. A támadásban végül senki sem sérült meg, de az egyik golyó a polgármesterjelölt ruháját súrolta.

A Black Lives Matter mozgalom 21 éves aktivistáját néhány perccel a támadás után fogták el a rendőrök, miközben menekülni próbált – írja a Breitbart.

A rendőrség szerint több fegyvert is találtak a négerjogi mozgalom aktivistájánál, akit egyébként korábban Barack Hussein Obama egykori elnök alapítványa kitüntetésben részesített. Azt egyelőre senki sem tudja, hogy a néger miért akarta megölni a zsidó jelöltet. A Breitbart ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy 2019-ben Brown egy terjedelmes és felháborodott hangvételű véleménycikkben ítélte el Kentucky állam egyik törvénymódosítását, amely lehetővé tette az engedély nélküli fegyverek hordozását. A szigorúbb fegyvertörvényekért aktívan kampányoló néger akkor azt nehezményezte, hogy a „törvénymódosítás segítségével több fekete állampolgárt ölhetnek meg”.

„Számukra az életed nem számít. És amíg meg nem választunk olyan politikusokat, akik valóban elkötelezettek a demokrácia és az emberi jogok mellett, akik valóban hisznek abban, hogy minden ember egyenlőnek van teremtve – legyen az okmány nélküli bevándorló, transznemű vagy hajléktalan – addig nem is számít az életed” – írta ekkor a fehérellenes rasszista mozgalom aktivistája.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A leginkább narancsos ízben fogyasztott szénsavas ital a Coca-Cola mellett talán a legismertebb üdítő szerte a világon.

Egykor négy légvédelmi ágyú állt annak a toronynak a tetején, amely ma szállodaként működik Hamburg belvárosában. 

Most, hogy az amerikai kormány félhivatalos szócsövének számító The Washington Post megszellőztette a hírt, szinte már biztosra vehető, hogy az USA egy újabb megnyerhetetlen háborús kalandra készül a Közel-Keleten, ezúttal a jemeni húszik ellen, akiket a napokban ismét terrorszervezetnek nyilvánított, miután három éve éppen a Biden-kormány levette őket erről a listáról.

Az emberiség egyik óriási bravúrja a nemzetiszocializmussal kapcsolódik össze: ötven éve a holdra szállás magába olvasztotta a III. Birodalom történetének egy részét.

Vizsgálatot indítottak a német hatóságok egy videófelvétel ügyében, amelyen tizenéves iskolások nemzetiszocialista karlendítése látható egy lengyelországi kiránduláson.

Egyre szélesebb körűvé válik az X (volt Twitter) elleni nagyvállalati hirdetési bojkott, sőt, az amerikai cégek mellett az Európai Bizottság is közölte, hogy felfüggeszti a hirdetéseit az oldalon, mert nem akarja, hogy azok „antiszemita és náci” tartalmak mellett jelenjenek meg.

Jóllehet a biológiai fajfogalom nem azonos az etnográfiai fajfogalommal, mégsem nagyon különbözik tőle.

Déri Tibor, Újpest DK-s polgármestere számára a sajótóból derült ki, hogy egy patrióta szellemiségű, kétestés koncertet terveznek november második hétvégéjére a kerületben.

Szigorú beléptetés, hatalmas sajtóérdeklődés és csurig telt tárgyalóterem – elkezdődött az antifasiszta támadások tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken hétfő reggel.

A Tiszamenti falucskában – Tiszaeszláron – egy Solymosi nevű parasztasszony kékítőért küldötte Eszter nevű 14 éves leányát. A kis Solymosi Eszter azonban sohasem tért vissza.

1945. május 9-én kényszerítették térdre a Szövetségesek a Nagynémet Birodalmat, azonban arról nem szokás beszélni, mi mindennel járt ez a győzelem.

A bolsevik Vörös Hadsereg 1944 nyarán az egész keleti frontvonalon támadásba lendült. Északon Lengyelországban átkelt a Visztulán, de a Keleti-Kárpátokban az Árpád-vonalat nem tudta áttörni a magyar és német védők szívós ellenállása miatt.

Az tény, hogy november 4-én hajnalban a szovjet csapatok ismét rátörtek Budapestre, Nagy Imre a Jugoszláv nagykövetségre menekült. Az viszont egyáltalán nem igaz, hogy ezen a napon leverték volna a szabadságharcot. Sőt.

Időről időre, újra és újra találkozunk a Nagynémet Birodalommal kapcsolatban azzal a megállapítással, hogy a német intellektuális elit a nemzetiszocialista kormányzat 1933 januári hatalomra kerülését és hatalmának megszilárdulását követően elhagyta Németországot és számkivetésbe ment.

A 20. századi magyar történelem legsötétebb időszaka köthető Rákosi Mátyás nevéhez, aki hasonlóan a legtöbb kommunistához, a legmesszebbmenőkig álságosan élt.