Kövess minket: Telegram — XVkontakte

„Litvánia egyik jelentős holokauszt-emlékművét Ponariban antiszemita graffitikkel firkálták össze” – közölte a Simon Wiesenthal Központ.

A graffiti állítólag az ukrajnai orosz katonai invázió iránti támogatását fejezte ki, és „komoly aggodalomra ad okot” – közölte a szervezet.

„A helyi zsidó közösséget kapcsolatba hozni az ukrajnai orosz invázióval teljesen hamis és nagyon veszélyes vádaskodás, amely az antiszemitizmus terjedésére ösztönözhet, és a zsidók személyek és zsidó intézmények elleni támadásokra bátoríthat” – mondta Dr. Efraim Zuroff, a központ kelet-európai ügyekért felelős igazgatója.

„Felszólítjuk a helyi hatóságokat, hogy a lehető leggyorsabban tartóztassák le és büntessék meg ezen incidensek elkövetőit” – mondta.

A litvániai zsidó közösséget „megdöbbentették” az emlékművek elleni festékszórós támadások, és a kormányhoz fordultak.

„Tudomásunk szerint ez egy új eset, a második péntek óta” – idézte Rūta Ribinskaitėt, a zsidó közösség képviselőjét a BNS hírportál.

„Közösségünk képviselői részt vettek abban, hogy az emlékművet rendbe hozzák, és eltakarították azokat a szörnyű szimbólumokat” – mondta.

Mindkét támadás során a „V” és a „Z” betűket firkáltak az emlékművekre, amelyek eredetileg orosz katonai hadosztályjelzésekből Oroszország ukrajnai különleges katonai műveletének jelképei lettek, Oroszországban támogatólag viselik az emberek, de például a Német Szövetségi Köztársaságban a horogkereszt sorsára jutott a Z-betű, ugyanis a buzgó németek betiltották azt.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A sztálinista rendszer szétválaszthatatlan magától Sztálin személyétől. A bolsevik rendszer működési mechanizmusa gyakorlatilag Sztálin személye köré épült, és a diktátor 1953-as halálával szükségszerűen meg is változott.

Kevesen tudják, ki az az olasz, akit közel egy éve tartanak fogva egy magyar börtönben azzal a váddal, hogy 2023-ban antifasiszta támadásokban vett részt a magyar fővárosban – írta meg az olasz il Giornale nyomán a Magyar Nemzet.

Az Europol Referral Action Day nevű akciójának elsődleges célja az volt, hogy „azonosítsák és eltávolítsák a világhálón fellelhető antiszemita tartalmakat”.

Az idahói rendőrség elfogta az Aryan Knights (Árja Lovagok) két tagját, Skyler Meade-t, aki a börtönkórházból szökött meg társa, Nicholas Umphenour segítségével – írja a BBC.

1908. június 12-én született Otto Skorzeny, a Waffen-SS egyik leghíresebb katonája, aki többek között merész ejtőernyős és kommandós akcióival szerzett magának hírnevet.

Korábban röviden – a „tudományos” értékéhez mérten – már szó esett egy bizonyos Robin DiAngelóról annak kapcsán, hogy az ő agyszüleménye a woke-izmus bibliájának számító White Fragility (Fehér törékenység) című könyv.

Akik még nem ismernék a történetét annak a mondásnak, hogy Románia a "történelem prostituáltja", annak segítünk hat történelmi momentummal, amely eléggé tiszta képet fest arról, milyen szövetségese volt ez az ország néhai partnereinek.

A brit uralkodó osztály teljes mozgósítást rendelt el a néger suhanc által megkéselt fehér kisgyerekek halála miatt kirobbant spontán tiltakozás leverésére. 

A szvasztika, azaz a 90 fokban hajlított ágakkal bíró kereszt fontos szimbólum több egykori és ma is élő hitrendszerben egyaránt. Az idők során jelképezte többek között a jó szerencsét, a teremtés végtelenségét és a legyőzhetetlen, forgó Napot.

Kitiltotta a fehéreket az ünnepi vacsoráról a húzott szemű bostoni polgármester, de szerinte ez nem rasszizmus és nem is diszkrimináció.

A második világháború óta nem látott szintet ért el a Dániában feljegyzett antiszemita megnyilvánulások száma – közölte Henri Goldstein, a skandináv ország zsidajinak vezére.

Hét évtizeddel a második világháború vége után még éltek emberek, akiknél hitelesebben senki sem tudta elmondani, mit tapasztalhatott egy civil a budai oldalon 1944-45 telén.

Akármennyi bűnnel is vádolják, a Führer is csak ember volt, aki ráérős óráikban sokszor egészen hétköznapi hobbiknak hódolt.

Zsidó-liberális megbotránkoztatást váltott ki a jelenleg az Atlético Madridban futballozó Marcos Llorente és a már visszavonult spanyol labdarúgó, Ibai Gómez által promotált új spanyol kávémárka.

A dokumentum azt állítja, hogy a nemzetiszocialista Németország vezetősége 1944-ben az angol-amerikai erők és a Szovjetunió közötti szakításra várt, hogy az Egyesült Államokat és Nagy-Britanniát a tengely oldalára állítsa.